PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahcede isiran böcekler

Ankarali erko
17 Haziran 2025, 21:26
Merhaba Arkadaslar,
Can erik konusunuda yazmistim ikiside tuttu hatta hic beklemedigim dipten kisaltilmis fidan cok gnüzel dallandi.
Asil konu 2 aya yakindir bahce sahibiyim bahceyi aldiktan sonra ben ve esim temizlemeye sökmeye giristik fakat beni her gittigimde ne isiriyor bilmiyorum her eve dönüsümde sivri sinek isirigi
gibi kollarimda ve gövdemde kasintili kizarikliklar oluyor esimde hic yok burdaki komsular kimisi grass milbe yada buna benzer seyler söylüyorlar birkac sene önce alerji testi yaptirdim bir
sey cikmadi youtube de cokca karisimli ilaclama yöntemi var ama ben en azindan bir defaya mahsus gercek ilaclama yapmak istiyorum fakat etkili bir sey bulamadim bu konuda bilgisi olan arkadaslarin
önerilerini bekliyorum,ayrica cocuklarda birkac defa geldiler kimsede yok bu durum.

atsiz77
18 Haziran 2025, 12:03
İlaçlama ne fayda sağlayacak sadece geçici bi çözüm olur.

Benim vereinda var, yuvasını bulmadığın süreç ilaçlamaya verdiğin para boşa gider.

Ben genelde uzun kol ve pantolon ile çözdüm olayı , zaten genelde akşam üstü sulama yaparken çıkıyorlar.

Senin bahçenin durumunu bilmediğimden, bahçe çevresinde iyi bi temizlik yaparsan belki bu bile sana fayda olabilir.

Ankarali erko
18 Haziran 2025, 19:49
3 senedir bakim yapilmamis Efeu asmasi bahcenin yarisina gelmis zaten onlari sökerken oldu bu isiriklar tamamen sinira kadar sökecegim ama
arka tarafin sinir ötesi okadar cok agac ve bitki varki biz bunlari bunlari bizim ellememiz yasak yani cekecegiz gibime geliyor senin dedigin gibi uzun kollu ve dar paca deneyecegim
yakalanmayacagimi bilsem tr.den kimyasal getirip atacagim bir sefere mahsus.

atsiz77
18 Haziran 2025, 19:58
Efeu sıkıntı, Türkiye’den dönüşüp getir köklerine sök kurutur yoksa köklerini kurutmak çok zor bunun.

Bi de bunları komposta atma, direk çöpe gönder…

Aslında Efeu çok sağlıklı bi bitki bununa çocuk öksürük şurubu yapılıyor, ama böyle bahçelerde maalesef kötü duruma geliyor…