PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya'da ev almak

Esin
08 Ocak 2025, 13:35
Herkese merhaba,

Esimin isi sebebiyle bir bucuk sene önce Romanya dan Almanya ya tasindik. ilk geldigimizde esimin isine yakin yerlerden kizimiza okulda ilk yer bulduğumuz semte yerleştik. Malum bu donemde Ev kiraları çok yüksek, öngöremediğimiz kadar bütçemizi zorluyor. o sebeple belli bir peşinat ile ev almayi dusunduk. fakat Sparkasse ile yaptigimiz ilk görüşmede esimin oturum izni sureli olduğu icin (2028 e kadar) kredi veremeyiz dediler. bu arada esimin is sözleşmesi süresiz ve mavi kart ile geldik buraya. ben Turkiye de yasadigimiz donemde ziraat bankasında calisiyordum ve oradaki bankacılık sistemine hakimim fakat burada çok farklı bir sistem var. bazı internet sotelerinde gecici oturum ile kredi çekilebileceği yazılıyor. acaba bu sitelerdeki faiz oranları mi yüksek olur. forumu günlerdir okuyorum ve çok faydalı bilgilere ulaştım... teşekkürler

sizlere sorum konut kreidisi çekme imkanımız olur mu? ve bu bizim icin zararlı mi olur?

aslında benim annem babam almanya da gastarbeit olarak calismislar bende burda dogdum ama sonra Turkiye de okudum. ailemde sonradan kesin dönüş yaptılar...

:o

Cengiz Bond
08 Ocak 2025, 14:18
süresiz oturum olmadikca tefecilerden haric hicbir banka vermez.

türkiyedeki sistemde ayni.
almanyada herhangi bankaya gitsem bana heran bir milyondan üzeri kredi sorgusuz verir.
türkiyede hicbir banka kredi karti bile vermiyor.

Esin
08 Ocak 2025, 14:38
Şimdi bir morgage danışmanı ile görüştüm bir tanıdık tavsiyesi ile bankalara ile iletişime geçip en uygun kredi için çalıştıklarını iddia etti. Hatta kfw için şansımızı deneyebilirz de dedi. Ama o kadar bilmediğimiz bir mecra ki artısı eksisi tartamıyoruz.

Esin
08 Ocak 2025, 14:39
Türkiyede gelir gösterdiğiniz sürece konut kredisi zorlu olmaz teminat olarak konut var çünkü. Kredi kartı için gelir yoksa nakit blokaj isteyeceklerdir ki bence sizin koşullarınızda nakit kaybı olur. Belli ki burdaki kredibiliteniz yüksek çünkü hiç gerek yok

Birbey 3.1
08 Ocak 2025, 17:02
Almanya'da süresiz oturman yoksa kimse ev kredisi vermez. Bırak süresiz oturma iznini, iş sözleşmen bile süresiz olmadı vermiyorlar.

Almanya konutunu garanti olarak alıyor, ama senin ödeymezsen acil satacakları için çoğu zaman sadece 60% dan hesaplıyorlar değerini.

Birde bankalar Almanya'da icra ile uğraşmak istemiyorlar. Yani konutu başlarına dert olarak görüyorlar.

batum
08 Ocak 2025, 17:10
süresiz oturum olmadikca tefecilerden haric hicbir banka vermez.

3 yil oturumu olan birine, Tefecilik yapanlarda ev parasi vermez

Biraz Nakit var demissiniz.
Biraz dediginiz para Noter ve vergi ödeyim derken biter

Elinizde bir sey kalmaz

murat39
08 Ocak 2025, 17:12
Saglikli bankalar vermez.
Ückagitci , tefecilerin eline düsme.Bir imzanin bedeli agir olur.

Bankalar belli bir risk boyutunu gecen miktari nakit öderseniz , banka kendini garantiye almis olur.Ödememe durumunda icerdeki güvenceyi garantilemistir.Bu sekil kredi verirler.

atsiz77
08 Ocak 2025, 18:04
Esin Burda hangi meblağlardan konuşuyoruz önemli olan bu ?

Eğer artık Yıllarca burda kalmayı düşünüyorsanız Türkiye’deki Emlaklarını satıp burdan nakit Para ile ev/daire alırsın.

