Orijinalini görmek için tıklayınız : Arbeitsamt Gutachten ile emekli olabilirmiyim
dadaloglu3865
05 Ekim 2025, 23:44
Değerli beceriksizler aile geçen yıl Arbeitsamt Gutachten yapmıştı gelen rapora göre Malulen Emeklilik hakkım varmı tam olarak anlayamadım vdk aracılığıyla müracaat etsem
yalnız belgenin üstünde
6 Stunden u Stunden mehr leistungsfahig yazılı
Sozialmer zinische Beurteilung
Der Aztliche D enst wurde am 15.05.2024 von der Leistungsstelle beauftragt, angesichts der drohenden Aussteuerungh us dem Krankengeldbezug zu ermitteln, ob die medizinischen Voraussetzungen gemãB $145 SGB I (Nahtlociakeiveregelung) erfüllt sind und falls nicht, wie das generelle Leistungsvermögen auf dem allgemeinen Arbeitsmarkt unt er Berücksichtigung leistungsrechtlicher Gesichtspunkte einzustufen ist. Nach Auswertung der bis zum 04.07.2024 dem hiesigen Arztlichen Dienst zur Verfügung stehenden medizinischen Unterlagen kann eine Leistungsfahigkeit von unter 3 Stunden täglich bzw. weniger als 15 Stunden wöchentlich nicht abgeleitet werden.Es ist davon auszugehen, dass die arztliche Behandlung in erforderlichem Umfang erganzend zu einem sozialversicherungspflichtigen Beschaftigungsverhaltnis in Anspruch genommen werden kann. Die Erstellung eines positiven und negativen Leistungsbildes ist gegenüber der veranlassenden Stelle aus Datenschutzgründen nicht gestattet.
Birbey 3.1
06 Ekim 2025, 06:07
Abeitsamtim ne düşündüğü önemsiz. Kararı emekli kurumu verir. Ama bu yaziya göre Arbeitsamtda calisabilir raporu vermis.
Evet ,günde 3 saat haftada 15 saat alti calisabilirlik performansi kapasitesi tesbit edilememistir diyor,,yani bu bir manada yukarilara cekilmistir anlaminada geliyor,sigortali bir isde calissbilir yaziyor..
Sosyal-Tıbbi Değerlendirme
15 Mayıs 2024 tarihinde, sağlık hizmetleri, yaklaşan hastalık ödeneği kaybı göz önünde bulundurularak, Alman Sosyal Kanunu'nun (SGB I) 145. Maddesi (ara konum ödeneği yönetmeliği) uyarınca tıbbi gerekliliklerin karşılanıp karşılanmadığını ve karşılanmıyorsa, genel performans kapasitesinin genel işgücü piyasasında nasıl sınıflandırılması gerektiğini, ödenek hukuku yönleri dikkate alınarak belirlemek üzere sosyal yardım dairesi tarafından görevlendirilmiştir. 4 Temmuz 2024 tarihine kadar yerel sağlık hizmetlerinin elinde bulunan tıbbi kayıtlar değerlendirildikten sonra, günde 3 saatten az veya haftada 15 saatten az bir performans kapasitesi tespit edilememiştir. Sosyal sigorta primlerine tabi bir istihdam ilişkisine ek olarak, gerekli ölçüde tıbbi tedavinin kullanılabileceği varsayılabilir. Veri koruma nedenleriyle, başlatan kurum için olumlu veya olumsuz bir performans profili oluşturulmasına izin verilmemektedir.
Durumun gercekden iyi degil ve agir tesavi görüyor veya ilaclardan dolayi calismana engel varsa itiraz edebilirsin..o yukarda yazdigin kurum yazi islerinde sana yardimci olabilir ve hatta mahkemelik durumlarda sana avukat da tutabilir,yalniz kayd olmadan evvel bir tane fall var diye söyle..bosyere kayd olmamis olursun,,galiba 50 avro aliyorlar..
