Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahte SSK girisli Emeklilikler sıkı bir sekilde denetleniyor.

Haziran
27 Şubat 2025, 13:34
SGK 2600 Memurla sahte SSK girisi ile Emeklilik yapanlari sıkı kontrol ile tespit etmeye devam ediyor.
2023 yilinda 89.000 kisi 2024 yilinda 100.000 kisi tesbit edilmis.
Bu tesbit edilen kisilerin Emeklilikleri iptal edilip geriye dönük ödenen Maaslar faizleri ile beraber geri alinacakmis.
Bir yönden iyi bir uygulama, sahtekarlıkla Devletten Maas alarak Devlete yük olanlar hic yoktan temizlenir.Ama bunlara zamaninda bile bile göz yuman ve izin veren Sistemin simdi bu Kisileri cezalandirmasi ne kadar dogru?
Böyle giderse bayagi kisinin Emekliligi iptal edilecek gibi.

erdik
27 Şubat 2025, 14:21
SGK 2600 Memurla sahte SSK girisi ile Emeklilik yapanlari sıkı kontrol ile tespit etmeye devam ediyor.
Bu tesbit edilen kisilerin Emeklilikleri iptal edilip geriye dönük ödenen Maaslar faizleri ile beraber geri alinacakmis.
Bir yönden iyi bir uygulama, sahtekarlıkla Devletten Maas alarak Devlete yük olanlar hic yoktan temizlenir.Ama bunlara zamaninda bile bile göz yuman ve izin veren Sistemin simdi bu Kisileri cezalandirmasi ne kadar dogru?

arkadaş lar yukardaki nedenlerle sigortası iptal edilen kişiler varmı yada tanıdıklarınızdan? slm

batum
27 Şubat 2025, 16:02

Yurt disindan izine gidipde,izinde kendini bir sirkette calisdi gösterene yada calisana
bir sey yapamazlar

Türkiyede kendini calisdi gösterip, o esnada Almanyada olanlar icin durum Tehlikeli

Birde Naylon Sirket diye bir söylenti var
Mesela bir cay ocaginda veya baska kücük bir is yerinde 200-300 kisi calisiyor gözükene tehlike canlari calar

hekimoglu
27 Şubat 2025, 19:30
Gecmiste yurtdisi emeklilik cok cazipken, basvuru yapacak kisilere bu konularda uyari niteliginde bircok paylasimlar forumda hala mevcut, kesinlikle usulüne uygun calisma yapilmasi gerekirdi umarim herkes öyle yapmistir.
durumundan süphe edenler e-devlete girip SGK Tescil ve hizmet dökümü kisminda Türkiyede yapmis olduklari calismayi gösteren verinin 4A yaninda Ş, S ve K harfleri Şüpheli, Sahte, Kontrollü is yeri. K incelemede, Ş Şüpheli, S Sahte varsa yandi gülüm keten helva.

murat39
27 Şubat 2025, 22:20
Ay emek diye bir sirket vardi.
Isler uzman eliyle dogru sekilde yapilsin diye Kendim ve Esim basvurdum.2.500 € öcret X 2= 5.000 € verdim.
Arti onlarin dogrultusunda Türkiye ye gidis...Masraflar da artisi.Sigorta girisini onlar yapti.Bunlar da 2.000 € tuttu.

Tamam islemler dediler.SGK ya paralari da yatirdim. Benimle birlikte bir komsum da yatirdi ayni sekil.

Sonrasinda aradan 5 sene gecti.Ben SGK dan islemleri tamam belgesi istemistim basindan da isleme baslarken böyle bir belge isterim ona göre islemi baslatin demistim.
5 senedir veremediler.Arastirmalarimda anlasildi ki.Posta kutusu Firmasi ve gelen giden belli degil. Sonu berbat.Sahtekarlik.

Paralar islem paralari gitti.Masraflar da gitti.
SGK ya ödenen para ödenen kurdan geri alindi.Ve 5 sene sonrasinda ki kurdan tekrar dan kendi elimle Türkiye ye gidip usuline uygun calisma ve Tekrardan borclanma 5 sene sonraki aktuel Kurdan borclanarak Esim ve ben tekrardan borclanma da bulunduk.
Sene 2017 islemi kendim problemsiz usulune göre yaptim.

Öylelikle baya zararla kapattim.Iki kisinin masrafi ve kur farki o Zaman hesap etmistim. 15.000 € mal olmustu bana. (5.600 gün borclanilmisti X 2 Kisi)

Arkadasim ise benim izledigim yolu izlemedi.Uyarmistim.Burada sahtekarlik var.Sonu problem diye.Hayir bir sey olmaz dedi.Benim icerde adamlarim var. dedi.
Esi 1 bucuk sene emeklilik parasi aldi.Devlet emekliligi durdurdu ve faiziyle para yi geri istedi.Arkadas adamlarim var demisti onlar da icerden daha fazla isleri karistirdilar.Sahtekarlikdan ne basi baya agridi.
Paralari faiziyle cezalar la kapat ti.

Ay emek Stutgart day di subeleri. Okuyan arkadaslar bilgi acisindan yaziyorum.

Su an Ay Emek firmayi kapatip kacmis.O kadar magdur kisiler orta da.

