Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : krankenkasse reha ya başvur diye tutturdu

kaan-1
21 Ocak 2025, 22:04
slm..ilk önce burdaki yazılan konuları okudum ve arkadaşların yardımlarından dolayı tebrik etmek istiyorum.
Konuya gelince..yaşım 61..44 senelik iş hayatım var..ani bir rahatsızlıktan dolayı bir senedir devamlı olarak krankengeld alıyorum..krankenkasse reha antrag yapmam için 10 haftalık süre verdi ve süre 7 gün sonra doluyor..bu esnada fıtık ( leistenbruch) tespit edildi ve acil ameliyat önerildi..krankenkasseye mektup yazdım,leistenbruch ameliyatı olmam lazım,onun için reha antragi ameliyat ve tedavi sonrası yapmak istedigimi bildirdim..ayrıca iyileştikten sonra duruma göre Wiedereingliederung denemek istedigimi bildirdim...krankenkasse deki eleman
""vielen Dank für die Nachricht.

Der Rehaantrag muss dennoch zumindest gestellt werden bis zum 27.01.2025- das Gutachten ist hier vorranging.

Ich bitte Sie daher, mir bis spätestens 27.01 den ausgefüllten Antrag (Unterlagen des Versicherten reichen aus)…gerne können Sie auch vorbeikommen und wir gehen den Antrag gemeinsam durch.
Freundliche Grüße ""
diye geri yazdı...
benim amacım saglik durumu nedeniyle 78 hafta krankenkasse sonra 24 ay arbeitslos imkanini kullanip 63 yasinda emekli olmak..

soru1: krankenkasse benim ameliyati gözetmeksizin reha antrag vermemde diretme hakki var mi / ne yapabilirim?..

soru2: %50 engelli durumu var ve "rente für besonders langjährige" olarak 63 yasinda emekli olma durumunda kesinti olurmu...

tsk

dadaloglu3865
21 Ocak 2025, 22:45
önce amelmiyat olun sonra gidin %50 rapor ile erken emekli olunca % 10,8 kesinti olur yaziyor yasada para ödememek icin zorluk cikariyor belliki doktorunuza bildirin ameliyat ertelemem icin zora kosuyorlar dersin doktor ne derse o olur

Haziran
21 Ocak 2025, 23:49
Aynisi benimde basima geldi.
Bende amaliyat olacagim, Hastaneden yaptigim OPI termini Krankenkasseye gönderdim simdi REHA'yi durdurdular.

kaan-1
22 Ocak 2025, 00:01
benim op termin daha belli degil ,herhalde iki hafta sonra olur herhalde..

Haziran
22 Ocak 2025, 00:16
Amaliyat olman gerektigini söyleyen doktor sana einweisungschein ve überweisungschein vermistir.
Bu Belgeleri gönder, Hastaneden Gesprächstermin al ve bunuda bildir.
Opi Termini alinca hemen size bildirecegim de.
Saniirim kabul.ederler.

Biliyorsunuz artik Almanyada Doktor ve Hastanelerden Termin almak artik kolay degil diye bunuda belirt.

kaan-1
22 Ocak 2025, 17:15
bugün telefon ettiler..reha antragi imzalamazsam ödemeyi keseceklerini ifade ettiler..ameliyattan sonra wiedereingliederung yapnayı planladığımı söyledigim halde..resmen beni başlarından defetmek istiyorlar...

deniz2000
22 Ocak 2025, 17:30
reha git ve orada leistenbruch icin sancin oldugu söyle dayanamiyorum falan birseyler uydur iste
ikisini birden aradan cikarirsin hem rehayi + leistenbruchu

kaan-1
22 Ocak 2025, 17:51
slm..keske önceden aklıma gelseydi...sorun zamanlamada..antragi önümüzdeki pazartesi gününe kadar imzalamamı istiyor...reha ne zaman cikar belli degil..ona karsin op. icin ön görüsme sali günü..tahminim op termini bir iki hafta sonra olur,reha termini gelmeden..ve ameliyat olacagimi bildirmis bulundum..

hOrOz
22 Ocak 2025, 19:56
Benim anlamdığım Krankkasse 10 hafta süre veriyor şimdi yumurta ucuna gelince çare arıyorsun..

Valla Reha ya ben kendim gitmek istedim Antragı yaptım

Millet Reha ya gitmek ten korkuyor .. zaten Reha bir şey yapıkları yok ama

6 aydır Krank tayım .. EU Renteye başvurdum

Bazen olmayınca olmuyor hiç zorlamaya gerek yok.

Ben Reha dayken iki Türk Bayan vardı ikiside Schlaganfall geçirmiş

Biri nispeten iyi durmdaydı biri ama diğeri epey sarsılmıştı

Kadın hala çalışacağım diyordu "Abla dedim bi ryere kadar zorlamaya gerek yok"

Zaten hemen Reha Termini vereceklerini sanmıyorum ..

Planlı bir şekilde Training yaptırıyorlar o kadar (hastalığına göre).

Yani Rehaya gidince iyileceğini sanma çünkü orada herhangi tibbi bir müdahele yapmıyorlar

kaan-1
22 Ocak 2025, 21:25
slm...yumurta agzina gelince olmuyor,ameliyatı sipariş vermedimki..ayrica ilk mesajimda yazdigim gibi 63 yasinda emekli olmak..simdi ya da 5 ay sonra degil...

neyse ,ilgilenen arkadaslara tsk...kanuni yol izlemem gerektigi gözüküyor..

batum
22 Ocak 2025, 21:54
Reha icin 27.01 karar verecekmissin.imzala yolla
Hemen yarin gönderemezler bir kac hafta sürer gitmen

Bu ara Leistenbruch ameliyatini ol
Leistenbruch,dan kranka cikarsin

Düzeldimi Rehaya gidersin orda zaten kranka devam

Rehadan döndümüde Erwerbminderungsrente icin Antrag yapip yollarsin
kaybedecek bir seyin yok

Olay bu kadar basit

kaan-1
22 Ocak 2025, 22:57
aynen..smilie_op_012

Haziran
23 Ocak 2025, 09:50
@kaan-1
Rehaya Antragi ver gitsin. Onaylanmasi zaten 2-3 ayi bulur. Ama bende 2 haftada belli olmustu!! :D

Bu esnada amaliyatini ol, belki REHA'ya Krankli gidersin günlük 10 € yuda ödemezsin o zaman.

kaan-1
23 Ocak 2025, 10:40
smilie_op_012

Birbey 3.1
23 Ocak 2025, 14:02
Krankenkassenin dedigi tarihe kadar basvuru yapmaya mecbursun.

Antragi doldururken G110 formu vardir. Oraya ameliyat oldukdan sonra Rehaya gidebilecegini yazarsin.

Emekli kurumuda suanda rehaunfähig kararı verir ve Krankenkassede mecbur susar.

Bu kadar basit.