Orijinalini görmek için tıklayınız : Niederlassungserlaubnis
44Malatya
13 Ocak 2025, 20:35
Mrb arkadaşlar,
Annem bugün oturma izinini uzatmak için yabancılar polisinde randevusu vardı. Yeni kanunlar çıkmış ve önceden istedikleri kağıtların yanı sıra bayağı yeni kağıtlar istiyorlar. Bu her eyalette yeni uygulama mı? Bizim kaldığımız eyalet Hessen. Yazının bir kopisini gönderiyorum, 2 hafta süre vermişler.411
Mrb arkadaşlar,
Annem bugün oturma izinini uzatmak için yabancılar polisinde randevusu vardı. Yeni kanunlar çıkmış ve önceden istedikleri kağıtların yanı sıra bayağı yeni kağıtlar istiyorlar. Bu her eyalette yeni uygulama mı? Bizim kaldığımız eyalet Hessen. Yazının bir kopisini gönderiyorum, 2 hafta süre vermişler.411
Resim çok küçük olmuş zor okunuyor
Okuyabildiğim kadar Emekli Bescheid istiyorlar, başak gelirleri varmı onu görmek istiyorlar
Türkiye deki kira ve giderleri
Birda E-Devletten giriş çıkışları istiyorlar.
acaba 180 günden fazla Almanya dışında kalıyorlarmı onu kontrol etmek istiyorlar.
Aslında bunlar yeni değilde bunları istemeleri yeni .. ilk defa duydum
Birbey 3.1
13 Ocak 2025, 22:33
Yabancilar yasasi federal bir yasadir. Eyalet ile alakasi yok.
Istenilen belgeler gayet mantikli. Annen bu yasa kadar süresiz oturum alamama nedeni büyük ihtimal gelir yetersizligi. Adamlar bakmak istiyor yeterince geliri varmi yok mu diye. Ona göre bakacaklar. E-devletdende giris-cikislarini gördügü belgeyi istiyor. Eğer annen yılın en 183 gün Almanya'da yaşamadiysa zaten oturum sartlarini ihlal ettiği için oturmayi yüzde 99 uzatmayacaklar. Anmeldung önemli değil. Bedenen en yilda 183 ayağı Almanya topraklarında olması gerekiyor.
44Malatya
14 Ocak 2025, 08:31
Mrb cevaplar için teşekkürler, kâğıtları 2 hafta içinde bulurum diye düşünüyorum. Sorun e-devlette, bizimkiler 10 ay Türkiye’de, 2 ay burada kalıyorlar.
Durchführung des Aufenthaltsgesetzes (AufenthG)
Anforderung von Unterlagen
Sehr geehrte Frau C
ich bitte Sie, folgende Unterlagen bei meiner Behörde abzugeben bzw. zu übersenden:
• Rentenbescheide der Eheleute ab dem Renteneintritt
• Ggf. Nachweise über sonstiges Einkommen (z.B. Mieteinnahmen)
• Kontoauszüge mit entsprechenden Renteneingängen
• Wohnraumbescheinigung DE (wenn mietfrei, dann Wohnraumbescheinigung der Kinder und Mietvertrag und Passkopie der Kinder, bei Eigentum Grundbuchauszug),
• Nachweise über die Lebensverhältnisse in der Türkei (Zahlung von Miete und Nebenkosten belegt durch Kontoauszüge) - bei dem Besitz von Eigentum benötigen wir den Nachweis monatlicher Tilgungsraten und den Grundbuchauszug sowie einen Nachweis über gezahlte Nebenkosten in der Tür-
• bestehender Krankenversicherungsschutz im Inland und im Ausland
• Rentenversicherungsverläufe der Deutschen Rentenkasse von Ihnen und Ihrem Ehegatten
E-Devlet Nachweis. -> Wenden Sie sich bitte hierfür an das türkische Generalkonsulat in Frankfurt.
Nach meinem Kenntnisstand ist für die Einholung der Daten ein Termin beim Generalkonsulat vorab nötig. Sie können die Daten auch in elektronischer Form abgeben (E-Devlet-Sifresi).
