PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şef tazminat için beni bürosuna çağırdı

servus
26 Ağustos 2025, 15:26
Merhaba arkadaşlar
Forum‘da daha önce iş yeriyle yaşadığım sıkıntıları zaten anlatmıştım 2009’dan bu sene yılbaşına kadar üç kere çıkış verdiler üçünü de kazandım %50 sakatlık raporum var , 55 yaşındayım ,4500 Euro brut maaşım var 25 yılın üzeri aynı iş yerinde çalışıyorum , işyerinde 700 kişi var çalışan, son mahkemede yaptıkları haksız yalan raporlarla bana çıkış vermeye kalktılar fakat beceremediler tekrar işime geri döndüm Krank mı bahane ettiler tabii uzun hikaye bunlar çok geçmişte yaptıkları aslında hep onların suçuydu benim suçum yok diyebilirim kesinlikle diyebilirim suçum yok diye çok uğraştılar atmak için ama yapamadılar en son yukarı çıktığımda üç ay önce haksız gene bir Abmahnung yemiştim Abmahnung çürüttüm elimde detaylıı belge de var Mahkemeye gitmedim Abmahnung için çünkü yediğim 23 Abmahnung du 15 senede son 1 senede 7. oldu , Abmahnung ilgili bürosuna gittiğimde Abmahnungun haksız olduğunu görünce bana yırt at demişti Abmahnungu veren kişinin yanında, o zaman da bana çıkışı düşünmüyor musun dedi ben de o zaman benim dedim 200.000 Euro borcum var en az 100 binle ödemem lazım ki çıkayım yoksa dedim 13 sene daha böyle çalışacağız beni böyle idare edeceksiniz başka şansınız yok o zaman dedim beni rahat bırakın dedim ben de işimi yapim dedim ,Bugün telefon geldi sekreterden CEO‘nun sekreteri yarın saat 10:00’da görüşme için çünkü o zaman demişti hesap edelim çıkış parasını bakarız demişti yarın yanına çıkacağım avukatımla konuştum avukatım kesinlikle hiçbir miktar belli etmesen dedi ben işimden memnunum işimi seviyorum de dedi verdikleri paranın üzerine hiçbir zaman az veya çok konuşma dedi avukatım geldikten sonra dedi konuşuruz de dedi ve şunuda ekledi sana asla ve asla küfür ve hırsızlık yapmadığın sürece birdaha çıkış vermeleri imkansız dedi ,şimdi tecrübeli arkadaşların fikrine ihtiyacım var ne yapsam iyi olur

murat39
26 Ağustos 2025, 20:21
Ince bir hesap.
Kac yasindasiniz.58 yas a yakinsaniz bu hesap tutabilir.18 ay Arbeitlosengeld.3 ay sperre alsan.50% Schwerbehinderung.Kesintiyle emeklilik baslangici.En erken 60. ( 35 sene calisma süresi olmasi sart.)
Alacagin paranin 30 % Steuer e kesilir.Geri kalan para 2 senede yersin.

Iyi hesap yapmak gerekir.Is piyasasi problem li.Esiniz calisiyorsa arkada destek boyutu varsa.Biraz daha farkli hesap olur.

batum
26 Ağustos 2025, 22:16
Bu yaşta cıkış icin cagıracagını zannetmem.
intihar etmiş gibi olur

konuşmaya gidersen bile birini yanında getir, Yoksa söylemediğin bir kelimeyi seni söyledi derler

Birbey 3.1
27 Ağustos 2025, 11:50
Servus,

eger 35 sigortalik süren varsa emekli kurumda ve 50% oldugu icin 62 yasinda 10,8% kesinti ile emekli olma hakkin var.

55 yasindasin. Sana 7 sene Altersteilzeit versinler. 3,5 yil calis, 3,5 yil yat ve sonra emekli ol. Net ayliginin en yüzde 70ini ödemeye mecburlar. Cogu sirketler 82%.

4500 Euro brütm var diyorsun. Net ayligin yani Lohnsteuer 3 ile 3000 Euro falandir. 70% -> 2100 Euro net aylik. 82% -> 2460 Euro. Yil sonunda birazda Lohnsteuer ödersin,. Ama 7 sene kafan rahat olur ve seninle ugrasmayi birakirlar.
Krankenkassen ve emeklide devam yatar. Evde kaldigin 3,5 sene icinde Arbeitsamt ilede ugrasmasin.

7 sene 84 ay eder. 84 x 2100 = 176.000 Euro; 84 x 2460 = 206.640 Euro.

Yani onlarin verecegi Abfindungdan daha iyi.

Eger 35 sene dolduysa Altersteilzeit istiyorum de bence.

Abindung konusunda hic bir rakam söyleme. Benim hesabima göre 60.000 - 70.000 Euro ancak teklif ederler.

Altersteilzeit daha iyi bence. Altersteilzeite imzayi atinca seninle ugrasmayi keserler. Mümküns avukatinda gelsin yaninda. Hic birseye net cevap verme.

murat39
27 Ağustos 2025, 15:09
Birbey genel bir soru 60 yasinda Schwerbehindert olarak %14 kesintiyle gitme imkani var mi ?

