PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Is yeri Aufhebungsvertrag yapmak istiyor, nasıl bir yol tavsiye edersiniz.

Burclu
07 Şubat 2025, 23:00
Merhaba Arkadaşlar,

İş yerine 2019 yılında girdim Maschineneinrichter olarak ve 2022/10 da Kalp Krizi geçirdim Stent takıldı ve yüksek Tansıyondanda dolayı Rehadan Schicht çalışamam diye Rapor verdiler ve ayrıca Ev Doktorundanda bunu istedim ve iş yerine verdim ve eski işimi yapamayacağımı dedim.

Sosyal Danışman Rehada direk Rentenversicherunga Leistung zur Teilhabe am Arbeitsleben için Antrag verdi ve onaylandı, şimdi sadece iş yerinin bana uygun iş göstermesi ve Schulung vs. neler gerekirse Rentenversicherung karşılayacak.

2023/2 ayında işe başlamak istedim ve görüştüm ama İş yeri bakacağız deyip yaklaşık 6 ay oyaladı ve sürekli Krankı uzatmamı söylediler. Sonunda IT Bölümünde biri çıkışını vermış onun işlerini yapmam için ve bu arkadaşda Informatik Studium yapmış olan biri yani işin kendisi ona görede karmaşık, bana Ausbildung yapın burda dedi ama ben yok dedim zaten 2 tane Mesleğim var Industriemechaniker ve IT-Systemkaufmann (20 sene önce yapmıştım ve kısa nir süre çalıştım IT de) ayrıca 46 yaşında bir insanım maddi olarakta bunu kaldırmam mümkün deyil ve çoluk çocukla sınıfta oturup ders çalışma evrem bitti dedim ve tamam dediler anlayabiliyoruz dediler.

Oranın eski IT Leiteri vardı ve çok insancıl biriydi benimle konuştuktan sonra azımlı ve istekli olduğumu görünce ve insani olarakta beni beğendiğinden dolayı bana gerçekten yardım etmek istedi ve beni oraya almak istedi sorumluluğunu alarak, Aradan 1 ay sonra iş yeri aradı ve 2 Hafta Praktikum yapın bir dedi tamam dedim gittim ilk defa IT ye ve masada PC ilgilenende yok 2 hafta öyle git gel yaptım çünkü ilgilenecek kişinin işi varmış bakamadı ( sonradan anladımkı adam beni orda hiç istememiş) ama IT Leiter arada hep yanıma geliyor onun yanına gidiyor söylüyor falan ama adam ilgilenmiyor işte, IT Leiterde durumdan rahatsiz oldu ve bana siz kendinize göre Schulunglar araştırın seçin dedi sonra Personalşefle konuşuruz dedi tamam dedim.

2 Hafta geçti seçtım evde Drucken yaptım ve Son gün IT Leiter ben Personalşef oturduk konuşuyoruz 2 haftay ve schulungları verdim baktı baktı inceledi ve o sırada dedimki burasi olacaksa eğer Schulungların zamanını ayarlamam gerek dedim tarih olarak çünkü bazileri çakışıyordu, Şerefsiz personalşef aldı kağıtları önüme fırlattı ve durun bakaljm daha kesin birşey yok bunlar için çok erken dedi ama kendi 5dk dan belli inceliyor şerefiz.

Neyse aradan 2 hafta geçti tekrar 1 haftalığına Praktikum yap dediler, iyi tamam gittim 1 hafta sonrada tamam buraya alıyoruz sizi ve schulungsplan erstellen yapıp rentenversicherunga gönderin dedi, aynen gönderdim onayladı LVA ve değeri 20.000€ Schulunglar.

İşe 2023/09 da başladım ama bana sadece 2-3 hafta bir Gösterdi kabaca neler yapacağımı ama nasıl yapacağımıda kısa kısa gösterdi sonrada tek başıma kaldım ve sorabileceğim kimse yok, Schulunglarıda buchen yapan falanda yok dımdızlak orda kaldım, neyse başa gelen çekilir hesabi gittim schulungları tek tek aradım buchen yaptım kimşne vor ort gittim kiminede iş yerine geldiler ama yaptığım iş ile Schulunglar alakasız diyebilirim yani Schulunglar tamamen yanlış seçilmiş, bunu 2 ay sonra dedim ama ilgilenmek istemedi kimse, sonra LVA aradım bunlar yanlış değiştirebilirmiyim diye LVA da kesinlikle olmaz dedi bunları yapacaksınız dedi.

Artık mecburen kendi kendime yaparak okuyarak araştırarak öğrenmeye çalıştım, eve gelince akşam devam çalıştım öğrenmek için. Zaman geçtikce öğrendiğimi fark ettim tabi ve geliştirdim kendimi ama tabiiki Studieren yapmış olan gibi bir bilgim henüz yoktu. Malesef IT Leiter çıkışını verdi gitti ve 6 ay sonra yenisi geldi ve esas Bomba bunda patladı zaten.

Adam beni gözüne aldı ve örneğin pause yapıyorum büroda tek başıma geliyor bana TR yi söylüyor yanlış yöneltiğini insan haklarının olmadığını LGBT lilere saygı duyumadığını falan filan, yaw orası ne yeri ne zamanı ama şerefsiz belli doldurulmuş önceden benim patlamamı bekliyor ama sakin kaldım fazla bir yorum yapmak istemiyorum burda dedim ve sonunda gitti.

2024/11 ayda Mitarbeitergespräch vardı ve benimle aynı zamanda işe başlayan Teamleiter yaptılar ve günlük birlikte çalışmamıza rağmen nasıl kendimi geliştirdiğimi görmesine rağmen IT Leiterde var o an bana dediki seni geçen sene başladığın gibi aynı görüyorum o kadar ama pes etme devam çalış dedi ve neler lazım sana dedi ve bende kafamdaki schulungu dedim ama firma ödemez dedim, o sırada IT Leiter yok hayır yazın ben söylerim bunu öderler, senin gelişmen bizim için önemli dedi iyi tamam dedim.

2025 in ilk 3 haftası kurdaydım (Ortopedi için) ve geldim ilk haftasında hemen personalşef çağırdı ve bana dediki IT Leiter umstrukturieren yapıyor ve senden performansından hiç memnun deyil yavaşsın bilmşyorsun falan türlü türlü yalanlar ve tüm IT bölümü benden şikayetciymiş… bjnlarıduyunca ŞOK oldum çünkü kimseyle kontağım yok gerçekten IT Bölümünde, benim yaptığım işi benden başka kimse yapmıyor (SAP de Formularentwicklung) neyse dediki size 2 seçenek sunabiliriz:

Başka abteilungda 3 vardıyalı bir iş ve 3 Entgeltgruppe daha düşük yada Aufhebungsvertrag !!! Dedim ben kesinlikle 3 Entgeltgruppe daha aşağıya kabul etmem ki birde 3 vardıya zaten olmaz bunun Atestini size verdim zaten, öküzün trene bakar gibi yüzüme baktı tepkimi bekledi ve o zaman yapacak birşey yok ben Aufhebungsvertrag nasıl yapacağımızı konuşurum bir kaç para diye haftaya size derim dedi. Bunu sakşnce halledelim yani avukata falan gerek yok dedi tabi bencede dedim karşılıklı İNSANi davranıldığı sürece bende aynı düşünüyorum dedim ama kafamda direk avukatı aramak zaten. Neyse çıktım o gün sinir doktorundada terminim vardı tesadüfen (Depresyondan dolayı tedavi görüyordum) anlattım şok oldu ve çok üzüldü ve sakın o iş yerine gitmeyin dedi ve 2 Hafta krank verdi ev doktoru üzerinden.

Avukatıda aradım dedi o iş yerini tanıyorum personalşefide tanıyorum ve çok davalarım oldu ve var onla dedi hatta benim ismimi duyarsa hiç sevinmeyecek dedi ama bu bizi ilgilendirmez dedi avukat. Sakın imzalamayım, Aufhebungsvertrag gelirse bana getirin detayları konuşalım o zaman dedi. Sizi arayacak gibi olurlarsada Eve göndersinler veya mail ile göndersinler dedi.

