PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arbeitsagenturun Gutachteninin verdigi rapor hakkinda.

Haziran
31 Mart 2025, 16:18
Arkadaslar Krankengeld 18 ay bitti ALG1'e geri döndüm.

1 ay kadar önce Arbeitsagenturun Medizinische Dienst'i benden tüm Doktor Raporlarini falan istemisti, bende hepsini göndermistim.
Bugün bana Sozialmedizinische gutachterliche Stellungnahme göndermisler.
Bu Belgede beni täglich von 3 bis unter 6 Stunden leistungsfähig olarak göstermisler.

Birde bu Belgeyi 21.03.2025 de hazirlamislar, oysa ben sonradan 26.03.2025 tarihinde kendilerine bizzat elden 2 aktuell Arztbericht daha sunmustum.Bu sundugum Berichtlerin icinde starke Depression kanisi ve Rheuma icin aldigim fertige Spritzenin dosunun arttirildigina dair bilgiler yer aliyordu.
Eski vermis oldugum Belgelerde bunlar yoktu.

Yani sonradan sundugum bu 2 Berichti dikkate almadan 5 gün öncesinden hazirlanmis bu Belgeyi bana göndernisler.
Ben bu Belgeye Widerspruch yapabilirmiyim? Sundan soruyorum bu Beldegede Widerspruch verebilirsiniz diye yazan bölüm yok.Normalde biliyorsunuz bu tür belgelerde widerspruch verme haklarinin yazili oldugu kisim olur.

Birde Arbeitsagenturun bu verdigi Belge pek önemli degil demi?
Önemli olan Reha'nin verecegi Entlassungbericht.

dalga
31 Mart 2025, 18:00
Sevgili Kardeşim
Senin için en kötü senaryo, üç saatten aşağı diye yazsalar´dı, o zaman sana işsizlik parası ödenmesi yapılmayacaktı.
İşsizlik parası alabilmek için en az üç Saat çalışabilir durumda olman gerekmektedir. Yukarda belirtmiş olduğum ifadeye göre işsizlik parası alma hakkını kaybetmiş oluyorsun.
Emeklilik için şartları İşsizlik Kurumu belirlemiyor. Bunu belirleyen yetkili kurum Emeklilik Dairesidir.
Onların çıkaracağı veya belirleyici bilirkişi raporları dikkate alınmaktadır. İşsizlik kasası Emeklilik dairesine sadece bir kanıda bulunuyor. Kararı asıl olan merci Emeklilik kasası veriyor.

batum
31 Mart 2025, 18:57
Ne yazarsan yazsin egal
Her zaman yazdigim gibi widerspruch en iyi yöntem

ve Begründung olarak sonraki Raporlari ekle

Bu sürecde kranki bas

Haziran
31 Mart 2025, 19:47
Gercekten 3 saatten asagi yazarlarsa ALG1 alamiyormuyum?
Peki o zaman bir getirisi olmaz mi?
DRV ye EMR icin basvurma durumunda?
Gerci ben yakinda Rehaya gidecegim elimde iyi bir firsat olurdu.

hOrOz
31 Mart 2025, 20:40
Gercekten 3 saatten asagi yazarlarsa ALG1 alamiyormuyum?
Peki o zaman bir getirisi olmaz mi?
DRV ye EMR icin basvurma durumunda?
Gerci ben yakinda Rehaya gidecegim elimde iyi bir firsat olurdu.

ALG1 hakkın varsa alabilirsin ..fakat sana işte gösterebilirler

Arkadaslar Krankengeld 18 ay bitti ALG1'e geri döndüm.

1 ay kadar önce Arbeitsagenturun Medizinische Dienst'i benden tüm Doktor Raporlarini falan istemisti, bende hepsini göndermistim.
Bugün bana Sozialmedizinische gutachterliche Stellungnahme göndermisler.
Bu Belgede beni täglich von 3 bis unter 6 Stunden leistungsfähig olarak göstermisler.

