Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaybedilen Aufenthaltstitel



batum
31 Mart 2025, 22:49
Iyi aksamlar Arkadaslar
Cumartesi günü bizim tanidigimiz Arkadaslar Ucakkla Türkiyeye gitti idi
Az önce Arkadasin Esi ,Esimi aradi
Havaalaninda Aufenthaltstitel,i kaybettigini söyleyip yardim istemis


Google arasdirdim
Alman konsoloslugu sayfasinda Alta ekledigim bilgiler yaziyor
Hava yolu sirketi ile konusmasi disinda pek tatmin edici cevap yok

Kayip durumunda bu kadin nasil Almanyaya Gelebilir ( yaninda okul caginda kücük cocukda var,Okula cocuk hasta bu hafta gelemeyecek diye bildirip,öyle tr ye ucmuslardi)
Almanyaya Gelebilmesi icin hangi yolu izlemesi lazim veya neler yapmasi lazim ???

Cevablar icin Simdiden Tesekkürler


Alman konsoloslugu sayfasindan Alinti

Erstatten Sie bei der spanischen Polizei eine Diebstahls- bzw. Verlustanzeige.
Haben Sie den Pass Ihres Heimatlandes noch? Dann bitte weiter bei 4.
Wenn nein, müssen Sie zunächst zur Auslandsvertretung Ihres Heimatlandes und einen neuen Pass beantragen.
Bitte klären Sie mit Ihrer Fluggesellschaft, ob Sie mit Ihrem Pass und der Verlustanzeige zurück nach Deutschland fliegen können.
Ist dies nicht der Fall, wenden Sie sich bitte an die nächste deutsche Auslandsvertretung. Diese kann Ihnen - nach Rücksprache mit der Ausländerbehörde, die Ihnen den Aufenthaltstitel ausgestellt hat - eine gebührenpflichtige konsularische Bescheinigung über Ihr Aufenthaltsrecht in Deutschland ausstellen.

murat39
31 Mart 2025, 23:08
Cocuklar bir an önce buraya gelmesi gerekir. (Almanya Havaalani bile cocuklari burada sorabilir okul caginda siz ne yapiyorsunuz diye....)
Havayolu sirketine cocuklari emanet edilmesi imkani olan bir sistem var. Türkiye den refakatci seklinde teslim ediliyor.Almanya da da görevliler belirtilen kisiye teslim ediyorlar.
Ayni yaslilar verilen hizmet gibi.Cocuklar okula gidecekmis.

Havaalani Polisi bir anans gecerler kimlik bulan oldumu diye havaalaninda kaybedilmis se.(Kayip ilani verilir Havaalani polisine)
Polis genelde oturum kartsiz gecise izin vermez, ama konusulmasi nda fayda vardir.

Es icin ise ya Alman Konsolosluguna gidecek Türkiye de o sekil hizli bir izin belgesi cikacak.
Veya diger es Almanya da Yabancilar dairesine durumu bildirip oradan bir izin belgesi alinip faxlanip o sekil bir cözüm.
Terminsiz hisbir islem yapilmiyor terminler ise 1 ay sonrasina genelde.Telefonla birilerine ulasmais gerekir.Buradaki Almanya daki esin.

Münih icin Notfal Kontakt lar buradan
https://stadt.muenchen.de/service/info/hauptabteilung-ii-buergerangelegenheiten/10339065/

atsiz77
01 Nisan 2025, 00:15
Yapılacak olanlar basit , ilk olarak derhal Polise gidilip kayıp ilanı verilecek.

Paralel olarak Türkiye’deki Alman Elçiliğini arayıp durumu izah etmek, onlar zaten gerekli adımları size bildirecekler.

Allah’ın işi işte, eğer varsa gerçekten acil bi durum okul müdürü ile irtibata geçip özel izin alınabilirdi…

Çocuğa rapor alıp Türkiye’ye gitmek yanlış …

Mafyan
01 Nisan 2025, 08:35
Bu hangi havaalaninda oldu ve Türkiyede hangi sehirdeki konsulusluga gidilcek.
Bizimde basimiza boyle bir olay geldi. Biz Ankarada hallettik, Ankarada havaalani kayiplar amirligine gideceksiniz (Polis) kayip ilani vereceksiniz eger verebilirseniz?. Onlarda size inanirsa.Polise gidmeden önce havaalaninda kayip burosu var oraya sorun belki onlar teslim edilmistir sansiniz varsa.
Biz direk yabancilar dairesile halletik.

derdalan
09 Nisan 2025, 00:05
Konsolosluk, elçilik cevap vermez. Randevu almak bile 2 hafta sürüyor. Almanya'da oturduğunuz yerdeki yabancılar dairesi de yardım etmiyor, ben bunu bizzat yaşadım.
Vorabfrage"LFU"Luftfahrtunternehmen
Die fluggesellschaft im Ausland stellt unter Angabe der Personalien der Resiesenden Person die Vorabfrage LFU.
Zeitansatz: 3 Stunden
Keine Mails von PRİVAT
Frankfurt için [email protected]
Tel: 0696800-0
Fax 0302045614224
Havaalanı polisinin verdiği kağıt bu. Formun adı Beförferungsanfrage,
Havayolu şirketi mail yazıyor 3 saat içinde cevap geliyor uçuştan en erken 24 saat önce yapılması lazım.
Vize simsarı alçakların eline düşmeyin.

batum
09 Nisan 2025, 13:22
Cevablar icn sagolun,Halletmisler


Yabancilar Dairesinde Tanidiklari varmis,onlara yazi göndermis



*Millet ne isler ceviriyor ya,Bizim basimiza gelse 2-3 ay kivranirdik Türkiyede:mad: