PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Verschlechternantrag ile GdB'yi yükseltebilirmiyim?

Haziran
20 Şubat 2025, 14:02
Arkadaslar ben zaten aktuell 50% GdB'ye sahibim.
Ama son 3 ayda 2 Amaliyat oldum.
1- Gallenblasenentfernung
2- Wirbelgleit 4 titanschraube takildi Belime.

Ben simdi Verschlechternantrag versem bu 50% GdB'yi yükselttirebilirmiyim?
Internette okudum bazi yerlerde 50%' GdB'yi kaybetme riskide varmis.
Gallenblasentfernungdan dolayi sindirim sorunu ve sislik yasiyorum.
Wirbelgleit amaliyatini 3 hafta önce oldum su an sag ayagimda uyusukluk var, tabiki Amaliyatin taze olmasi ile agrilarim var Korse kullaniyorum.

Acaba basindan böyle Verschlechternantrag yapip GdB'yi arttiran oldumu?
Tavisyeleriniz neler?
Elimde Entlassungbriefler var.Bunlar yeterli olurmu? 2018 yilindan beri 50% GdB'ye sahibim.

hOrOz
20 Şubat 2025, 17:09

Wirbelgleit amaliyatini 3 hafta önce oldum su an sag ayagimda uyusukluk var, tabiki Amaliyatin taze olmasi ile agrilarim var Korse kullaniyorum.

Tavisyeleriniz neler?
Elimde Entlassungbriefler var.Bunlar yeterli olurmu? 2018 yilindan beri 50% GdB'ye sahibim.

Ben geçen Nisan ayında baş üstüne düşmeden dolayı beyin kanaması geçirmiştim.

Hastaneden çiktıktan sonra, bahçede gezinirken nane vardı koklamaya çalıştım hiç bir koku alamadım,

sonradan farkettimki hiç bir şeyin kokusunu alamıyorum koku alma duyusunu kaybetmişim.

Kasım ayında kura gitmiştim oradaki sosyal çalışan kazadan sonra 6 geçmesi lazımki iyileşme süreci demişti

Ama Kulak-Burun-Boğaz doktoru beyin çok sert sarsılmış koku duyu sinirleri tahribat görmüş demişti .

O günden beri koku alamıyorum,yani herhangi bir düzelme olasılığı yok .. O günden beri hiç koku alamıyorum

11.ayda Verschlechternantrag (bana %30 vermişlerdi başka rahatsızlıklarda var) vermiştim

1. ayda işleme almışlar , bu arada 1. ayda Pflegestufe1 verdiler .. onuda sonradan içine ekledim.

İşlemein hızlı gitmesi için Entlassungbriefleri, raporları ekle bir de nerede hangi tarihlerde hangi hastanede yattığını ekle

Onlar zaten doktorlardan ve hastaneden raporları alıyorlar

talo176
20 Şubat 2025, 17:25
Bu durumda sana sozialverband vdk yardimci olabilir, ozbeceriksizler forum da yardim istemen yanlis..
Herkes kendi basina geleni paylasir, ama yardim???

Bu arada tüm hasta olan arkadaslarim Allah sifa versin..

batum
20 Şubat 2025, 17:46

Ben burda 5-4 ay önce yazmisdim Gdb yükseltcem diye
Antrag yapdiydim 30 dan 40 yükselttiler

40% az diye itiraz ettim

Red cevabi geldi,Mahkeme yolunu acdilar,ama 40% de kaldi

öyle bir sey Olsaydi beni 30% düsürürlerdi

webci
20 Şubat 2025, 18:32

Tavisyeleriniz neler?

Tabi durum duzeldiyse 50 yi dusurme tehlikesi olabilir..zamanla devamli gutachten oluyor..
Devamli doki gitmek gerekli,raporlar aliniyor,yuzde 50 olsa bile mahkemeye de gitseniz kazanma sansiniz cok az..paraciklari avukat yer,ornekleri dolu ve su siralar insanlar prozent yukseltmekle mesgul..sabit prozentiniz varsa ugrasmayin..durumunuz unstabilse olan kalir ama yukselmez..bu isler genelde yukseltmeye degil alcaltmaya orantili..son 3 yilda yuzdeler bunu gosteriyor,,belki kelleyi koltuga koyarak mahkemeye cikarsaniz 80 i kaparsiniz..