Böyle veya bu a benzer durum başınıza geldimi, nasıl bir yol izlemeliyim sizce, yaşım 46. ve okula giden çocuğum yok, Eşim ve benim tek.

fantoma
08 Şubat 2025, 02:07
.................................................. ..

batum
08 Şubat 2025, 07:01
@fantoma herseye yapay zeka ile karsi vermesen iyi olur
Artik gercekden sikmaya basladi ve kimseye faydasi yok

Arkadas Tecrübesi olan Arkadaslarda,yani basindan böyle gecmis birilerine akil danisiyor

Birisi kicim agriyor dese ,Yapay zeka ile cevap veriyorsun
Findest du dass richtig ????

atsiz77
08 Şubat 2025, 09:53
Burclu ustam,

bu vakit sonra sana ordan hayır gelmez sanırım, pazarlığa otur tazminatını yükseltmeye bak ve iş verenin sana çıkış vermesini sağla İşçi kurumundan ceza yememek için.

Zaten avukata vermişsin, bırak o halleder geçmiş olsun.

Burclu
08 Şubat 2025, 10:23
Burclu ustam,

bu vakit sonra sana ordan hayır gelmez sanırım, pazarlığa otur tazminatını yükseltmeye bak ve iş verenin sana çıkış vermesini sağla İşçi kurumundan ceza yememek için.

Zaten avukata vermişsin, bırak o halleder geçmiş olsun.

Usta zaten bu noktadan sonra Almanyada çalışmayı düşünmüyorum, artık bunun yollarına bakmam gerek.

Yeter yani, burda doğup büyüyüp dilini bilip mesleğini yapıp dürüstce çalışmak cezalandırılıyor, bundan sonra çalışmayıda düşünmüyorum, artık bunun yollarına bakmam gerek.

atsiz77
08 Şubat 2025, 11:54
Usta daha dur bakalım, aynı yaşıtız sayılır benim hedefim 58 ALLAH (cc) sağlık sıhhat verirse 58’den sonra iş hayatını yavaş yavaş azaltmak.

46 biraz erken gibi, nereye gideceksin bu yaştan sonra yeni bi hayat kurmak zor hele başka bi ülkede…

Burclu
08 Şubat 2025, 12:21
Usta daha dur bakalım, aynı yaşıtız sayılır benim hedefim 58 ALLAH (cc) sağlık sıhhat verirse 58’den sonra iş hayatını yavaş yavaş azaltmak.

46 biraz erken gibi, nereye gideceksin bu yaştan sonra yeni bi hayat kurmak zor hele başka bi ülkede…

Usta bende 55 e kadar düşünüyordum ama demekki buraya kadarmış, Temelli TR ye falan gitmeyi düşünmüyorum henüz ama iş konusunda çok soğudum, bundan sonrası artık Allah kerim ne olur bilemem herşeyde hayır var ama beni esas yıpratan iş ortamı, iş yerinde birlikte çalıştığım insanlar. Belki bu durum emekliliğe kadar gider belli olmaz.

Belirli yaştan sonra sende bilirsin yeni yere yeni ortama senden 10-15 yaş küçük olan insanlara kendini kanıtlamak istemiyorsun, yani benim bildiğim bana yeter. Bu tecrübeyi burda çok yaptım. En güzel iş bende aynı insanlarla çalışmamak yani home office veya buna benzer işler, örneğin insanlara yardım etmesini çok severim ama yaptıktan sonra karşıdan hiç bir tepki almayınca insan demotive oluyor, bu IT bölümünde bir çok kez başıma geldi, işleri olunca sürekli sıkıştırırlar ararlar ve yaparsın bitirirsin ve mail gönderirsin bitti şimdi oluyor diye, bir cevap bile gelmez.

