PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pflegegrad yardımı alan Türkiye den emekli maaşını alabilir mi

dadaloglu3865
09 Mart 2025, 20:55
Hayırlı ramazanlar
Başlıkda belirttiğim gibi Pflegegrad yardım parası alan biri Türkiye den borçlanma ile emekli maaşı alabilir mi yada alanlar var mıdır Pflegegrad yardımı müracaat ettim hanım ve kendim için ben işsizlik parası alıyorum hanım Türkiye den emekli maaşı alıyor forumda araştırma yaptım bu konuda bir şey yok sosyal yardım alamazlar bunu herkes biliyor da Pflegegrad yardımı sosyal yardım Kategorisine giriyor mu onu bilmiyorum

webci
09 Mart 2025, 21:01
Arkadasim bildigim kadariyla bakimin varsa turkiyede emeklilik one cekilebiliyor ama bedelli emeklilik hic duymadim..ayrica bakimin sosyal yardim olabilecegini ilk defa duydum..
Pflegegeld bir lebensunterhalt degil..
Sozialleistung baska bir sey..
Boyle kulakdan duyma bilgilere sarilmayin..bunlar cahillerin yumurtlamasi..

hOrOz
09 Mart 2025, 21:18
Pflege almak için en az Pflegestufe 2 olması gerek

Aok dan MDK geliyor sağlık sorunlarını filan öğraniyorlar , gelmeden önce doktor, hastane raporlarını elinde bulundur

Bana iki kere geldir ilk defa geldiklerinde Stufe1 verdiler ben ititraz ettim değişen bir şey olmadı 1 de kaldı

Eğer ileride kötüleşme olursa tekrar başvurun dediler

Pflegegeld in gelirle bir alakası yok Pflegegeld sosyal bir yardım

aynen @webci nin yazdığı gibi

dadaloglu3865
09 Mart 2025, 21:36
Pflege almak için en az Pflegestufe 2 olması gerek

Aok dan MDK geliyor sağlık sorunlarını filan öğraniyorlar , gelmeden önce doktor, hastane raporlarını elinde bulundur

Bana iki kere geldir ilk defa geldiklerinde Stufe1 verdiler ben ititraz ettim değişen bir şey olmadı 1 de kaldı

Eğer ileride kötüleşme olursa tekrar başvurun dediler

Pflegegeld in gelirle bir alakası yok Pflegegeld sosyal bir yardım

aynen @webci nin yazdığı gibi

teşekkür ederim kardeşim büyük ihtimalle Pflegegrad 2 verirler diye ümit ediyoruz bakalım ne olacak eğer bir yardımı verirlerse hanımın Türkiye deki emekli maaşını Engel olmasın diye bilgi almak istedim zaten Finanzamt Krankenkasse her sene bildiriyorum ilerde başımıza iş açmasın

dadaloglu3865
09 Mart 2025, 21:37
Arkadasim bildigim kadariyla bakimin varsa turkiyede emeklilik one cekilebiliyor ama bedelli emeklilik hic duymadim..ayrica bakimin sosyal yardim olabilecegini ilk defa duydum..
Pflegegeld bir lebensunterhalt degil..
Sozialleistung baska bir sey..
Boyle kulakdan duyma bilgilere sarilmayin..bunlar cahillerin yumurtlamasi..

teşekkür ederim usta umarım öyledir

dadaloglu3865
16 Mart 2025, 01:15
arkadaşlar Pflegegrad için Antrag kabul edildi eve Gutachten için memur gelecek hanım ve benim için nelere dikkat etmeliyiz doktor raporları hazırladık

webci
16 Mart 2025, 02:23
Siz boyle birsey yapmadiysaniz nelere dikkat edilecek ve hangi hareketler icin kac puan verilir bilemessiniz..bu islerden anlayan biri varsa o yaninizda olmasi daha iyi..internetten bir arastir neye ne punktu veriliyor..
Buradan kendin test yap..

https://www.pflegehilfe.org/service/pflegegrad-rechner/modul/2?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=19741272709&utm_term=144856278925_kwd-1597408029309&utm_device=m&utm_adposition=&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIyPDHweGNjAMVsJWDBx3uTShjEAAYASAA EgItXPD_BwE

hOrOz
16 Mart 2025, 11:01
arkadaşlar Pflegegrad için Antrag kabul edildi eve Gutachten için memur gelecek hanım ve benim için nelere dikkat etmeliyiz doktor raporları hazırladık

Gelen kişiler günlük hayattan sorular soruyor. Alış veriş , hareket etmenize bakıyor

Ben normal günlük pantolon, kazak ile karşılamıştım onu bile not etmişler

Doktor raporlarını kontrol ediyor. Hangi zorluklar varsa mesela banyo filan bakıyor.

İlk verilen rapor benim hoşuma gitmedi itiraz ettim ikinci kez geldiler ama değişen bir şey olmadı

Mesela benim banyo küvet girip çıkmam zor onun için küvetin duşa çevrilmesi için 4180€ ödenek veriyorlar

Ben ev bürosuyla konuştum duş için geçen hafta geldiler baktılar ölçtüler biçtiler

Sonra öne arkaya dönüp dönebildiğine bakıyorlar yani günlük işlerini nasıl hallettiğini soruyorlar.

Bir iki hafta içinde cevap geliyor.

Bana yürümeme yardım için bir tane Rollator yazmışlar. Birde geçci olarak banyoya koymak için oturma seti yazmışlar

Eğer Pflegegrad verirlerse AOK ve diğer kasalar onay verdikten sonra ayda 42€ luk Pflegeset sipariş verebilirsin.

