PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyedeki Anne Babayı Almanyaya getirmek bakan olmayınca

galaxy
18 Ekim 2025, 01:37
Selam Arkadaşlar
Biraz bilginize ve önerilerinize ihtiyacım var.
Benim Annem ve babam 1995 yılında kesin dönüş yaptılar ve kendi yatırdıkları emekli paralarını almanyadan cektiler ve Türkiyeden sgk ve bağkurdan emekliler.
Yıllar sonra yaşlandılar ve sağlık sorunlarından dolayı bakıma muhtac hale geldiler.( Babamın 85%engelli kartı var)
Ben Annem ve Babamı Almanyaya getirmek istiyorum Türkiyede bakan yok diye.
Nasıl bir yol izlemem gerek ?
Kanuni böyle bir hakkım varmı ?
Anne ve babayı Türkiyede bakan olmayınca.

webci
18 Ekim 2025, 02:05
Attim kafadan,30 yil sonra geri dönülebilirmi?
Evet, kayıttan çıkma gönüllü olduğu ve giriş yasağı olmadığı sürece (örneğin sınır dışı edildikten sonra) 30 yıl sonra geri dönüş mümkündür. Geri dönüş, kalış süresi 90 günden uzun olacaksa yeni bir vize veya oturma izni başvurusunda bulunmayı gerektirir.
Kayıttan Çıkma
Almanya'da bir daireden taşınıyorsanız ve yeni bir daireye taşınmıyorsanız kayıttan çıkmanız gereklidir.
Taşındıktan sonraki iki hafta içinde kayıt yetkilisine kaydınızı sildirmeniz gerekir.
Kayıttan çıktıktan sonra, çeşitli işlemler için gerekli olan bir kayıttan çıkma belgesi alacaksınız.
Dönüş
Kaydınızı yeni sildirdiyseniz ancak giriş yasağınız yoksa, istediğiniz zaman Almanya'ya dönebilirsiniz.
Almanya'da daha uzun süre kalmak için oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz.
Dönüş, yeni bir daireye kayıt olmayı gerektirir.
Önemli Bilgiler
Giriş Yasakları: Sınır dışı edildiyseniz, giriş yasağı uygulanacağı için geri dönmeniz genellikle imkansızdır. Belirli koşullar altında iptal veya azaltma mümkündür. Oturma izni: 90 günden uzun süreli kalışlar için göçmenlik bürosuna başvurulması gereken yeni bir oturma iznine ihtiyaç vardır.
Tabi özel sartlarda aranabilir ve yukarda yazilanlar kisiye göre degisrbilir..
Wohnmelderamt ve yabancilar dairesi ile iletisime gecilmeli..
AB vatandaşı olmayanlar: Alman büyükelçiliği veya konsolosluğuna önceden ulusal uzun süreli vize başvurusunda bulunmanız gerekir.
Burada ben kendi görüsümü yazayim..
Turkiyenin durumu belli,bize 3.dünya ülkesi denildiginde sinirleniyor ve ab bizi kiskaniyor diye sacmaliyoruz.turkiyenin sabitlenmemis ekonomisel kosullari,kendini kabul ettirememis yerli para birimi var,ahlaksizlik senelerdir almis basini gitmis,sahlik hizmetleri cekirge hizinda,emeklilik olaylari sabitsiz ekonomiye dayali,gelir adaletsizligi,kafaya göre vergi koyma,üljeye para girsin diye cesitli gelisiguzel emeklilik kanunlari gibi rayina oturmamis duzensizlikleri ve devlet anlayisi var..avrupadaki insanlar paralarini alip ,emekliliklerini cekip hangi guvenceyle turkiye ye temelli gidiyorlar anlamis degilim..hangi guvenceyle buradan iptal oluyorlar anlamak zor..
Öncedende yazdim gene yaziyorum,sizin paraniz maliniz mülkünüz,devlete verecek birseyiniz varsa insansiniz,bunun disinda kimse gözünüzün yasina bakmak..kurusiki milliyetcilik ayaklari kimseyi kurtarmaz..
Avrupadaki vatandaslar sadece paragetiren birer vaka ,baskada bir degerleri yok,tek degerleri secimlerde verdigi oylar ve yastik altindaki paraciklari biran evvel türkiyeye yetistirmek..
Yani sen ben o,biz siz onlar sadece türkiye ye pars tasiyan köleleriz baskada bir poha yaramayiz..

Birbey 3.1
20 Ekim 2025, 19:53
Selam Arkadaşlar
Biraz bilginize ve önerilerinize ihtiyacım var.
Benim Annem ve babam 1995 yılında kesin dönüş yaptılar ve kendi yatırdıkları emekli paralarını almanyadan cektiler ve Türkiyeden sgk ve bağkurdan emekliler.
Yıllar sonra yaşlandılar ve sağlık sorunlarından dolayı bakıma muhtac hale geldiler.( Babamın 85%engelli kartı var)
Ben Annem ve Babamı Almanyaya getirmek istiyorum Türkiyede bakan yok diye.
Nasıl bir yol izlemem gerek ?
Kanuni böyle bir hakkım varmı ?
Anne ve babayı Türkiyede bakan olmayınca.