Herşeyin hayırlısı artık, buraya yazmamın sebebi başından buna benzer olay geçtiyse tecrübelerini yazmaları ve fikir almak istedim.

kaan-1
08 Şubat 2025, 12:32
slm..geçmiş olsun..bundan sonraki süreç hukuki yol görünüyor..krank yap yapabildiğin kadar..süreç uzar,maaşın ödenir hiç olmazsa..bunun sonu sana çıkış vermeleri ve arbeitsgericht..

senali
08 Şubat 2025, 14:42
Kac Kisi Calisiyor bu isyerinde? Belki yorum yapanlar acisindan faydali olabilir.
Benim nacizane görüsüm, eger psikolojin saglamsa ve her gün stresle yasamayi bir sorun olarak görmüyorsan , sonuna kadar mücadaleye devam et ve is yerinde kalmaya bak.Eger bu konuda güclü degilsen, ortak bir cözüm bulup hemen is yerinden ayril. Yasin daha genc ve en kötüsü insanin kendi kendini kafadan emekli etmesi, bu uzun vadede sana sikinti yaratir ve farkettiginde cok gec olur.Elinde iyi Meslekler var ve istedigin yerde is bulabilirsin(tabiki calismak istyiyorsan) Olaya biraz Profosyonel bakmakta fayda var bence. Biraz daha genis düsünmek ve ileriye bakmak daha mantikli ...

dadaloglu3865
08 Şubat 2025, 15:25
O iş verenler kafaya koymuşlar seni çıkarırlar 6 yıllık çalışma süresi, 0.5 den hesap edip 15 bin falan verirler burut %20 kesinti olur mesleğin yine iş bulursun daha 21 yıllık süresi var emeklilik için 18 ay kafa doktortundan raporlari al 12 ayda işsizlik maaşı sonra jobcenter yaşın 55 den aşağı olduğu için rahat bırakmazlar hesabını iyi yap kafadan emekli olmanın yollarını ara Aksi halde hiç şansın yok

Burclu
08 Şubat 2025, 15:36
Kac Kisi Calisiyor bu isyerinde? Belki yorum yapanlar acisindan faydali olabilir.
Benim nacizane görüsüm, eger psikolojin saglamsa ve her gün stresle yasamayi bir sorun olarak görmüyorsan , sonuna kadar mücadaleye devam et ve is yerinde kalmaya bak.Eger bu konuda güclü degilsen, ortak bir cözüm bulup hemen is yerinden ayril. Yasin daha genc ve en kötüsü insanin kendi kendini kafadan emekli etmesi, bu uzun vadede sana sikinti yaratir ve farkettiginde cok gec olur.Elinde iyi Meslekler var ve istedigin yerde is bulabilirsin(tabiki calismak istyiyorsan) Olaya biraz Profosyonel bakmakta fayda var bence. Biraz daha genis düsünmek ve ileriye bakmak daha mantikli ...

İş yeri ortalama 800kişi ama bunun Almanyadaki sayısı 400-500 civarı, geri kalanı Yurt dışında.

Karşına alıp seninle çalışmak istemiyor IT Leiter dedikten sonra ve başka bir işte sunamayacağız dedikten sonra bence son nokta konulmuş zaten, kalemim kırılmış. Kapıdan kovup bacadan girmek gibi niyetim yok, zorla sizinle çalışmak istiyorum demez kimse, o kadarda deyil. Yani Allah yardım etsin vardır o halde insanlar Ev Borcu araba borcu Kredi vs. ama bende çok şükür öyle bir durum yok, olsa bile böyle bir iş verenle çalışılmaz, karşılıklı güven önemlidir ve bu güven ortadan kalktı durum artık onlar benden nasıl kurtulabilir derdinde.

Burclu
08 Şubat 2025, 15:38
O iş verenler kafaya koymuşlar seni çıkarırlar 6 yıllık çalışma süresi, 0.5 den hesap edip 15 bin falan verirler burut %20 kesinti olur mesleğin yine iş bulursun daha 21 yıllık süresi var emeklilik için 18 ay kafa doktortundan raporlari al 12 ayda işsizlik maaşı sonra jobcenter yaşın 55 den aşağı olduğu için rahat bırakmazlar hesabını iyi yap kafadan emekli olmanın yollarını ara Aksi halde hiç şansın yok

2 senedir Kafa doktorundayım zaten.

