Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pflegegrad 1 kaldirilmak isteniyormus !

Haziran
29 Eylül 2025, 12:48
Arkadaslar,
Almanya’da yaklaşık 860.000 kişi Pflegegrad 1 kapsamında bulunuyor. Hükümetin planına göre bu derece kaldırılabilir. Böyle bir durumda hafif bakıma muhtaç kişiler artık aylık 131 Euro Entlastungsbetrag, evde yapılacak küçük tadilat yardımları ve acil çağrı sistemleri için verilen desteklerden yararlanamayacak. Gerekçe olarak, yıllık yaklaşık 1,8 milyar Euro tasarruf edilmesi ve 2026’dan itibaren yasal bakım sigortasında beklenen 2 milyar Euro’nun üzerindeki açığın kapatılması gösteriliyor. Karar henüz kesinleşmedi.

webci
29 Eylül 2025, 14:00
Bu kararin sorumlusu paralari ukraynaya akidan,israile silah pompalayan bizzat merz in kendisi..demiski bu isi bakanlara birakmadan ben kendim bizzat izne cikmadan cözecegim,,tabi kirkilacak yardimlar bunla sinirli degil..scheinehe,burgergeldbetrug gibi bircok konular masada..merz in secimden önce nasil bir kafada oldugunu burada yazmistim..özellikle yabancilari zor günler bekliyor..
Giden geleni aratir,merkel gene bastayken almanyanin kuyrugu bukadar kopmamisti,artik savas naralari atiliyor,herinsan aynanin karsisina gectiginde kendini nasil görüyorsa,almanlarda 80 yil sonra aynaya bakip sahip oldugu kendisini yani ruhunu gördü,,bozuk bir toplum bozuktur,kisirdöngüde gelir gider..

Haziran
29 Eylül 2025, 14:15
Aynen ,
2.Dünya savasinda agzi yanan Alman toplumu, Savasa ve Militärimize karsi bir Toplum olmustu.
Yüzünü Disiplinli bir sekilde Bilime , Teknolejiye ve Sanayiye cevirerek Refah düzeyini arttirmis bir Toplum haline gelmisti.
Simdi bu ayni toplum Asker, Silah, Savas falan demeye basliyor.
Bu gidisat iyiye benzemiyor.

fantoma
29 Eylül 2025, 16:12
https://cdn.resimupload.org/2025/09/29/WhatsApp-Image-2025-09-29-at-16.04.11.jpg

Paralar sadece ukranyalılara gitmiyor, suriyelilere, afganlara v,s.
Bu fotoya iyi bakın,çocukların oyun oynadığı kum yerine çocuk olmadığı için ağaç dikildi.
Bizim binaya ait oyun yerinin fotoğrafı.
Ne acı değilmi?
Sen çocuk yapmazsan,ilticacıları getirirler, paralar onlara gider.