PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : privat insolvenz yapmak icin

iskete
03 Mart 2025, 19:08
arkadaslar selamlar beni hastalik dolayisiyla emekli ettier haliyle bankaya olan borcumun yarisi kaldi bu arada privat insolvenz yapmam gerektigini yakin cevremdekiler söyledi ama detaylarini onlarda bende bilmiyorum kulaktan dolma bilgiler hic bir bilgim yok en az 10 -15 avukat aradim bakmadiklarini söylediler kim bakar diye avukata soruyorum söylemiyorlar kime yada kimlere basvurmaliyim?
birde diyorum birsey yapmayim eve haciz gelsin hic birseyim yok neyi alacaklar diye düsündüm yani hangisi mantikli bilgilerinizi paylasirsaniz memnun olurum
saygilarimla

murat39
03 Mart 2025, 19:40
Buradaki bilgilere bir göz atin.

https://www.finanztip.de/privatinsolvenz/

hOrOz
03 Mart 2025, 20:55
arkadaslar selamlar beni hastalik dolayisiyla emekli ettier haliyle bankaya olan borcumun yarisi kaldi bu arada privat insolvenz yapmam gerektigini yakin cevremdekiler söyledi ama detaylarini onlarda bende bilmiyorum kulaktan dolma bilgiler hic bir bilgim yok en az 10 -15 avukat aradim bakmadiklarini söylediler kim bakar diye avukata soruyorum söylemiyorlar kime yada kimlere basvurmaliyim?
birde diyorum birsey yapmayim eve haciz gelsin hic birseyim yok neyi alacaklar diye düsündüm yani hangisi mantikli bilgilerinizi paylasirsaniz memnun olurum
saygilarimla

Eve haciz gelirse bakarsın haraç mezat elinden alırlar

Her şehirde Schuldnerberatung var onlara danış .

Bir arkadaş vardı . Güzel bir yeni ev yaptırdı

Sonra bir aptallık yaptı .. evi terketti hanımı boşandı

Sonra eve haciz geldi güzelim ev satıldı..

Şimdi hanımi yine barıştı, kirada oturuyor

webci
03 Mart 2025, 23:01
https://www.schuldenanalyse-kostenlos.de/schuldencheck/?typ=Privatinsolvenz-anmelden&utm_source=google&utm_medium=cpc_search&utm_term=privatinsolvenz&utm_content=a-54880406372&utm_campaign=c-997418546&kwd=privatinsolvenz&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI3ofZmufuiwMV_5lQBh1Ryw6VEAAYASAD EgIO3PD_BwE
tabi herkesin kendi bilecegi is..buraya guvenipte bilgi vermek veya vermemek..betruger de olabilir olmayabilirde..bunlar senle kontak kurup borcdan kurturma olanaklarini sunuyor..
Rasgele bir denemede aylik 470 avrodan 3 senede borcun bitiyor ve 50000 bin avroluk bir borcun 16900 ünü sen ödüyorsun.yani oylede boylede haciz gelirse odenecek..
33080 avroyuda steuerzahler lere geciriyorsun..
https://r.resimlink.com/rf7nps.jpg (https://resimlink.com/rf7nps)
Insolvensantrag yaparsan PKH yok
Schulderberater veya avukat paralarini sen ödüyorsun,
Unterhalt varsa sen ödüyorsun pfändungdan artarsa..
Ya mahkeme yada gläubiger lerle anlasarak schuldenplan yapiliyor genelde borcun olanlar kabul etmiyor..
Seni registreye eintrag yapiyorlar,,herhangi rateli alisverisde veya ev tasinma durumunda direk ortaya cikiyor,
Zor isler..yapip yapmamani iyi dusun..
Bizim turkler akil verir para vermez,sana insolvens yap diyenler bir caciktan cakmiyor..
Hicbirsey yapamassan borcuna göre temiz bir hapis yatarsin..
Senin eve haciz gelecekden anlatmak istedigin ne,evin mi var yoksa kiradamisin..

atsiz77
04 Mart 2025, 19:17
İflasa gitmeden önce detaylı şekilde düşünmek lazım en son çare bu olması gerek.