Ben ilk önce başka firmadan vermiştim şimdi değiştirdim https://pflegehase.de/

dadaloglu3865
16 Mart 2025, 16:58
Siz boyle birsey yapmadiysaniz nelere dikkat edilecek ve hangi hareketler icin kac puan verilir bilemessiniz..bu islerden anlayan biri varsa o yaninizda olmasi daha iyi..internetten bir arastir neye ne punktu veriliyor..
Buradan kendin test yap..

https://www.pflegehilfe.org/service/pflegegrad-rechner/modul/2?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=19741272709&utm_term=144856278925_kwd-1597408029309&utm_device=m&utm_adposition=&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIyPDHweGNjAMVsJWDBx3uTShjEAAYASAA EgItXPD_BwE

teşekkür ederim usta hayırlı ramazanlar anlayan Pflege iş yeri olan da o grad verirlerse o zaman bakarız dedi

dadaloglu3865
16 Mart 2025, 17:02
Gelen kişiler günlük hayattan sorular soruyor. Alış veriş , hareket etmenize bakıyor

Ben normal günlük pantolon, kazak ile karşılamıştım onu bile not etmişler

Doktor raporlarını kontrol ediyor. Hangi zorluklar varsa mesela banyo filan bakıyor.

İlk verilen rapor benim hoşuma gitmedi itiraz ettim ikinci kez geldiler ama değişen bir şey olmadı

Mesela benim banyo küvet girip çıkmam zor onun için küvetin duşa çevrilmesi için 4180€ ödenek veriyorlar

Ben ev bürosuyla konuştum duş için geçen hafta geldiler baktılar ölçtüler biçtiler

Sonra öne arkaya dönüp dönebildiğine bakıyorlar yani günlük işlerini nasıl hallettiğini soruyorlar.

Bir iki hafta içinde cevap geliyor.

Bana yürümeme yardım için bir tane Rollator yazmışlar. Birde geçci olarak banyoya koyma kiçin oturma seti yazmışlar

Eğer Pflegegrad verirlerse AOK ve diğer kasalar onay verdikten sonra ayda 42€ luk Pflegeset sipariş verebilirsin.

Ben ilk önce başka firmadan vermiştim şimdi değiştirdim https://pflegehase.de/

çok teşekkür ederim kardeşim hayırlı ramazanlar olan hastalığımız neyse söyleceğiz doktor raporları da. göstereceğiz neye karar verirler bakalım

dadaloglu3865
07 Nisan 2025, 18:01
geçen hafta geldi bir memur hanım için 1 saat ugraştı yazdı benim için de yarım saat sonra bitirdi maalesef ikimizede 0 Pflegegrad yazmışlar itiraz edelimmi bilmiyorum

feza
07 Nisan 2025, 18:14
itiraz edin, en az Pflegegrad1 hak ederseniz, Nachbarschaftshilfe ve Pflegemittel faydalana bilirsiniz.

hOrOz
07 Nisan 2025, 18:43
itiraz edin, en az Pflegegrad1 hak ederseniz, Nachbarschaftshilfe ve Pflegemittel faydalana bilirsiniz.

Bana ilk defada Pflegegrad1 verdilar itiraz ettim yine geldiler değerlendirdiler

ama sonuçta değişen bir şey olmadı

Bir tane Rollator verdiler ve banyonun küvetten duşa çevrilmesini kabul ettiler

Ev bürosundan geldi baktılar yakında değişim başlayacaklar.

Pflegekasse 4.180€ katılım yapacak

feza
07 Nisan 2025, 22:51
öncelikle Rabbim hic kimseyi bakim durumuna düsürtmesin.

gercekten bakim seviyesini almak zor.
Krankenkasse bakim seviyesini alan kisilere bütün haklarini zora sokmadan veriyor.
ayni evde bakim seviyesini (Pflegegrad1-5) almis fazla kisi varsa banyo degisimi, Lift (asansör) vs.. destegini hepsine ayni degisim icin veriyor.
yani 2 kisiyse 4.180x2=8.360 €

Saglik sig. (Krankenkasse) katilim ücreti olarak her kisi icin 4.180 € karsilasada,
bugünlerde banyo degisimi maalesef cok pahaliya mal oldugundan dolayi bir cok kisi bu katilimdan faydalanamiyor.

hOrOz
08 Nisan 2025, 08:34
öncelikle Rabbim hic kimseyi bakim durumuna düsürtmesin.

gercekten bakim seviyesini almak zor.
Krankenkasse bakim seviyesini alan kisilere bütün haklarini zora sokmadan veriyor.
ayni evde bakim seviyesini (Pflegegrad1-5) almis fazla kisi varsa banyo degisimi, Lift (asansör) vs.. destegini hepsine ayni degisim icin veriyor.
yani 2 kisiyse 4.180x2=8.360 €

Saglik sig. (Krankenkasse) katilim ücreti olarak her kisi icin 4.180 € karsilasada,
bugünlerde banyo degisimi maalesef cok pahaliya mal oldugundan dolayi bir cok kisi bu katilimdan faydalanamiyor.

Doğru küveti duşa dönüşmesi gerçekten pahalı.

Ev bürosu eve tesisatçı, boyacı, fayansçı, elektrikçi ile beraber geldi.

Banyonun bütün su tesisatı, elektrik tesisatı lavabonun, klozetin yeri

değişecek. tabii bu kadar değişikliği yapmaya 4200€ ya imkan yok.

O yüzden bizim evlerde kiraya 50€ bir zam yapıyorlar

dadaloglu3865
08 Nisan 2025, 14:13
görüşler tekrar itiraz etme yönünde bende tekrar itiraz edeyim sonuç ne olacaksa artık buraya yazarım teşekkür ederim bilgilendirme yaptığınız içinde