PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abmeldung/Anmeldung sorusu

batum
31 Mart 2025, 14:45
Selam
Abmeldung/Anmeldung Hakkinda sorum olcak

Dolayli sekilde sormicam Acik Acik yazicam(yalan Dolana gerek yok)

Daireye tasindik ,Offiziel yarindan itibaren tasinmis olacaz (iki hafta icinde Anmeldung yapma zorunlugu var gibi)
Bildigim kadariyla Dairelerde Nebenkosten icinde oturan kisi sayisina göre heaplaniyor
Oturmadigim kalmadigim yer icin nebenkosten ödemenmesini istemiyorum ( Dairede bizim iki cocuk kalacak)
iki kisi icin ok onda sorun yok

Ben Alman vatandasiyim 2 hafta sonra uzun süre kalmak icin Tr yeye gidecegim,

sorum su

Burda Eski tasindigim evden kendimi abmelden yapicam,ama tasindigimiz daireye Anmelden yapmadan Türkiyeye gidecegim
(Almanyada ohne wohnsitz oluyorum)

Bu konuda Herhangi bir sorun cikarmi
Neben kosten olayindan degil onu zaten o zaman 2 kisi ödencek

Benim merak ettigim ohne feste wohnsitz olayinda Almanyaya giris cikislariarda bir Alman vatandasina zorluk cikaririrlarmi

Haziran
31 Mart 2025, 16:00
Sen Anmeldung yapmadan Türkiyede dursam olurmu diyorsun.
Evde 3 kisi görünmesin , 2 kisi görünsün Nebenkosten az olsun diye.
Bunu bilemiyecegim iste.Ilerde sana ulasmak falan isterse Devlet daireleri nereye yazi yazacaklar?

batum
31 Mart 2025, 16:18
Evde 3 kisi görünmesin , 2 kisi görünsün Nebenkosten az olsun diye.
Bunu bilemiyecegim iste.Ilerde sana ulasmak falan isterse Devlet daireleri nereye yazi yazacaklar?

Anmeldung Hat mit post nichts zu tun
Yeni Anschrifti postaneye bildirdim,Gelen mektuplar yeni adrese gelecek

dalga
31 Mart 2025, 17:16
Bürgerlicher Meldepflicht Gesetz: Vatandaşlık ikametgahı Kanununun 17 Maddesi birinci bendine göre.

BMG. 17 Maddesinin (1) paragrafı uyarınca, ülkede daimi ikametgâhı olan herkes - ana veya ikincil ikametgâhı olup olmadığına bakılmaksızın - yeni evlerine taşındıktan, sonraki 14 gün içinde ikametgâhlarını, ilgili Konut Sakinleri Kayıt Ofisi bürosuna kaydettirmekle yükümlüdür.

(1) Almanya'da bir evden taşınan veya Almanya'da yeni bir eve taşınmayan herkes, taşındıktan sonraki iki hafta içinde nüfus dairesine kaydını sildirmek zorundadır. Kaydın silinmesi en erken taşınmadan bir hafta öncesinde de mümkündür; kayıt defteri taşınma tarihinde güncellenmektedir.

(2) Kayıt yükümlülüğü sadece ana konutu değil, ikincil konutları da kapsamaktadır.

(3) Bu sürelere uymamak, hiçbir şekilde isteğe bağlı değildir. Taşındıktan sonra, 14 günlük yasal süre içinde kayıt yaptırmayanlar, ilgili makamlar tarafından 1.000 Euro'ya kadar para cezasına çarptırılabilir. Bununla birlikte, kişinin yaşamadığı bir adresin verildiği kasıtlı yanlış beyanlar ciddi suçlar söz konusu olduğunda, cezalar ağır olabilir. Bu gibi durumlarda 50.000 avroya kadar para cezası uygulanabilir, çünkü bu tür yanlış bilgiler veya beyanlar, genellikle örneğin anaokulu yerlerinin tahsisinde veya vergi nedenleriyle yetkisiz avantajlar elde etmek için kullanılırsa, yukarıda belirtilen ceza çaptırılmayla karşı karşıya kalına bilinir.