Birbey 3.1
28 Ağustos 2025, 14:59
Birbey genel bir soru 60 yasinda Schwerbehindert olarak %14 kesintiyle gitme imkani var mi ?

Maalesef...

dadaloglu3865
29 Ağustos 2025, 00:17
Yaşın 55 erken 63 yaşında emekli olabilirsin 18 ay işsizlik maaşı sonrası bürgergeld tazminat 25 yıl .05 yıllık 2250 eder 25 yıl 56 bin % 20 kesintiye gidiyor yarısını vergi den geri alıyorsun ben 57 yaşında bıraktım tazminat aldım 2 yıl işsizlik maaşı devam ediyor 3 yıl sonrası ancak emekli olabilirim benim de %40 vardı iş yeri direkt çıkış veremiyor önce %60 veren kurumdan onay alması gerekiyor onlarda gelen dosyaların yarısına onay veriyorlar bana onay verdiler öyle çıkışım kabul edildi

Birbey 3.1
29 Ağustos 2025, 09:33
Ona işyeri çıkız vermez. Zaten denemişler olmamış. Onlar Aufhebungsvertrag yapmak istiyorlar. Ozaman rızalı iş bırakma olduğundan onaya gerek yok.

fantoma
29 Ağustos 2025, 11:26
servus arkadaşın problemini Geminiye sordum, şunları söyledi...
--------------------------------------------
Anlattığınız bu karmaşık ve uzun soluklu mücadelede gösterdiğiniz sabır ve dirayet takdire şayan. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, anlattıklarınıza dayanarak hukuki olarak son derece güçlü bir konumdasınız. Yarınki toplantı öncesinde endişeli olmanız çok doğal, ancak elinizdeki kartların ne kadar kuvvetli olduğunu bilerek o toplantıya gitmeniz özgüveninizi artıracaktır.

Avukatınızın size verdiği tavsiyeler kesinlikle doğru ve stratejik olarak mükemmeldir. Ben de bu tavsiyeleri nedenleriyle birlikte pekiştirmek ve size yarınki toplantı için bir yol haritası sunmak isterim.

Yarınki Toplantı İçin Stratejiniz

Avukatınızın da belirttiği gibi, bu toplantı bir satranç oyunu ve ilk hamleyi onların yapmasını beklemek en doğrusu.

1. Sakin ve Profesyonel Kalın:
Yıllardır size yaşattıkları onca strese rağmen, yarınki toplantıda tamamen sakin, profesyonel ve duygularınıza hakim bir duruş sergilemeniz çok önemli. Onların amacı sizi duygusal bir tepkiye zorlayıp hata yapmanızı sağlamak olabilir. Bu tuzağa düşmeyin.

2. Kesinlikle Avukatınızın Cümlelerini Kullanın:
Toplantıda konu işten ayrılmanıza ve bir tazminat (Abfindung) teklifine geldiğinde, ezberlemeniz gereken cümleler şunlar olmalı:

"Ben işimi seviyorum ve burada çalışmaktan memnunum. Emekliliğime kadar burada devam etmeyi düşünüyorum." (Ich liebe meine Arbeit und bin zufrieden hier. Ich plane, bis zu meiner Rente hier weiterzuarbeiten.)

Eğer bir rakam teklif ederlerse, tepki vermeyin. Ne "bu çok az" ne de "bu iyi para" gibi bir yorum yapın. Sadece dinleyin.

Size "Ne kadar istersin?" diye sorarlarsa, avukatınızın dediği gibi asla bir rakam telaffuz etmeyin. Cevabınız şu olmalı: "Ben işten ayrılmayı düşünmüyorum. Eğer sizin bir teklifiniz varsa, bunu avukatımla görüşmem gerekir." (Ich denke nicht über eine Kündigung nach. Wenn Sie ein Angebot haben, muss ich das mit meinem Anwalt besprechen.)

Toplantıyı sonlandırmak için kullanacağınız kilit cümle: "Bu konuları burada tek başıma görüşmem doğru olmaz. Lütfen teklifinizi yazılı olarak bana veya doğrudan avukatıma iletin. Avukatım sizinle temasa geçecektir." (Es ist nicht richtig, dass ich diese Themen hier alleine bespreche. Bitte leiten Sie Ihr Angebot schriftlich an mich oder direkt an meinen Anwalt weiter. Mein Anwalt wird sich dann mit Ihnen in Verbindung setzen.)

3. Hiçbir Şey İmzalamayın:
Size bir Aufhebungsvertrag (ikale sözleşmesi / iş akdinin karşılıklı feshi sözleşmesi) veya başka herhangi bir belge uzatabilirler. Ne kadar cazip görünürse görünsün, "Avukatıma göstermeden hiçbir şey imzalamam" diyerek kesin bir dille reddedin.

Elinizdeki Kozlar ve Tazminat Beklentisi

Durumunuzu standart bir işten çıkarma davası gibi düşünmemek gerekir. Sizin lehinize olan çok güçlü noktalar var:

%50 Engellilik Raporu (Schwerbehinderung): Bu sizin en büyük yasal kalkanınız. Sizi işten çıkarmaları için önce Integrationsamt'tan (Entegrasyon Ofisi) onay almaları gerekir ki bu, özellikle sizin durumunuzda neredeyse imkansızdır.

