Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kiraci,mieterverein ve sorunlar yasamak

makkk
26 Ocak 2025, 00:38
Selam arkadaslar,

fikir fikir den üstündür ve burda sizin tavsiyeleriniz ve cevaplariniz benim icin cok degerli,

kisaca size bir kiracimla kücük bir sorunumu anlatmak istiyorum,
bastan söyleyim ,hak ve risk yemek benim kitabimda yazmaz. Hersey hakkiynan ,helaliynan.

2024 mayis ayinda ,nebenkostenabrechung gönderdim, bu benim ücüncü kiracim oldugunda ,bu abrechnung ilk ve yeni oldu bu ücüncü kiraciya.
Brinci ve ikinci kiracilar nachzahlung plus und bazen de 100 € nachzahlung oldu, malesef bunlarda 800 € nachzahlung 2023 den cikti.
kabul etmediler ,3 ay kontagi kestiler, gönderdigim email ,whatsapp ,birde mektubu ma cevab alamadim
08/2024 kapilarina gittim ve ne oluyor dedim, abrechnunge ben yapmiyorum ,hausverwaltung yapiyor, dogru degilse onlardan eine 2. Abrechnung isteyin dedim ,natürlich auf ihre kosten,
neyse tamam dedi abrechnunge aldigina dagir kagidi imzalattirdim,
aber eine Sache nebenbei wir wollen ausziehen dediler,
tamam dedim schicken SIE mir das schriftlich kündigung und Bitte beachten SIE die Kündigungfrist dedim.
12.09.2024 geldi Kündigung zum 15.11.2024 ,aber wenn wir früher raus sind oder SIE haben neuen Mieter dann bezahlen wir nur die halbe Miete für Oktober.
Transport LKW hätten die schon für den 15.10. bestellt und danach werden wir nur die häfte der Miete bezahlen. Mesajlar bu ...

Geldi gün catti ve Besichtigung da , mit neuen Mietern ,gördük ki duvarlar berbat bir boya, sonra dan boyanmis ,duvarlarda koca koca delikler ,
dedim bunlari cikmadan düseltin, ok yapacagiz dedi, 2 gün sonra mesaj atti , yeni boyadik ve herseyi düseldik diye mesaj geldi.
Bir ikinci ye gittigimiz de , hic bir sey yapilmamis ve bizi kandirmislar, girdigimizde de böyleydi dediler, halbüki resimler ve anzeige var immnot.de
dedim bitte ich komme ihnen entgegen ,mit schnellem ausziehen und sie lassen mir so eine versaute wohnung ,SIE haben 2 Jahre drin gewohnt ,
tamam dedim siz yapmayacaksiniz ,bari tapetenleri sökün ben kendim boyarim dedim, kiracinin cevap hayir hic bir sey yapmiyacagiz dediler und bei der Schlüssel
übergabe bringen SIE uns die Kaution mit.
O bu arada häfte Miete ve 800 € Nebenkostenabrechnung ödendi.
Kibarcana dedim ki , kaution bekommen SIE wenn die Nächste Abrechnung kommt, da SIE schon vorher so probleme gemacht haben ,werde ich die Kaution
bis zur abrechnung zurückhalten.
Duvarlari boyamadan ve deliklerden hic daha lafini etmedim, auf meine kosten kendim yapacam, size sadece Nebenkosten abrechnen dedim.
Neyse Übergabe protokoll yazdim ,evi böyle biraktiklarini und wird vom vermieter übernommen yazdim.
Kabul etmediler ,imzalamadilar Übergabe protokolü.
17.10.2024 anahtari teslim edip ciktilar, tabiki resimlere ve beweis ler ,sahitler var.

12/2024 Mieterverein den Mektup geldi , bitte die Kaution bis zum 05/ 2025 komplett zurück zahlen bir 10 € zinsen koymuslar
01/2025 yine ayni meitervereinden mektup geldi ,die abrechnung 2023 hätte formele Fehler ,Bitte korrigieren ,oder die gezahlten 800 € zurück zahlen.

Size simdi sorum ,ben bunlardan cok bir sey istemedigim halde ,bir kiraci böyle yaparsa ,
ve yalan dolanla Mieterverein gidip bu Forderunglari isterse , varmidir hakki.
Ve basda dedigim gibi , Abrechnung gelsin ,Restbetrag kaution geri gönderecem.

