Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bürgergeld Reddi ve Sağlık Sigortası Ödemeleri Hakkında Yardım

hvmax
27 Şubat 2025, 21:23
Merhaba,

2021 yılından beri çalışmıyorum. 18 ay boyunca Krankengeld aldım, ardından Arbeitslosengeld I (İşsizlik Maaşı) almaya başladım. İşsizlik maaşım Mart 2025'te sona erecek. Bu süreçte Bürgergeld (Vatandaşlık Geliri) için başvurdum, ancak dün gelen mektupta başvurumun reddedildiğini öğrendim. Reddin nedeni, özelden aldığım emeklilik maaşlarının (Rente) biraz yüksek olması gösterilmiş.

Ayrıca, Krankenkasse (Sağlık Sigortası) primlerini ödemelerini rica ettim, ancak bunu da kabul etmediler. Bu durumda, sağlık sigortasını kendim ödemem gerekiyor sanırım.

Sorularım:

Sağlık sigortasını kendim ödemek zorunda kalırsam, aylık ne kadar ödeme yapmam gerekecek?

Bu ödeme nasıl hesaplanır?

Bu durumda başka hangi seçeneklerim var?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Haziran
27 Şubat 2025, 21:48
Freiwilligekrankenversicherung yaptirmalisiniz ve yillik brut kazanciniza göre hesapliyorlar.
Örnegin tüm kazanclariniz ev kirasi gelirleriniz falan varsa bunlarin yillik brut gelirlerine göre %15-17 arasi hesaplaniyor.Gezetzlichekrankenversicherunga göre pahali oluyor.Hesaplama icin Steuerbescheidi istiyorlar ordan gelirinize göre hesap ediyorlar.

Benide ayni durum bekliyor, su an 6 ay daha ALG1 alacagim sonra bende kendim ödeyecegim.

hvmax
27 Şubat 2025, 22:17
Freiwilligekrankenversicherung yaptirmalisiniz ve yillik brut kazanciniza göre hesapliyorlar.
Örnegin tüm kazanclariniz ev kirasi gelirleriniz falan varsa bunlarin yillik brut gelirlerine göre %15-17 arasi hesaplaniyor.Gezetzlichekrankenversicherunga göre pahali oluyor.Hesaplama icin Steuerbescheidi istiyorlar ordan gelirinize göre hesap ediyorlar.

Benide ayni durum bekliyor, su an 6 ay daha ALG1 alacagim sonra bende kendim ödeyecegim.

Benim Berufsgenossenschaft dan emekligim oldugundan kabul etmediler mindesteinkommengrenze (untergrenze) baz alinmiyormu benim hesaplama göre 190Euro Krankenversicherung ve 45 Euro Pfleversicherung toplam 250 diye düsünüyorum. Mindest einkommengrenze 1285 olduguna göre hesapladim. Dogrumu

Haziran
28 Şubat 2025, 00:04
Dogrudur.
Aslinda senin Krankenkassenin sayfasinda Freiwilligenkrankenversicherung hesaplamasi hakkinda bilgi mevcuttur.Orda daha gercek oranlari görebilirsin.