(4) Çünkü kayıt verileri sadece bir belediyenin nüfusunu belirlemek için değil, aynı zamanda devlet yardımlarının tahsisi, okul ve anaokulu yerlerinin düzenlenmesi ve ikamet yerinin yargı yeri olarak hizmet verdiği çok sayıda resmi ve yasal işlem için de çok önemlidir.

(5) Yurtdışına taşınan ya da artık sürekli bir evi olmayan emekliler de emekli maaşı ödemelerinde zorluklarla karşılaşabilirler. Örneğin Almanya'dan emekli maaşı alan ancak resmi olarak bir ikametgâhı bulunmayan kişiler, sosyal güvenlik kurumlarıyla sorun yaşamamak için erkenden bilgi edinmelidir - özellikle de emekli maaşı artışı göz önüne alındığında

(6) Sıkça sorulan bir soru, bir posta kutusunun kayıt adresi olarak kullanılıp kullanılamayacağıdır.

(7) Ne yazık ki Almanya'da bu mümkün değildir, çünkü bir kayıt adresi her zaman kayıtlı kişinin fiilen kullandığı veya kullanabileceği gerçek bir ikametgâhla ilgili bir beyanat.
(8) VI. Kayıtlı bir adres olmadan yaşamak cezai bir suç mudur?

(9) Almanya'da sabit bir adrese sahip olmamak doğrudan cezalandırılmamaktadır.

(10) Bununla birlikte, bir kayıt adresi olmadan yaşamanın önemli dezavantajları vardır. Bir kayıt adresi olmadan, bir aracın kaydedilmesi, sözleşmelerin imzalanması veya sosyal yardımlar için başvuruda bulunulması dâhil olmak üzere birçok resmi konu ele alınamaz. Oy kullanma hakkı bile bir kayıt adresi olmadan kullanılamaz. Bununla birlikte, daimi bir adresi olmayan kişiler, en azından kendilerine posta yoluyla ulaşılabilmesi için “daimi adres yok” notuyla ikamet kayıt bürosuna kayıt yaptırabilirler.

(11) Orada yaşamadan bir adres kaydettirmek - olasılıklar ve riskler!
Gerçekte orada yaşamadan bir kayıt adresi alabilme meselesi bürokratik bir yan nottan çok daha fazlasıdır. Temel konularla ilgilidir: sosyal haklara erişim ve ağır para cezalarından kaçınma. Resmi gereklilikleri yerine getirmek için herhangi bir adrese kayıt yaptırabileceğine inanan herkes ciddi sonuçlarla karşılaşma riskiyle karşı karşıyadır.

(12) Bununla birlikte, daimi bir adres olmadan kayıt yaptırmanın yasal yolları da vardır. Örneğin, hayır kurumları (Camiye ikametgâhımı yaptırdım demişti bir vatandaş.)ve ikamet adresleri gibi bazı hizmet sağlayıcıları, bir adres edinmenin seçeneklerinden yararlanabilir. Ancak, bu seçenekler de yasal gerekliliklere sıkı bir şekilde uyulmasını gerektirir. Burada dikkatli olmazsanız, yüksek para cezalarına veya yasal işlemlere maruz kalma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

(13) Sonuç olarak:

(14) Kayıt adresi bürokratik bir formaliteden çok daha fazlasıdır - Almanya'da kamusal yaşama katılımın anahtarıdır.

(15) Bir adres olmadan pek çok kişinin devlet hizmetlerine, sözleşmelere veya seçimlere erişimi engellenmektedir. Bu nedenle, kalıcı bir adresi olmayanlar ve seyahat eden herkes, yasal çerçeveye uymak ve gereksiz risklerden kaçınmak için dikkatli davranmalı ve yasal alternatifleri seçeneklerini araştırmalı ve kendisini yasal risklerde koruyan bir seçeneği kullanmalıdır.

Haziran
31 Mart 2025, 17:46

Batum Usta valla simdi bilemiyecegim, baska bir sorun olmaz gibi ama yinede emin degilim.

batum
31 Mart 2025, 19:04
BMG. 17 Maddesinin (1) paragrafı uyarınca, ülkede daimi ikametgâhı olan herkes - ana veya ikincil ikametgâhı olup olmadığına bakılmaksızın - yeni evlerine taşındıktan, sonraki 14 gün içinde ikametgâhlarını, ilgili Konut Sakinleri Kayıt Ofisi bürosuna kaydettirmekle yükümlüdür.

