Orijinalini görmek için tıklayınız : elektronische Patientenakte
Selam millet,
Sizlere sorum bu elektronische Patientenakte
Acaba sizler ne yaptiniz acaba kabul etsek iyimi kötümü
Sizin fikirleriniz nedir bu konuda
Saygilar
PEKSANLITÜRK
12 Kasım 2025, 22:18
https://www.aok.de/pk/magazin/cms/fileadmin/pk/nordwest/pdf/AOKNW_ePA_Widerspruchsformular.pdf
istemixorsan
murat39
12 Kasım 2025, 22:45
Ben actim. Kullaniyorum.Kolayliklar sunuyor.
Dr.Gelen Labor degerleri burada kayitli.Mesela dün kan verdim bugün Patientenakde ye gecmisti.
10 senedir gitmis oldugun Dr. Kayitli.Krankenkasse doldurmus.(Befundlari yazmiyor.)
Dr. Recete yazsa burada görünüyor.Alabilirsin. .Dr. Imzalamayinca.Sistem almayi mümkün kilmiyor.Buradan görüyorsun.
Bana En yakin Eczaneye gönderiyorum.Onlar hazirliyor.Gidip aliyorum.Veya eve getirme hizmeti olan eczaneler de var.
Kendin önemli raporlari Ameliyat lari ekleyebilirsin.
Teknoleji ye kolayliklara ayak uydurmak gerekir.Zaten bunu Dr. lar ..Hastaneler...Belli kisiler okuyabiliyor.
Türkiye de Dr. Gitmistim. Kan degerlerini sordu.
Ap i actim degerlere bakti.Ona göre degerlendirme konusmasini tavsiyelerini anlatti.
hOrOz
25 Aralık 2025, 13:24
Bende açtım ama sadece ilaçlar dışında başka bir şey görünmüyor.
Yapılan aşıları kendim işledim ama doktorun işlemesi gerek
Sanırım her doktorun kendi işlemesi gerek ama onlar çoğu zamandan dolayı işlemiyor
Almanlar yıllarda üzerinde çalışma yaptığı sistem bir işe yaramıyor.
Geçende e-nabiz girdim 2005 senesinde İstanbulda hastaneye gitmiştim
Orada yapılan tahliler , yurulan iğneler, hangi doktorun muayene yaptığı yazıyor ve hala duruyor ..
Egal77
25 Aralık 2025, 22:41
Ben yapmadım mağlum almanyada dijitalleşme ağır ilerliyor isteyen istediği zaman açabiliyor
Mecbur deyil kimse çok aksaklıklar var tam rayına oturmadı bu Sistem .
Saygılar egal77
Birbey 3.1
26 Aralık 2025, 19:55
Ben coktan actim. Ya karsi cikanlar, sizi anlamiyorum. Turkiyede e-devlet olunca alkis tutuyorsunuz, ama Almanya birsey yapinca hemen temkinlisiniz. Randumanli calisir calismaz, ama size bir zarari yokki randumanli olarak calismazsa. Kapali tutunca misal baska doktorlar raporlarinizi ellen götüreceksiniz. Sonrada aglar durursunuz Almanya bir ton kagit isi var diye.
Misal size bir tüyo vereyim. Receteler artik servere yukleniyor ya (Karta yuklemiyor, millet yanlis biliyor bu arada), eczanede 5 Euroya aldiginiz ilaci Docmorrisden alirsaniz sirf 2,5 Euro oduyorsunuz. Krankenkasse yinede Docmorris 5 Euro oduyor. Size Freikarti icinde 5 Euroluk fatura veriyor. Ben ilacimi hep oradan aliyorum. 5 Euro kesiliyorum misal Paypal ve Girokontonuzdan ama iceri 2,50 Euro guthaben yaziyorlar. Birdahkine isterseniz ilac fiyatinda dusuyorlar yada Quartal bitince hesabininiza para olarak yolluyorlar.
https://www.docmorris.de/rezepte/rezept-bonus#or=https://www.google.com/
Appini yukledim, NFC uzeri Krankenkasse kartini okutuyorum, Paypal, Kredikarti veya Lastschrift ile oduyorum, eve geliyor. Versand parasida vermiyorsunuz. Hatda isterseniz yaninda Rezeptfrei olan ilaclar alarida yaninda yollatabiliyorsunuz. Disarda misal Kalp Aspirini 5 Euroysa orada markasina gore 2 Euro bile bulabiliyorsunuz. Bir aldimmi anneme babama bir 6-7 aylik aliyorum. Epey gidiyor.