dadaloglu3865
20 Şubat 2025, 20:25
benim %40 var depresyon 9 kere eklemlerden ameliyat oldum 5 kere kötüleştim diye vdk aracılığıyla müracaat ettim hep ret verdiler geçen yıl vdk mahkeme ye gidelim dedim benim raporlara bakarak tamam dediler mahkeme den kağıt geldi piskoloğ ve ortopedi doktoru Gutachten yapacaklar ona göre karar verecekler artık kolay kolay yükseltmiyorlar senin %50 fest ise indirim yapamazlar benim de %40 fest 5 kere itiraz etmeme rağmen indirme olmadı korkma ver Anträge

Haziran
20 Şubat 2025, 21:38
Benim 50% GdB unbefristet 2018 yilindan beri.
Simdi Pirince giderken Bulgurdan olmayalim.
6-8 hafta sonra REHA'ya gidecegim.O zaman Rehadan sonra karar vereyim.
REHA'ya gitmeden önce 60% alabilirsem iyi olur diye düsünmüstüm ama riskli.
Benim ögrenmek istedigim unbefristet 50% GdB 'yi indirebilirlermi?
Nette biraz arastirdim, elimdeki 50% yide indirme riski varmis.
Neyse REHA'ya gideyim ondan sonra deneyim.
50 den 40'a düsürmek ile
40 dan 30' a veya 30'dan 20'ye düsürmek farkli seyler.

webci
20 Şubat 2025, 21:56
Evet rehaya git belki olumsuz olursa sonuclar senin icin iyi olur..

murat39
20 Şubat 2025, 22:27
50% olmak haklara sahip olmak.
En önemlisi emekliligi erkene cekmek.
Isyerinden 5 gün fazladan izin...
Steuerlich % göre indirim.
50 1.140 Euro
60 1.440 Euro Tek avantaj 60% olsa steuerlich. 300 € fazla indirim olur.Geri kalaninda degisiklik olmaz.(Herhangi bir harf verilmezse özel durum.)

Verschlechterungsantrag la tekrardan degerlendirmeyle elinizdeki 50 % iyilesme olmus diye verilen rapor la 40% düsme tehlikesi de olabilir.
Mesela 60 % olsa da fazla bir getirisi yok. sadece Finanzamt dan steuerlich az bir miktar.O da bu riske deger mi ? . Ben de senelerce 50% biraktim.Verschlechterungsantrag vermedim.
Büyük bir sey olmasi gerekir ki. Pflege fall...ne o zaman yapilir.

Iyi düsünmek gerekir.??? 50 % riski büyük bir ortada bir durum.Kimildatmaya gelmez.

Haziran
21 Şubat 2025, 10:08
@murat39,
aynen bende öyle düsünüyorum.
60% alsam getirisi sadece 300€ vergi indirimi.
Ama elimdeki 50% iyilesme var diye indiririlerse Emekliligi öne cekme Planim suya düser.
Simdilik birsey yapmayip Rehaya gidip geleyim ona göre karar vereyim.

Herkese Tesekkürler

Haziran
01 Mart 2025, 15:46
Bugün Reha'dan Mektup geldi bana 03.04.2025 tarihinde Aufnahmetermini vermisler.
Ambulante Reha bunu biliyordum zaten, 3-5 Hafta Pazartesi-Cuma ve Saat 08:00 - 17:00 arasi.
Wirbelgleit Amaliyatindan sonra olmasi iyi oldu, hic yoktan iyi bir Fizik tedaviside almis olurum.

Tüm Doktor Raporlarini, Filmleri, MRT v.s getirmemi önermisler ilk Termin gününe.
Bakalim sürec nasil ilerleyecek Hayirlisi, Ramazanin bitisinden sonrasi olmasida iyi oldu.

batum
01 Mart 2025, 19:23
Bugün Reha'dan Mektup geldi bana 03.04.2025 tarihinde Aufnahmetermini vermisler.
Ambulante Reha bunu biliyordum zaten, 3-5 Hafta Pazartesi-Cuma ve Saat 08:00 - 17:00 arasi.
Wirbelgleit Amaliyatindan sonra olmasi iyi oldu, hic yoktan iyi bir Fizik tedaviside almis olurum.

Tüm Doktor Raporlarini, Filmleri, MRT v.s getirmemi önermisler ilk Termin gününe.
Bakalim sürec nasil ilerleyecek Hayirlisi, Ramazanin bitisinden sonrasi olmasida iyi oldu.