Dass Geht gar nicht
Ben varsayalim 2-3 seneligine Afrikaya safariye gidecem

Almanyada degilsem niye burda Anmeldung,um olsun ??? Zaten ona Almanya kanunlari müsade etmez

öyle bir sey yasal olsa
Bizim Emekililer niye 6 ayda bir Almanyaya giris cikis yapiyor ????
Anmeldunglarimi var burda ?? wohl kaum

Birbey 3.1
31 Mart 2025, 20:11

Yanlis hepsi gelmeyecek. Gelen mektupların bircoğunda "nicht nachsenden" diye not var zarflarda. Ozaman devam yollanmiyor.

Birde Nachsendeantrag sırf Deutsche Post icin gecerli. Diger posta sirketleri için gecerli degil. Bir çok mektup artık Deutsche Post ile gelmiyor.

hOrOz
31 Mart 2025, 20:35
Nebenkosten anmeldung ile alakası nedir ?

Nebenkosten Mietvertargı ilgilendiren bir konu.

Yaptığın Mietvertag ta ne yazıyorsa onu odersin..

batum
31 Mart 2025, 20:50
Nebenkosten anmeldung ile alakası nedir ?

Nebenkosten Mietvertargı ilgilendiren bir konu.

Yaptığın Mietvertag ta ne yazıyorsa onu odersin..

Keine Ahnung Ne alaka
ama ben Nebenkosten lerin

Bir Dairede bir kisi,Diger dairede misal 4 kisi Oturuyorsa
Ayni degil diye biliyordum,o yüzden böyle bir soru sordum

Herkes ayni Öderse sorun yok

murat39
31 Mart 2025, 22:24
Binanin Nebenkosteni Ev sahibi Verwaltung u bilgilendirir.Veya kendisi yapiyorsa kendisi yapar.
Su tarihte Kiraci degisimi oldu diye.
Verwaltung bunu not alir.Genelde Su saati veya Kalorifer yakit olayi Eski cikan kiraci not alinir yeni kiraci not alinir Oradan sayaclar baslar.( Sene sonu genelde Funkl a oldugu icin O tarihter sene sonunda okundugu zaman o sayilari görürler. Günde aralikli devamli verileri Merdiven dairesinde verileri toplayici kutu vardir orada toplanir. 2025 den sonra ise evlere bile okumaya gelmeyecekler yeni sistemler 5G üzeri uzakdan bürodan daireleri okuma sistemli.Yeni kurulan okumalar öyle.)
Nebenkostenler de genelde kullanilan kanuni gecerli olan metre kare üzeri hesabdir.

Eski binalarda su sayaclari ne tek olan yerlerde veya daire yapisi kücüklü büyüklü olan yerlerde su saati de yoksa kisi hesabi da olabiliyor, ama artik bu cok nadir kaldi.
Kanun ev sahiplerine diyor ki, sen metrekare hesabindan yola cikarsan mahkemelik de olsan sen haklisin.Onun icin ev sahipleri verwaltunlar QM esas alirlar.
Su saatleinde saat varsa sicak su -soguk su- kalorifer yakit. onlar gider masraflarinda onlar esas alinir.

Kiracinin anmelden yapip yapmamis olmasini Ev sahibi anlamaz.Ev sahibinie bildiri de gitmez.
Ev sahibi ni ilgilendiren Nebenkostenini alir.
Ev sahibi Kiraci ya anmelden yapmasi icin evrak imzalar.Bu kisi evimde su tarihten itibaren oturacak diye.Onunla kisi kendisini anmelden yapar.Bir kopyasi Ev sahibinde olur Kisi kendisini anmelden yaptigi zaman Binanin üzerine kisi basi Müllgebühr - kosteni Verwaltung yapiyorsa hesap olunur.Stadt kostenini alir.Verwaltung da Nebenkosten le hesabini yapar.