Türkiye’deki Emlak sektöründeki Fiyatlar şu an em veremli Yıllarında bu fiyatları bi daha bulman imkansız gibi bence…

webci
08 Ocak 2025, 20:14
Tescilli bankalar haric internetten yarim akilla yapilan onerilere ve kredi cekilmesine karsiyim..
Burada 2 problem var..
Oturma musade ve yuksek kiradan sikayet..
Yuksek kiradan sikayet eden ben nasil ve neye guvenerek 20 veya 25 yillik bir külfet altina girebilirim..
Bu is kendini bilerek celladina teslim etmek gibi bisey..
Tavsiye;
Hic bulasmamak ve şartlarin duzelmesini beklemek..

Esin
09 Ocak 2025, 13:22
Esin Burda hangi meblağlardan konuşuyoruz önemli olan bu ?

Eğer artık Yıllarca burda kalmayı düşünüyorsanız Türkiye’deki Emlaklarını satıp burdan nakit Para ile ev/daire alırsın.

Türkiye’deki Emlak sektöründeki Fiyatlar şu an em veremli Yıllarında bu fiyatları bi daha bulman imkansız gibi bence…

merhaba, normal koşullarda burada kalmayı planlıyoruz. o sebeple muhtemelen mevcut Türkiye de ki evi satacağız. bulduğumuz ev 550.000 euro 200.000 euro peşinat ödeyebiliriz o da en yüksek olabilecek tutar.

merak ettigim diğer konu ise tefeci olarak bahsedilen durum yüksek faizli demek mi? yani sanırım su an almanya piyasasında konut kredi faizleri 3,5-4,5 bandında. tefeci olarak bahsedilen bankalar 5 ve üzeri mi faiz öneriyor. bu tarz tefeci bankalardan kredi alırsak sonra baska bir kredi almakta zorluk mu yaşanıyor.

herkese teşekkürler

batum
09 Ocak 2025, 13:32
merhaba, normal koşullarda burada kalmayı planlıyoruz. o sebeple muhtemelen mevcut Türkiye de ki evi satacağız. bulduğumuz ev 550.000 euro 200.000 euro peşinat ödeyebiliriz o da en yüksek olabilecek tutar.

merak ettigim diğer konu ise tefeci olarak bahsedilen durum yüksek faizli demek mi? yani sanırım su an almanya piyasasında konut kredi faizleri 3,5-4,5 bandında. tefeci olarak bahsedilen bankalar 5 ve üzeri mi faiz öneriyor. bu tarz tefeci bankalardan kredi alırsak sonra baska bir kredi almakta zorluk mu yaşanıyor.

herkese teşekkürler

Millet Almanyada 100-200 bin param olsada Türkiyeye giderim hesaplari yaparken,Birisinin burda Türkiyeden geldim 3 senelik oturumum ve 200 bin Eurom var o parayla ev alcam demesi cok sacma sapan bir sey

Birisi bizimle alay eder gibimi geliyor
Mahmut Agbi senmisin ????

iso98783
09 Ocak 2025, 14:19
Herkese merhaba,

Esimin isi sebebiyle bir bucuk sene önce Romanya dan Almanya ya tasindik. ilk geldigimizde esimin isine yakin yerlerden kizimiza okulda ilk yer bulduğumuz semte yerleştik. Malum bu donemde Ev kiraları çok yüksek, öngöremediğimiz kadar bütçemizi zorluyor. o sebeple belli bir peşinat ile ev almayi dusunduk. fakat Sparkasse ile yaptigimiz ilk görüşmede esimin oturum izni sureli olduğu icin (2028 e kadar) kredi veremeyiz dediler. bu arada esimin is sözleşmesi süresiz ve mavi kart ile geldik buraya. ben Turkiye de yasadigimiz donemde ziraat bankasında calisiyordum ve oradaki bankacılık sistemine hakimim fakat burada çok farklı bir sistem var. bazı internet sotelerinde gecici oturum ile kredi çekilebileceği yazılıyor. acaba bu sitelerdeki faiz oranları mi yüksek olur. forumu günlerdir okuyorum ve çok faydalı bilgilere ulaştım... teşekkürler

sizlere sorum konut kreidisi çekme imkanımız olur mu? ve bu bizim icin zararlı mi olur?