Haziran
06 Ekim 2025, 16:08
@dadaloglu3865,
Arbeitsagentur banada täglich von 3 bis unter 6 vermisti.
Hic kaideye almadim hatta burda sordum bir cok arkadas anlamsiz cevaplar vermisti.
Neyse önemli olan REHA'nin verecegi tavsiye ve DRV'nin verecegi karar.
Reha bana Depression'dan dolayi eski işimde täglich unter 3 stunden ve Arbeitsmarkt icin täglich von 3 bis unter 6 vermisti.
Ama DRV'ye bas vururken Fiziksel Einschränkunglarimida Facharzlardan aldigim Berichtlerle bildirdim ve göz önünde bulundurulmasini yazili olarak beyan ettim.
Buna göre Voll EMR verdiler.Hemde Gutachten falan gerekmeden!
dadaloglu3865
06 Ekim 2025, 17:24
Evet ,günde 3 saat haftada 15 saat alti calisabilirlik performansi kapasitesi tesbit edilememistir diyor,,yani bu bir manada yukarilara cekilmistir anlaminada geliyor,sigortali bir isde calissbilir yaziyor..
Sosyal-Tıbbi Değerlendirme
15 Mayıs 2024 tarihinde, sağlık hizmetleri, yaklaşan hastalık ödeneği kaybı göz önünde bulundurularak, Alman Sosyal Kanunu'nun (SGB I) 145. Maddesi (ara konum ödeneği yönetmeliği) uyarınca tıbbi gerekliliklerin karşılanıp karşılanmadığını ve karşılanmıyorsa, genel performans kapasitesinin genel işgücü piyasasında nasıl sınıflandırılması gerektiğini, ödenek hukuku yönleri dikkate alınarak belirlemek üzere sosyal yardım dairesi tarafından görevlendirilmiştir. 4 Temmuz 2024 tarihine kadar yerel sağlık hizmetlerinin elinde bulunan tıbbi kayıtlar değerlendirildikten sonra, günde 3 saatten az veya haftada 15 saatten az bir performans kapasitesi tespit edilememiştir. Sosyal sigorta primlerine tabi bir istihdam ilişkisine ek olarak, gerekli ölçüde tıbbi tedavinin kullanılabileceği varsayılabilir. Veri koruma nedenleriyle, başlatan kurum için olumlu veya olumsuz bir performans profili oluşturulmasına izin verilmemektedir.
Durumun gercekden iyi degil ve agir tesavi görüyor veya ilaclardan dolayi calismana engel varsa itiraz edebilirsin..o yukarda yazdigin kurum yazi islerinde sana yardimci olabilir ve hatta mahkemelik durumlarda sana avukat da tutabilir,yalniz kayd olmadan evvel bir tane fall var diye söyle..bosyere kayd olmamis olursun,,galiba 50 avro aliyorlar..
teşekkür ederim kardeşim vdk yıllardır üyeyim zaten tam anlamıyla anlamadığım için önce bilenlere danışmak istedim
dadaloglu3865
09 Ocak 2026, 20:49
Yani teilweise Rente olamazmıyım 63 yaşında Tam emekliliği geçiş oluyor mu mümkün müdür
Tahminim tam emekli olamasanda 45 yil sayilacagindan kesintili olabilir..altersrente zamani gelincede biliyorsun normal emeklilik..
Yalniz yasini bilemedigimden hesabini kitabini sana faydasi dokunacak sekilde yap derim..burada iki decenegin var,ya kesintili yada kesintisiz vakte kadar secenek var..
Drv da vaziyetler degisti,artik bildigin gibi 18 likler bile doktorlarda cirit atip emekli olma pesinde kosunca,arkasinda sahtekarliklar arandigindan,cogu hak edende kurunun yaninda yandi..
Benim anlamadigim srn daha hicbir yardim kurumuna gidip bilgi almadinmi..aradan beya vakit gecmis..vdk dan birsey cikmadimi..
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.