Orijinalini görmek için tıklayınız : ALMANYADA emeklilik sonrası Nafaka DURUMU
tirmik
23 Şubat 2025, 21:58
01-.08-2025 DEN itibaren yüzde 10,8 kesintiyle emekli olma hakkim var Renten Kasse ile konustum.5.ayda Antrag yapabilirsin dediler.yüzde 50 sakatlık ve 35 sene üzeri calismisligim var.Almanyadan btün bağları koparıp dönmek ve inzivaya çekilmek niyetindeim.5 yıl önce esimden ayrıldım emeklilik denklestirmesi yapıldı yani Renten Kasse ve betriebsrente paylasimi yapıldı.Sorun suki aylık 600 euro civarı nafaka ödüyorum exfrau calistigi halde çünkü 32 senelik bir evlilik vardi ortada mahkeme karar verdi..benim gelirim 1200 euro civar olacak yüzde 10.8 kesilecek haliyle Dirk grundrenteye düşerim burda bunu istemiyorum.bu durumda benim neler yapmam gerekiyor.Ayriva Renten bescheid gelince hangi adımları atmam lazım.Nerelere Kündigung vermeliyim .
Vereceğiniz bilgi icin teşekkür ederim saglik ve basarilar dilerim.
Haziran
24 Şubat 2025, 15:45
Ustam burda yasamaya devam edersen, bu 10.8 den sonra Kranken- und Pflegeversicherung kesilecek daha.
Hatta örnegin 2025 yili icin bu Rentenin 83.5 Prozenti Vergiye tabi tutulacak.
Hesabini ona göre yap.
Ama temelli dönüs yaparsan burda Kranken- und Pflegeversicherung'dan kurtulursun ama temelli dönüs yaparsan.
- Krankenkasseye dönüs yapacagim diye cikis vereceksin
- Abmelden yapacaksin
- Iste nebileyim GEZ , Internet ve handy gibi vertraglarina cikis vereceksin
- Oturdugun Daire veya eve cikis vereceksin
benim ilk aklima gelen seyler bunlar.Bilen arkadaslarda yazar sanirim.
murat39
24 Şubat 2025, 20:47
Haziran ustam Krankenkasse temelli dönsen bile buradan kapatmiyor.
Babam Komple 10 senedir buraya gelmedi sonunda pasaport günü geldi. Pasaport uzatmadi.....Buradan abmelden yaptim.
Krankenkasseye abmelden kagirdiyla gittim. Hayir Buradan abmelden yapsanda Krankenkasse devam isler dedi.
Tek su sekil olur dedi.Türkiye de hastalik sigortasinin oldugunu ispat edersen.Emeklilik gibi o zaman burasi ni kapatiriz dediler.
Daha önce Emekli olup da bildirilmemis se cezasi var.Evet emekliyim dersen.Para almissan emeklilikden.
Türkiye den emekligi dondurmustum.Aktiv hale getirdik. Onu sundum.Tamam herseyi dogru yapmisiniz simdi burayi kapatiriz dedi.Kapandi.
Türkiye ye temelli gidenlere ..Emeklilere özel Acil bakim boyutundan cikarip. Özel Numarali Bakim kagirdi veriyormus. Almanya Krankenkasse herseyi karsilayan.
Haziran
24 Şubat 2025, 22:37
@murat39
Burdaki Krankenkasseyi beenden yapman icin tabiki Türkiyede saglik sigortasina sahip olman gerek.
Benim eniste Türkiyede GSS baslatti burdaki Krankenkasseyi beenden yapabildi.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.