aslında benim annem babam almanya da gastarbeit olarak calismislar bende burda dogdum ama sonra Turkiye de okudum. ailemde sonradan kesin dönüş yaptılar...

merhaba,
düsünce olarak mantikli yani kira yerine ev taksidi ödemek ama malesef kredi almak pek de kolay degil.
tescilli bankalar haric baska yerlere bulasmayin, hem gecici oturum var diyorsunuz onun süresiz olmasini bekleyin.
lakin sunuda göz ardi etmeyin, su ödediginiz kiranin ne kadari kuru kira ( kalt miete ) ne kadari yan gider ( kalorifer,cöp,atik su ) cunki ev sahibi olsaniz bile yan giderleriniz olacak hatta daha fazla vergi sigorta
ve en önemlisi tamirat.
velhasil kira yerine ev öderim demesi kolay lakin ince hesap isteyen konu yukarida yazida ne gelir belirtilmis ne kira yazilmis nede ev almak icin bir meblag biraz kuyuya tas atar gibi olmus..

drakula
09 Ocak 2025, 16:39
Selam,
Bence daire almak daha mantıklı.300bine iyi bir daire alınabilir.200bin peşin verdimi geriye kalan yan masrafları ile 130 bin kredi alınabilir.

atsiz77
09 Ocak 2025, 17:16
Esin Hangi şehirde yaşadığını yazmamışsın,

Almanya’da bölge bölge konut fiyatlarında dağlar kadar fark oluyor.

Mesela NRW Kuzey Ren Westfaliyada 150.000/200.000€ güzel daire hatta belki evde alabilirsin duruma göre.

Bayerne doğru gidersen bu fiyatlara dandik 2 oda bi daire anca alırsın.

Burada kalıcı olduğunu var sayarsak bir kaç sene daha dişini sık ve süresiz oturumu almaya bak.

Çünkü Türkiye’deki varlıklarını satıp 200.000€ burada nakit daire/ev almak mantıklı değil.

Elinde nakitin kalmaz, icabında acil tamirat masrafların olacak bunları karşılaman zor olur.

Benim Rahmetli Teyzeoğlu bu işlerle ( tefecilerle arası iyidi ) uğraşıyordu, Normal Banka faizi 3/4% ile verirken bunlar 6/7/8 % faiz ile veriyorlardı.

Bunların belirli Bankalarda Memur arkadaşları vardı , normal bi insanda gerek prosedürler olmayınca o memurlar devreye girip göz ardı ediliyordu.

Burda sonucda Banka yine kârlı çıkıyor çünkü Krediyi yüksek faizden verip kazanıyor.

Son 1 senede Emlak sahiplerine bi çok zorunlu kanunlar çıktı olumsuz olan, bunlarıda araştırıp göz önünde bulundur araştır.

batum

arkadaş zaten Türkiye’den değil Romanya’dan Almanya’ya taşınmış.

Bazen Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali, demekki var bir bildiği…

batum
09 Ocak 2025, 17:40
batum

Okudumda

Bizi kekliyor gibime geliyor
Konuya bile 10 senedir yazmayan üyeler yazmaya basladi:D

Esin
09 Ocak 2025, 20:23
Biz bayernde yaşıyoruz hessen sınırına yakınız ve küçük bir köydeyiz. Burada çok fazla ev seçeneği yok malesef büyük şehirler gibi değil. Bir tane daire var yeni onun içinde 430 bin euro istiyorlar. Eski evlere bakmaya korkuyoruz hem elimizden iş gelmiyor hem de kimseyi tanımıyoruz.

Esin
09 Ocak 2025, 20:23
Esin Hangi şehirde yaşadığını yazmamışsın,

Almanya’da bölge bölge konut fiyatlarında dağlar kadar fark oluyor.

Mesela NRW Kuzey Ren Westfaliyada 150.000/200.000€ güzel daire hatta belki evde alabilirsin duruma göre.

Bayerne doğru gidersen bu fiyatlara dandik 2 oda bi daire anca alırsın.

Burada kalıcı olduğunu var sayarsak bir kaç sene daha dişini sık ve süresiz oturumu almaya bak.

Çünkü Türkiye’deki varlıklarını satıp 200.000€ burada nakit daire/ev almak mantıklı değil.

Elinde nakitin kalmaz, icabında acil tamirat masrafların olacak bunları karşılaman zor olur.