Mit Ihrem Zugangscode können Sie sich in der App (e-devlet) anmelden. Über „e-devlet-giris" → „em-niyet genel müdürlügu" → „yurda giris- cikis belge sorgulama" können Sie alle Ein- und Ausreisen in und aus der Türkei seit 2009 abrufen und als pdf-Dokument speichern. Bei weiteren Fragen zur Bedienung der App oder den Zugang über ein anderes Endgerät informieren Sie sich bitte bei den zuständigen türkischen Behörden.
Yazıyı direk buraya kopyalamış oldum Horoz usta.
Sorun e-devlette, bizimkiler 10 ay Türkiye’de, 2 ay burada kalıyorlar.
Usta burası sorun yaratabilir ..
10 ay Türkiye ..Bu demekki Annen Baban esas yaşam alanını Türkiye ye taşımız oluyor .. Anne Baba buradan emeklimi ?
44Malatya
14 Ocak 2025, 13:42
İkisi de buradan emekli, orada köyde yaşıyorlar, kış sert olduğu zaman buraya geliyorlar. Benim anladığım daha düne kadar basit oturma izini alınırken neden bu zorlukları getirdiler. İlk einladungsschreiben de pasaportları, vesikalık resim ve yeni pasaportun yazılı sayfasının kopisini isteliler.
44Malatya
14 Ocak 2025, 13:45
Rentenbescheide der Eheleute ab dem Renteneintritt
Ve
Rentenversicherungsverläufe der Deutschen Rentenkasse von Ihnen und Ihrem Ehegatten
Aynı değil mi bunlar?
Rentenbescheide der Eheleute ab dem Renteneintritt
Ve
Rentenversicherungsverläufe der Deutschen Rentenkasse von Ihnen und Ihrem Ehegatten
Aynı değil mi bunlar?
Rentenbescheid emekli oldukları nı
Rentenversicherungsverläufe emekli kasasına ödedikleri primleri gösteren cetvel.
Bende anlamadığım niye bu kadar belge istiyorlar, herhalde bir yerde takıldılar.
Halbuki işi bu kadar zora sokmaya gerek yoktu
Yabancılar Dairesinden uzun süre kalabilirler diye bir belgeyi niye almadılar
Wenn Sie einen Auslandsaufenthalt von mehr als sechs Monaten planen,
brauchen Sie eventuell eine Bescheinigung damit Sie wieder in die Bundesrepublik Deutschland einreisen können.
Auf Antrag kann Ihre zuständige Ausländerbehörde Ihnen dann
eine Bescheinigung gemäß § 51 Abs. 2 des Aufenthaltsgesetzes austellen.
Herkesin kendine ait verlauflari istiyorlar..aslinda komplike bir durum yok..
Iki cetvelde ayri...
atsiz77
14 Ocak 2025, 16:00
Rentenversicherung ve Verlauf Rentenkassenin sitesinden Online çıkartabilirsin Download olarak. Bunun için digital Oturum kartı olması yeterli süresi bitmedi ise.
Normal prosedür , çünkü süresiz oturumları olmadığı için. Hanımımda süresiz değil ondanda bi çok evrak istiyorlardı…
E-Devletten Türkiye giriş çıkış belgelerini vermemeye bak bence, burdan başınız ağrıyabilir.
Ama Almanya’da herhangi bi Sosyal Yardım almadığı sürece problem olmaması gerekir diye düşünüyorum.
Rentenbescheid emekli oldukları nı
Rentenversicherungsverläufe emekli kasasına ödedikleri primleri gösteren cetvel.
Bende anlamadığım niye bu kadar belge istiyorlar, herhalde bir yerde takıldılar.
Halbuki işi bu kadar zora sokmaya gerek yoktu
Yabancılar Dairesinden uzun süre kalabilirler diye bir belgeyi niye almadılar
Almanyada cogu islerin yavas yurumesinin sebebi burokrasi engeli..bu engel bugun karsiladtirma yaptilar 60 ve 70 li yillardada varmis..
Genis olarak anlatmayayim,bu engeli kaldirmayi dusunuyorlar.. bu engel her alanda var..
