Orijinalini görmek için tıklayınız : Annem TR Dul Aylık alıyor , minijob olarak burdan çalışıyor
qardas
14 Kasım 2025, 23:22
İyi günler efendim, bi konu hakkında sizlere danışmak istiyorum.Annem türkiyeden dul aylığı alıyor ve burdan Minijob olarak çalışıyor. Türkiyedeki dul aylığı ile buradaki Minijob işi, minijob Grenzeye geçmiyor. Ama Almanya'daki Rentenkasseye şimdilik ödeme yapılmıyor. Rentenkasse devam einzahlen yapılsa bir sıkıntı olur mu?
hOrOz
14 Kasım 2025, 23:38
İyi günler efendim, bi konu hakkında sizlere danışmak istiyorum.Annem türkiyeden dul aylığı alıyor ve burdan Minijob olarak çalışıyor. Türkiyedeki dul aylığı ile buradaki Minijob işi, minijob Grenzeye geçmiyor. Ama Almanya'daki Rentenkasseye şimdilik ödeme yapılmıyor. Rentenkasse devam einzahlen yapılsa bir sıkıntı olur mu?
dul/yetim aylığı annenin emekliliğinden olan bir aylık değil sadece Babandan hak kazandığı bir aylık
Annenin borçlanıp hak kazandığı bir emekli maaşı olmadıği için problem çıkmaz sanırım
Benim Annem hem Almanya dan hemde Türkiye den dul/yetim aylığı alıyor
Problemi Alman LVA yapıyor her sene Türkiye SGK dan aldığı dul/yetim aylığını bilmek istiyorlar.
qardas
07 Aralık 2025, 23:16
Biz henüz Daha LVA bildirmedik Annem türkiyeden dul aylığı aldığı için. Sadece AOK ya bildirdik. Zaten şuanda freigrenzenin altında.
qardas
29 Aralık 2025, 11:48
Horoz abi, annem türkiyeden dul aylığı aldığını bildirmiştim. Şuanda freigrenzenin geçmiyor. Ve henüz LVA bildirmedik. Bildirmemiz mi gerekiyor. 2023 den beri dul aylık alıyor. Bir sıkıntı olmasın. Ve sadece krankenkasseye bildirdik. Finanzamta da bildirmedik. Sosyal yardım almıyor şuan. Wohngeld den hariç.
macomen
30 Aralık 2025, 20:58
Horoz abi, annem türkiyeden dul aylığı aldığını bildirmiştim. Şuanda freigrenzenin geçmiyor. Ve henüz LVA bildirmedik. Bildirmemiz mi gerekiyor. 2023 den beri dul aylık alıyor. Bir sıkıntı olmasın. Ve sadece krankenkasseye bildirdik. Finanzamta da bildirmedik. Sosyal yardım almıyor şuan. Wohngeld den hariç.
Arkadasim ,Wohngeld müracat yaparken verdikleri antraglarda yurtdisindan gelirin varmi diye soruyorlar,merak ettim dogrusu,nedenmi dersen yakin bi abi müracat etmisti kontoausszuguna kadar istediler,Kontosundan 1000 euro kadar para cekmismis,o parayi niye cektin diye kaynagini istediler,artik Almanyadada eskisi gibi degil cok arastiriyorlar.
webci
30 Aralık 2025, 21:39
Wohngeld kinderzuschlag bunlar cok pintirik isler,,200 avro almak icin gerrksiz yere rizke girmeyin..sahsen ben wohngeld alabilrcegim halde yapmadim..cunkü sartlar,gelitler giderler hep degisiyor,onlarda her kurusa bakiyor,heray hesap kitap,ugrasmayin derim..gerci arkadadin durumu farkli olsada birdeyi bildirmemis olsa,komple faizi ile geri ödetiyorlar.. insanlari oyuna getirip mal varliklarini arastiriyorlar,hakkinda birsuru bilgi veriyorsun,bir yapistimibbirdaha da birakmiyorlar..
qardas
31 Aralık 2025, 18:01
Yani şöyle, wohngeld Antrag yaparken, türkiyeden dul aylığını aldığını bildirdik. Tamam dediler onayladılar, şuanda wohngeld geliyor.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.