Benim Rahmetli Teyzeoğlu bu işlerle ( tefecilerle arası iyidi ) uğraşıyordu, Normal Banka faizi 3/4% ile verirken bunlar 6/7/8 % faiz ile veriyorlardı.

Bunların belirli Bankalarda Memur arkadaşları vardı , normal bi insanda gerek prosedürler olmayınca o memurlar devreye girip göz ardı ediliyordu.

Burda sonucda Banka yine kârlı çıkıyor çünkü Krediyi yüksek faizden verip kazanıyor.

Son 1 senede Emlak sahiplerine bi çok zorunlu kanunlar çıktı olumsuz olan, bunlarıda araştırıp göz önünde bulundur araştır.

batum

Nazik yorumunuz için çok teşekkürler…

murat39
09 Ocak 2025, 21:23
Burada kredi alirken standart Bankalar dan sasmayin.

Araci kisiler isi baglayip komusyan almak icin edrafinizda dönerler dalavere evraklarla bir sekilde evi aldirirlar.Komisyonunu alir geri sizi problemler le basbasa birakirlar.

Sen evi kredi aldigin kisiye ipotek ettin.Ona borclusun.Ufak ufak yazilarla parami getir dese.O parayi hemen getiremezsin.6 ay idare eder sonrasinda acik artirmayala satilir.
Adi sani duyulmamis ordan burdan bir kredi veren kurum buldular.Kredi veren kisi kendisini ilk siraya yazdirir.Rang 1 de olur.Yani baska bankalardan elini kolunu baglar.Baska yerlerden kredi alamazsin.Schufa kaydinda kredin miktari görünecektir.
Bu rang 1 deki bankada kredi vermezse ortadasin.

En önemlisi ufak yazilar da neler iceriyor, kendilerinin avantajina o kadar üstü kapali teknik kelimelerle doludur.tuzak cümlelere dikkat etmek gerekir.

Bir de hayat Almanyada cok pahalandi, birseyler bozulsa Cati 20.000 € kalorifer 15.000 € böyle rakamlara da hazirlikli olman gerekir.
2025 de Toprak vergisi hemen hemen 3 kat artisa gecti.

500.000 € bir yer almak icin en az 4.500 € aylik olmasi gerekir.

500.000 € Kredi de en az komisyon parasi olmadan 6 % islem parasi gider.
Banka 3,5% Zins-Faiz ve 2% Tilgung ana paradan ödeme olma sartiyla.
2.292 € her ay ister. ve 29 sene sürer.

Yüksek rakamlarda ev alanlar bütce disinda 1% faiz ken atilanlar.Simdi FAizler 3,5 % cikti.
Alinan ayliklar yerinde hesap cikmiyor.Cogu satisa cikardi ipotege gitmeden.Cogu Esler arasinda enflasyon da alisverise masraflara para yetmiyor..Ayrilmalar fazlalasti..

Uygun bir yer olur.Alista fiat uygun.Türkiyeden birseyler satilir para gelir.Hesap cikar.Bütce dahilinde böyle olur.
Büyük bir borca girmek.Su ortamda iyi düsünmek gerekir.Psilkolejik olarak yipratir ve seni kimse anlamaz.Ne esin ne cocuklarin.Bir de 30 sene süren hesap var isin ucunda.

Herkes normal yasantisini yasamak istiyor.Izine gitmek istiyor.Bir de pahalilik.Hesapda olmayan masraflar.TAmiratlar bozulan yenilenmesi gereken araba..Ev esyalari...Bütün bunlari da hesap etmek gerekir.

Cocuklarin masrafi.Bir ehliyet 4.000 € geliyor.Buna benzer masraflari da hesap etmek gerekir.

Yüksek borc devamli ensende olur.Hesapda cikmayinca ????

2030 yili kirim noktasi olacak.KI hayatimiza daha fazla girecek.Is calisma lar azalacak.
Haftada 4 gün calisma görüsmeleri gündemde.