Ev satislarindan tutunda devletin destekledigi ve yapilmak istenen
Kondergartenlere kadar,belediye binalari izinlerinden bilmem neye kadar..sorun personal cok..bir is icin 20 tane makamdan ,kisiden izin belgesi gerekli..bir ustun ustu,onunds ustu,aynen bir neztwetk gibi dusunun..boyle olunca burokraside birseyler calismiyor..
Burada muamma olan konu, istenen belgelerin genel açıklamalı olması.
Türkiye’den alınması istenen belgeler,
Emeklimi değil mi diye araştırılma olabilir. Evle ilgili belge talepleri. vs… Buralar sıkıntılı gibi geliyor bana.
Düsseldorf yabancılar dairesinin istediği belgeler ve şartlara göre.
Niederlassungserlaubnis (allgemeine Voraussetzungen)
Ihr Weg zur Antragstellung
Voraussetzungen
die allgemeinen Erteilungsvoraussetzungen werden erfüllt
seit fünf Jahren Besitz einer Aufenthaltserlaubnis
gesicherter Lebensunterhalt
mindestens 60 Monate Beiträge zur gesetzlichen Rentenversicherung geleistet oder Aufwendungen für einen Anspruch auf vergleichbare Leistungen einer Versicherungs- oder Versorgungseinrichtung oder Versicherungsunternehmens (Berufliche Ausfallzeiten aufgrund von Kinderbetreuung oder häuslicher Pflege werden entsprechend angerechnet)
Gründe der öffentlichen Sicherheit oder Ordnung stehen nicht entgegen
bei Arbeitnehmern: die Beschäftigung ist erlaubt
die erforderliche Erlaubnis für eine Ausübung einer Erwerbstätigkeit liegt vor
ausreichende deutsche Sprachkenntnisse (B1)
Grundkenntnisse der Rechts- und Gesellschaftsordnung und der Lebensverhältnisse im Bundesgebiet
ausreichender Wohnraum (auch für Familienangehörige) ist vorhanden
Gebühren
113,00 Euro
Bitte beachten Sie, dass bei Barzahlungen ab 10,00 EUR eine Bearbeitungsgebühr in Höhe von 1,00 EUR erhoben wird. Die bargeldlose Bezahlung mit EC-Karte wird daher empfohlen.
Befreiungen
Nein
Ermäßigungen
Nein
Benötigte Unterlagen
Nachweise über die Sicherstellung des Lebensunterhalts beispielsweise Gehaltsabrechnung, Rentenbescheide, Unterhaltsleistungen Dritter
Mietvertrag/ Nachweis über Wohneigentum
Bescheinigung über den Rentenversicherungsverlauf
gegebenenfalls Nachweis über erfolgreichen Abschluss eines Integrationskurses
Arbeitsgenehmigung/ Berufsausübungserlaubnis/ sonstige erforderliche Erlaubnisse für die Ausübung einer Erwerbstätigkeit
gegebenenfalls Schwerbehinderten-Ausweis
gegebenenfalls Schulbescheinigung oder Ausbildungsnachweis
Gültiger Nationalpass oder Passersatz
ein aktuelles Passfoto ("Biometriefoto") gemäß der Fotomustertafel der Bundesdruckerei GmbH
Zur Erteilung oder Verlängerung von Aufenthaltstiteln benötigen Sie einen Termin. Ungefähr 6 bis 8 Wochen vor Ablauf Ihrer Aufenthaltserlaubnis wird Ihnen ein Termin schriftlich mitgeteilt. Bitte melden Sie sich, falls dies nicht geschieht oder Sie an einem vorgeschlagenen Termin verhindert sind.
Ihre persönliche Vorsprache ist erforderlich.
Die Beantragung kann nicht telefonisch erfolgen.
Birbey 3.1
14 Ocak 2025, 19:07
Benim kanatimce e-devlet giriş çıkış belgesi vermezsen zaten vermezler oturumu. Verincede 183 gün kuralı ihmal edilmiş oluyor.
Bence bir yabancilar hukuku bir avukata gidin ve danisin. Ama benim ümidim yok.
44Malatya
14 Ocak 2025, 19:39
Yarın sabah annemle beraber Frankfurt konsolosluğuna gideceğim, önceden randevu almadım, şansa kaldı, e-devlet şifresi almak için.