Alman kimligi veya Alman Oturumun kartinin PINi ile misal Krankenkasseden, Emekli kurumundan gelen tüm mektuplari otomatikmen portala yollatiriyorum. Bir evrak oldumu kendim cikaramadigim portalden ariyorum, memura posta ile yollayin diyorum. 3-4 gün posta yolu beklemiyorum. Aninda o portallere düsüyor. Izine falan gidincede eve bir ton mekutp birikmis olmuyor. Posta kutusu bos kaliyor. Evde dosya dosya kagitda biriktirmiyorum. Aradan 5 senede bir gecse bir evrak lazim olsa portala giriyorum ve indiriyorum. Cogu zaman drucken yapmadan lazim olan yerlere mail ile devam iletiyorum. Gecen gün online olarak birde sim karti aktivasyonu yaptim.
Ben coktan actim. Ya karsi cikanlar, sizi anlamiyorum. Turkiyede e-devlet olunca alkis tutuyorsunuz, ama Almanya birsey yapinca hemen temkinlisiniz. Randumanli calisir calismaz, ama size bir zarari yokki randumanli olarak calismazsa. Kapali tutunca misal baska doktorlar raporlarinizi ellen götüreceksiniz. Sonrada aglar durursunuz Almanya bir ton kagit isi var diye.
Misal size bir tüyo vereyim. Receteler artik servere yukleniyor ya (Karta yuklemiyor, millet yanlis biliyor bu arada), eczanede 5 Euroya aldiginiz ilaci Docmorrisden alirsaniz sirf 2,5 Euro oduyorsunuz. Krankenkasse yinede Docmorris 5 Euro oduyor. Size Freikarti icinde 5 Euroluk fatura veriyor. Ben ilacimi hep oradan aliyorum. 5 Euro kesiliyorum misal Paypal ve Girokontonuzdan ama iceri 2,50 Euro guthaben yaziyorlar. Birdahkine isterseniz ilac fiyatinda dusuyorlar yada Quartal bitince hesabininiza para olarak yolluyorlar.
https://www.docmorris.de/rezepte/rezept-bonus#or=https://www.google.com/
Appini yukledim, NFC uzeri Krankenkasse kartini okutuyorum, Paypal, Kredikarti veya Lastschrift ile oduyorum, eve geliyor. Versand parasida vermiyorsunuz. Hatda isterseniz yaninda Rezeptfrei olan ilaclar alarida yaninda yollatabiliyorsunuz. Disarda misal Kalp Aspirini 5 Euroysa orada markasina gore 2 Euro bile bulabiliyorsunuz. Bir aldimmi anneme babama bir 6-7 aylik aliyorum. Epey gidiyor.
Alman kimligi veya Alman Oturumun kartinin PINi ile misal Krankenkasseden, Emekli kurumundan gelen tüm mektuplari otomatikmen portala yollatiriyorum. Bir evrak oldumu kendim cikaramadigim portalden ariyorum, memura posta ile yollayin diyorum. 3-4 gün posta yolu beklemiyorum. Aninda o portallere düsüyor. Izine falan gidincede eve bir ton mekutp birikmis olmuyor. Posta kutusu bos kaliyor. Evde dosya dosya kagitda biriktirmiyorum. Aradan 5 senede bir gecse bir evrak lazim olsa portala giriyorum ve indiriyorum. Cogu zaman drucken yapmadan lazim olan yerlere mail ile devam iletiyorum. Gecen gün online olarak birde sim karti aktivasyonu yaptim.
Bende bir çok işlemi eAT Kartı ile yapıyorum.
Arbeitsamt, Rentenkasse, AOK işlemleri yapılabiliyor. Yazdıkları mektuplar online direkt sayfana işleniyor oradan okuyabiliyorsun.
NFC kart okuyucu aldım aslında pek gerek yokmuş.
NFC li telefonu PC ile bağlanabiliyormuş.(kopplung).
Anlamadığım bir konu güzel bir uygulama yapmışlar ama içi boş.
Bütün hastalıkları tedavileri işleseler, ne zaman röntgen çekildi, ne zaman MRT çekildi, sonuçları.
Sadece ev doktorunun yazdığı ilaçlar görülüyor.
Mesela ben geçen 2 senede dünyanın aşısı oldum sayısız MRT ye girdim hiç biri görülmüyor
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.