Orijinalini görmek için tıklayınız : Gemi ile Italya`dan Yunanistanà gitmek mantikli mi?
deniz4c
01 Temmuz 2025, 22:29
Selamlar,
Benim sorum su:
Arabayla Türkiye`ye gitmek istiyorum.
Bridisi yada Bari`den gemiyle igomenitsa`ya geciliyormus.
Bu yolu kullanan arkadaslarin tavsiyesi ne oludu.
Fiyat olarak nasil ,gidis gelis toplam neye mal olur bize.
Biletleri önceden mi almak avantajli olur.
Yoksa direkt Limana gidip oradan alsak fiyat degisir mi?
Tavsiyelerinizi bekliyorum
Simdiden Tesekkürler
fatih18
02 Temmuz 2025, 08:28
Bir ara cok sIk kullaniliyordu (Bende defalarca gittim) ..
Simdileri hem cok pahali hemde zaman acisindan daha uzun ..
Almanyadan (SInIrdan) Bari veya Brindisi 1000 km , Limanda bekle .. Yunanistani boydan boya gec .. 2 Gün yollardasin ..
hOrOz
02 Temmuz 2025, 08:50
Yugoslavya savaş zamanında Ancona-Çeşme gitmiştim.
Ancona benden 1200km . Ancona ya vardım dediler gemi Brindisi den kalkacak
Ancona-Brindisi 580km .. Brindisi ye yola çıktık
İtalyanın güneyine indikçe hava ve trafik çekilmez oluyor
Brindisi ye vardık.. Limanda kuyruk .. Sabaha kadar bekledik
Sabah erken saatlerde gemi yola çıktı ..
Korinth kanalını geçtik .. Gemi demirledi belki 10-12 saat bekledi
Sonra tekrar yola çıktı ..
3 gün sonra Çesme ye vardık.
Tabiki bunlar o zamanın şartlarına göreydi
Ancona veya Bari Brindisi nden kalkan bir sürü Yunan gemisi var
Bari den 10-12 saatte Igoumenitsa varıyorlar..
Yaz ayları yoğun olduğu için önceden rezervasyon yaptırmak daha akılıca bir iş ...
qardas
22 Mart 2026, 01:34
İyi günler efendim,
Türkiye yolculuğu hakkında, özellikle gemi ile ilgili birkaç bilgi almak istiyorum. Aramızda daha önce gemiyle giden oldu mu, bunu öğrenmek isterim. Gemiyle yolculuk gerçekten değer mi, merak ediyorum.
İtalya’nın Brindisi şehrinden Yunanistan Igoumenitsa’ya gece seferleri var. Akşam saat 22:30 gibi Brindisi’den biniyorsunuz ve sabaha karşı Yunanistan’da oluyorsunuz. Öğlene doğru da İpsala’ya ulaşmış oluyorsunuz.
Anladığım kadarıyla gemide kabin de tutabiliyorsunuz. Yaklaşık olarak 1 Ağustos için, 4 kişilik (2 yetişkin + 2 çocuk) ve bir araç ile kabin fiyatı tek yön yaklaşık 500 € civarında görünüyor. Tabii kabin şart değil; bildiğim kadarıyla koltuk rezervasyonu da yapılabiliyor ve fiyatlar daha uygun oluyor.
Aslında planım, sabah erken saatlerde Ruhrgebiet’ten çıkıp akşam İtalya Bologna’ya varmak, bir gün dinlenip ertesi gün Bologna’dan Brindisi limanına geçmekti. Ancak daha önce hiç gemiyle gitmediğim için nasıl olur tam kestiremedim.
Bu şekilde yolculuk yapan ve tecrübesi olan arkadaşlar var mı?
Birbey 3.1
24 Mart 2026, 22:27
Gemi falan vardırda mantığı nerede?
Gümrükde beklememek mi?
Yoksa başka mantığımı var?
Birde nereyd gideceksin Türkiye'de. Edirneliysen yine nispeten mantıklı. Ama Türkiye'nin içinde yol tepeceksen çok pek mantıklı gelmiyor.
qardas
25 Mart 2026, 16:15
Çocuklarla yolculuk yapacağım için (biri 2, diğeri 4 yaşında) şöyle bir araştırma yaptım, sizce mantıklı mı?