Birbeyin dediği gibi tüm oklar giriş çıkış ile ilgili. Dediğim gibi senenin 10 ayını Türkiye’de köyde geçiriyorlar.
Rentenversicherung online Service bölümüne girdim ve tam olarak ne istediklerini bilmediğim için ne tür belge varsa, ikisi için, istedim, 7 gün içinde elimde olacakmış.
Online Service de şu belgeler sıralanıyor:
Anforderung von...
Versicherungsverlauf
Rentenauskunft
Renteninformation
• Beitragsrechnung (Bargeldloser
Beitragseinzug / Handwerker etc.)
• Lückenauskunft
• Rentenbezugsbescheinigung
(Versichertenrente)
• Rentenbezugsbescheinigung
(Hinterbliebenenrente)
• Information über die Meldung an
die Finanzverwaltung (Versichertenrente)
• Information über die Meldung an
die Finanzverwaltung (Hinterbliebenenrente)
• Neuausstellung eines
Versicherungsnummernachweises
atsiz77
14 Ocak 2025, 21:28
Bunlar emekli ise Versicherungsverlauf istemeleri biraz saçma değilmi Birbey 3.1 ?
Senelik Emekli belgesini göstermeleri yeterli olması lazım, yukardaki Liste acaba standart olan herkese verilen bi Liste olabilir hatta Memurun bilgisizlik veya gıcıklığınada gelmiş olabilir.
Bunlar emekli ise Versicherungsverlauf istemeleri biraz saçma değilmi Birbey 3.1 ?
Senelik Emekli belgesini göstermeleri yeterli olması lazım, yukardaki Liste acaba standart olan herkese verilen bi Liste olabilir hatta Memurun bilgisizlik veya gıcıklığınada gelmiş olabilir.
Yazdigimi geri aliyorum..
Evet usta iyi uyandin..
Sacmalik olmus..versicherungvetlauf unnötig..
Birbey 3.1
15 Ocak 2025, 00:58
Standard tahminen. Ama Niederlassungserlaubnis için 5 sene Almanya'da calismis olman gerek. Versicherungsverlauf ondan.
44Malatya
15 Ocak 2025, 07:34
Bizim buradaki yabancılar polisindeki memurlar türk vatandaşlığından çıkıp sonradan alman olanlar ve nazilerden daha beterler, gıcığına gidiyorlar.
Neyse biraz sonra konsolosluğa gideceğiz, e-devlet şifresi için, yanımızda pasaport ve kimlik den başka bir belge olması gerekli mi?
atsiz77
15 Ocak 2025, 09:13
Yok onlar yeterli , e-devlet şifresini hemen veriyorlarmı acaba yoksa yine git gel yapacaksın.
Nüfus cüzdan kimliği eski ise onu yenilemeniz gerekebilir.
Yok onlar yeterli , e-devlet şifresini hemen veriyorlarmı acaba yoksa yine git gel yapacaksın.
Nüfus cüzdan kimliği eski ise onu yenilemeniz gerekebilir.
Kön-Hüerth de danışmada hemen veriyorlar
Geçici şifre ile Pasaport eşlendiliyor
44Malatya
15 Ocak 2025, 14:44
Evet e-devlet şifresini hemen teslim ettiler, konsolosluğun içine değil de arka tarafında pasaport alma yeri var, orada e-devlet şifresini de veriyorlar. Şimdi giriş çıkışları indirdim, yıllardan beri senede 9-10 ay Türkiye’de kalıyorlar, 2-3 ay Almanya’da ve bunu en az 15 yıldan beri yapıyorlar, şimdiye kadar problem olmadı, bakalım duruma.
Köyde evleri var, tapu işlemi e devletten alınıyor mu?
atsiz77
15 Ocak 2025, 14:49
Sosyal Yardım almadığı sürece sıkıntı olmaması lazım bence
44Malatya
15 Ocak 2025, 14:55
Yok ustam şükürler olsun hiç bir yerden sosyal yardım almıyorlar. Bu köydeki tapu işlemini nasıl yapacağım
atsiz77
15 Ocak 2025, 14:59
O zaman takma kafana hiç,
E-Devlet üzerinden tapu bilgilerine ulaşabilirsin.