Birde bu Belgeyi 21.03.2025 de hazirlamislar, oysa ben sonradan 26.03.2025 tarihinde kendilerine bizzat elden 2 aktuell Arztbericht daha sunmustum.Bu sundugum Berichtlerin icinde starke Depression kanisi ve Rheuma icin aldigim fertige Spritzenin dosunun arttirildigina dair bilgiler yer aliyordu.
Eski vermis oldugum Belgelerde bunlar yoktu.

Yani sonradan sundugum bu 2 Berichti dikkate almadan 5 gün öncesinden hazirlanmis bu Belgeyi bana göndernisler.
Ben bu Belgeye Widerspruch yapabilirmiyim? Sundan soruyorum bu Beldegede Widerspruch verebilirsiniz diye yazan bölüm yok.Normalde biliyorsunuz bu tür belgelerde widerspruch verme haklarinin yazili oldugu kisim olur.

Birde Arbeitsagenturun bu verdigi Belge pek önemli degil demi?
Önemli olan Reha'nin verecegi Entlassungbericht.

Usta 24 saat senden bir kağıt gelecek diye beklemezler.

Senin gönderdiklerin yazdıkları rapordan sonra gitmiş olabilir

Gutachten senin eline geçtiği tarihten itibaren 1 ay itiraz süren başlar..

Bu süre içinde itiraz edebilirsin.. İtiraz dilekçende gönderdiğin xxx tarihli Artzberichtleri de dikkate almalarını isteyebilirsin

batum
31 Mart 2025, 20:46

Usta 24 saat senden bir kağıt gelecek diye beklemezler.

Senin gönderdiklerin yazdıkları rapordan sonra gitmiş olabilir

Gutachten senin eline geçtiği tarihten itibaren 1 ay itiraz süren başlar..

Bu süre içinde itiraz edebilirsin.. İtiraz dilekçende gönderdiğin xxx tarihli Artzberichtleri de dikkate almalarını isteyebilirsin

Yani Normalde öyle olmasi lazim
sikinti yapmamak lazim

hOrOz
31 Mart 2025, 23:31
Yani Normalde öyle olmasi lazim
sikinti yapmamak lazim

Öyle olmasi gerek değil öyle

Ben geçende Versorgungsamta Änderungsantrag başvurusu yaptım kağıtlları gönderdim

Sonrada aradadn 2 hafta geçince Pflegestufe verdiler onlarıda arkasına ekledim

Versorgungsamtta dilekçeme iki-üç hafta sonra gönderdiğim kağıtlarıda eklemişler online görülüyor

Haziran
01 Nisan 2025, 01:44
Neyse bende zaten hemen Widerspruch verdim, son gönderdigim
kagitlari berücksictigen yapin diye.

Ben, beni Gutachtene cagiracaklar saniyordum.
O zaman hatta elimdeki bu son aktuel Artzberichtleri
veririm diyordum.
Iyiki 26.03.2025 de gidip elimle vermisim.Ama yinede dikkate
almamislar.Prosüdürün nasil isledigini bilmedigimizden böyle sorun yasiyoruz iste.
Bakalim hayirlisi.

Daha 5 ay ALG1 hakkim var.
birde Arbeitsagenturdaki benim Berater benim Arbeitsagentura Krankenschein göndermemi istemiyor. Bu neden olabilir?
Oysa ben hala Depression ve Amaliyat oldugum icin Orthapediden Krank aliyorum.
Benim Krankenkasse aldigim Krankenscheinleri Arbeitsagentura'da göndermemi söylemisti.
Cünkü ben 14.03.2024 'den itibaren Krankengelden ayrildim, 18 ay bittigi icin.