25 Yılı Aşkın Kıdem (Betriebszugehörigkeit): Çok uzun süreli bir çalışan olmanız, yasal korumanızı en üst düzeye çıkarır.

Yaşınız (55): Bu yaşta yeni bir iş bulmanın zorluğu, mahkemelerde her zaman lehinize bir faktör olarak değerlendirilir.

Kazanılmış 3 Dava: Daha önce sizi haksız yere işten çıkarmaya çalıştıklarını ve mahkemede kaybettiğini kanıtlamış durumdasınız. Bu, gelecekteki herhangi bir çıkarma denemesini daha da zorlaştırır.

Sistematik Mobbing ve Haksız İhtarlar (Abmahnung): Bu kadar çok ihtar verilmesi ve birinin haksızlığının üstleri tarafından bile kabul edilmesi, size karşı bir yıpratma politikası izlendiğini gösterir. Bu durum, olası bir mahkemede işverenin pozisyonunu çok zayıflatır.

Peki Ne Kadar Tazminat Beklenmeli?

Almanya'da genel bir tazminat hesaplama formülü vardır:
Tazminat=(Kıdem Yılı)×(Bru¨t Aylık Maas¸​)×(Katsayı)

Bu katsayı genellikle 0.5 ile 1.0 arasında değişir.

Sizin durumunuzda standart bir hesaplama şöyle olurdu:

25 yıl * 4500 € * 0.5 = 56.250 € (Minimum)

25 yıl * 4500 € * 1.0 = 112.500 € (Standart üst sınır)

ANCAK, sizin durumunuz standart değil. Yukarıda saydığım ağırlaştırıcı nedenlerden dolayı (özellikle engellilik durumu ve kazanılmış davalar), avukatınız çok daha yüksek bir katsayı (1.5, 2.0 veya daha fazlası) talep edebilir.

25 yıl * 4500 € * 1.5 = 168.750 €

25 yıl * 4500 € * 2.0 = 225.000 €

Geçmişte onlara "100.000 €" demeniz bir başlangıç noktası olmuş olabilir ama mevcut yasal gücünüzle bu rakamın çok daha üzerine çıkma potansiyeliniz var. Bu yüzden avukatınızın "rakam verme" taktiği çok önemlidir.

Özetle

Güçlüsünüz: Hukuken demir gibi bir zırhınız var. Bunun farkında olun.

Sessiz Kalın: Yarınki toplantıda bir dinleyici olun. Bırakın onlar konuşsun, onlar teklif yapsın.

Avukatınıza Güvenin: Size en doğru yolu çizmiş. Onun stratejisinden bir milim bile sapmayın.

İmza Yok: Kalemi elinize bile almayın.

Geleceği Düşünün: Bu teklif sadece bir para teklifi değil, aynı zamanda gelecekteki işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) haklarınızı da etkileyebilir. Aufhebungsvertrag imzalarsanız genellikle 12 haftalık bir kesinti (Sperrzeit) olur. Avukatınız bunu da müzakere edecektir.

Yarınki toplantıya bir mağdur olarak değil, elindeki tüm kozların farkında olan tecrübeli bir çalışan olarak gidin. Sakinliğinizi koruyun, avukatınızın dediklerini uygulayın ve toplantıdan hemen sonra her detayı avukatınıza bildirin.

Bu zorlu süreçte başarılar dilerim. Doğru adımlarla hakkınız olanı alacağınıza eminim.

fantoma
29 Ağustos 2025, 11:34
ChatGPT de bunlari söyledi...
Durumunu detaylı anlattığın için teşekkürler 🙏 Gerçekten zorlu bir süreçten geçmişsin. Anladığım kadarıyla:

25 yılın üzeri kıdemin var, aynı işyerinde çalışıyorsun.

%50 sakatlık raporun var (bu da Engellenschutz kapsamında seni ciddi şekilde koruyor).

55 yaşındasın, bu da işten çıkarılmana karşı ayrıca koruma sağlıyor (Almanya’da yaşlı işçiler için fesih koruması daha güçlü).

Daha önce 3 kere çıkış verilmiş, her seferinde mahkemede kazanmışsın.

23 tane Abmahnung (ihtar) var ama çoğu haksız çıkmış, sonuncusu zaten boşa düşmüş.

CEO seninle görüşmek istiyor ve konu muhtemelen Aufhebungsvertrag / Abfindung (işten çıkış karşılığı tazminat) pazarlığı.

Avukatın çok doğru söylemiş: kesinlikle miktar söyleme, işimden memnunum de, topu avukata bırak.

👉 Sana birkaç öneri:

Yarınki görüşmede sakin ol, kesinlikle para veya rakam telaffuz etme.
“Ben işimi seviyorum, çalışmaya devam etmek istiyorum. Zaten avukatımla görüşmeden hiçbir karar vermem mümkün değil.” cümlesini birkaç kez tekrar et.