44Malatya
15 Ocak 2025, 15:13
Tamam ustam buldum tapu işlemi babamın üzerine kayıtlı, onu da indirip, rentenbescheidler geldikten sonra gönderirim. Milleti iyice soğutmaya başladılar.
sputnik
15 Ocak 2025, 19:16
Hemen bir yabancilar hukuku konusunda uzman bir avukata gidin.
Istedikleri belgelerin uzatacaklari oturumla ne derce alakasi var sorun.
Madem sosyal yardim almiyorlar türkiyedeki mal varligini hangi hakla soruyorlar ögrenin.
Bana cok abartilmis bir liste gibi geldi.
Akillarina gelen ne var ne yok istemisler.
Birbey 3.1
15 Ocak 2025, 19:18
15 senedir tantana etmedilerse sıkıntı çıkarmamaları lazım.
sputnik
15 Ocak 2025, 19:20
Yabancilar yasasi federal bir yasadir. Eyalet ile alakasi yok.
Istenilen belgeler gayet mantikli. Annen bu yasa kadar süresiz oturum alamama nedeni büyük ihtimal gelir yetersizligi. Adamlar bakmak istiyor yeterince geliri varmi yok mu diye. Ona göre bakacaklar. E-devletdende giris-cikislarini gördügü belgeyi istiyor. Eğer annen yılın en 183 gün Almanya'da yaşamadiysa zaten oturum sartlarini ihlal ettiği için oturmayi yüzde 99 uzatmayacaklar. Anmeldung önemli değil. Bedenen en yilda 183 ayağı Almanya topraklarında olması gerekiyor.
Ben zaten olan süresiz oturum kartini uzatmak istediklerini anladim. Neye dayanarak annesinin simdiye kadar süresiz alamadigini cikarttiniz anlamadim.
sputnik
15 Ocak 2025, 19:28
15 senedir tantana etmedilerse sıkıntı çıkarmamaları lazım.
Müflis tüccar eski defterleri karistirirmis.
Birbey 3.1
15 Ocak 2025, 19:28
Kendisi diyorya uzatmak icin. Yeni kart için olsa istemezler.
sputnik
15 Ocak 2025, 19:49
Kendisi diyorya uzatmak icin. Yeni kart için olsa istemezler.
Artik kartlar da süreli.
Oturumunuz süresiz olabilir ama kartiniz Pasaport sürenize entegre edildigi icin kart süreli oluyor haliyle.
Fakat istenen belgelerin olayla alakasini cözemedim. Türkiyedeki tasinmazin buradaki oturumla ne alakasi olabilir?
Nerede yaziyor böyle bir uygulama anlamis degilim.
Bana keyiflerine göre belge istiyorlar gibi geldi.
Birbey 3.1
15 Ocak 2025, 21:17
Oturum süreli olunca uzatabilmek için devletden yardım almayacaksın veya alma ihtimalin olmayacak.
Sen bir süreli oturum kartı ile süresiz oturumu karistiriyorsun.
Oturumun süresiz olabilir. Kart sadece bir kimlikden ibarettir. Yani süresiz oturumun varsa sırf kartı yenilirken para resim ve para istiyorlar. Ama arkadasın annesinde kartın süresi bitmesi sorun değil oturum bitmesi sorun.
44Malatya
26 Ocak 2025, 13:22
Yabancılar polisine gönderdiğim evraklar
- Rentenbescheide der Eheleute ab dem Renteneintritt
- Wohnraumbescheinigung DE (wenn mietfrei, dann Wohnraumbescheinigung der Kinder und Mietvertrag und Passkopie der Kinder, bei Eigentum Grundbuchauszug)
- bestehender Krankenversicherungsschutz im Inland und im Ausland
- E-Devlet Nachweis
Cevap geldi bunu göndermişler, anladığıma göre 1 yıla kadar Türkiye’de kalabilirler diye yazıyor ayriyeten oturum kartı için yeni randevu aldım o da mart ayında.
Frau
ist im Besitz einer Niederlassungserlaubnis.
Frau
& hat sich mindestens 15 Jahre rechtmäßig im Bundesgebiet aufgehalten und erfüllt
derzeit die Voraussetzungen des § 51 Abs. 2 S. 1 AufenthG.
