Orijinalini görmek için tıklayınız : Gehörsturz/ Ani işitme kayibi
bambumbam
19 Haziran 2025, 23:58
Arkadaşlar merhaba,
Geçen hafta başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak ve belki benzer bir durum yaşayan var mı diye sormak istiyorum.
14 Haziran 2025 Cuma sabahı gece vardiyasındaydım. Saat 4 civarında kısa bir süreliğine kulak koruyucumu çıkardım. Hemen ardından sol kulağımda bir baskı hissettim ve ciddi şekilde işitme kaybı yaşadım. Vardiyayı bitirdim ama kulağımda hiçbir düzelme olmadı.
O gün öğlen hemen Frankfurt na yakin bir kulak burun bogaz doktoruna gittim. Yapılan muayene ve testler sonucunda "ani işitme kaybı (Hörsturz)" teşhisi konuldu. Doktor erken geldiğim için şanslı olduğumu söyledi. Ertesi gün yani Cumartesi hastaneye yatırıldım, Salı gününe kadar serum tedavisi gördüm. O günden sonra beni eve gönderdiler ve şu anda kortizon haplarıyla evde tedaviye devam ediyorum. Bugünle birlikte 2. günüm.
Doktor, bu tedavi işe yaramazsa bir sonraki adım olarak "intratympanale Kortikoidtherapie" adında bir yöntem daha olduğunu söyledi. Bu kulağa kortizon iğnesi gibi bir şey uygulanıyor sanırım. Ancak bu yöntemin ücreti bize aitmiş, yaklaşık 200 € civarında tutuyor ve açıkçası biraz korkuyorum.
İşyeriyle de bu durumu paylaştım. Çünkü olay direkt iş sırasında yaşandı. Ama işveren bana maille geri dönüş yaptı ve bunun iş kazası sayılamayacağını, çalıştığımız bölümdeki ses seviyesinin düşük olduğunu yazdı. Fakat ben hâlâ bu olayın iş kaynaklı olabileceğine inanıyorum. Neticede elim kesilmedi, ayağım burkulmadı ama birdenbire işitme kaybı yaşadım. Çalıştığımız ortam zaten biraz sesli, bu yüzden kulak koruyucu takmamız zorunlu. Benim de sadece kısa bir süreliğine çıkarıp ardından böyle bir şey yaşamam tesadüf gibi gelmiyor.
Sizden ricam: Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Özellikle genç yaşta böyle bir işitme kaybı yaşayan, ya da bu ikinci tedaviyi deneyen var mı?
Fikirlerinizi, tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler [emoji120]
steve
26 Haziran 2025, 18:49
Selamunaleyküm Kardesim ,
öncelikle gecmis olsun . Görmek gibi , koku almak, tadalmak gibi duymakda en önemli ve her zaman her an her yerde olmazsa olmaz özelliklerimizdendir.
senin gibi seneler önce bende Hörsturz yasadim. Önce infusion ile 6 torba kendi param ile sonrada tabletler ile (yine kendi param ile ) tedavi gördüm. Doktorun demesi biraz gec kalmisim o yüzden yapacak bir sey olmadigini söyledi. Madem bunu biliyordunuz neden 6 litre infusion u ve o kadar tabletleri bana verdiniz diye kavga bile ettik . Hic bir faydasi olmadi . Seneler gecti kulak % 80 SAGIR kaldi. Ilk basta cok yüksek ses ile kulagim agrimaya baslamisti. Yarina kadar yatinca gecer diye düsünmüstüm. Termin alana kadar gecen zaman ile sözde vakit kaybetmisim . Simdi sol kulak ile telefon görüsmesi bile yapamiyorum. Sag kulagimin üzerine yatip uyursam saati duymuyorum. Cünki sol kulak neredeyse hic duymuyor. Bir kac kez uyuyup kalmisim ise de gec gittim . Ne doktor ne de is yeri hic biri sucunu kabullenmiyor. SAGIR kaldik . Arkadaslarim ile beraber olunca , mümkün oldugu kadar onlari sag tarafima aliyorum. soldan duyduklarimin cogu anlasilmiyor ... Kimi bana sen beni dinlemiyormusun diyordu. simdi biliyorlar ve ya sesli ya da sag taraftan sesleniyorlar... Aradan tam 17 sene gecti. Denge bozuklugu bile yasiyorum. Sana cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin ...
webci
26 Haziran 2025, 19:09
Kortizon ve vurilan igreyle gecmediyse diger tedavide pek etkili olacagini sanmiyorum..
Ama olan 200 avrona olsun..
Bu konuda gecen sene bir arkadas yazmisti,burda islemistik..
Onlar onun icin var,deneme yapip parani aliyorlar..
Bence sende tinitus olusmus..
