Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik tecil randevum

Fatihbuyuk
18 Ocak 2025, 18:41
Selamlar abiler arkadaşlar. 2004 doğumlu bir kardeşinizim. Çifte vatandaş olduğumdan askerliğimi tecil ettireceğim. Istenen belgelerde Meldebescheinigung diyor. Benim elimde yeni taşındığım geçerli meldebestätigung belgem var. İkisi de neredeyse aynı belge. Meldebestätigung belgem ikamet belgesi olarak kabul olur mu ? Şimdiden teşekkürler.

hOrOz
18 Ocak 2025, 19:57
Selamlar abiler arkadaşlar. 2004 doğumlu bir kardeşinizim. Çifte vatandaş olduğumdan askerliğimi tecil ettireceğim. Istenen belgelerde Meldebescheinigung diyor. Benim elimde yeni taşındığım geçerli meldebestätigung belgem var. İkisi de neredeyse aynı belge. Meldebestätigung belgem ikamet belgesi olarak kabul olur mu ? Şimdiden teşekkürler.

Almanların Meldebestätigung zaten İkamet Belgesi

En son aldıgın Meldebestätigung verirsin

Çifte Vatandaş olsan bile askerlik yapman mecburi..

Çifte Vatandaş demek her iki ülkeyede vatandaşlık vazifeni yapman demektir

Senin yerinde olsam Türk Vatandaşlığını geri verirdim

webci
18 Ocak 2025, 20:15
Evet
Askerligi birkereye mahsus uzat
Alman vatandasi olunca zaten kimse aramaz..

Fatihbuyuk
18 Ocak 2025, 21:00
Teşekkür ederim abi. Belge konusunda eminsin değil mi istenen belge o. Normalde verirdim ama olurda ilerde taşınırsam diye ellemeyeceğim

dincerim
18 Ocak 2025, 21:36
Teşekkür ederim abi. Belge konusunda eminsin değil mi istenen belge o. Normalde verirdim ama olurda ilerde taşınırsam diye ellemeyeceğim

En iyisi bagli oldugun Türk konsoloslugunu ara ve oraya sor bu belge yeterlimi diye. Gecen sene benim oglanin askerliginide ertelemistik bizdende Erweiterte Meldebescheinigung istemislerdi.

Fatihbuyuk
18 Ocak 2025, 21:56
En iyisi bagli oldugun Türk konsoloslugunu ara ve oraya sor bu belge yeterlimi diye. Gecen sene benim oglanin askerliginide ertelemistik bizdende Erweiterte Meldebescheinigung istemislerdi.

Meldebestätigungla gittiniz de red mi ettiler abi? Yoksa ilk gidişinizde mi istediler şunu getirin diye?

dincerim
19 Ocak 2025, 13:34
Meldebestätigungla gittiniz de red mi ettiler abi? Yoksa ilk gidişinizde mi istediler şunu getirin diye?

Biz gitmeden önce komsolosluga telefon acip sorduk neler lazim diye , onlarda Erweiterte Meldebescheinigung istemislerdi bizde onu alip götürmüstük. Ama senin aldigin kagit aynisimi kabul ederlermi bilmiyorum o yüzden direk telefon acip sorun isi garantiye alin derim. Bu arada isterseniz konsoloslukla almancada konusabilirsiniz.