dalga
01 Nisan 2025, 14:50

Saygıdeğer Kardeşim
Tecrübeli Üye
hOrOz -
Benim de :2005 Senesin de İşsizlik parası alma hakkım var idi. Beni Bilir kişiye gönderdiler ve çıkan raporu yüzüme okudular. Ayın on sekizin de çıkan rapora göre , siz üç saaten fazla çalışamazmışınız diye raporda belirtilmiş. Biz size işsizlik ödeneği yapabilmemiz için, sizin İş sahasına en az üç saat calışabilir durumda olmanız gerekiyor. Bu durumda ve rapora göre mümkün değil, bugünden itibaren, sizin İşsizlik kasasıyla ilişkinizi kesiyoruz dediler ve uyguladılar. Widerspruch yapsam da malesef bir sonuca varılamadı.
Bende Sozialgerichte başvurdum. Alt makemeler üst Mahkemeler . Hatta Anayasa mahkemesine taşıdım. Tam 2009 Senesine kadar sürdü. Sonuç ben Mahkemeyi kazandım. 15000 € cıvarında ki işsizlik paramı aldım.
Boş keseden sallamıyorum yaşayan ve gören benim.

Bu konuda bir püfnokta varımış, eğer iş göremezlik raporunu Arbeitsagentur für Arbeit Altı aydan fazla diye cıkarmış olsalardı. SGB 125 Maddesi uyarınca kendileri , işsizlik parasını ödemek zorundalarmış. Her kurum kendi cıkarını düşünmekte dediler.
Ozaman banada malesef yanlış beyanda bulunan 15 Senelik bir işsiz arkadaştı:
Konu geniş ve Teferruatlı kısa kestim. Bu bilğilendirmeyi yapmak istedim. Sakın alınmayın.

Sayğılarımla.

Haziran
01 Nisan 2025, 15:52
@dalga
dostum anliyorum haklisin.Ama bana 3 saatten fazla verilirse ben EM rente icin sansli duruma düsmüyormuyum?
Tamam nihayetinde Reha'nin verdigi Entlassungsbericht cok önemli.
Ama tut ki Reha iyi bir Bericht vermedi ve 6 saat calisabilir dedi.
O zaman elim güclenir ve Avukat yolu ile EM Rente icin mücadele ederim.Cünkü Bir kurum 3 saatten fazla calisamaz diyor, baska bir kurum 3 saatten fazla calisabilir diyor.
Ben böyle düsünüyorum, belki yaniliyor olabilirim. Ben zaten yakinda REHA'yada basliyacagim.Reha derseki 6 saat calisabilir
o zaman Arbeitsagentur Rehanin dedigini uygulamak zorunda yani benim ALG1'imi ödemek zorunda olmaz mi?
Sende farkli olan belki su, sen Rehaya gitmedin yada istemedin yada Rehaya daha önceden gittmistin?
Benim önümde Reha oldugu icin Avantaj olurdu bence.
Ama bakalim belkide benim Widerspruchumu kabul etmeyecekler.Belli olmaz!

batum
01 Nisan 2025, 17:29
@dalga
dostum anliyorum haklisin.Ama bana 3 saatten fazla verilirse ben EM rente icin sansli duruma düsmüyormuyum?

Ya Usta sen beni zorla burda burda acik acikn yazmaya zorluyorsun(sana özelden yazdimdi)

Senin korkun Reha olumsuz yazarsa diye düsünüyorsun

Na und yazsinlar Ne olcakki ????????

Benim Esim sapa saglam hic bir seyi yokken Rehaya Hastayim diye gitti
Olumsuz Rapor yazdilar

Rehadan sonra Krank yapip pisikologa gitmeye devam etti ve emekli oldu

Sonucda senin neyin var neyin yok,onun senden baska kimse bilmiyor;Beynindekin düsünceleri okuyamiyorlar
okuyamadikcada seni istedikleri gibi calisdiramazlar

Bakdin isler istedigin gibi yürümüyor
Pisikolog terminine gittimi,Artik dayanamiyorum kendimin öldürcem de

Bak nasil aninda telefona sarilcak serefsiz :D :D :D :D

Buda benim tecrübem ,ordan burda alinti yaparak yazmadim

Haziran
01 Nisan 2025, 17:43
Yok ustam niye korkayim ki?
Arkadaslar bildiklerini yaziyor bende düsüncemi yaziyorum.
Hicde umrumda degil, Eger Krankenkasse beni zorlamasaydi Rehaya falanda gitmeyecektim.
Aklimda yoktu, Krankassenin zorlamasiyla gidiyorum.Eski yazilarima bakarsan görürsün.
Allah neyi nasip etmisse o olur!