Devamli ve gecici olan var,,belki igneyi yiyince hafifleme olabilir yani iceriyi siviyla havalandirdiklari icin ama en fazla 4 hfra,sayet gecmesse duzelecegini sanmiyorum..kortizon haplari hikaye..biraz acsada duzelme olmaz..
Malesef is verenin hakli, tesadufen olusmus olabilir..
Olacagi varmis..evdede olabilir..sen onu o anda hissetmedin,kulagina bir cinlama gelir ve ses gider..
Tinitus hakkinda bir arastir..
Bu konudan ayri olarak ;
gozun kulagin dilin ayagin kolun nimetini kaybedince anliyoruz..
Bir dk görüpde ölmek isteyen nice insanlar var..
Isin kötü tarafi ilerledikce ses artar ve kulaginda devamli bir hisirti duyarsin ve bunla yasamak zorunda kalirsin,,pisikolojiyi de etkileyen bir hastalik..
Isin sonu hörgerät e kadar gidebilir..
Bu hastalik arttigi icin 2000 avroya kadar alet satiliyor..
bambumbam
28 Haziran 2025, 08:31
Selamunaleyküm Kardesim ,
öncelikle gecmis olsun . Görmek gibi , koku almak, tadalmak gibi duymakda en önemli ve her zaman her an her yerde olmazsa olmaz özelliklerimizdendir.
senin gibi seneler önce bende Hörsturz yasadim. Önce infusion ile 6 torba kendi param ile sonrada tabletler ile (yine kendi param ile ) tedavi gördüm. Doktorun demesi biraz gec kalmisim o yüzden yapacak bir sey olmadigini söyledi. Madem bunu biliyordunuz neden 6 litre infusion u ve o kadar tabletleri bana verdiniz diye kavga bile ettik . Hic bir faydasi olmadi . Seneler gecti kulak % 80 SAGIR kaldi. Ilk basta cok yüksek ses ile kulagim agrimaya baslamisti. Yarina kadar yatinca gecer diye düsünmüstüm. Termin alana kadar gecen zaman ile sözde vakit kaybetmisim . Simdi sol kulak ile telefon görüsmesi bile yapamiyorum. Sag kulagimin üzerine yatip uyursam saati duymuyorum. Cünki sol kulak neredeyse hic duymuyor. Bir kac kez uyuyup kalmisim ise de gec gittim . Ne doktor ne de is yeri hic biri sucunu kabullenmiyor. SAGIR kaldik . Arkadaslarim ile beraber olunca , mümkün oldugu kadar onlari sag tarafima aliyorum. soldan duyduklarimin cogu anlasilmiyor ... Kimi bana sen beni dinlemiyormusun diyordu. simdi biliyorlar ve ya sesli ya da sag taraftan sesleniyorlar... Aradan tam 17 sene gecti. Denge bozuklugu bile yasiyorum. Sana cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin ...
Merhabalar,
Size de gecmis olsun
Infusion ile tedaviyi karsilaniyor geci daha hastaneden kagit gelmedi 3-4 gün yattim diye ama ilaclari kendim aldim eve gönderdiklerinde.
Doktorlar da bu olayi aslinda cözemiyor iyice yani deniyorlar bunu yapip sunu yapip insallah duzelir diye umut ediyorlar suan evdeyim ve raporum 6.07.25 e kadar uzatildi fakat bunun da yoluna bakmam gerekiyor eger böyle raporlu devam edemez olay cünü isyeride yavas yavas kizmaya baslar diye düsünüyorum. (kulagimda selale gibi ses geliyor icinden)
Suana kadar aldigim Ilaclar Prednisolon AL 20 MG Tabletten PZN: 04216085 (https://www.docmorris.de/prednisolon-al-20-mg-tabletten/04216085)
2 günden beri de bunu kullaniyorum TRENTAL 400MG RET n2 PZN 01394455 (https://www.docmorris.de/trental-400-mg-retardtabletten/01394455) (AOK den bir doktor beni aradi yani ben istedim 1 hafta önce termin yapip aradilar durumu da anlatttim bu son ilaci gerek yok dedi onu eskiden kullaniyorlardi dedi ama olsun bakalim dedi.
Eger bu haplarla da fayda olmazsa
Sonraki plan bu yapilacak bundan aslinda korkuyorum ama hayirlisi 6 seyans oluyor ve fiyati 180 € olacak aok karsilamiyormus
Die Intratympanale Kortikoidtherapie (ITC)
https://www.youtube.com/watch?v=6RuhV33wxVM
Kortizon ve vurilan igreyle gecmediyse diger tedavide pek etkili olacagini sanmiyorum..
Ama olan 200 avrona olsun..
Bu konuda gecen sene bir arkadas yazmisti,burda islemistik..
Onlar onun icin var,deneme yapip parani aliyorlar..
Bence sende tinitus olusmus..
Devamli ve gecici olan var,,belki igneyi yiyince hafifleme olabilir yani iceriyi siviyla havalandirdiklari icin ama en fazla 4 hfra,sayet gecmesse duzelecegini sanmiyorum..kortizon haplari hikaye..biraz acsada duzelme olmaz..
Malesef is verenin hakli, tesadufen olusmus olabilir..
Olacagi varmis..evdede olabilir..sen onu o anda hissetmedin,kulagina bir cinlama gelir ve ses gider..
Tinitus hakkinda bir arastir..
Bu konudan ayri olarak ;
gozun kulagin dilin ayagin kolun nimetini kaybedince anliyoruz..
Bir dk görüpde ölmek isteyen nice insanlar var..
Isin kötü tarafi ilerledikce ses artar ve kulaginda devamli bir hisirti duyarsin ve bunla yasamak zorunda kalirsin,,pisikolojiyi de etkileyen bir hastalik..
Isin sonu hörgerät e kadar gidebilir..
Bu hastalik arttigi icin 2000 avroya kadar alet satiliyor..
benim anlamadigim neden paramizi aliyorlar doktorlr zaten asiri full asiri yogunluk var daha da benimla mesela deneme yapip para alma seyi gercek olabilirmi ?
2-3 aydan beri rus komsum var otobüs söförü kendisinde de ayni olay var ve kulagina ilac bile yapmislar para gitmis gitsin de sorun yok düzelme yokmus ama.
cok degisik bir duygu
YUkarda arkjadasin yazdigi gibi ayni bende öyle yapiyorum
iyi duymam icin yön degistriyorum:
telefonla bir kulakda artik konusuluyor.
bunun acaba türkiyede tedavisi olabilirmi ?
bu hastaligin adi türkce ANi istiem kayibi mi acaba ?
Firma ile sorun yasarmiyim ki acaba calistigim yer Cok sesli Stanzen yapiliyor demirleri.
Behinderun yerine gecermi ki bu olay hani kündigungschutz olayi aklimdan geciyor
Tabi allah korusun insallah sifa bekliyen kim varsa en kisa zamanda herkezin sorunu cözülme ümidi ile diyorum,.
webci
28 Haziran 2025, 12:56
Usta prozent vermezler,,
Isitma kaybi da drniyor,fachbegriff;
Tinitus..
Is yerinde cok sesli calisma oluyorsa aslinda buda iyi,cünkü hasta kulaginin daha cok ugusmadan daha cok sese ihtiyaci var,,hasta kulagini acik birakir saglam kulagini tikarsin..umarim gecicidir..
Hastaligin kesin sebebini bilen yok..
Zor bir durum,tekrar gecmis olsun..
Umarim gecicidir..
Asiri ses,önceden alinan haplarin etkisi,asiri piso travma,cene kaymasi veya kieferin asiri duzensiz calisimi,bel kemigi ve yukari dogru cikan sirt agrilarinin sebep olabilecegi söyleniyor,,kulakdan ic kulaga giden yolun tikanmasi sonucu ic kulakda olusan durchblutungsstörung..yani kan akiminin dogru olmamasi,ic kulakda tümör olasiligi..
Hno git ve kulagin ve beynin röntgenini bir cektir..tümör varmi..
bambumbam
28 Haziran 2025, 15:27
Usta prozent vermezler,,
Isitma kaybi da drniyor,fachbegriff;
Tinitus..
Is yerinde cok sesli calisma oluyorsa aslinda buda iyi,cünkü hasta kulaginin daha cok ugusmadan daha cok sese ihtiyaci var,,hasta kulagini acik birakir saglam kulagini tikarsin..umarim gecicidir..
Hastaligin kesin sebebini bilen yok..
Zor bir durum,tekrar gecmis olsun..
Umarim gecicidir..
Asiri ses,önceden alinan haplarin etkisi,asiri piso travma,cene kaymasi veya kieferin asiri duzensiz calisimi,bel kemigi ve yukari dogru cikan sirt agrilarinin sebep olabilecegi söyleniyor,,kulakdan ic kulaga giden yolun tikanmasi sonucu ic kulakda olusan durchblutungsstörung..yani kan akiminin dogru olmamasi,ic kulakda tümör olasiligi..
Hno git ve kulagin ve beynin röntgenini bir cektir..tümör varmi..
Computer tomographie cekildi ama birsey demediler
devamli hno dayim bu aralar kulak testi sinir testi felan yapiyorlar ama bekliyoruz bakalim son haplarla devam ediyorum
kan dolasmasi da diyorlar zaten verdikleri haplar onunla alakali belki de kan gitmed veya gitmiyor bilmiyorum.
prozent olayi yoksa kötüymüs gercekten
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.