Ejderabi
10 Ocak 2025, 09:39
Herkese merhaba,

Slm Esin bana özelden yaz ve numarani paylas - belki sana gönüllü olarak yardimci olabilirim.
Ortak noktalarimiz var…

Ama arkadaslarin yazdigi gibi oturma olayi bir engel gözüküyor…

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Esin
10 Ocak 2025, 21:43
Burada kredi alirken standart Bankalar dan sasmayin.
Araci kisiler isi baglayip komusyan almak icin edrafinizda dönerler dalavere evraklarla bir sekilde evi aldirirlar.Komisyonunu alir geri sizi problemler le basbasa birakirlar.

Sen evi kredi aldigin kisiye ipotek ettin.Ona borclusun.Ufak ufak yazilarla parami getir dese.O parayi hemen getiremezsin.6 ay idare eder sonrasinda acik artirmayala satilir.
Adi sani duyulmamis ordan burdan bir kredi veren kurum buldular.Kredi veren kisi kendisini ilk siraya yazdirir.Rang 1 de olur.Yani baska bankalardan elini kolunu baglar.Baska yerlerden kredi alamazsin.Schufa kaydinda kredin miktari görünecektir.
Bu rang 1 deki bankada kredi vermezse ortadasin.

En önemlisi ufak yazilar da neler iceriyor, kendilerinin avantajina o kadar üstü kapali teknik kelimelerle doludur.tuzak cümlelere dikkat etmek gerekir.

Bir de hayat Almanyada cok pahalandi, birseyler bozulsa Cati 20.000 € kalorifer 15.000 € böyle rakamlara da hazirlikli olman gerekir.
2025 de Toprak vergisi hemen hemen 3 kat artisa gecti.

500.000 € bir yer almak icin en az 4.500 € aylik olmasi gerekir.

500.000 € Kredi de en az komisyon parasi olmadan 6 % islem parasi gider.
Banka 3,5% Zins-Faiz ve 2% Tilgung ana paradan ödeme olma sartiyla.
2.292 € her ay ister. ve 29 sene sürer.

Yüksek rakamlarda ev alanlar bütce disinda 1% faiz ken atilanlar.Simdi FAizler 3,5 % cikti.
Alinan ayliklar yerinde hesap cikmiyor.Cogu satisa cikardi ipotege gitmeden.Cogu Esler arasinda enflasyon da alisverise masraflara para yetmiyor..Ayrilmalar fazlalasti..

Uygun bir yer olur.Alista fiat uygun.Türkiyeden birseyler satilir para gelir.Hesap cikar.Bütce dahilinde böyle olur.
Büyük bir borca girmek.Su ortamda iyi düsünmek gerekir.Psilkolejik olarak yipratir ve seni kimse anlamaz.Ne esin ne cocuklarin.Bir de 30 sene süren hesap var isin ucunda.

Herkes normal yasantisini yasamak istiyor.Izine gitmek istiyor.Bir de pahalilik.Hesapda olmayan masraflar.TAmiratlar bozulan yenilenmesi gereken araba..Ev esyalari...Bütün bunlari da hesap etmek gerekir.

Cocuklarin masrafi.Bir ehliyet 4.000 € geliyor.Buna benzer masraflari da hesap etmek gerekir.

Yüksek borc devamli ensende olur.Hesapda cikmayinca ????

2030 yili kirim noktasi olacak.KI hayatimiza daha fazla girecek.Is calisma lar azalacak.
Haftada 4 gün calisma görüsmeleri gündemde.

Sağolun bilgi paylaşımınız için.

Esin
10 Ocak 2025, 21:46
Finans danışmanı ile görüşmemiz sonucunda 3,1 ve 3,4 aralığında bir oran ile kredi imkanı olduğunu öğrendik. Sanırım bu tefeci kategorisine girmez değil mi? Gerçi henüz peşinat vb konusunda net karara varamadık.

Birbey 3.1
10 Ocak 2025, 21:56
Eşin süresiz çalisiyorsa verebilirler. 3,1% normal faiz. Sparkasselerler ve Raiffeisenbanklar pahalı olabiliyor. Daha ucuz kredi istiyorsan check24.de bak. Orada memur ile posta veya online yükleyerek işlemleri yapıyorsun. En ucuz krediyi onlar verebildi.

Piyasada normalinde en ucuz Almanya'daki ING ve Commerbanklar şuanda.