Hayirlisi olsun!

hOrOz
01 Nisan 2025, 19:31
@dalga
O zaman elim güclenir ve Avukat yolu ile EM Rente icin mücadele ederim.Cünkü Bir kurum 3 saatten fazla calisamaz diyor, baska bir kurum 3 saatten fazla calisabilir diyor.
Ben böyle düsünüyorum, belki yaniliyor olabilirim. Ben zaten yakinda REHA'yada basliyacagim.Reha derseki 6 saat calisabilir
o zaman Arbeitsagentur Rehanin dedigini uygulamak zorunda yani benim ALG1'imi ödemek zorunda olmaz mi?
Sende farkli olan belki su, sen Rehaya gitmedin yada istemedin yada Rehaya daha önceden gittmistin?

Usta sen zaten biraz aceleye gelip kendin karıştırdın

Seni uzun süreden beri izliyorum izlediğin biraz yol yanlıştı

Daha Kranklıyken REHA ya gidecektin oradan 3 saatten fazla çalışamaz raporu alacaktın ..

Reha olmazsa Arbeitsamt üzeri deneyecektin

Bir arkadaş önce REHA ya gitti oradan 3 saatten fazla çalışmaz raporu aldı buraya geldi emekliliğe başvurdu şimdi 6 aydır emekli

Sen biraz paniğe kapıldın ortalığı karıştırdın.

REHA da Arbeitsamtın Gutachtenına bakarak 3 saatten fazla çalışabilir raporu verirse emekli yapmazlar..

Ancak mahkeme yoluyla belki

Haziran
01 Nisan 2025, 20:15
Ustam ben Rehaya gitmek falan istemiyordum ki.
Krankengeldi bitirip cikacaktim.
Krankenkasse israr edince Reha'yi kabul ettim.
Bu esnada 2 Amaliyat cikti, Rehayi ertelemek zorunda kaldim.
Simdide madem gidecegim Rehaya sansimi deniyecegim.Olursa olur, olmaz isede can sagligi.
Öyle Planli birsey degildi benimkisi!
Benim amacim 62 yasinda Emekli olabilmek icin 35 yil Wartezeiti doldurmakti onuda hallettim.

Bu arada sadece Batum usta haric hic kimse gecmiste bu konuda sordugum sorulara dogru dürüst cevap vermedi.
Birsey sorsam Telefon edip sorsana, kendi sayfasina girip baksana türü cevaplar aldim.
Yani artik biz Türklerde yardimlasma ve bilgi alisverisi bitmis.Beceriksizler ruhuda can cekisiyor!!

Bir söz vardir cok severim:
Kısmet ise gelir Hint'ten, Yemen'den, kısmet değilse ne gelir elden.

Hayirlisi diyelim Hayirlisi olsun!!

webci
01 Nisan 2025, 22:42
Ustam ben Rehaya gitmek falan istemiyordum ki.
Krankengeldi bitirip cikacaktim.
Krankenkasse israr edince Reha'yi kabul ettim.
Bu esnada 2 Amaliyat cikti, Rehayi ertelemek zorunda kaldim.
Simdide madem gidecegim Rehaya sansimi deniyecegim.Olursa olur, olmaz isede can sagligi.
Öyle Planli birsey degildi benimkisi!
Benim amacim 62 yasinda Emekli olabilmek icin 35 yil Wartezeiti doldurmakti onuda hallettim.

Bu arada sadece Batum usta haric hic kimse gecmiste bu konuda sordugum sorulara dogru dürüst cevap vermedi.
Birsey sorsam Telefon edip sorsana, kendi sayfasina girip baksana türü cevaplar aldim.
Yani artik biz Türklerde yardimlasma ve bilgi alisverisi bitmis.Beceriksizler ruhuda can cekisiyor!!

Bir söz vardir cok severim:
Kısmet ise gelir Hint'ten, Yemen'den, kısmet değilse ne gelir elden.

Hayirlisi diyelim Hayirlisi olsun!!