Sakın imza atma!
O gün sana ne getirirlerse getirsinler, ister Aufhebungsvertrag ister başka kağıt olsun, “Avukatımla görüşmeden imza atmam.” de.

Koruma altındasın.
%50 sakatlık + 25 yıl kıdem + 55 yaş seni feshe karşı neredeyse dokunulmaz yapıyor. Mahkeme çok büyük ihtimalle seni yine işe iade eder. İşveren bunu biliyor, o yüzden masaya para koymak isteyecekler.

Psikolojik üstünlük sende.
Senin işten çıkman onların sorunu, senin değil. Onlar senden kurtulmak istiyor, senin ise garantili bir işin var. Bunu bilerek rahat ol.

Avukatınla birlikte strateji belirle.
Eğer ileride çıkmayı düşünürsen, 25 yıllık kıdem, engelli statüsü ve yaşın sebebiyle yüksek bir Abfindung (tazminat) hakkın doğar. Normalde 1 yıllık brüt maaş (~54.000 €) baz alınır, ama senin durumunda bu katlanarak artabilir (2–3 yıl brüt maaş seviyesinde konuşulabilir). Ama sen katiyen rakam söyleme, onlar öneri getirecek, sen de avukatına havale edeceksin.

📌 Özetle:

Görüşmede hiçbir rakam söyleme, imza atma.

“Ben işimi seviyorum, devam etmek istiyorum. Avukatımla görüşmeden karar vermem.” de.

Psikolojik üstünlük senin elinde, acele etme.

servus
05 Eylül 2025, 15:08
servus arkadaşın problemini Geminiye sordum, şunları söyledi...
Anlattığınız bu karmaşık ve uzun soluklu mücadelede gösterdiğiniz sabır ve dirayet takdire şayan. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, anlattıklarınıza dayanarak hukuki olarak son derece güçlü bir konumdasınız. Yarınki toplantı öncesinde endişeli olmanız çok doğal, ancak elinizdeki kartların ne kadar kuvvetli olduğunu bilerek o toplantıya gitmeniz özgüveninizi artıracaktır.

Avukatınızın size verdiği tavsiyeler kesinlikle doğru ve stratejik olarak mükemmeldir. Ben de bu tavsiyeleri nedenleriyle birlikte pekiştirmek ve size yarınki toplantı için bir yol haritası sunmak isterim.

Yarınki Toplantı İçin Stratejiniz

Avukatınızın da belirttiği gibi, bu toplantı bir satranç oyunu ve ilk hamleyi onların yapmasını beklemek en doğrusu.

1. Sakin ve Profesyonel Kalın:
Yıllardır size yaşattıkları onca strese rağmen, yarınki toplantıda tamamen sakin, profesyonel ve duygularınıza hakim bir duruş sergilemeniz çok önemli. Onların amacı sizi duygusal bir tepkiye zorlayıp hata yapmanızı sağlamak olabilir. Bu tuzağa düşmeyin.

2. Kesinlikle Avukatınızın Cümlelerini Kullanın:
Toplantıda konu işten ayrılmanıza ve bir tazminat (Abfindung) teklifine geldiğinde, ezberlemeniz gereken cümleler şunlar olmalı:

"Ben işimi seviyorum ve burada çalışmaktan memnunum. Emekliliğime kadar burada devam etmeyi düşünüyorum." (Ich liebe meine Arbeit und bin zufrieden hier. Ich plane, bis zu meiner Rente hier weiterzuarbeiten.)

Eğer bir rakam teklif ederlerse, tepki vermeyin. Ne "bu çok az" ne de "bu iyi para" gibi bir yorum yapın. Sadece dinleyin.

Size "Ne kadar istersin?" diye sorarlarsa, avukatınızın dediği gibi asla bir rakam telaffuz etmeyin. Cevabınız şu olmalı: "Ben işten ayrılmayı düşünmüyorum. Eğer sizin bir teklifiniz varsa, bunu avukatımla görüşmem gerekir." (Ich denke nicht über eine Kündigung nach. Wenn Sie ein Angebot haben, muss ich das mit meinem Anwalt besprechen.)

Toplantıyı sonlandırmak için kullanacağınız kilit cümle: "Bu konuları burada tek başıma görüşmem doğru olmaz. Lütfen teklifinizi yazılı olarak bana veya doğrudan avukatıma iletin. Avukatım sizinle temasa geçecektir." (Es ist nicht richtig, dass ich diese Themen hier alleine bespreche. Bitte leiten Sie Ihr Angebot schriftlich an mich oder direkt an meinen Anwalt weiter. Mein Anwalt wird sich dann mit Ihnen in Verbindung setzen.)

3. Hiçbir Şey İmzalamayın:
Size bir Aufhebungsvertrag (ikale sözleşmesi / iş akdinin karşılıklı feshi sözleşmesi) veya başka herhangi bir belge uzatabilirler. Ne kadar cazip görünürse görünsün, "Avukatıma göstermeden hiçbir şey imzalamam" diyerek kesin bir dille reddedin.

Elinizdeki Kozlar ve Tazminat Beklentisi

Durumunuzu standart bir işten çıkarma davası gibi düşünmemek gerekir. Sizin lehinize olan çok güçlü noktalar var:

%50 Engellilik Raporu (Schwerbehinderung): Bu sizin en büyük yasal kalkanınız. Sizi işten çıkarmaları için önce Integrationsamt'tan (Entegrasyon Ofisi) onay almaları gerekir ki bu, özellikle sizin durumunuzda neredeyse imkansızdır.

25 Yılı Aşkın Kıdem (Betriebszugehörigkeit): Çok uzun süreli bir çalışan olmanız, yasal korumanızı en üst düzeye çıkarır.

Yaşınız (55): Bu yaşta yeni bir iş bulmanın zorluğu, mahkemelerde her zaman lehinize bir faktör olarak değerlendirilir.

Kazanılmış 3 Dava: Daha önce sizi haksız yere işten çıkarmaya çalıştıklarını ve mahkemede kaybettiğini kanıtlamış durumdasınız. Bu, gelecekteki herhangi bir çıkarma denemesini daha da zorlaştırır.

Sistematik Mobbing ve Haksız İhtarlar (Abmahnung): Bu kadar çok ihtar verilmesi ve birinin haksızlığının üstleri tarafından bile kabul edilmesi, size karşı bir yıpratma politikası izlendiğini gösterir. Bu durum, olası bir mahkemede işverenin pozisyonunu çok zayıflatır.

Peki Ne Kadar Tazminat Beklenmeli?

Almanya'da genel bir tazminat hesaplama formülü vardır:
Tazminat=(Kıdem Yılı)×(Bru¨t Aylık Maas¸â€‹)×(Katsayı)

Bu katsayı genellikle 0.5 ile 1.0 arasında değişir.

Sizin durumunuzda standart bir hesaplama şöyle olurdu:

25 yıl * 4500 € * 0.5 = 56.250 € (Minimum)

25 yıl * 4500 € * 1.0 = 112.500 € (Standart üst sınır)

ANCAK, sizin durumunuz standart değil. Yukarıda saydığım ağırlaştırıcı nedenlerden dolayı (özellikle engellilik durumu ve kazanılmış davalar), avukatınız çok daha yüksek bir katsayı (1.5, 2.0 veya daha fazlası) talep edebilir.

25 yıl * 4500 € * 1.5 = 168.750 €

25 yıl * 4500 € * 2.0 = 225.000 €

Geçmişte onlara "100.000 €" demeniz bir başlangıç noktası olmuş olabilir ama mevcut yasal gücünüzle bu rakamın çok daha üzerine çıkma potansiyeliniz var. Bu yüzden avukatınızın "rakam verme" taktiği çok önemlidir.

Özetle

Güçlüsünüz: Hukuken demir gibi bir zırhınız var. Bunun farkında olun.

Sessiz Kalın: Yarınki toplantıda bir dinleyici olun. Bırakın onlar konuşsun, onlar teklif yapsın.

Avukatınıza Güvenin: Size en doğru yolu çizmiş. Onun stratejisinden bir milim bile sapmayın.

İmza Yok: Kalemi elinize bile almayın.

Geleceği Düşünün: Bu teklif sadece bir para teklifi değil, aynı zamanda gelecekteki işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) haklarınızı da etkileyebilir. Aufhebungsvertrag imzalarsanız genellikle 12 haftalık bir kesinti (Sperrzeit) olur. Avukatınız bunu da müzakere edecektir.

Yarınki toplantıya bir mağdur olarak değil, elindeki tüm kozların farkında olan tecrübeli bir çalışan olarak gidin. Sakinliğinizi koruyun, avukatınızın dediklerini uygulayın ve toplantıdan hemen sonra her detayı avukatınıza bildirin.

Bu zorlu süreçte başarılar dilerim. Doğru adımlarla hakkınız olanı alacağınıza eminim.

Merhaba kardeşim yazdıklarını çok dikkatlice okudum çok teşekkür ederim çok faydalı bilgilerin var ben yukarı çıktım şefle konuştuk yalnızlık ikimizdik kimse yoktu en son verdikleri Abmahnungu da kendisi bana ben dedi ona iptal ettim dedi ben de teşekkür ederim sağ olun dedim (çünkü oda saçma bi Abmahnung du) sonra aşağı yukarı bir yarım saat filan konuştuk ben hiç paraya girmedim kendisi devamlı işte sana böyle bir miktar vereyim bir senede aylığını ödeyeyim bu şekil burada çalışılmaz psikolojin tamamen bozuldu dedi Hep dedi devamlı kontrol altındasın dedi ne kadar daha böyle çalışmayı dusunuyon dedi ben de dedim siz dedim en büyük şef değilmisiniz dedim söyleyin dedim o zaman onlara rahat bıraksınlar beni dedim bu gene tabi parayı konusuna geldi en sonunda ağzından çıkardı dedi sana dedi 60.000 vereyim bir senede maaşını ödeyeyim dedi ben de dedim ki benim dedim 200.000 Euro borcum var dedim bana yaramaz işten çıksam bu yaştan sonra nerede iş bulup çalışacağım dedim hiç iyi veya kötü demedim az veya çok demedim 200.000 Euro borcum var dedim istersen bir düşün dedi bana siz dedim ne düşünüyorsunuz dedim yani çalışmamı doğru parayı alıp gitmem mi doğru benim dedim bana sorarsan dedi al parayı git dedi ama ben dedim işimi seviyorum dedim arkadaşlarımdan da aram çok iyi hiçbir sorunum yok benim aşağıda ,benim sorunum yukardakilerle dedim alsam bu yaştan sonra nerede iş bulup çalışabileceğim dedim 200.000 Euro borcumu tekrar söyledim kendisine tamam bir düşün dedi bana öyle ayrıldık şu an işime devam ediyorum gene

servus
05 Eylül 2025, 15:09
QUOTE]