Benim bildiğim yok. Olsa zaten yedi sülalemizi yaşlanınca getirirdik.Yabancılar polisine sor, ama büyük ihtimal cevap olacak Türkiye'de de huzurevleri var.

galaxy
08 Aralık 2025, 13:48
Benim bildiğim yok. Olsa zaten yedi sülalemizi yaşlanınca getirirdik.Yabancılar polisine sor, ama büyük ihtimal cevap olacak Türkiye'de de huzurevleri var.

Bende Huzurevine vermemek icin yanima getirmek istedim.
Huzurevleri ne kadar güvenilir oda baska konu Türkiyede

iskete
09 Mayıs 2026, 14:11
almanya kabul edermi bilmiyorum cünkü saglik sorunlari var diyorsun türkiye sgk almanyada nekadarini karsilar onuda bilmiyoruz türkiyeden saglik sigortasi oldugu icin yani biraz durum pekte iyi görünmüyor ben sadece kendim böyle düsündüm türkiyede bilindik bir huzurevine verirsen bisey olmaz sanirim birde isini halletinmi burada paylasirsan nasil oldugunu baska arkadaslarada yardimci olursun öyle bir durumla karsilastiklarinda

fantoma
09 Mayıs 2026, 14:51
Yapay zekaya sordum:

Ebeveynlerin Almanya'ya Yanına Alınması: Durum Analizi ve Yol Haritası

Bu değerlendirme, Almanya İkamet Yasası (Aufenthaltsgesetz) çerçevesinde, ebeveynlerini yanına getirmek isteyen bir gurbetçinin hukuki ve idari süreci nasıl yönetmesi gerektiğini analiz eder.

1. Temel Durum Analizi (Hukuki Çerçeve)

Almanya'da eş ve çocukların aksine, anne ve babanın yanına alınması "Aile Birleşimi" (Familienzusammenführung) kapsamında değil, "Olağanüstü Zorluk" (§ 36 Abs. 2 AufenthG - Außergewöhnliche Härte) kapsamında değerlendirilir.

Kritik Değerlendirme:

Güçlü Yön: Babanızın %85 engelli olması ve bakıma muhtaçlık durumu.

Zayıf Yön: 1995'te primlerin çekilmiş olması (Beitragserstattung). Bu, ebeveynlerinizin Alman sosyal güvenlik sisteminden tamamen çıktığı ve tüm yükün sizin üzerinizde olacağı anlamına gelir.

2. Gelişim Alanları ve Tavsiyeler

Hukuki Kavramlaştırma:

Sorun: "Türkiye'de bakan yok" ifadesi duygusal bir argümandır ancak Alman makamları için yeterli değildir.

Adım: Bu durumu "Außergewöhnliche Härte" (Olağanüstü Zorluk) olarak tanımlamalısınız. Makamlar "Türkiye'de parasıyla bakıcı tutulamaz mı?" sorusunu soracaktır. Bakıcının neden çözüm olmadığını (örneğin: özel tıbbi bakım gereksinimi, bilişsel sorunlar vb.) kanıtlamanız gerekir.

Soru: Anne ve babanızın Türkiye'deki doktorlarından "Almanya'daki çocuklarının bakımı olmadan yaşamlarını sürdüremeyeceklerine" dair heyet raporu alabilir misiniz?

Sağlık Sigortası (En Büyük Engel):

Sorun: Primler çekildiği için ebeveynleriniz yasal sağlık sigortasına (GKV) giremez. Özel sigortalar ise bu yaş ve hastalık düzeyinde ya kabul etmez ya da aylık 1.000 - 1.500 € gibi çok yüksek primler talep eder.

Adım: Bu finansal yükü karşılayabileceğinizi (maaş bordroları, evinizin metrekaresi) ve özel sigorta tekliflerini hazır bulundurmalısınız.

Soru: Aylık net geliriniz, hem kendi ailenizi hem de iki yaşlı/hasta bireyin özel sigorta ve bakım masraflarını karşılamaya yetecek düzeyde mi?

İdari Süreç Yönetimi:

Sorun: Forumlardaki genel bilgiler yanıltıcı olabilir; her eyaletin Yabancılar Dairesi (Ausländerbehörde) farklı yorum yapabilir.

Adım: Bir göç hukuku avukatına (Fachanwalt für Migrationsrecht) danışarak "Ön Onay" (Vorabzustimmung) süreci için hazırlık yapmalısınız.

3. Önerilen Eylem Planı

Tıbbi Dosya Hazırlığı: Türkiye'deki tüm raporları Almanca yeminli tercüme yaptırın.

Bakım Kanıtı: Neden profesyonel bir huzurevinin veya bakıcının Türkiye'de yetersiz kaldığını tıbbi gerekçelerle açıklayan bir dosya oluşturun.

Finansal Taahhüt: Almanya'daki gelirinizi ve barınma imkanlarınızı (ev büyüklüğü) belgeleyin.

Uzman Desteği: Bu dosya ile bir avukata giderek "İnsani nedenlerle oturum izni" başvurusu için zemin hazırlayın.

Özet: Hak verilmez, alınır. Yasada bu hak "istisnai" olarak tanımlandığı için, sizin durumunuzun neden "çok özel" olduğunu ispatlamanız gerekmektedir.