Ejderabi
11 Ocak 2025, 09:57
Finans danışmanı ile görüşmemiz sonucunda 3,1 ve 3,4 aralığında bir oran ile kredi imkanı olduğunu öğrendik. Sanırım bu tefeci kategorisine girmez değil mi? Gerçi henüz peşinat vb konusunda net karara varamadık.

Hayır girmez,
Mavi kartdan ve süresiz kontratdan dolayı kredi çıkabilir bunu yapanların olduğunu okudum.

Tek riskininiz krediyi alıp sonra işinizi kaybedip süreli oturumla eğer iş bulamazsanız. Bu riske girip girmemeyi tartmalısınız.

Konuyu merakdan araştırdım ve öğrendim ki…
Blue Card Expat lara kredi veren Bankalar…
Deutsche Bank
Commerzbank
Hypovereinsbank
Sparkassen
Volksbanken

Sana tavsiyem Interhyp de veya Baufi24 gibi büyük aracılardan Türkce konuşan bir elemandan randevu alıp teklifler alman - sonra yapıp yapmatiyacağını değerlendirirsin.

Ama anladığım kadar aracı kurumlardan teklif de almışsın.

Aslında şimdi detaylarıda paylaşabilirsin
Ev fiyatı
Ne kadar kredi alacaksınız
Evin detayları
Yada burada önceden ev almak için bu tür yazılar var oku onları.

Dikkat et 1960 öncesinin tamiratı. 1960 sonrasından daha zahmetli.

Bende 2018 de Bungalov aldım ve içini yenildim ev 1967 yapımı forumda okuyabilirsin tüm paylaşımları….

Millet Almanyada 100-200 bin param olsada Türkiyeye giderim hesaplari yaparken,Birisinin burda Türkiyeden geldim 3 senelik oturumum ve 200 bin Eurom var o parayla ev alcam demesi cok sacma sapan bir sey

Birisi bizimle alay eder gibimi geliyor
Mahmut Agbi senmisin ????

Batum Usta maalesef olaya tek burada yaşayan ve uzun yıllardır çalışmış jenerasyon dan bahsediyorsun.

Türkiyede yaşayan gençlerin 99%, çalışanların 70% göç derdinde.

Frankfurt da okadar çok Blue Card ile göç eden var ki yüksek pozisyonlarda inanamazsın.

Birde üzerine Chancenkarte Fırsat Kart çıktı. Şimdi gençler bu vize türüyke 1 senelik vize alabilecekler iş aramak için. İş bulmadan yani…
Düzeltiyorum gençler değil kalifiye elemanlar ve üniversite mezunları…Yiğenim Meslek Lisesinden tornacılık öğrendi tüm şartları yerine getiriyır Almanca A1 de lağzım.

Ben Ulusal Vize için başvurdum yiğenim için Ağustosta Fırsat Kart için daha randevu beklenesindeyiz.
Bekleme süresi 10-12 ay düşün herkes TR den gitme derdinde.
Ulusal vizede binlerce başvuru var bunun içinde hem Fırsat Kart hem Aile birleşimi var. Direk Alman İzmir konsolusluğunun bana yolladığı cevaptan bu yorumları yapıyorum.

Ha senin benim gibi Euro olaral emekliliği olanlar tabiki TR ye gitme derdinde. Türkiye Euro geliri olupda yaşamak için Almabyadan pahalı da olsa çok güzel.

Esin
11 Ocak 2025, 14:22
Konuyu merakdan araştırdım ve öğrendim ki…
Blue Card Expat lara kredi veren Bankalar…
Deutsche Bank
Commerzbank
Hypovereinsbank
Sparkassen
Volksbanken

Sana tavsiyem Interhyp de veya Baufi24 gibi büyük aracılardan Türkce konuşan bir elemandan randevu alıp teklifler alman - sonra yapıp yapmatiyacağını değerlendirirsin.

Ama anladığım kadar aracı kurumlardan teklif de almışsın.

Aslında şimdi detaylarıda paylaşabilirsin
Ev fiyatı
Ne kadar kredi alacaksınız
Evin detayları
Yada burada önceden ev almak için bu tür yazılar var oku onları.

Dikkat et 1960 öncesinin tamiratı. 1960 sonrasından daha zahmetli.

Bende 2018 de Bungalov aldım ve içini yenildim ev 1967 yapımı forumda okuyabilirsin tüm paylaşımları….

