PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyeden Emekli olan kişi Emekli çalışan olarak Türkiyede çalışırsa bu günler Alman Sigortalılık günlerine eklenir mi?

runner
03 Şubat 2025, 18:21
Selam arkadaşlar,

Türkiyeden emekliyim. Emekli aylığı alırken Türkiye de herhangi bir işte çalışabiliyorum. Benim sizlerden öğrenmek istediğim;
Emekliyken çalışılan bu günlerin ileride almanyadan 35 yıl ile kesintiyle emekli olmak istediğimde prim günü olarak sayılıp sayılmayacağı. Çünki Rente kassadan gelen kağıtta 35 yıl dolmasına 6 ay eksik olduğu yazıyor. Şu anda Türkiye de yaşıyorum. Gerçi 6 ay ı her daim doldurabilirim fakat bu seferde Türkiyedeki aylığım kesilecek.
Şimdiden bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.

fantoma
04 Şubat 2025, 03:11
Bu bilgiler yapay zekadan alıntıdır.

Almanya'da emeklilik hakkı kazanmak için gereken 35 yıllık sigortalılık süresini tamamlamak istiyorsanız, Türkiye'de çalıştığınız sürelerin Almanya'daki emeklilik sistemine sayılıp sayılmayacağı önemli bir konudur. Bu durum, Türkiye ile Almanya arasında imzalanan sosyal güvenlik anlaşmalarına bağlıdır.
Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Anlaşması

Türkiye ve Almanya arasında sosyal güvenlik anlaşması bulunmaktadır. Bu anlaşma, iki ülke arasında sigortalılık sürelerinin birleştirilmesine olanak tanır. Yani, Türkiye'de çalıştığınız süreler, Almanya'daki emeklilik hesaplamasında dikkate alınabilir. Ancak, bu sürelerin tam olarak nasıl sayılacağı ve prim ödemelerinin durumu gibi detaylar, her iki ülkenin sosyal güvenlik kurumları tarafından değerlendirilir.
Türkiye'de Çalışırken Almanya'daki Emekliliğe Etkisi

Türkiye'de çalıştığınız sürelerin Almanya'daki emeklilik hesabınıza eklenebilmesi için, bu sürelerin sosyal güvenlik kurumuna bildirilmesi ve gerekli belgelerin sunulması gerekir. Ancak, Türkiye'de çalışırken ödediğiniz primlerin Almanya'daki emeklilik sistemine doğrudan aktarılması söz konusu değildir. Bunun yerine, bu sürelerin toplam sigortalılık süresine eklenmesi mümkün olabilir.
Türkiye'deki Emekli Maaşının Kesilmesi

Türkiye'de emekli maaşı alırken aynı zamanda çalışmanız durumunda, Türkiye'deki emekli maaşınızın kesilme riski bulunmaktadır. Türkiye'deki sosyal güvenlik mevzuatına göre, emekli olduktan sonra belirli bir süre çalışmaya devam ederseniz, emekli maaşınız kesilebilir veya azaltılabilir. Bu nedenle, Almanya'daki emeklilik için eksik olan 6 aylık süreyi tamamlamak amacıyla Türkiye'de çalışmanız, Türkiye'deki emekli maaşınızı etkileyebilir.
Ne Yapabilirsiniz?

Almanya'daki Sosyal Güvenlik Kurumu ile İletişime Geçin: Almanya'daki sosyal güvenlik kurumu (Deutsche Rentenversicherung) ile iletişime geçerek, Türkiye'de çalıştığınız sürelerin Almanya'daki emeklilik hesabınıza nasıl eklenebileceğini öğrenebilirsiniz.

Türkiye'deki Sosyal Güvenlik Kurumu ile İletişime Geçin: Türkiye'deki sosyal güvenlik kurumu (SGK) ile iletişime geçerek, emekliyken çalışmanın emekli maaşınızı nasıl etkileyeceğini öğrenebilirsiniz.

Hukuki Danışmanlık Alın: Bu tür karmaşık durumlarda, hem Türkiye hem de Almanya'daki sosyal güvenlik mevzuatına hakim bir avukat veya danışmandan yardım almak faydalı olabilir.

Sonuç

Türkiye'de çalıştığınız sürelerin Almanya'daki emeklilik hesabınıza eklenmesi mümkün olabilir, ancak bu sürelerin tam olarak nasıl sayılacağı ve Türkiye'deki emekli maaşınızın etkilenip etkilenmeyeceği gibi konuları detaylı bir şekilde araştırmanız önemlidir. Her iki ülkenin sosyal güvenlik kurumlarıyla iletişime geçerek, durumunuzu netleştirebilir ve en uygun çözümü bulabilirsiniz.

İletişim Bilgileri:

Telefon: +49 800 1000 4800
Web Sitesi: www.deutsche-rentenversicherung.de

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.

ChrisNes
08 Şubat 2025, 12:04
Äà, ÿ âàñ ïîíèìàş.  ıòîì ÷òî-òî åñòü è ìíå êàæåòñÿ ıòî î÷åíü îòëè÷íàÿ ìûñëü. Ïîëíîñòüş ñ Âàìè ñîãëàøóñü.
ïúğâî, òğÿáâà ïîñòàâåòå ïàğè â ëè÷åí åëåêòğîíåí ïîğòôåéë, betika aviator login registration online (https://etpb.app.rfid-pakistan.com/better-live-broker-roulette-sites-play-live-roulette-today/) â áëèçêî áúäåùå âèå ğàçáåğåòå êàê õâúğëèòå â äåïîçèò â õàçàğòíà êúùà.

dadaloglu3865
08 Şubat 2025, 15:31
Türkiye de emekli sandığına para yatmadığı için sayılmaz emekli maaşı alanların böyle bir şey yok 6 ay az kalmış Almanya dan satın alabilirsiniz Rentenversicherung irtibata geçin eğer temel askerlik yaptıysanın Türkiye de 6 ay öde onu Almanya kabul eder fiili ve askerlik borçlanmasın günleri kabul ediyor ben ettirdim bilginize