Merhaba kardeşim yazdıklarını çok dikkatlice okudum çok teşekkür ederim çok faydalı bilgilerin var ben yukarı çıktım şefle konuştuk yalnızlık ikimizdik kimse yoktu en son verdikleri Abmahnungu da kendisi bana ben dedi ona iptal ettim dedi ben de teşekkür ederim sağ olun dedim (çünkü oda saçma bi Abmahnung du) sonra aşağı yukarı bir yarım saat filan konuştuk ben hiç paraya girmedim kendisi devamlı işte sana böyle bir miktar vereyim bir senede aylığını ödeyeyim bu şekil burada çalışılmaz psikolojin tamamen bozuldu dedi Hep dedi devamlı kontrol altındasın dedi ne kadar daha böyle çalışmayı dusunuyon dedi ben de dedim siz dedim en büyük şef değilmisiniz dedim söyleyin dedim o zaman onlara rahat bıraksınlar beni dedim bu gene tabi parayı konusuna geldi en sonunda ağzından çıkardı dedi sana dedi 60.000 vereyim bir senede maaşını ödeyeyim dedi ben de dedim ki benim dedim 200.000 Euro borcum var dedim bana yaramaz işten çıksam bu yaştan sonra nerede iş bulup çalışacağım dedim hiç iyi veya kötü demedim az veya çok demedim 200.000 Euro borcum var dedim istersen bir düşün dedi bana siz dedim ne düşünüyorsunuz dedim yani çalışmamı doğru parayı alıp gitmem mi doğru benim dedim bana sorarsan dedi al parayı git dedi ama ben dedim işimi seviyorum dedim arkadaşlarımdan da aram çok iyi hiçbir sorunum yok benim aşağıda ,benim sorunum yukardakilerle dedim alsam bu yaştan sonra nerede iş bulup çalışabileceğim dedim 200.000 Euro borcumu tekrar söyledim kendisine tamam bir düşün dedi bana öyle ayrıldık şu an işime devam ediyorum gene

servus
12 Eylül 2025, 15:45
Merhaba arkadaşlar
Bana dün gene o saçma sapan Abmahnungu verdiler
Yukarı yanına çıktım
Hani siz iptal etmiştiniz bu ne dedim
Ne fark eder zaten haftaya gene verirler dedi gülerek
Adam kocaman CEO ama yanına kolaylıkla girer oldum artık
Sekreteri haber veriyor , oda gelsin diyor
Konuştuk bana teklifimi düşünmedin mi dedi
Bende 60.000€ mu diyo sordum evet dedi
O bana yaramaz dedim
Ben sana angebot yaptım senden bi haber gelmedi sende söyle dedi
Bende avukatımı aradım o sizi haftaya arayacak dedim
Ok dedi
Yardım edin o zaman bitsin bu iş dedim
Edecem dedi
Avukatım akıllı bir insan mahkeme de ilk ozaman 200.000 demişti onlara orda kapanmıştı konu

Haziran
12 Eylül 2025, 16:33
Merhaba arkadaşlar
Bana dün gene o saçma sapan Abmahnungu verdiler
Yukarı yanına çıktım
Hani siz iptal etmiştiniz bu ne dedim
Ne fark eder zaten haftaya gene verirler dedi gülerek
Adam kocaman CEO ama yanına kolaylıkla girer oldum artık
Sekreteri haber veriyor , oda gelsin diyor
Konuştuk bana teklifimi düşünmedin mi dedi
Bende 60.000€ mu diyo sordum evet dedi
O bana yaramaz dedim
Ben sana angebot yaptım senden bi haber gelmedi sende söyle dedi
Bende avukatımı aradım o sizi haftaya arayacak dedim
Ok dedi
Yardım edin o zaman bitsin bu iş dedim
Edecem dedi
Avukatım akıllı bir insan mahkeme de ilk ozaman 200.000 demişti onlara orda kapanmıştı konu

Haydi Hayirlisi insallah!
Pazarlik basladiysa bu is olur.Üc asagi bes yukari.

servus
15 Eylül 2025, 21:16
Arkadaşlar ben şimdi 10 ay psikolojik olarak kranka çıksam tekrar bir daha aynı kranktan 18 ay yatabilmem için ne kadar çalışmam lazım

hOrOz
15 Eylül 2025, 21:36
Arkadaşlar ben şimdi 10 ay psikolojik olarak kranka çıksam tekrar bir daha aynı kranktan 18 ay yatabilmem için ne kadar çalışmam lazım

senin düşündüğün gibi olsa her yer gülük gülistanlık

78 hafta alabilmek için Blockfrist 3 sene doldurman lazım

18 ay değil 72 hafta Krankengeld ödeniyor. İşverenden aldığın 6 haftayı da 78 haftanın içine hesaplıyorlar.