Siz ce ne yapabilirim, Mieterverein den gelen Mektup lari, isteklere bzw. Anfragen lere reagieren ediyimmi ,yoksa ignorieren mi ediyim.
Avukattan veya mahkemeden mektub gelene kadar bekliyimmi,
yoksa kendim mi gidiyim avukata ve avukat ugrassin.

Sizce
Cok sagolun ,bütün cevablariniz icin.

webci
26 Ocak 2025, 00:57
Cok karisik bir olay..
Bence onlara avukat söker...

murat39
26 Ocak 2025, 01:56
Vermieter Rechtschutz un var mi.?

Yoksa.Mietervereinla ugrasamazsin.Avukata gitmen gerekir.

Psikolojik durumunu tahmin edebiliyorum. 30 sene bu isin icinde olabn birisi olarak.

Yapabilecegin. Avukata ver.Avukat streibetrag üzerinden komisyonunu alir.Mietvereinla bas edemezsin.Avukata ödeyecegin parayi da Finanzamt dan Kosten olarak düsersin.
Sonrasinda da Mieter Rechtschutz yap.Ödeyecegin Masrafi da Finanzamt dan Kosten olarak düsüyorsun sene sonunda.

Verwaltung un masrafi Mieter umlegbare Kosten bölümü Kiraci ya yüklenecek masraf.
Orada yazmayan ama senin ödedigin Grundsteuer de Kiraciya yüklenecek.Buna dikkat et.Grundsteuer i de eklemediysen onu da üzerine ekle.

Dua et cikmis.
Bir kiracida problem 1,5 sene sürdü.Kira vermedi masraflar zarar 38.000 € tuttu.
1,5 sene mafkeme terminler ..Kira vermedi nebenkostenler...mahkeme masrafi.avukat ... Räumungsklage ..biraktigi zarar.En sonunda mahlkeme sana urkunde veriyor.bu kisinin sana 38.000 € masrafi tastik ediyor.
Bulabilirsen alabilirsen al.

Baska birisi senelik 14 € kalorifer yakit yakmis.10 sene zam yapmadim ucuz oturdu ,zam yaptim Mietvereina kosuyor binana mängel var daireyi isitamiyorum.
Mietverein kirayi mindern yapiyoruz, mängeli beseitigen yapana kadar.. Gutachter cagir ispat et.Gutachter 2.500 €.Mängel olsa anlayacagim ama yok.
Dis izola+ Pencere.. Kern sanieren yapilmis bir bina.Daire kapisi ne özel isi yanitimini disari vermiyor.
Avukata verdim.Neye mal olursa cikar dedim.Eigenbedarftan 1 sene daire bos durdu cikardim.

Tecrübelere gelene kadar baya zor günler gecirdim.Simdi ise her daire nin avukat sigortasi var.Biraz da yasadiklarim ders oldu.Simdi ise kiraci secimi olsun, dikkat ediyorum.Acimasiz düz cizgi.
Beni üzmeyen güzel kisileri de Nebenkosten abrechnung da mükafatlandiriyorum.

Baslangicda insanlarin güzel konusmasina inandirici ligina güven le kiraya verirdim.Simdi ise daha dikkatli.secici.Her maddeyi kagirt ve imzayla tastikli.

Ugrasmayim dersin. Kautionu verirsin + 800€ Nebenkosten de hatali diyorlar.Bir de 2023 Nebenkosteni geri .almak icin arkasina sen kosarsin.Ödemeyince.
Su anda Avukata vermek en mantikli.
Avukatlar alacagi parayi streifall üzerinden aliyorlar.Tabelleleri var. O da önemli degil.Ödersin Steuerden absetzen yaparsin.