Rehada Tedavi iyi gelse bile iyi geliyor deme
aciyor sizliyor diyip her dediklerini yapma(yapmak zorundada degilsin)

(Kendim aynen yazdigim gibi yapdiim)
Aglamayan cocuga Meme vermeme olayi:D

Haziran
01 Mart 2025, 19:44
Sagol ustam mesaj alinmistir.
Valla cok abartmadan gercek sikayetlerimi belirtmeye ifade etmeye calisacagim.
Bakalim Hayirlisi !

batum
02 Mart 2025, 08:37
Sagol ustam mesaj alinmistir.
Valla cok abartmadan gercek sikayetlerimi belirtmeye ifade etmeye calisacagim.
Bakalim Hayirlisi !

Abartma olayini Gec scheiss darauf.Abarttimi acisi var diye fazla zorlayip üzerine gelmezler

Ben Motorsiklet ile wegeunfall yapdigimda Handgelenk,im kirildi idi,(distale Radiusfraktur,Trümmerbruch) Ayni resimdeki gibi
Platin takdilardi sonralari handgelenk beyaa iyilesdi idi,ama hafif aci vardi

https://www.orthopaedie-neurochirurgie.com/templates/yootheme/cache/1f/Roentgen-nach_op-1f32997c.jpeg

6 ay sonra Rehaya gönderdiler hep aciyor diyip,istedikleri hareketleri filan yapamiyorum diye yapmadim
3-5 gün sonra Rehaya öylesine gidip geldim kimse benimle ilgilenmedi
Sonuc
Sapasaglam bilekden Rente EM Rente bagladilar

Demek istedigim
Rehadakilerde insan sana zorla istemedigin heraketi yapdirip iyilesdirmeye calisamazlar.senin beynini kemiklerini ,
sagligini rötgenle veya herghangi bir elektronik ölcüp senin numara yapdigini bile anlamazlar

Haziran
05 Mart 2025, 18:04
@batum dostum sana bir sorum var.
Ben simdi REHA ya gidecegim EM Rente basvurusunu Rehadan sonrami yapmaliyim Reha esnasindami yoksa simden mi yapmaliyim?
REHA'da EM Rente icin basvuracagimi bildirmem gereklimi? Bu EM Rente basvurusu prosüdürü nasil isliyor?

batum
05 Mart 2025, 20:47
@batum dostum sana bir sorum var.
Ben simdi REHA ya gidecegim EM Rente basvurusunu Rehadan sonrami yapmaliyim Reha esnasindami yoksa simden mi yapmaliyim?
REHA'da EM Rente icin basvuracagimi bildirmem gereklimi? Bu EM Rente basvurusu prosüdürü nasil isliyor?

Ben Rehada 4 hafta kaldim 4 üncü haftafa cikacak olanlarla konusuluyor
Bana Emekli olamazssin calismaya devam dediler o yüzden rehada yapamadim

Prodüsür
ben sozial verband,a üye oldum
Onlara durumumu anlattim ve EM rente icin basvurmak istedigimi söyledim

Onlar gittigim Doktorlarin adresini istediler
Bütün Raporlari alip (Okumuslar sanirim)

Antrag yapdilar

yanilmiyorsam 3 ay kadar sonra emekli oldumdu (3 sene befristet)
Gecen sene unbefristet emekli oldum

Haziran
05 Mart 2025, 21:27
Yani Rehanin son haftasi Emekli olup olamiyacagimizi söylüyorlar mi? Ben Entlassungsbrief sonradan geliyormus duymustum.

Rehayi uzatalim derlerse uzatmayi düsünmüyorum.

feza
05 Mart 2025, 21:38
Haziran arkadasim gecmis olsun, Rabbim acil sifa ve kolaylik versin.

Rehada heyet senin hastaligina göre Kostenträgere ve sana rapor veriyor.
>6 saatden yukari calisa bilir, <3-6 saat arasi calisa bilir (Teilzeitrente) <3 saat altinda calisa bilir (voller Erwebsminderungsrente)
Reha sonunda verilen rapora göre emeklilik kasasina müraacatini yapiyorsun.
Reha >6 saat üzerinde calisa bilir raporu versede, sagligin elverisli olmadigindan dolayi Arbeitsagentur/Jobcenter kendileri sana ödeme yapmamak icin seni yine emekli olmaya yönlendiriler.

>6 saat üzeri calisa bilirsin raporu verselerde, saglik durumunu Arbeitsagentur/Jobcenter Berater/in izah edersin.
Onlar seni kendi heyetlerine yönlendiriyorlar ve onlarda rapor vere biliyor ve seni ona gäöre yönlendiriyorlar.

hic birisi olmasa bile kendin müracatini yap en azindan emeklilik davasini baslatmis olursun.