Hinweis:
Diese Bescheinigung ist rein deklaratorisch und begründet keine Rechtswirkung, sondern dokumentiert nur den Kenntnisstand der Ausländerbehörde zum Zeitpunkt der Ausstellung. Das Erlöschen des Aufenthaltstitel ist eine Rechtsfolge, die kraft Gesetzes eintritt, weshalb sich der Inhaber dieser Bescheinigung nicht auf einen Vertrauensschutz berufen kann.
atsiz77
26 Ocak 2025, 16:05
Gözünüz aydın ustam,
aşağıda 1 seneye yakın kalabilir diye bilgi nerde yazıyor ben göremedim?
Gözünüz aydın ustam,
Benim Anne Babam 15 sene önce Türkiyeye Döndü
Annem 2-3 senede bir gelip gidiyor
Hic bir yerdende izin aldigini sanmiyorum
Benim yasadigim sehirdev böyle benim Anne Babam gibi yapan 3-5 kisi var
Anlasilan Alman Makamlari ,Almanyaya girislerde Kisinin Tr de ne kadar kaldigini göremiyor
Birda E-Devletten giriş çıkışları istiyorlar.
acaba 180 günden fazla Almanya dışında kalıyorlarmı onu kontrol etmek istiyorlar.
Ama E-Devlette giris cikis istiyorlar,Kendi kendinizi Ihbar etme olayi
Onlar herseyi goruyor yalniz dulden yapiliyor,alman devletine gore tr ye giden bir kisi devlete yuk olmuyor..
Adlinda 6 ay 1 sene kalma diye bir olay yok,eskiden izin taleb edilirdi ama bu kanunlar yenilendikce eriyip gitti..
Tabi abmelden yapip tr zamanlari adiri abartmadigi surece..
Gözünüz aydın ustam,
Usta detayları kaçırıyorsun § 51 Abs. 2 S. 1 AufenthG.
https://www.gesetze-im-internet.de/aufenthg_2004/__51.html
sich der Ausländer für einen Zeitraum von zwölf aufeinander folgenden Monaten außerhalb des Gebiets aufhält,
in dem die Rechtsstellung eines langfristig Aufenthaltsberechtigten erworben werden kann;
der Zeitraum beträgt 24 aufeinanderfolgende Monate bei einem Ausländer, der zuvor im Besitz einer Blauen Karte EU war,
und bei seinen Familienangehörigen, die zuvor im Besitz einer Aufenthaltserlaubnis nach den §§ 30, 32, 33 oder 36 waren,
Onlar herseyi goruyor yalniz dulden yapiliyor,alman devletine gore tr ye giden bir kisi devlete yuk olmuyor..
Adlinda 6 ay 1 sene kalma diye bir olay yok,eskiden izin taleb edilirdi ama bu kanunlar yenilendikce eriyip gitti..
185 gün Almanya da bulunmayan kişini oturma izni ölüyor
185 gün Almanya da bilfiil yaşaman gerek
kaan-1
26 Ocak 2025, 23:50
Hinweis:
Diese Bescheinigung ist rein deklaratorisch und begründet keine Rechtswirkung, sondern dokumentiert nur den Kenntnisstand der Ausländerbehörde zum Zeitpunkt der Ausstellung. Das Erlöschen des Aufenthaltstitel ist eine Rechtsfolge, die kraft Gesetzes eintritt, weshalb sich der Inhaber dieser Bescheinigung nicht auf einen Vertrauensschutz berufen kann.
slm...burası biraz sakıncalı geliyor..&51 den bahsediyor ama bu belge kanuni geçerliliğin olmadığını ve oturumun iptal olabileceğini ifade ediyor..
Birbey 3.1
27 Ocak 2025, 18:13
51 alabilecegin en yüksek ve dolaysiyla belge.
Burada demek istedigi, "dün dündür", "bugün bugündür". Yani belge dadece suanki duruma gösteriyor demek. Misal yarın yardım almaya kalkarlarsa bu belgeyi iptal edebilirler.
Bu belgeyi kendi anneme babamada aldim. Böyle Almanya 6 ay artı 1 gün burda kalmasina gerek yok.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.