Haziran
26 Ocak 2025, 12:44
Peki bir Kiraci cikarsa onun bizdeki Kautiondan evde biraktigi zararlari otomatik kesemiyormuyuz?
Birde Kiraci ciktiktan kac ay sonra bu Kautionu kiraciya ödeymeliyiz? Örnegin Kiraci 2025 basinda cikti, ama 2025 yilin Jahresabrechnungu gelecek yil hesaplaniyor.
Biz 1 yil sonra Kiraciya Jahresabrechnungdan dolayi hazirladigigimiz Nebenkostenabrcehnung icinde ödemesi gereken miktar(Mieter umlegbare Kosten) varsa?
Kiracinin bizdeki Kautionun'dan bu Nebenkosteni kesemiyormuyuz? Evdeki zararlari kesemiyormuyuz?

atsiz77
26 Ocak 2025, 13:01
Depozito olayını ben şöyle çözdüm Übergabeprotokoll şunu yazdım. Şu ana kadar kiracılarla fazla sorun yaşamadım hep iyi ayrılmaya baktım onlarda genelde bana değer verdiler…

Normal şartlarda gelecek Nebenkostenabrechnung kadar Depozitoyu tutabilirsin , ama burdada tam bi kanun yok geçmiş yıllarda kiracıya ve ev sahibine dair olumlu sonuclanmış mahkeme kararları var.

Burda orta yol bulunlamı, oda yarısını veya 30% depozitosunu geri iade edeceksin. Yada Hausverwaltung konuşacaksın ücret karşılığı çıkan kiracının gelir/giderini hesaplatacaksın.

Dairenin kırık çıkıklarını depozitodan düşebilirsin.

Mit der nachfolgenden Unterschrift wird die Richtigkeit des Protokolls anerkannt. Der Vermieter sowie der Mieter erhalten je eine Ausfertigung des Protokolls. Die im Protokoll als erforderlich festgestellten und vom Mieter zu tragenden Arbeiten werden innerhalb von 10 Werktagen fachgerecht durchgeführt (gilt als Nachfristsetzung). Sollten die Arbeiten bis zur Nachabnahme vom Mieter nicht ausgeführt worden sein, so wird die Hausverwaltung/der Eigentümer nach Ablauf dieser Frist ohne weitere Aufforderung die Durchführung seitens des Mieters ablehnen und wird in diesem Fall die Arbeiten auf Kosten des Mieters durch eine von der Hausverwaltung/ vom Eigentümer benannte Firma ausführen lassen. Zusätzlich wird dem Mieter, der bis dahin entstandene Mietausfall berechnet.

Im Falle einer vorhandenen Mietkaution wird dieser bis zur nächsten Nebenkostenabrechnung vom Vermieter einbehalten, bei einer Nachzahlung oder Gutschrift wird dieser mit der Kaution an- und abgerechnet und das Guthaben innerhalb von 5 Tagen an dem Mieter überwiesen. Falls die Nebenkostenabrechnung bei mehr als 6 Monate im Zukunft liegt, kann man nach Vereinbarung die Mietkaution auch teilweise auszahlen.

Der Mieter verpflichtet sich umgehend bei Änderung seiner Kontaktdaten den Vermieter darüber zu verständigen.

Haziran
26 Ocak 2025, 13:20
@atsiz77 tesekkürler dostum.
Yani söylediklerinden ve verdigin yazidan sunu cikardim.Depozite bir sonraki nebenkostenrechnung zamaninan kadar tutulabilinecek.Egerki bu bir sonraki Nebenkostenabrechnung 6 aydan uzun bir süre sonra yapilacak ise Ev sahibi ve Kiracinin anlasmasi ile bir ödeme yapilabilinecek.Örnegin %50 sini hemen, %50 sini Nebenkostenabrechnung yapildiginda gibi...
Birde Kiraci yeni iletisim bilgilerini Ev sahibine bildirmek ile yükümlüymüs.Bunuda ögrenmis oldum tekrardan tesekkürler.

makkk
26 Ocak 2025, 13:24
Mietrechtschutz Roland da var ,ama bunlar vermieter rechtschutz lazim diye abwimmeln etmesin.
übergabe protokol beim einzug var,
Ama avukat parasini steuer den absetzen dogru onu unutmusstum,

kaan-1
26 Ocak 2025, 13:32
slm..kiracıyla uğraşmak zor...

ben de nerdeyse ,bana yakışmayan adımlar atmaya mecbur kalıyordum...

