Galaxy3764
06 Mart 2025, 16:53
Arkadaşlar bu hafta ilk defa başıma Kredi kartı dolandırıcılığı geldi.
Klarna kartım vardı 3 senedir sorunsuz kullanıyorum. 2 gün önce hesapdan 501 € ya bir şey alınmış. Ama ben değilim. Klarnayı aradı araştırdılar sözde cevap olarak. Herhangi bir uygunsuzluk tespit edemedik diye mail atmışlar.
Polise bildirdim kendi bankama bildirdim.
Parayı geri getirin diyorum araştırıyoruz diyorlar.
Bu olayı Avukata vermeye değer mi bir şey çıkar mı acaba.
Yoksa sizin suçunuz kredi kartı bilgilerinizi çaldırmışsınızmı derler.
Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Gesendet von meinem SM-A546B mit Tapatalk
Arkadasim bu klarna dolandiriciligi uzun zamandir yani neredeyse 6 aydir var ve insanlara paypal klarna ile odeme yapmayinmumkunse kapatin ve baska bezahlungsmethode lere gecin dediler..buradaki sikinti 2 defa auenthizierung olmamasi..klarna, paypal veya klarna daki kimlik bilgilerini kontrol etmiyor,,siz identität calarak cok kolay hesap acabiliyorsunuz,lazim olan sadece iban veya googlepay gibi kredi karti gibi cart numaralarini vermek,,buyuk bir ihtimal gece gerceklesmistir..yaptiklarin dogru,bankada kontosperrre ve anzeige..ayrica limiti de oldugunca asagilarda tutmak..rechtschutzun varsa avukat iyi olur,cunku banka genelde senin sucun diyor ve miktar buyukse kulanz olarak az miktar oduyor veya hic odemiyor..
Her mail her video her angebot linki basmayin ve browser cookiesleri siksik silin .ayrica bu konuda devamli bilgi videolarina bakin .
Mesela;
https://youtu.be/rFmxRrWviX0?si=6C8-IFQ5_KDLs8b0
Adamin kontosu 150 defa soyuluyor sparkasseye bir tane online alarm gelmiyor..
Resimlerinizden yola cikarak,
Yazismalariniz,
Google de verdiginiz standortlardan ve evinizin konumundan,
Kontaklarinizdan ve sizin verknupfen yaptiginiz aletlerden ayrica surf verhalteninizdan yola cikarak sizin bilgileriniz hackleniyor ..
Size sahte inkaso rechnunglari,olmadigi halde onceden odediginiz rechnunglara bakarak sahte rechnung,onlinebanking iniz olmadigi halde geride biraktiginiz fingerabdruckdan yola cikarak ibanlariniz ele geciriliyor ve sahte bir banka sitesine yonlendirilerek bilgileriniz verilmesi isteniyor,agb bestatigung yap gibi app update yap gibi yollarla kandiriyorlar..
Hic kimse guvende degil,bu adamlar gece gunduz bilgisayarda oturarak kurnazlik yapiyor...
Bu sadece onlinebank uzeri olmuyor,sahtekarlar sizin ev nr nizi bankadan arar gibi original bankanin nrsini codieren yaparak ariyor ve hesabiniza girildi gibi,ibaniniz bu demi,isminiz su demi veya yeni agb yi tasdik edin gibi yollarla kandiriyorlar..
Hicbir banka evi aramiyor,hicbir gercek polis evi aramiyor,,
Ayrica hediye kazandiniz lotto dan para kazandiniz ama on odeme yapacaksiniz gibi sahtekarliklara dusmeyin .
Ne yapilabilir;
Unbekannte anrufe ve auslandanrufe sperren,nicht drangehen,
Whattapp verlauf standig loschen wichtige dokumente zuerst garnicht hochladen,
Standort abschalten wenn nicht notig..
Browserverlauf leeren,
Antivirus install,
Werbung abschalten,,
Evinize gelen yatacak rechnunglari veya onceden yatirdiniz ama mahnung geldi,ibanlarini kontrol edin,
Standig kontoauszüge kontrollieren
Sizle alakasi olmayan rechnunglarin veya inkasso bilgilerinin ibanlarini kontrol edin..
Baska ne kaldi..
Yok bunlar zahmetli ugrasamam dersen soyulmaya hazir ol..
Geçende benim başıma geldi.
Parfüm alışveriş yaptığım siteden bir mail geldi. Benim adıma bir parfum sipariş edilmiş
Ödeme benim üye olmadığım bir ödeme sistemi üzerinden yapılmış
Bi süre sonra O firmadan mail geldi doğru sizin mail adresi ile uyuyşan bir hesap yok
Polise gittim Anzeige genen Unbekannte yaptım
Ve Anzeigeyi o şirkete göderdim.
Aradan iki ay geçti bu sefer o firmadan yine Abmahnung geldi 14 gün içinde ödeyin
Yine Aradım o ona, oda ona yönlendirdi
Zıkkım olsun diye parayı ödedim.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.