Buna malesef katilmiyorum .
Ben bile sana yazdim,,takip ettim..sen batum ustaya sardin..
Herkes gercege degil isine masil iyi gelirse,kim onun isine gelecek sekilde yazarsa ona takiyor..
Bunu burda cok kimse yapiyor..
Anlayarak dusunerek yazilmiyor ..
A dan Z ye turk milleti olarak kanun ve kural dinlemiyor,tepetakla yasiyor,isleride dek gitmiyor ..
En basitinden al sana,durup dururken turkiyede bile devlet adamlari hala birbiriyle didisiyir,turkiye namina is yapan yok,herkes baliklamaciya daliyor,gencler zaten cahil,sokak serserisi olmus,öncü olacaklarda raydan cikmis..
Yani yukardan asagiya herkes kafayi yemis,cilginlik pesinde...
Demek istedigim haziran usta ustune alinmasin,bizde en cok aranan sey AKIL...

batum
01 Nisan 2025, 23:14
Ben bile sana yazdim,,takip ettim..sen batum ustaya sardin..

Bana Gelince

Benden baska nasil emekli oldugunu yazan varmi burda ??

yok sanirim

Ben 20 % GDB ile bu yola basvurup emekli oldum

Dahasi

Bazi Arkadaslara Özelden,Emekli olmak icin Timarhanede yatttigimi bile yazdim

Simdiye kadar Kim ben kadar kendi Hakkinda acik verdi ?

Bazi insanlar ben emekli oldum,baskasi ne yaparsa yapsin,Nasil oluyorsa olsun pesinde

Ben öyle deglim

Ben olduysam baskalarida olsun,Haklarini alsinlar,Ezilmesinler buralarda

@Horoz bu yazdiklarimi sana yazmadim üstüne alinma cünkü Genel anlamda yazdim

webci
01 Nisan 2025, 23:49
Batum usta slm..
Sana karsi degil senin icin yazdim..tabiki bildiklerini yazmak paylasmak guzel birsey..
Haziran ustaya yazdimki bizde katki sagladik,yardimci olduk,sendeki gozler gormedi mesajiydi..
Cok da onemli degil..demek bazen gozle degil kalb gozuyle bakmak lazim .
Insanlar in gozleri var gormezler,kulaklari var duymazlar..
ALLAH bir eve bebek gonderir kalb gozuyle bakacaksin,,bir kedi gonderir 13 isareti vardir..
Mubarek bayramda dogruluktan ayirmasin ve kalb gozumuzu acsin..
Kalb gozuyle bakmak evliya olmak veya evliyacilik degildir..
Konuya devam ...

Haziran
02 Nisan 2025, 07:42
Bravo arkadaslar
Konuyu nerden nereye getirdiniz yine?
Inanin bir soru sormaya, konu acmaya cekiniyorum artik.

hOrOz
02 Nisan 2025, 10:08
@Horoz bu yazdiklarimi sana yazmadim üstüne alinma cünkü Genel anlamda yazdim

Yok ben üstüme alınmam ...

zaten bizim burada yaptığımız yorumlar hiç bir kurumu bağlamaz sadece tavsiye niyetinde

Çünkü kimin kaç prozent alacağı nasıl emekli olacağını %100 emin olamayız

Alman bürokrasi sistemi o kadar karışıkki

Bundan 7-8 sene önce Alman Ceza ve Medeni Hukuku dersine giren emekli bir polis derse başlamadan önce

"Kalbinizi, Hislerinizi ve hissiyatınızı kapının önünde bırakın
Ceza sistemi ve Medeni Hukuk sistemi hissesiyatınıza göre değil kanunlara göre karar verir" derdi ..

dalga
02 Nisan 2025, 16:11
@dalga

Sevgili Kardeşimi ,
Arkadaşlar belirtmiişler bazen acele etmemek ve doğru yolu izlemek ve sabır göstermek gerekiyor. Arbeitsangetur für Arbeiten bana vermiş olduğu Rapor . Emeklilik kasasında bir anlma teşkil etmedi.
Onlar da altı saaten fazla çalışabilirsin dedi. Rehanın ki sadece bir tasfiye . Emeklilik kasası bu tasfiyeye uymak zorunluluğu yok.
Bende Arbeitsagentur für Arbeit bir önceki yazımda belirttiğim şekilde algıladı ve uyğuladı. Bu uyğulama sadece bana değil. Çok kişiyi belirttiğim şekilde madur etmişler.