İtalya üzerinden gemiyle gitmeyi planlıyorum çünkü bu rotada Sırbistan ve Bulgaristan gibi stresli sınır kapılarıyla uğraşmak zorunda kalmayacağım. Sadece Yunanistan-Türkiye sınırı (İpsala) olacak. Feribot akşam 22:30'da kalkacağı için, o 9 saatlik deniz yolculuğunda hem dinlenmiş hem de uykumuzu almış oluruz.
Kara yolunda tek şoför olmak sürekli dikkat ve stres demek. Özellikle Balkan yollarında gece sürüşü, İtalya ve Yunanistan'ın modern ve güvenli otoyollarına kıyasla daha riskli.
Gemi sayesinde sınır çilesi çekmeden, cuma sabahı saat 09:00 gibi Yunanistana varıp oradan İpsala üzerinden İstanbula geçebiliriz
Ayrıca gemi çocuklar için de eğlenceli olur; en azından daracık koltukta hapsolmak yerine hareket edip oyun oynayabilirler. Zaman olarak da kara yoluyla hemen hemen aynıya geliyor.
Sonuç olarak feribot (4 kişilik kabin + araç yaklaşık 500 Euro) ve otel masraflarıyla belki kara yollariyla 300 Euro daha pahalıya patlayacak ama çok daha konforlu görünüyor.
Tabii evdeki hesap çarşıya her zaman uymaz derler, siz ne düşünüyorsunuz?
Söyle düsündüm :
05.08 Çarşamba: Ruhr bölgesinden erkenden çıkış, doğrudan Bologna’ya varış ve otelde rahat bir uyku (Gecelik yaklaşık 100-150 Euro).
06.08 Perşembe: Sabah Bologna’dan hareket, akşam 22:30’da Brindisi’den feribota biniş.
07.08 Cuma: Sabah 09:00'da Yunanistan’a varış ve akşama Türkiye’ye giriş.
dalga
26 Nisan 2026, 16:22
Sevgili Kardeşim.
Eğer gemiyle gitmeye karar verirsen. Belgelerıiniz tam olmalı. Çocukların taleplerini veya isteklerini karşılayacağını yanınıza almanızı öneririm. Kırıntı,içecekler versayre. Nedeni Sonrası arabandan alacağın birşey olunca alma imkanı olmuyor.
Bacanağımda belirtilen nedenlerden dolayı son iki senedir Anconadan gemiye biniyor. Yunanistana. dönüşte Yunanistan. Ancona. Buseneki Kabin gidiş gelis 800 € ya adc aldım dedi. Kendileri iki büyük.
Bende bir kaç defa gittim. İki kere çesme biri 30 Saat . biride 50 Saatte. Birindisi bana tam 1890 Km iki defada yunanistana geçmistim 8 Saatte. Ozaman böyle güzel yollarda yoktu.
Schweiz Vignette senelik.. Geçen sene 44.00 € idi ADAC de.
Gemin kalkış saatinden önce varmak gerekiyor. Yollarda her an her şey olabilir. Tebirli gitmek gerekiyor.
Çocukların kapalı bir kutunun içinde nekadar oynaya bilirler bilemedim. Şu ama gerçek arabadan daha rahat olabilir.
En doğru senin verdiğn karar olacaktır. Bizlerde yolculuk farklı geçmiş olabilir. Sen daha memmun kalırsın belkide.
Bacanağım Sırp ve Bulgarı , Maceristan da gereksiz beklemeleri istemiyor. Birde armalara karşıda karşılaşmak istemediğinden gidip geliyor. Kendisi memun.
Geçen sene ben yanlız başıma Almanya , Maceristan, Romanya, Bulgaristan, Oradan da Yunanistan geçtim. ve Türkiye. Dönüşümde aynı oldu. Anlaşılacağı üzere iki gümrük Biri Yunan digeri Türkiye.
Saygılarımla.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.