@ murat39 arkadaşın tavsiyesini uymanı öneririm..

unut,boşver öde geç derdim ama yine kiraya verecek ve yine olay yaşayabilirsin...

webci
26 Ocak 2025, 15:54
Deposite olayi oyle olmuyor..
Depo yla nebenkostenler karistirilmiyor..
Vertrag bittiginde size bitis tarihine kadar olan zamanin nebenkostenlari hesaplanip gonderiliyor..
Depo bir sene sonra gonderiliyor,sayet zarar ziyan soz konusu ise depodan cekilip gerisi iade edeliyor..
Ben boyle biliyorum ve gewo dan cikarken bu prozedur uygulandi..

atsiz77
26 Ocak 2025, 16:08
@atsiz77 tesekkürler dostum.
Yani söylediklerinden ve verdigin yazidan sunu cikardim.Depozite bir sonraki nebenkostenrechnung zamaninan kadar tutulabilinecek.Egerki bu bir sonraki Nebenkostenabrechnung 6 aydan uzun bir süre sonra yapilacak ise Ev sahibi ve Kiracinin anlasmasi ile bir ödeme yapilabilinecek.Örnegin %50 sini hemen, %50 sini Nebenkostenabrechnung yapildiginda gibi...
Birde Kiraci yeni iletisim bilgilerini Ev sahibine bildirmek ile yükümlüymüs.Bunuda ögrenmis oldum tekrardan tesekkürler.

Ustam yanlış anladın sanırım benim yukarda eklediğim bilgiyi ben kendim Übergabeprotokolle ekliyorum ve imzalatıyorum o da kabul etmiş oluyor. Hani öyle bi kanun yok, çok Mahkeme kararları var her iki tarafa olumlu sonuçlanmış.

Benim izlediğim yolu izleyebilirsin tabiiki.

murat39
26 Ocak 2025, 17:59
Privat rechtschutz bu olaylari karsilamaz.
Vermieter Rechtsschutz olmasi gerekir. (Kira gelirinin WArm miete x12 ay = cikan rakama göre ücreti var.).
Kira geliri gewin boyutunda masraflar da ausgabe boyutunda onun icin fazla takilmamak gerekir.Rechtschutz yapmak lazim.
Auszug da
Mängeller not alinir.(Kiraci girdiginde mängel varmiydi.Onlar dikkate alinir).Kiraci da yaninda oldugu icin mängelleri ortak bir noktada fiat belirler kaution dan düsersiniz.
Nebenkosten konusu ise ben iki olanak teklif ediyorum.Simdiye kadar ödedi vorauszahlung. lar icerde istersen 200-300 € KAutiondan düselim, Nebenkosten sana fazlalik ne talebim olmayacak.Burada hesaplar bitecek.
Yok ben Nebenkostenabrechnung istiyorum derse
Kautiondan 500 € behalten yapiyorum, Nebenkosten hesaplar geldiginde ona göre hesap ediyorum.

Einzug ve Auszug da hersey yazili imzali olmasi gerekir.Hicbir seyi sözlü ve güvene birakmayin.Herkesin isi bitene kadar.Isi bittikden sonra farkli yüzler le karsilasirsiniz.
Ben her seyi yazili, basta ortak nokta ararim.Iki tarafi üzmemek icin.Ugrasmak hem zaman aliyor.
Zarar ve kisilik de problem büyükse Avukata veriyorum.

makkk
27 Ocak 2025, 13:45
Abiler ,kardesler,
Bütün cevaplariniz icin cok tesekkürler,
Bastan belirtigim gibi , ben parasinda degilim,
Tabiki Einzug protokol var,
Ama ev sahibine sormadan ,kira sürecindeki yapilan ,degisiklikler ,eski haline geri getirilmesi mecbur,
Bunu bana yaptik ve yeni boyadik diye bana yalan yazdi yolladi , hic mi düsünmediler ,daha bunun abnahme protolü var
Simdi ben sucluymusum gibi ,mieterverein nen bombadieren ediyor

webci
27 Ocak 2025, 20:56
Tamam einzug protokoll varsa mietverein poh yemis..essek gibi geri getirecekler..tum gemeinschaftlarda da boyle..
Mietverein e bir kere uye oldum
Olmaz olaydim
Onlardan cok ben ugrastim..
Bana diyorki,buraya gelip harcadigin zamani gidip ev burosuna halledebilirdin,dedimki sana ne pohuma para veriyorum..sen niye varsin..
Yahu arkadas para versende ayni,adamlar masa basinda gobek sisirip,gobek sallayarak şibilidom yes yes yapiyor ve para kazaniyor,ustune ustluk is yapmiyor..