Yaşın kaç bilmiyorum ama bi nevi elin kolun bağlanıyor , değermi onu sen kendin cevap vereceksin.

Artı ve eksilerini karşılaştır derim…

Evin kendine ait ise satıp borcunu kapatabilirsin, olmadı cpcuklarına devret ne bileyim …

Basit bi telefon sözleşmesi yapamıyorsun, böyle durumlarda başkalarına hep muhtaç kalıyorsun

iskete
04 Mart 2025, 23:23
valla su anda ödeyemiyorum borcumu bankadan habire mektup geliyor öde nezaman ödiyeceksin diye kim ödeyecek yok bilmem ne adamlara yaziyorum diorum durum böyle böyle ona cevap yok baska baska alakasiz mektuplar evim kira üzerime hic bir sey yok almanyada neyse bir termin aldim insovenze bakan bir yerden termin aldim konusalim bakalim ne diyecek baska carem kalmadi yapacak birsey yok artik 3 sene bekliyecez neyle karsilasam bilmiyorum ama zorlu bir sürec bizi bekliyor sanirim
arkadsim anlatmisti basina gelmis ödeyememis borcunu eve haciz yollamislar dedi adamlar iceri girip baktilar kulandiklari esyalari dokunamadilar dedi nezaman calisirsan haber deyip gittiler dedi sonra is bulmus ama haber vermemis 3 sene kadar onlardan bir mektup almis iste 5bin euro ödeyin borcunuzu silecez diye oda bulmus ödemis öyle anlatmisti bana hayirlisi bakalim arkadaslar tesekürler ilginize

webci
05 Mart 2025, 00:42
Tamam usta kiradaysan evin yoksa fazla dert etme..zaten hepimiz bu dunyada kiraciyiz..
Bizim kendimize ait birseyimiz yok..var desekde yalan,,dunyada yalan;)
Bosver birazda tevekkür islerine giris..
Sen ne yaparsan yap hersey olacagina varir,sen zannedersinki ben duzeltirim..

Humaxfan2002
05 Mart 2025, 09:47
Sozialamtlarda ücretsiz Insolvenzberatung yapan merciler var, ya da Caritas gibi kuruluslarda. Emeklisin, maasindan pek kesebileceklerini sanmam. Ailedeki bakmakla yükümlü oldugun kisi sayisina (cocuk, calismayan es vs.) göre maasindan birsey kesilip kesilmeyecegine, Pfändungstabelle ler var, ordan bakabilirsin. Iflas basvurusu resmen yapildiktan sonra, 1. Evre baslar ve sana gelen tüm ödemeler, sana atanan Insolvenzverwalterin kontrolünde olur, sagda solda para biriktiremezsin. Mahkeme belli bir süre sonra 2. evreyi onaylar, bu evreye gecince tekrar hersey senin kontrolüne gecer, para da biriktirebilirsin. 1. devreden 2. devreye gecme süresi mahkemenin ve insolvenzverwalter in is yüküne göre 1 yildan 3 yila kadar, sürebilir. 3. yildan sonra zaten Insolvenz islemi bitiyor. Eger olan borcu kesinlikle ödeyemeyecegini düsünüyorsan, korkmana gerek yok, avukata falan gerek kalmadan bu ücretsiz yerlerde islemini baslatabilirsin. Baslatmadan önce banka hesabini P kontoya cevirttir. Insolvenzverwalter evdeki normal esyalara haciz koymaz. 3000 euroluk Sifir televizyon aldiysan o baska. Eski arabalara da genelde haciz konmaz , ise gidip gelmeye lazim diye. Sen calismadigin icin araban varsa ona el koyabilirler, o yüzden araba varsa arabayi baskasinin üzerine devret. Selamlar.