Hekimoglu ustat E devletten Sigorta gün sayisinin önünde Sahibeli ibaresini uyarmis.OSizler de E devletten bir bakmanizi tavsiye ederim.
Bir de E devlet te Genel saglik sigortasi borc durumunu arastirin öyle bir durum var mi.Üzerinize genel saglik sigortasi borcu var mi.
Borclanmalar da Türkiye islemlerinde bir dügmeyle genel saglik sigortasina tabi olup üzerinize borc birikiyor.Sizin senelerce haberiniz olmuyor.

Onu sildirmek ise
Almanya da yasadiginizi belgelemeniz lazim.
Melde bescheinigung ve LVA verlauf. Tercümeleriyle birlikde SGK ya gidip borcu sildirebilirsiniz.Ugrastiriyor. Bizzat yasadim.
(Emeklilik islemleri esnasinda calisma esnasinda genel saglik sigortasi devreye girdi.)Sonrasin da da kendi kapanmamis.

Genel bilgilendir me.
Icerde calismisligi gün sayisi olan arkadaslar.
1260 gün eksikle emeklilikde aranan gün sayisi yetiyorsa 4 A SGK yi bozmuyor.1.260 güne kadar olan borclanma.
Daha fazlasi borclanma gerekiyorsa BAgkur a tabi oluyorsunuz.Bagkur da en azami süre 5.400 gün borclanma ariyor.(Burada 3.600 gün ne yok) En azi 5.400 yaslilik ayligi.
Sartlar yerindeyse Normal bayanlar 7.200 gün ve erkekler 9.000 gün.

Emeklilik artik degmez icerde de su kadar gün sayim var diyenler bozmak isterlerse O da cözüm degil.
O zaman sartinda ödenilen TL miktari ni geri ödeme yapiyorlar.O parayi alsaniz cerez parasi su an ki zamanda.
Orta gün sayisinda olanlar icin parca parca ödemek ödenen miktari da Steuer den Finanzamt dan düsmek mantikli olabilir.

Uzman degilim ve yillardir edindigim bilgiler.
Hekimoglu ustam dan senelerce faydali bilgiler edindik.Tesekkürler.Isin uzmani Bord da gördügüm kadariyla Hekimoglu arkadasimiz.

Emeklilik hakki bir Güvencedir.
Su an ki rakamlar ne kadar da yüksek gelse de Ticari olarak görmemek gerekir.

dadaloglu3865
28 Şubat 2025, 00:01
Yurt disindan izine gidipde,izinde kendini bir sirkette calisdi gösterene yada calisana
bir sey yapamazlar

Türkiyede kendini calisdi gösterip, o esnada Almanyada olanlar icin durum Tehlikeli

Birde Naylon Sirket diye bir söylenti var
Mesela bir cay ocaginda veya baska kücük bir is yerinde 200-300 kisi calisiyor gözükene tehlike canlari calar

öyle değil izine gidip de Türkiye de çalışmış gösterdiler sgk da izinde iken Almanya da da emekli sandığına para yatıyor yani bir insan hem Türkiye de hemde Almanya da emekli primi ödenmiş oluyor Türkiye den emekli olunca da sgk bir insan aynı anda her iki ülkede sigortalı olamaz deyip iptal ediyor sonrası malum eğer izinde iken Almanya emekli sandığına primi durdurduysa ancak o zaman sorun olmaz çalışan biri bunu durduramaz yasal olarak

Haziran
28 Şubat 2025, 00:20
Isler karisik Devletin ne yapacagina belli olmaz.
Ben gecen yil 9000 gün yatirdim Emekli oldum. TR'de sigorta girisi falan filan olmadan.
Su ALG1 ve Krankengeld islerim bitsin hemen baslatacagim Maasimi.
Tamam bayagi bir membla ödedim ama Allah insallah hayirlisiyla yedirmeyi nasip etsin insallah.Emeklilik yatirim degil güvencedir Murat ustanin dedigi gibi.

murat39
28 Şubat 2025, 00:55
Dadaloglu
Izindeyken ve Isyeri usülüne göre yeri yurdu belli bir isyeri yse orada calisma yapilabiliniyor.Cakisma problem degil en son durum.

(Daha öncesinden Almanya dan 1 ay unbezahlt alip dondurup Türkiyeden calisma olayi vardi, sonradan o iptal oldu.)

dadaloglu3865
28 Şubat 2025, 01:16
Dadaloglu
Izindeyken ve Isyeri usülüne göre yeri yurdu belli bir isyeri yse orada calisma yapilabiliniyor.Cakisma problem degil en son durum.

(Daha öncesinden Almanya dan 1 ay unbezahlt alip dondurup Türkiyeden calisma olayi vardi, sonradan o iptal oldu.)

bende o iptal olduktan sonrası emekli olanlara dikkat çektim

Birbey 3.1
13 Mart 2025, 01:20
Dadaloglu

Gecmiş olsun.

Usulüne göre calismayi kendim yaptim hanimda ozmanlar.

Önce Türkiye'ye gittik. Sonra bir tanidiğın Almanya üzeri calisan bir sirketi var. Ona söyledim. Sagolsun tamam dedi. Dedim arkadasa, gercekten işe alacakmış gibi prosedür yapalım. Hanımı sağlık muayenesi bile yaptirdim. İş sözlesmesine kadar yapildi. Bir hafta sonra hanîm resmi olarak cikis verdi.