Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vekaletname cikarmak

W211
20 Ocak 2025, 10:37
Selam arkadaslar,

Ben konsolosluk,dan vekalet cikarmak istiyorum
Aranizda vekaletname cikaran varsa ne yapmam lazim bana yardimci olursaniz yani ne götürmem lazim

Saygilar

hOrOz
20 Ocak 2025, 11:31
Selam arkadaslar,

Ben konsolosluk,dan vekalet cikarmak istiyorum
Aranizda vekaletname cikaran varsa ne yapmam lazim bana yardimci olursaniz yani ne götürmem lazim

Saygilar

Usta önce konsolosluktan termin al

Pasaport , Nüfus sanırım iki tane vesikalık lazım ( genellikle tapu işlerinde lazım oluyor)

Aslında neler gerekli olduğunu konsolosluğun sayfasında yazıyor ama bizim millet öğrenemediğinden devamlı soruyor

https://www.konsolosluk.gov.tr/Procedure/ShowProcedureDetail/?procedureId=6&procedureDetailId=79
VEKÂLETNAME BAŞVURUSU (Şahsen Başvuru Sırasında Gerekli Evraklar)

1. Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı ve 2 adet önlü arkalı fotokopisi

2. Türk vatandaşlığından izinle çıkarak başka bir ülke vatandaşlığı kazananların Başkonsolosluğumuzda düzenlenecek vekâletnameleri için Mavi Kartlarını da hazır bulundurmaları gerekmektedir.

3. Vekilin adı soyadı, doğum tarihi, baba adı ve T.C. Kimlik Numarası. Vekil Avukat ise bağlı olduğu Baro ismi

4. Tapu işlemleri, boşanma, araç alım ve satımı konularında düzenlenecek vekâletnameler için 2 adet vesikalık fotoğraf

5. Tapuda işlem görecek vekâletnamelerde tapu bilgileri

6. Araç alım ve satım vekâletnamelerinde aracın ruhsat bilgileri

7. Banka hesapları için hesap cüzdanları/hesap bilgileri

8. Türkiye’de kurulu bir şirket adına vekaletname düzenletme taleplerinde, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri gerekmektedir.

*Dış Temsilciliklerimiz ihtiyaç görmeleri durumunda vatandaşlarımızın durumlarını aydınlatmaya yarayan ilave bilgi ve belge talep edebilirler.

Vekalet verecek kişi okur-yazar değilse:

Birinci dereceden yakını olmayan, Türk vatandaşı iki şahit gereklidir. Şahitlerin nüfus cüzdanı/kimlik kartı ibraz etmesi zorunludur.

Vekalet verecek kişi Türkçe bilmiyorsa:

Yeminli Tercümanla gelinmesi gereklidir.

W211
21 Ocak 2025, 18:55
Usta önce konsolosluktan termin al

Pasaport , Nüfus sanırım iki tane vesikalık lazım ( genellikle tapu işlerinde lazım oluyor)

Aslında neler gerekli olduğunu konsolosluğun sayfasında yazıyor ama bizim millet öğrenemediğinden devamlı soruyor

https://www.konsolosluk.gov.tr/Procedure/ShowProcedureDetail/?procedureId=6&procedureDetailId=79
VEKÂLETNAME BAŞVURUSU (Şahsen Başvuru Sırasında Gerekli Evraklar)

1. Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı ve 2 adet önlü arkalı fotokopisi

2. Türk vatandaşlığından izinle çıkarak başka bir ülke vatandaşlığı kazananların Başkonsolosluğumuzda düzenlenecek vekâletnameleri için Mavi Kartlarını da hazır bulundurmaları gerekmektedir.

3. Vekilin adı soyadı, doğum tarihi, baba adı ve T.C. Kimlik Numarası. Vekil Avukat ise bağlı olduğu Baro ismi

4. Tapu işlemleri, boşanma, araç alım ve satımı konularında düzenlenecek vekâletnameler için 2 adet vesikalık fotoğraf

5. Tapuda işlem görecek vekâletnamelerde tapu bilgileri

6. Araç alım ve satım vekâletnamelerinde aracın ruhsat bilgileri

7. Banka hesapları için hesap cüzdanları/hesap bilgileri

8. Türkiye’de kurulu bir şirket adına vekaletname düzenletme taleplerinde, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri gerekmektedir.

*Dış Temsilciliklerimiz ihtiyaç görmeleri durumunda vatandaşlarımızın durumlarını aydınlatmaya yarayan ilave bilgi ve belge talep edebilirler.

Vekalet verecek kişi okur-yazar değilse:

Birinci dereceden yakını olmayan, Türk vatandaşı iki şahit gereklidir. Şahitlerin nüfus cüzdanı/kimlik kartı ibraz etmesi zorunludur.