Aslında gözden kaçırdığın , İş ve işçi bulma kurumunda imzaladığın belgeyi iyi okumak ve anlamak gerekmektedir.

İş ve iş sahasına dönebilmek için beyanda bulunuyorsun. En az günde üç saat calışabilirim ve bir an önce İşsizliğimi sonlandırmak için , hertürlü gayret ve caba sarf edeceğimi , imzamla beyan ediyorum diye. Benim başıma gelen seninde başına gelir diye bir kayide vede kuralda yok. Ben seni uyarmak istedim . Geri kalanın senin bileceğin iş.

Rehaya 2003, 2005, ve 2007 gittim. ağır kaldıramaz. İş göremezlik 3 saaten aşağı sonuç sıfır. Bu bir tasfiye niteliği.
Benimki Mahkemenin belirlediği bilirkişin Raporu 2007de . Sakatlık derecesi için acmış olduğum davada belirlenmiş, ben gözden kaçırmışım ve 2009 gözden kaçırmış olduğum Raprula birlikte, LVA Malulen emeklilik için başvurdum ve onaylandı.
İş bulma Kurumu üçkere bilirkişi raporu çıkardı, emekli olabilmem için ve tasfiyede bulundu. Emeklilik kasası, hepisine ret etti. Hatta Şöyle bir ibare var idi. Bendensel olarak calışamasada, On parmağını (Klaviye) kullanarak çalışabilir. Buda İş ve iş bulma kurumunun sorunu, bizim sorunumuz değil.

Saygılarımla.

webci
02 Nisan 2025, 16:44
Is bulma kurumunun bu produzeru her onune gelene uygulamasi mantiken yanlis..
Bende bir zamanlar imzalamak zorunda kaldim...bu kisgaci kronik hasta olanlar ve calisamayacak durumda olanlara uygulamamak lazim..insanlar haliyle o anki sartlara gore para almak icin imzaliyor,alternatif birakilmiyor..
Ozamanlar is bulma kurumundaki şakrabana bu olayi anlattim,bana is bulmaya kayit olma sarti bu diyerek,sanki verecek bir aciklama yokmus gibi,cahilce cevap verdi..
Zaten artik kurumlar sana bana degil devlete calisiyor..
Burada defalarca anlattim,kisa cumleyle,insanlari coleden cikarma ve paralariyla rezil etme politikalari..olayi deha detayli derin dusunmek de fayda var..

batum
02 Nisan 2025, 16:51
İş ve iş sahasına dönebilmek için beyanda bulunuyorsun. En az günde üç saat calışabilirim ve bir an önce İşsizliğimi sonlandırmak için , hertürlü gayret ve caba sarf edeceğimi , imzamla beyan ediyorum diye.

Orasi öyle Herkes imzaliyor bende imzaladim

Hemen Almanlarin dedigi gibi die Flinte ins Korn werfen yapmaya Gerek yok
Ama Arkadasin durumuna birde baska Türlü bakmak gerekir
Bir kac hastaligi var + Depresyon

Böyle bir kisiye kim is verir ???

Vermeyecegini AA da biliyor

1-Benim Hastaligim sadece Depresyon oldugu halde
Arbeitsamtda calisan kisi bana sen Ancak Museumswärter yapabilirsin diyip gülümsedi
Benim yasadigim yerde ve yakinlarinda Mueseum diye bir sey yok

2-Saglam insanlarla hastalikli (% li ) insanlar AA da bir tutulmuyor,sizi baska bir odaya aliyorlar
Bilmiyorum belki her yerde öyle degil ama bizim burda ben böyle bir muamele gördüm

Sonucda
Bence Arkadasi AA Kendileri para ödememek icin Renteye yönlendirir (Bana yapdiklari gibi)