Tekrar Krankengeld için en az 6 ay hiç krank yapmadan hastalık primi ödemen gerek.. 78 hafta için 3 sene bloğunu doldurman gerek

Yapacağin tek iş Kura gitmek sonra Erwerbs Unfähigkeits Renteye başvurmak.

Yaşın kaç bilmiyorum ama Erwerbs Unfähigkeits Rente almak biraz zor olabilir ama psikoloji de rahat veriyorlar

Bu arada Psikolojik bir hasteneyede yatabilirsin

servus
15 Eylül 2025, 21:47
Yaşım 55 ,1990 dan beri aralıksız çalışıyorum
İşyeri çıkış vermek istiyor fakat ben biraz daha uzatmak istiyorum
50% behindert var
13 yıldır aynı psikolog da yım
Şimdiye kadar 78 hafta hiç krank yapmadım
Bilmediğim için soruyorum

servus
15 Eylül 2025, 21:48
senin düşündüğün gibi olsa her yer gülük gülistanlık

78 hafta alabilmek için Blockfrist 3 sene doldurman lazım

18 ay değil 72 hafta Krankengeld ödeniyor. İşverenden aldığın 6 haftayı da 78 haftanın içine hesaplıyorlar.

Tekrar Krankengeld için en az 6 ay hiç krank yapmadan hastalık primi ödemen gerek.. 78 hafta için 3 sene bloğunu doldurman gerek

Yapacağin tek iş Kura gitmek sonra Erwerbs Unfähigkeits Renteye başvurmak.

Yaşın kaç bilmiyorum ama Erwerbs Unfähigkeits Rente almak biraz zor olabilir ama psikoloji de rahat veriyorlar

Bu arada Psikolojik bir hasteneyede yatabilirsin
Yaşım 55 ,1990 dan beri aralıksız çalışıyorum
İşyeri çıkış vermek istiyor fakat ben biraz daha uzatmak istiyorum
50% behindert var
13 yıldır aynı psikolog da yım
Şimdiye kadar 78 hafta hiç krank yapmadım
Bilmediğim için soruyorum
altı ay krank yapmayacaksın diyorsun ya aynı hastalıktan mı yoksa gripten veya başka bir şeyden de kranka çıkabiliyon mu

servus
12 Kasım 2025, 16:49
Arkadaşlar merhaba biraz önce şef beni yanıma geldi benim şu an işteyim CEO finans işine bakan yani bana çıkış vermek isteyen kişi aylardır çalışıyom hiçbir sıkıntı yoktu avukatın dedi bizimle niye iletişime geçmiyor dedi ben de dedim ya benim borcum var ben çıkmak istemiyom söyle illa avukatın bizi arasın diyor çıkış veremiyorlar artık o kesin ama illa avukatınla iletişime geçmek istiyorlar ben de avukatımı aradım dedim böyle böyle sizinle telefonla görüşmek istiyorlar diye bugün avukat herhalde arar onu bilmiyom ne olacak ben söylüyorum işimi seviyorum sizin verdiğiniz 80.000 Euro benim işime yaramaz diyorum benim bu kadar borcum var hani çok borcum var diyorum evet biliyorum diyor her şeyi biliyorum diyor söyle avukatına bizi arasın diyor adam Allah Allah arkadaş vallahi ne yapacağımı şaşırdım ya

webci
12 Kasım 2025, 19:42
Arkadaşlar merhaba biraz önce şef beni yanıma geldi benim şu an işteyim CEO finans işine bakan yani bana çıkış vermek isteyen kişi aylardır çalışıyom hiçbir sıkıntı yoktu avukatın dedi bizimle niye iletişime geçmiyor dedi ben de dedim ya benim borcum var ben çıkmak istemiyom söyle illa avukatın bizi arasın diyor çıkış veremiyorlar artık o kesin ama illa avukatınla iletişime geçmek istiyorlar ben de avukatımı aradım dedim böyle böyle sizinle telefonla görüşmek istiyorlar diye bugün avukat herhalde arar onu bilmiyom ne olacak ben söylüyorum işimi seviyorum sizin verdiğiniz 80.000 Euro benim işime yaramaz diyorum benim bu kadar borcum var hani çok borcum var diyorum evet biliyorum diyor her şeyi biliyorum diyor söyle avukatına bizi arasın diyor adam Allah Allah arkadaş vallahi ne yapacağımı şaşırdım ya

Usta birincisi, imha kurallarina dikkat et..
Ikincisi, isveren senin borcunu ödemekle yükümlü degil,ozaman derdi borcu olan bizler yandik..
Istedigin cevap olmadi belki ama kusra bakma..ben oldam parayi alir cikarim,nedenmi,simdi burda uzunuzun yazmak istemiyorum..

