Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyede Engelli karti
tugruld
25 Haziran 2025, 15:37
Arkadaslar
2023 de aldigim engelli uygunluk belgemi Türkiyedeki engellilere verilen ayni karta uzun ugrasdan sonra cevirebildim.verilen uygunluk belgesini geri aliyorlar sonra kart veriyorlar.
Kral67
25 Haziran 2025, 15:59
Arkadaslar
2023 de aldigim engelli uygunluk belgemi Türkiyedeki engellilere verilen ayni karta uzun ugrasdan sonra cevirebildim.verilen uygunluk belgesini geri aliyorlar sonra kart veriyorlar.
Cok önemli bilgi paylasim icin tesekkürler peki faydasini gördün mü nasil yaptin tercüme yaptirdin mi keske gerekli olan belgeleri ve nerelere basvuru yapilmali aciklamasini yapabilirdin.Selamlar
murat39
25 Haziran 2025, 19:00
ugruld ustam
Bu konuyiu biraz detayli anlatirmisiniz.
Yurtdisinda hangi evraklar istenildi.???
Bildigim kadariyla 2023 den sonra Schwerbehinderung befund un Apostik Belgesi. + Türkce yeminli Tercümanla tercümesi.+ Konsolosluk Noter den Onay.
Bu belge ve Nüfus Cüzdani veya mavi kartlilar i da kapsiyor. Aile ve Sosyal saglik bakanligi na basvuru... 2 resim. Dilekce.
(Türkiye de saglik taramasi Hastaneden Rapor alma gibi olay kalkmis.)
Bu konu nerede avantajli Türkiye emeklilik borclanma olayinda daha az miktar ödeyerek emekli olmak ? ?? Yurtdisinda 40% den yukari olma sartiyla schwerbehinderung u olanlar icin.
Bir takim avantajlar sagliyor.
Tek dairen varsa 200 qm altinda emlak vergisi alinmiyor.
Ulasim indirimli veya bedava.Belediyelere göre.
Telefon hatlarinda ücretlerinde indirimli
Arabayla Engelli parklarinda bedava park imkani.
Araba ÖTV vergi indirimi.
Su an bu konuyu arastirma icerisindeyim.
Bu islemleri yapmis olan arkadaslar detayli olarak yazarlarsa faydali olur.
Türk vatandasi ve Mavi kart sahipleri % 40 Schwerbehindert olanlar bu hakki elde edebiliyorlar.Türkiye de tanittirabiliyorlar.
https://dusseldorf-bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/412835
https://www.aile.gov.tr/media/35694/engelli-bilgilendirme.pdf
Kimseden cevap ses cikmiyor.
Gelismeleri söyle anlatayim.
Schwerbehinderung antrag verilen yere gittim.Antrag in bir ciktisini verdiler. Cok önemli Apostille olacagi icin üzerinde mutlak Siegel Mühür olmasi gerekiyor.
Bunu memurlar arasinda iki defa gittim geldim.
Birisi yeni düzenleme cikti, Siegel ler toplatildi artik yok diyor.Yaziyi gösteriyor.Yazinin ciktisini da bana verdi.Regierung von Schawaben ise Siegelsiz biz Evrak tanzim etmeyiz.diye beni git gel yaptilar.Sonunda en üst yetkili geldi elinde Siegel le o Siegel i vurdu.Tekrar dan Regierung von Schwaben e Apostil icin verdim.Teslim aldilar.
Devami ve masrafi postayla gelecek dediler.
30 € Apostil icin duydugum.
30 € Noter.
100-250 arasi da Türkce tercüme yapanlar aliyor.Tercüme edilecek sayfaya göre.
Sonrasi Apostilin Türkce Konsoloslugun onayladigi yeminli Tercüman a Türkce tercümesi.
Bunlarla birlikde Konsolosluk- Noter den tastik ettirmek.
Bu evrakla birlik de de Türkiye de iki resimle Aile ve Sosyal saglik bakanligi na basvuru.
https://www.haberinsaati.com/yurt-disinda-alinan-engelli-raporlari-turkiyede-gecerli-olacak
firtina 66
26 Haziran 2025, 20:31
Merhaba arkadaslar
ben engelli kartimi türkiyede yeminli tercumana tercümesini yaptirip noterden tastikletip kaymakamliktan apostil yaptirdim
ve Aile ve sosyal saglik müdürlügüne bas vurup uygunluk belgemi aldim 2024 yilinda.bu sene mart ayinda engelli kart icin bas vurdum sistemde daha yok dediler.(Alman vatandasi mavi kartliyim)
haveri68
26 Haziran 2025, 23:26
Ben aldim pek bir ise yaramiyor ,o kadar ugrastiriyorlar ve inat ettim aldim sonunda da devletin kurumlari tanimiyor ,bütün emek bosa gidiyor ,Kimseye tavsiye etmiyorum bu kadar ugrastan sonra Elime Engelli Kimlik belgesi verdiler belediye gittim Müracat yaptim git nüfustan ikematkah getir birde e devletten engelli raporun ne kadar engellsin onu gösteren belge getir ,hayda var nüfusa ,randavesuz almiyoruz randevu al öyle gel ,aldik gittim bu seferde senin ikamtgahin yurtdisi görünüyor veremeyiz ,velhasil yine Roman yazilacak Aziz Nesinlik olay Harcayacaginiz Para cebinizde Kalsin ugrasmayin
Ha bu arada Kendi memleketim de yapamadim ,baska bir sehirde alabildim kimligi , sonucta büyük ugras ,al yine bir ise yaramiyor ,bu benim yasadiklarim ,baska arkadaslar ,farkli degisik seyler yasamistir .
murat39
27 Haziran 2025, 21:09
Havari ustam basindan geceni anlatmisin tesekkürler.
Kimligin üzerinde % kac engellilik orani bölümünde yazmasi gerekir.
Nüfus kayit örnegi. E devletten Cep telefon üzeri elinizde hazir.TAbi ki Türkiye Ikamet adresi bildirmis iseniz.
Mesela bende.3 Tane Ikamet adres kayitli E devlette. 1 ci Almanya. 2 Sehir. 3 Köy.
Hangi taraf da islem yapsam, bakiyorlar.Sistemde kayitli oldugu icin ilgileniyorlar.
Ben problem le karsilastigimda CIMER e bildiriyorum.Ilgileniyorlar.
feza
27 Haziran 2025, 21:49
murat39 usta,
Almanya´da islemler su sekilde yaptirdim:
1- bagli oldugum Rathaus´da engelli kimligimi tasdikletdim
2- bagli oldugum Bezirksregierung sayfasindan Beglaubigung deutscher öffentlicher Urkunden zur Verwendung im Ausland (https://www.bezreg-koeln.nrw.de/system/files/media/document/file/ordnung_und_sicherheit_form_beglaubigung_urkunden_ auslandszwecke.pdf) pdf belgeyi indirip doldurdum ve tasdikletdigim belgeyle birlikte yazili olan adrese gönderdim.
3- Bezirkregierungsdan gelen evraklari (Apostel) Türkce tercüme isleminden sonra konsoloslukta tasdik yaptirdim.
Tercüme 50 €
Konsol. Tasdik 19 yada 33 € verdim ama tam emin degilim.
Apostel icin ödeme daha gelmedi (Apostel Gebühren: 25,00 € bis 50,00 € für private Zwecke. Weitere gleiche Exemplare 10,00 €)
Türkiye´de Aile ve sosyal saglik müdürlügüne müracaat etmem gerekiyor.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.