Mezarci59
05 Mart 2025, 13:08
Bak dostum inzolvens yapmis biri olarak sana yazayim 1 yil kaldi bitiyor benim. benim durum biraz Farkli. yani borc konusu eski bosanmadan olan mevlalar falan neyse. Simdi ben avukat uzeri yaptim benim avukat biraz paraci 1200 verdim ona 700 yapanda varmis. Randevu al avukattan giderken bütün alacalililarin ismini yada gelen rechnunglari al yanina. aylik kayitlari al nekadar kazaniyorsun baklacak. kazancina, sonra medini durumun nedir yani evlimisin hanimin calisiyormu cocuk varmi. Bunlar önemli buna göre senin eline kalacak olan aciz edilemiyek para miktari belli oluyor. avukat senin alacaklilara mektup yaziyor bay örenek iflas ilan ediyor bize borc miktarini bildirin diye onlar anlamayi kabul ederse ediyor hayir delerlerse sikinti yok yinede. avukatin mahkemeye bas vuruyor mahkeme inzolvens karari alirsa inzolvens verwalter görevlendiriyor. senin avukatin isi burada bitiyor. Görevlendirieln insolvens verwalter sana yaziyor. sizin insolvens davaniza ben bakacam diye ve randevu istiyor gelip eve bakmak icin yani haciz e ala bilecek esya falan varmi diye. var ise haciz koyar yok ise birsey yok. bu arada sen kendi avukatina gittigin de bir imza atiyorsun bütün varligima el koyula bilir diye. bu ayligin icinde gecerli. sonrasi insolvens verwalter alacaklilara yaziyor bütün borclular artik onda. bundan osnra sana bir tane URKUNDE geliyor mahkemeden haciz edilemez diye. yani iflasin kabul edildigi gun itibari ile o gunden önce olan bütün borc larin iflas dahilinde o günden sonra yapacagin borclar iflasi baglamiyo. senin insolven werwalter her 6 ayda bir defa senin icin mahkemeye bilgi veriyor kazancinda degisiklik varmi yokmu diye ve mahkeme buna göre karar veriyor. sen gelirindeki herdegisikiligi mecbursun insolvens verwaltere bildirmeye.aksi halde insolvensin iptal oluyor. söyle diyeyim ben 2 cocuk ve dul 2200 euro kazancim olmus olsa bu paranin yalnizca 70 eurosuna el koya biliyor insolvens verwalter ve bu para 3 yil bir kontoda toplamip 3 yil sonunda alacaklirara dagitiliyor. ben seni Bekar olarak varsayiyorum. Eline kalacak olan para grundsicherung olur yani 1200 euro gibi birsey. bütün sürec böyle yürüyor. Senin arkadasin is bulmusta bildirmemis ::)) BU iflas sahtekarligi yani insolvensversleppung Direk hapise gidersin.

iskete
07 Mart 2025, 15:51
dün gittim görüstüm bedava yapan bir yer buldum kadin anlasma yoluna giderim dedi iste sukadar ödeyebilirmisin diye sordu bende tik yok dedim ama sor kabul edermi diye soracak olmadi iflas gösterecek
hakkimizfda hayirlisi bakalim ilk defa böyle birsey basima geliyor yardimlariniz icin bilgilendirdiginiz icin herkese tesekkürederim hem benm gibi olanlar icinde iyi olmus oldu bu konu altinda toplanmamiz

cmssys
07 Mart 2025, 18:23
dün gittim görüstüm bedava yapan bir yer buldum kadin anlasma yoluna giderim dedi iste sukadar ödeyebilirmisin diye sordu bende tik yok dedim ama sor kabul edermi diye soracak olmadi iflas gösterecek
hakkimizfda hayirlisi bakalim ilk defa böyle birsey basima geliyor yardimlariniz icin bilgilendirdiginiz icin herkese tesekkürederim hem benm gibi olanlar icinde iyi olmus oldu bu konu altinda toplanmamiz

Allah kolaylık versin, Korkma kardeşim. Bir halt olmaz.