SesSizliK
08 Şubat 2025, 23:50
gecmis olsun kalp kirizi gecirmisin saglik herseyden önemli o yüzden seni psikolojini üzecek hemen hemen herseyden uzak durmak lazim RIZKI veren Allah vesile olan Kul dur o yüzden korkma kalbin ve niyetin dürüst olduktan sonra bi kapi kapanir baska kapi acilir...yasin genc okumus meslek yapmissin cahil biri degilsin sanirim cocukta yok iki bogaz her sekilde doyarsiniz o yüzden korkma

Burclu
09 Şubat 2025, 00:33
gecmis olsun kalp kirizi gecirmisin saglik herseyden önemli o yüzden seni psikolojini üzecek hemen hemen herseyden uzak durmak lazim RIZKI veren Allah vesile olan Kul dur o yüzden korkma kalbin ve niyetin dürüst olduktan sonra bi kapi kapanir baska kapi acilir...yasin genc okumus meslek yapmissin cahil biri degilsin sanirim cocukta yok iki bogaz her sekilde doyarsiniz o yüzden korkma

Teşekkür ederim, Çocuk var ama evli zaten yani tek hanımla ben varız.

fantoma
09 Şubat 2025, 16:04
@fantoma herseye yapay zeka ile karsi vermesen iyi olur
Artik gercekden sikmaya basladi ve kimseye faydasi yok

Arkadas Tecrübesi olan Arkadaslarda,yani basindan böyle gecmis birilerine akil danisiyor

Birisi kicim agriyor dese ,Yapay zeka ile cevap veriyorsun
Findest du dass richtig ????

batum arkadaşa cevabımdır,
Forumun amacı bilgi paylaşımı ve insanlara yardımcı olmak.
Eğer yapay zeka destekli yanıtlar seni rahatsız ediyorsa, okumamak gibi bir seçeneğin daha var.
Ama burası senin keyfine göre şekillenen bir yer değil.
İnsanlar deneyim paylaşabilir, kaynak gösterebilir, hatta yapay zekadan destek alarak daha doğru ve kapsamlı cevaplar verebilir.
Eğer gerçekten faydalı olmayı düşünüyorsan, beni eleştirmek yerine kendi tecrübelerini neden paylaşmıyorsun?
Ama sırf bir şeylerden sıkıldın diye başkalarını susturmaya çalışmak sadece basit bir tahammülsüzlük.
Bu sözlerim seni kırmadı inşaallah,
ama sen beni kırdın...
Soruyu soran arkadaşa verdiğim bilgiyi sildim,
nedeni senin bana yazdığın cevaba teşekkür etmesi.
İyilik ettik azar işittik,bu normal bir şey değil.
Hani bir laf vardır ya:
İyilik yap at denize,balık bilmezse halık bilirmiş.
Mühim olan zaten balığın değil onun bilmesi.
O her şeyi işiten ve bilendir.
Yapay zeka yardımlı sorulara cevab vermeye devam edeceğim,
ama yönetici arkadaşlarım devam etme derse bende bir daha yapay zeka yardımlı cevab vermeyeceğim.

batum
09 Şubat 2025, 16:12
batum arkadaşa cevabımdır,
ama yönetici arkadaşlarım devam etme derse bende bir daha yapay zeka yardımlı cevab vermeyeceğim.