servus
13 Kasım 2025, 14:09
Zaten istediğim parayı alınca arkama bile bakmam
Ama benim anlamadığım illa git diyor
Bana istediğin rakamı söyle diyor
Bende ağırdan alıyorum
Bakalım, verirse herkez yoluna
80 veren 180 de verir yanlışmıyım
İsteyen onlar ben değil

servus
16 Şubat 2026, 17:35
Merhaba arkadaşlar şimdi biraz bir sıkıntılı durum oldu biz bunlara teklif sunduk onların verdiği paranın üç katını istedim iki aydan beri yaklaşık üç aylı oldu haber gelmedi bugün for Arbeiter geldi benim yanıma dedi öyle dedi burada dedi çalıştırmak istemiyorlar seni dedi öbür bölüme verecekler dedi yaptırmış rahat iş fakat verdikleri yer çok ağır bir yer gerçekten çok ağır yani benim ateşlerime uygun değil ben mahkeme sürecinden önce doktorlardan rapor almıştım mahkemeye çıkmadan yani hastalıkları geçti durumu iyi bir sıkıntısı yok diye öyle kağıtlar almıştım mahkemede onu sunmuştu abi sonuçta mahkeme kazandım onlar da şimdi bunu koz kullanıp benim madem ki sen iyisin o zaman dediler burada çalışacaksın bundan sonra yani siz ancanız zorluk çıkartmaya çalışıyorlar geçecek olacağım yeri kesinlikle istemiyom çok ağır bir yer hani çalışamayacağım biliyorum orada çünkü ağrılarım artacak tekrardan vallahi ne yapacağımı ben de bilmiyom arkadaşlardan ya bu olayları yaşayan arkadaşların fikirleri benim için çok önemli yardımcı olursanız memnun olurum

webci
16 Şubat 2026, 21:02
Hatalardan bir tanesi iyi raporu almak,bu durumda calisabilirsin ve is veren seni istedigi abteilunga gönderir,abfindung ve cikis hakki finish oluyor,,zaten bu isveren bana geldi teklif sundu isi beya uzadi,sana o zamanda yazmistim,sonuc simdiki hal uzeti biter,isi uzatma diye..parani al,durumun iyi dehilse cik diye,sen naptin;
Isimden memnunum dedin diger tarafdan abfindung istedin..
Bir baska problemde;
Bir arbeiter sana gelip seni istemiyorlar diye lagaluga yapiyorsa kayis kopmustur..balik bastan kokar,is yeriyle takis tukus yapanlari is yeri zora sokar,eski durumlar olmaz..bu kural hic degismez,bu durumu hisdettigin an iki kati,üc katina bakmaksizin,parayi alip kacis yollari arayacaksin..
Birinin hayati veya isyerindeki yasami,zorluklari birbaskasina benzemez,o yüzden bu islerde baskasinin tecrübesi sana yardimci olmaz..
Bu defa biz is sunduk srn istemiyorsun derker buda arbeitsverweigerunga girer..3 abmahnung ve kisir döngü yeniden baslar..

servus
16 Şubat 2026, 22:12
Cevabın için teşekkür ederim kardeşim ama sorun şu ben ağır iş yapmadığım sürece iyiyim yani o zaman iyi dediğimde ben zaten çalışmıyordum çalışmadigim için de ağrılarım geçmişti ağır iş yaptığım zaman benim ağrılarım geliyor ağır iş yapmadığım zaman benim ağrılarım olmuyor bunlar beni ağır veriyor ağrılarım gelsin tekrardan diye sorun bu

webci
16 Şubat 2026, 23:01
Ozaman sen iyi degildin,rapor yanlis..sans uzun vadede calisamaz yada agir islerde calisamaz raporu gerekti..
Bunu avukat yada isveren düsünmez..
Simdi bilmiyorum ne olur, buyuk ihtimal gidip calisacaksin ve krank uzerine krank..

servus
16 Şubat 2026, 23:04
Anladım o zaman ben de sahadan takacağıma soldan takarım üç tane yapacağıma bir tane yaparım ağır ağır yaparım yapmiyom demem ama bu kadar yapabiliyo derim ne yapacaklar canımı alacak halleri yok ya işçilik yürümeyince de mecburen çekecekler oradan kendileri bilir umrumda bile değil vallahi ya benim dediğim parayı verirler ya da öyle yürür zaten yaşı 55 kendileri bilir vallahi hiç umurumda bile değil artık ne inceyse oradan kopsun

servus
07 Nisan 2026, 16:42
Geçen hafta tekrar çıktım yanına aslında bahaneyle çıktım içeride sigortada 7000 Euro param vardı onu istedim o da dedi teklifimi dedi niye kabul etmiyon dedi dedim senin teklifini dedim çok az benim dedim net 130.000 Euro borcun var o borç kapanmadan dedim olmaz dedim yoksa dedim 12’sine daha çalışırım ben dedim bu aylığımı dedim başka zaten bir yer de alamam dedim ondan sonra tamam dedi bir düşüneyim ben dedi neyi düşüneceksiniz dedim ikisini de dedi Düşüneceğim dedi şimdi bekliyorum bakalım ne olacak