Detaylı anlatımınız çok faydalı oldu. Ev sıfır yeni yapılmış. Eski bir evi tekrar yaptırmak için çevremiz ve bilgimiz yok açıkcası. Eşimin çalıştığı firma da Türkiye de işe başladı aynı firmanın Romanya fabrikasında çalıştı ordan da Almanya fabrikasına geldik. Expat değiliz burda artık lokal oldu eşim. Allah korusun tabi işi kaybetme ihtimali hep var. Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Onu da değerlendirerek araştırmalarımıza devam edeceğiz. Çok teşekkür ederim.

Sazrwgv
20 Ocak 2025, 02:33
<a href=http://flashtest.80lvl.ru/viewtopic.php?f=3&t=2434/>âûñøåå îáğàçîâàíèå äèïëîì êóïèòü</a>

Jaws57
20 Ocak 2025, 09:17
hic bulasma bu islere altindan kalkamassin almanya bitik hazir paran varmis calisiyorun yeter sana üc günlük dünya saclarin beyazlar bitiremessin bos isler ev almak yaptirmak gecti bosuna basini yakma .ben yandim sende yanma

W211
21 Ocak 2025, 19:57
hic bulasma bu islere altindan kalkamassin almanya bitik hazir paran varmis calisiyorun yeter sana üc günlük dünya saclarin beyazlar bitiremessin bos isler ev almak yaptirmak gecti bosuna basini yakma .ben yandim sende yanma

Bende senin gibi düşünenler denim,
Millet durmadan ev aliyorum parasi olanda aliyor olmayanda

Ejderabi
25 Ocak 2025, 12:24
Ben onu bunu bilmem ama 2012 yilinda ilk dairemi aldigimda kiracimdan warm 490 Euro aliyordum simdi 1.100 Euro. 3 oda 74m2 yapimi 1964.

Parasi olanda almali olmayanda yoksa bu Kapitalist Dünyadaki parasal sisteme yenik kalinacak. Birde simdiye kadar bu sosyal sistem bir sekilde kiralari Almanyada karsiladi ama bence önümüzdeki 10-20 senede sosyal sistemdende eser kalmaayacak.

Simdi derseniz bu kadar yükseldi hersey daha yükselmez derseniz yanilirsiniz cünkü yukariya bu KITLIK da herzaman olaganüstü potansiyal var.

En iyi örnek olarak Ingiltereyi veya Irlandayi size örnek vereyim.

Mesela Dublinda 1 odali daireler 2.000 Euro. Frankfurtda, Berlinde veya en pahali Münihte 1 odayi 800-1500 arasi henüz bulabiliyoruz.

https://youtu.be/xqTI-fs_1M8?si=DKS-j7csZ3pF9ZrS

W211
27 Ocak 2025, 13:33
Demeden duramiyacagim helmut kohl ne demişti biz bu paralari geri getirtmesini iyi biliriz aynende oluyor millet artik Türkiye deki malini mülkünü satip buraya yatirim yapiyor.
Benden demesi türkiyede 1 tane olsun girecek evin olsun bu almanlar birgün yabancilara rest okuyacak bence o zamanda cok yakin bu baslangic

Sdt
27 Ocak 2025, 15:09
ben de artik ev bakiyorum, fiyatlar ve faizler gercekten enteresan.
ama sanki bir düsüs var fiyatlarda.
i

TycooN
27 Ocak 2025, 16:32
Arkadaslar yakin zamanda kredi alan oldu mu? Faizler ne kadar yaklasik? Internette buldugum ve telefonda bana teklif edilenler arasinda cok fark var.

moralist
27 Ocak 2025, 16:52
Trump izin verirse düşünürüm

Musti
27 Ocak 2025, 18:01
Arkadaslar yakin zamanda kredi alan oldu mu? Faizler ne kadar yaklasik? Internette buldugum ve telefonda bana teklif edilenler arasinda cok fark var.
eger ek yoksa 4% ve üzeri

Esin
31 Ocak 2025, 14:12
@Ejderabi yorumunuza sonuna kadar kayılıyorum. Dünya çok değişik bir dönüşüm sürecinde hepimiz için hayırlısı olur inşallah. Biz ev almayı ev sahibinin bizden fahiş nebenkosten istemesi sebebiyle niyetlendik. Tabi şu an öncelikle ev sahibi ile sorunları çözmemiz gerekli çünkü Türkiye de ev satmak neredeyse imkansız, krediler ve nakit sıkıntısı malum. Ama Almanya da kanunlar evsahibi ve kiracı için nasıldır bilmiyoruz. Gerçekten çok zor bir ülkeymiş.