Ben iki senede bir Stadt in baglanti mail leri var oraya benim oldugunu tastik eden Grundsteuer gibi bir bescheid i gönderiyorum.Bu Ev benim burada kimler kayitli bir Melde register göndermenizi rica ederim diye.
Onlar da Postayla Kac kisi kayitliysa listeyi gönderirler ben de kontrol ederim.Kendisini abmelden yapmayan varsa veya yanlislik varsa onlar la kontaga girip kisi hakkinda bilgileri verip ev sahibi olarak abmelden yaptirabiliyorum.

Nebenkostenler QM metrekareye göre kücüklü büyüklü ona göre o kadari ni öder.( Ortak masraflar..Cöp parasi..Kanal ..parasi..Sigortalar....Hausmeister...)
Birde yakit olayi sayaclar vardir kim ne yakarsa o kadar ödenir.(Bir tek kaloriferde sen birsey yakmasan da asagida ortak masraf olusur, Sicak suyun hazirlanmasi hazir tutulmasi genelde bu masraf herkese sayacsiz ortak masraf olarak bölüstürülür. Sayacsiz dedigim. Sayac kalorifere ne kadari gidiyor, Ne kadari sicak suya gidiyor asagi merkezde sayaclari var, ama herkese ortak masraf olarak alinir.

Otur oturma kira sözlesmesi devam ettigi boyut bu masraflara ortaksin.Kendini abmelden de yapsan.
Sadece su harcamazsin.kalorifer yakmazsin. bunlar da sayaclara bagli oldugu icin bunlarin masrafi az gelir.

Kalorifer sayaclarin Su soguk su sicak su sayaclarin kiralikdir.Parasini da kiraci Nebenkostenlerin icerisinde öder.Ister istemez belli masraf olusur.Hic bir yakit yakmasiniz da.

Cok eskiden veya eski evlerde Stadtwerkeden gelen su sayaclari tek binaya giren.Dairelerde sayac yok.Montaj icin de mümkün olmuyor kirma dökme icerisinde kiraci oluyor.
Bu durumlarda Su masrafini Kisi basina dagitalim diye ev sahibi veya Verwaltung secebilir.
Ama bu da cocuklar kisiler tasiniyor, arkasini takip etmen gerekiyor.Degisiklik oldugunda kiraci verwaltung a veya ev sahibine bildirmiyor.(Evlilikler oluyor, cocuklar okuyor..baska yerde yasiyor)
Nebenkosten zamani tantana oluyor tekrardan hesap gerekiyor.

atsiz77
01 Nisan 2025, 10:30
Bir kaç defa batum ustamın mesajını okudum ama ne amaçlamak istediğini anlamadım.

Mietvertrag kimin üzeri , Orda kimlerin dairede oturacağı yazılı olur. Ev sahibi ona göre zaten yan gider masraflarının hesaplamasını yapar.

Haziran
01 Nisan 2025, 10:43
Sanirim @batum Usta söyle birsey duymus.
Ev de kac kisi yasarsa Nebenkosten ona göre hesaplaniyor.
Örnegin cöp, abwasser v.s gibi seylerin evde yasayan kisi sayisina göre hesaplandigini saniyor.
Bunu bende duymustum yillar önce ama ne kadar dogru bilemem.
Birde böyle birsey olsa bile 1 kisinin ev icinde görünüp görünmemesi pek birsey arttiracagini sanmiyorum.

birde yukarda Birbeyin yazdigi gibi Nachsendeantrag sırf Deutsche Post icin gecerli.
Bende 4 yil önce tasindigimda böyle yapmistim.Mektuplarin cogu hala eski adrese gitmeye devam etti.

batum
01 Nisan 2025, 17:17
Bir kaç defa batum ustamın mesajını okudum ama ne amaçlamak istediğini anlamadım.

Mietvertrag kimin üzeri , Orda kimlerin dairede oturacağı yazılı olur. Ev sahibi ona göre zaten yan gider masraflarının hesaplamasını yapar.

Daireyi yeni aldik (belirli bir Nebenkosten var)

Sanirim @batum Usta söyle birsey duymus.
Ev de kac kisi yasarsa Nebenkosten ona göre hesaplaniyor.
Örnegin cöp, abwasser v.s gibi seylerin evde yasayan kisi sayisina göre hesaplandigini saniyor.
Bunu bende duymustum yillar önce ama ne kadar dogru bilemem.

Aynen öyle ,Bende yillar önceden hatirliyorum