PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyedeki araba

batum
26 Mayıs 2025, 08:26
Günaydin Arkadaslar
sorum şu,
Eşimle 4-5 hafta önce tr ye geldik, araba eşimin üzerine arabayi ben kullaniyorum
Birinci derece akraba( eş oldugum icin sorun yok)

eşim temmuzda ucakla Almanyaya gidip Doktor randavularini halledecek

Arabayi itürkiyede kikimzden baska kimse kullanamiyor bunu anladik

Dün bir video izledim( alta ekliyorum)

Eşim şimdi temmuz ayinda almanyaya gittiginde , Bende arabayi kullanamiyormuşum 🤣🤣

Bu konuda bilgisi olan varmi

link: https://www.instagram.com/reel/DKFHqH-NzC3/?igsh=bWhpOG4xdWM1bzd4

webci
26 Mayıs 2025, 10:05
Araba senin uzerineyse no problem..
Onun disindakiler sehir efsanesi olabilir..
Veya araba ortak��
Pardon araba esinin uzerine,ama genede no problem olmasi lazim..
Sacmasacma kurallar cikariyorlar,insanlari delirtmekden baska neye yariyor..

batum
26 Mayıs 2025, 12:25
Araba senin uzerineyse no problem..
Onun disindakiler sehir efsanesi olabilir..
Veya araba ortak��
Pardon araba esinin uzerine,ama genede no problem olmasi lazim..
Sacmasacma kurallar cikariyorlar,insanlari delirtmekden baska neye yariyor..

sorun araba eşimin üzerine
yani o almanyaya gittiginde , ben kullanamiyormusum ,
bu lkadarda sacmalik olmaz

istanbulda Bulgaristan romanya ,plakali arabalarla dolu, Trabzon Gürcistan plakali arabalarla

Türkiyede yasayanlara sahtekarlik yapmak serbest,Biz kendi aracimizi kullanamicaz smilie_ban_005

Nazarnet
26 Mayıs 2025, 14:17
Hatirladigim kadariyla arac ülkeye giriste kimin üstüne kayit yapilirsa o kisi ülkeden ucak yoluyla cikis yaparsa gümrüge bildirimde bulunmasi gerekiyor ve bu süre icinde kimse araci kullanamaz.

hekimoglu
26 Mayıs 2025, 16:03
Arkadaslar, bu konuda mantik yürüterek düsünürseniz caniniz yanar, araci Türkiyeye sokan kisi Türkiyede iken birinci derece es,cocuklar, anne, baba gibi yakinlari kullanabilir. Araci ülkeye sokan aracsiz ülke disina cikarsa, Yurtdisina tasitsiz cikislarda tahhütname vermek zorundadir yani ülke disina ciktigi süre icinde arac hangi adreste duruyor ve kimsenin kullanmayacagina dair. Bu kurala uymayip yakalananlar aracin gümrük degerinin %25 ine kadar ceza riskiyle karsi karsiya kalir.

Su an gecerli yasa böyle diyor, yasada bazi degisiklikler yapilacagi söylentileri var olsada yenisi yasallasmadigi sürece gecerlisi eskisi.

Birde araci ülkeye sokan Türkiyedeyken kullanacak kisilerin yurtdisi ikametgahli olmasi zorunlulugu var!

civrilli2
26 Mayıs 2025, 18:48
Esiniz yurtdisina cikmadan önce bulundugunuz ilin gümrügüne gidin arabanin girisini sizin üzerinize yapin bisorun kalmaz

samu
27 Mayıs 2025, 15:17
bukadar zorluk ancak bizim milletimize yapilabilir, demekki hak ediyoruz, ne diyeyim baska

samu

Cengiz Bond
27 Mayıs 2025, 16:52
dogru haklisin, bizim millet verilen hakki ille kötüye kullanacak.
bizim millet her sahtekarlik icin cözüm bulur, ama aklini faydali isler icin katiyen kullanmaz.

hOrOz
27 Mayıs 2025, 17:27
Valla bu gidişle verilen bu kolaylığı kaldırtacaksınız

Usta açınn bakın yönetmelikte ne yazıyor

Aracı Türkiye ye girişte kimin üzerine kayıt olduysa burada sahibinden bahsetmiyor

Araba Türkiye ye girişte kimin üzerine kayıt edildiğiyse o önemli (herhangi X birinin aracı da olabilir gerekli vekalalet olduktan sonra sarı çizmeli Mehmet Ağa da olabilir)

Aracı Türkiye getiren kişinin yurtdışına çıkarken gümrükte taahütname vermesi gerekli- E-Devlet üzerindende yapılabiliniyor

Aracı sokan kişi Türkiye dışındaysa aracı kimse kullanamaz eşi ve çocuğu olsa bile

Bu kadar kolay

@Batum sen geçen sene başka bir olaydan dolayı ceza yememişmiydin

Eğer hanımın bildirmeden yurtdışına (Türkiyen Almanya veya herhangi bir ülkeye) giderse ve sonraki çıkışta gümrükte fark ederlerse yine ceza yersin

Geçen senelerde birileri Karadeniz e gidiyor oradan bildirmeden Gürcistana günübirlik geziye gidiyor

İzin bittikten sonra Türkiye çıkışta gel bakalım diyorlar bildirmeden araçsız yurtdışına çıkmışssınız

Herhangi çevirmeye takılırsan arabayı bağlıyorlar hemen yurtdişı ediyorlar.

Benim amcamın kızının başına geldi, annesinin arabasını İzmir den alıp Kuşadasın a tatil gitmişti

Artık kanunlara kendimize göre uyarlamayı bırakıp, kanunlara yönetmeliklere uymaya öğrenmemiz lazım

Almanya da herkes kanunlara uyuyor ama Türkiye ye gelince herkes kendini özel bir zat gibi görmeye başlıyor

Yabancı plakalı araçlara gelince yasanın ön gördüğü koşullara uydukları sürece herkes aracını götürebiliyor.

webci
27 Mayıs 2025, 18:32
Arac esimin uzerine,araci trye ben soktum..
Simdi dusunuyorum dusunuyorum ve gene dusunuyorum da deliriyorum yahu..
Normalde arabayi sahibi tr ye sokmasi lazim��
Kanunlarimiz insani gulme kirizine sokuyor..
Sokuyor kelimesi argo olmus,kim gecirirse diyecegim ama oda iyi durmuyor..
En iyisi araci turkiyeye ben sokayim,aracda benim uzerime olsun ve aracda garajda olsun..
Dertsiz basimi derde sokmayayimok78rcp
Pardon dertsiz basimi derde gecirmeyeyim..