Vekalet verecek kişi Türkçe bilmiyorsa:

Yeminli Tercümanla gelinmesi gereklidir.

Teşekkür ederim zahmetin icin bence en iyisi alayim bir bilet kendim gideyim

erdik
25 Şubat 2025, 20:23
arkadaşlar yeni bir konu açmamak için sorumu burada soruyorum.arkadaş memleket´teki dairesini satmak için bir yakına vekalet vermek istiyor, eşiyle beraber vermesi gerekiyor.yalnız eşi 65 yaş üstü olduğu için sağlik sağlık raporu gerekyormuş.bu sağlık raporu nangi sağlık kurumundan alınması gerekiyor.ayrıca alınan rapor gesundheitsamt tan onaylanması gerekiyor mu.köln konsolosluğunda işlem yapılacak.bu konuda bilgi verebilirmisiniz.slm

hekimoglu
25 Şubat 2025, 20:50
arkadaşlar yeni bir konu açmamak için sorumu burada soruyorum.arkadaş memleket´teki dairesini satmak için bir yakına vekalet vermek istiyor, eşiyle beraber vermesi gerekiyor.yalnız eşi 65 yaş üstü olduğu için sağlik sağlık raporu gerekyormuş.bu sağlık raporu nangi sağlık kurumundan alınması gerekiyor.ayrıca alınan rapor gesundheitsamt tan onaylanması gerekiyor mu.köln konsolosluğunda işlem yapılacak.bu konuda bilgi verebilirmisiniz.slm

Vekaletnamenin düzenlenecegi gün tarihli olmak kaydiyla, aile doktorundan alinabilir, saglik raporu iceriginde ne yazilmasi gerektigi konsolosluk sitesinde als vorlage vardir, o yaziyi ev doktoruna gösterirsiniz isiniz olur.

Simdi baktim doktor raporunun ayni gün olmasi gerekmiyormus eskiden öyleydi, son bir hafta icinde alinmasi gerekmektedir yaziyor.

altta istenilen formda saglik raporu örnegi :
Ö R N E K T İ R !

Artzliches Attest

(zur Vorlage beim Generalkonsulat)

Wir bestätigen hiermit, dass unser Patient im Vollbesitz Ihrer/Seiner geistigen Kräfte ist und in jeder Beziehung entscheidungs- und geschäftsfâhig ist.

Datum: __/__/__

Unterschirft + Stempel der/des Arzt(es)

erdik
25 Şubat 2025, 21:18
Vekaletnamenin düzenlenecegi gün tarihli olmak kaydiyla, aile doktorundan alinabilir, saglik raporu iceriginde ne yazilmasi gerektigi konsolosluk sitesinde als vorlage vardir, o yaziyi ev doktoruna gösterirsiniz isiniz olur.

Simdi baktim doktor raporunun ayni gün olmasi gerekmiyormus eskiden öyleydi, son bir hafta icinde alinmasi gerekmektedir yaziyor.

altta istenilen formda saglik raporu örnegi :
Ö R N E K T İ R !

Artzliches Attest

(zur Vorlage beim Generalkonsulat)

Wir bestätigen hiermit, dass unser Patient im Vollbesitz Ihrer/Seiner geistigen Kräfte ist und in jeder Beziehung entscheidungs- und geschäftsfâhig ist.

Datum: __/__/__

Unterschirft + Stempel der/des Arzt(es)

hocam cevap için teşekkürler.bugun gitmişler Koln konsolosluğuna.ordaki memur hastahaneden alacaksıniz raporu ve gesunthetsamt tan onaylatacaksınız demis.bayan çok hasta chemoterapie alıyor.bende onlara yardımcı olmak istiyorum.çağrı merkezini aradım. onlarda konsolosluk internet sayfasından okudu herhalde ev doktorundan olur dedi tam olarak birşey söylemedi slm

hekimoglu
25 Şubat 2025, 23:27
Simdi söyle, ben yazdigim sekil annem icin Münster konsoloslugunda yaptim hic bir sorun olmadi, sabah erkenden yola cikarken ev doktoruna ugrayip raporu aldiktan sonra konsolosluga gittik, tercümesinide istemeden kabul ettiler.

erdik
01 Mart 2025, 16:58
https://i.postimg.cc/xCNWvSQP/Whats-App-Bild-2025-03-01-um-14-38-44-9f4e1bc8.png (https://postimages.org/)

hekimoglu
01 Mart 2025, 20:31
https://i.postimg.cc/xCNWvSQP/Whats-App-Bild-2025-03-01-um-14-38-44-9f4e1bc8.png (https://postimages.org/)

konsolosluklar arasi farkli uygulamaya pek sasirmadim desem yalan olmaz :)