Ne yaparsan yap beni ilgilendirmez !!!!!
Zaten ekledigin yapay zeka sacmaliklarini okumuyorumda,sadece her konuya eklediginin farkina vardi

Benim demek istedigimi pek anlamadin sanirim

Yapay zeka insanoglunun yapdigi hic bir seyi yapmiyor

Ehliyet yapamaz,Konsolosluga gidemez.Doktora gidemez,Hasta olmaz
yani hic bir sey yapamaz ve tecrübesi yokdur

Ahmet,Mehmet,Hans,George vs gibi insanlarin yazdigi yaziyi sana yazip Gösterir

Bak simdi sana öyle yazdim diye kizmak yok !!
Insan gibi fikir ve görüslerimizi yaziyoruz

Sen benim yazdigim konuya yazabilirsin,Ben senin yazdigin konulara yazmaya devam ederim ok78rcp

fantoma
09 Şubat 2025, 17:02
Yapay zeka insanoglunun yapdigi hic bir seyi yapmiyor
Ehliyet yapamaz,Konsolosluga gidemez.Doktora gidemez,Hasta olmaz
yani hic bir sey yapamaz ve tecrübesi yokdur

Evet şimdilik yapamıyor,ama gelecek yıllarda mümkün diye düşünüyorum.

Çok değil 10-15 sene sonra belkide daha önce.

10-15 sene önce yapay zeka hakkında ne biliyorduk,hayalimizde bile yoktu değilmi şu andaki teknoloji.

Yapay zekanın ehliyet almadığını, konsolosluğa gitmediğini, hasta olmadığını söylemek, onun işe yaramaz olduğunu kanıtlamaz.

Aynı mantıkla kitaplar da ehliyet almaz, doktora gitmez, hasta olmaz ama bilgi verir ve insanlara faydalıdır.

Sen de şu an bu foruma gelip ne düşündüğünü yazıyorsun ama elektrik olmadan, internet olmadan, bir bilgisayar ya da telefon olmadan bunu yapamazsın.
Şimdi düşün: Elektrik ehliyet alıyor mu?

Telefon doktora gidebiliyor mu?

İnternet hasta oluyor mu?

Olmuyor, ama bunlar olmadan sen burada konuşamazsın bile.

Yapay zeka da aynen böyle; doğrudan fiziksel eylemler yapmaz ama bilgi verir, analiz yapar, rehberlik ederek, insanlara yardımcı olur.

Eğer senin için ‘tecrübe’ sadece başına gelen şeylerden ibaretse, geçmiş olsun!

Ama bilgi edinmenin ve paylaşmanın farklı yolları olduğunu anlamıyorsan, zamanın çok gerisinde kalmışsın demektir.

Haziran
09 Şubat 2025, 18:17
@Burclu kardesim yasin daha genc ve ne güzel 2 Meslegin var.
O Firmadan cik, ne koparirsan al.
Her yerde senin Mesleginle ilgili eleman araniyor.

Ha kafanda bitirdiysen tamam yapamazsin artik.
Onzama Arbeitslosengeld, Krankengeld uzatacaksin.
Ama inan bazen keske gidip calissam daha iyi olurdu dersin.Cünkü biktiriyorlar!

Burclu
10 Şubat 2025, 21:35
@Burclu kardesim yasin daha genc ve ne güzel 2 Meslegin var.
O Firmadan cik, ne koparirsan al.
Her yerde senin Mesleginle ilgili eleman araniyor.

Ha kafanda bitirdiysen tamam yapamazsin artik.
Onzama Arbeitslosengeld, Krankengeld uzatacaksin.
Ama inan bazen keske gidip calissam daha iyi olurdu dersin.Cünkü biktiriyorlar!

Tekrar bir gözden gecirdim ve SAP alaninda kalmak istiyorum, yari evden yarida Isyerinde calismak cok iyi oluyor, burda arada yapiyordum hele kis aylarinda mükemmel.

O bakimdan SAP üzeri Arbeitsamt veya Rentenversicherung üzeri Schulung vs. yapmak isterim. Biraz arastirdim SAP Berechtigung ve SAP MM üzeri olabilir.

Bugün is arkadasindan ögrendim, IT Leiter ve 1 kisiyi daha (15 senelik falandi) direk Fristlos cikarmislar, sebebini bilmiyorum ama ne kadar önemliki direk cikarmislar, aklima ya Diebstahl yada Datendiebstahl geliyor baska Is yerine vererek.

Beni istemeyen IT Leiter benden önce gitti iyimi, ve Onursuz bir sekilde yani Rezil bir sekilde.