PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Krankenkasse dan Mektup geldi

hvmax
26 Şubat 2025, 23:56
Slm özbeceriksizler
bir sorum olacakti anneme Krankenkasse dan mektup geldi. Ausland dan emekli maasi aliyormusunuz diye soruyorlar. Ne yapmami tavsiye edersiniz babamdan kalan dul emeklisi mevcut.
Bu durum ile kimler karsilasti ve ne cevap veriler yok almiyor mu denildi acil bir cevap yazarsaniz sevinirim.

fantoma
27 Şubat 2025, 03:00
Annenize gelen mektup, Almanya'daki sağlık sigortası (Krankenkasse) kurumunun, annenizden yurt dışından (Ausland) emekli maaşı alıp almadığını öğrenmek istemesinden kaynaklanmaktadır.

Bu, sağlık sigortası primlerinin belirlenmesi ve olası çifte ödemelerin önüne geçilmesi amacıyla yapılan standart bir uygulamadır.

Annenizin durumunu değerlendirirken dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

Dul Emekli Maaşı:
Babanızdan kalan dul emekli maaşı, Almanya'dan alınan bir maaş olduğu için bu mektupta sorulan "yurt dışından alınan emekli maaşı" kapsamına girmez.

Türkiye'den Emekli Maaşı:
Eğer anneniz Türkiye'den de emekli maaşı alıyorsa, bu durum mektupta sorulan "yurt dışından alınan emekli maaşı" kapsamına girer ve Krankenkasse'ye bildirilmesi gerekir.

Doğru ve Eksiksiz Bilgi Verme:
Krankenkasse'ye doğru ve eksiksiz bilgi vermek önemlidir. Yanlış veya eksik bilgi vermek, ileride sorunlara yol açabilir.
Anneniz eğer Türkiye'den emekli maaşı alıyor ise, bu durumu Krankenkasse'ye bildirmelisiniz.

Belge Sunma:
Krankenkasse, annenizden yurt dışından aldığı emekli maaşına dair belge sunmasını isteyebilir. Bu durumda, ilgili kurumdan (örneğin, Türkiye'deki Sosyal Güvenlik Kurumu) alınan belgeleri sunmanız gerekebilir.

Profesyonel Yardım:
Eğer anneniz mektubu anlamakta zorlanıyorsa veya ne yapması gerektiğinden emin değilse, bir danışmanlık merkezinden veya bir avukattan yardım alabilirsiniz.

Özetle, yapmanız gerekenler:

Annenizin Türkiye'den emekli maaşı alıp almadığını kontrol edin.
Eğer alıyorsa, Krankenkasse'ye bu durumu bildirin.
Krankenkasse'nin istediği belgeleri temin edip sunun.
Gerekirse profesyonel yardım alın.

Birbey 3.1
27 Şubat 2025, 10:19
Annen şimdiye kadar bildirmediyse suclu. 4 seneye dönük birikmiş olarak alırlar. Annenin maasından yaklasık yüzde 8-9 gibi aylık. Gecmiş olsun.

Ben bilmiyordum gibi nedenler gecerli değil. Alman dul emekli ayligina basvururken sordular yurt disindanda aylik hakki varmi diye. Ozaman doğru yanit verilseydi bastan beri alirlardi.

Mecbur bildireceksin yani.

erdik
27 Şubat 2025, 11:25
kranken versicherung:8,695%, pflege versicehrung:3,6%. en güncel kesinti bana gelen mektuptan aktariyorum.slm