Esin
31 Ocak 2025, 14:13
Ben onu bunu bilmem ama 2012 yilinda ilk dairemi aldigimda kiracimdan warm 490 Euro aliyordum simdi 1.100 Euro. 3 oda 74m2 yapimi 1964.

Parasi olanda almali olmayanda yoksa bu Kapitalist Dünyadaki parasal sisteme yenik kalinacak. Birde simdiye kadar bu sosyal sistem bir sekilde kiralari Almanyada karsiladi ama bence önümüzdeki 10-20 senede sosyal sistemdende eser kalmaayacak.

Simdi derseniz bu kadar yükseldi hersey daha yükselmez derseniz yanilirsiniz cünkü yukariya bu KITLIK da herzaman olaganüstü potansiyal var.

Mesela Dublinda 1 odali daireler 2.000 Euro. Frankfurtda, Berlinde veya en pahali Münihte 1 odayi 800-1500 arasi henüz bulabiliyoruz.

@Ejderabi yorumunuza sonuna kadar kayılıyorum. Dünya çok değişik bir dönüşüm sürecinde hepimiz için hayırlısı olur inşallah. Biz ev almayı ev sahibinin bizden fahiş nebenkosten istemesi sebebiyle niyetlendik. Tabi şu an öncelikle ev sahibi ile sorunları çözmemiz gerekli çünkü Türkiye de ev satmak neredeyse imkansız, krediler ve nakit sıkıntısı malum. Ama Almanya da kanunlar evsahibi ve kiracı için nasıldır bilmiyoruz. Gerçekten çok zor bir ülkeymiş.

batum
31 Ocak 2025, 21:02

1100 eordan sana kalan ne ?
Mesela devlete ödedigin vergi ve diger Masraflar cikdikdan sonra(Hausgeld olayi)

webci
31 Ocak 2025, 21:23
Benim tahminim ev almak isteyenlerin pek on goruleri yok..5 sene sonra almanya sokaklarini fareler kemirecek..almanya afrika ulkesi olma yolunda hizla ilerliyor..
Abd avrupanin basini ukrayna ile yedi simdi de avrupaya laf kalabaligi yapip yalniz birakiyor,mesela macron bey kanada icin adker gonderecekmis,kel scholz almanlarin paralarini ukraynaya peskes cekti..
Italyada meloni hanimin ipi cekilmek uzre..
Dunya ekonomisi iyiye gitmiyor,en son pitonu zayiflatmak icin petrol fiyatlarini dusurecekler..avrupanin parasi ukraynada cöpe gitti
Biz turkler ev almayi dusunuyoruz..
En rahat millet biziz..gunluk yasiyoruz..

Ejderabi
31 Ocak 2025, 21:41
1100 eordan sana kalan ne ?
Mesela devlete ödedigin vergi ve diger Masraflar cikdikdan sonra(Hausgeld olayi)

Bana Hausgeldi cikarinca ayda 680 Euro kaliyor.
Tüm masraflari cikarinca Finanzamta 3500 Euro senelik gelirçıkıyor yani buna 40% dan mesela 1.400 Euro yani aylik 116 Euro vergi yükü var.
Yani aylik net 563 Euro kaliyor.

Yatirim icin bugünün sartlarinda bu daireyi 250.000 Euro ya tabiki almam, ama ilkevim icin belki alinir kiradan kurtulmak icin…Ama Hausgeld yüksek….

Ben bu daireyi 2012 de 80 Bin Euro ya aldim. Eger satsam net 232 Bin Euro kazandiracak, inanilmaz bir yatirim cünkü kiraci ödedi ben para yatirmadim.

Bu parayi Altina yatirsaydim 103% kazanacaktim.
Borsada 363%.
Bu daire 541%.

Dairelerden birinin hesabı…

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250131/5704257a9f5aef19b8062c8540d42d6f.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250131/d38f34c025d3865a420d567cbeeb4443.jpg

Ejderabi
01 Şubat 2025, 07:39
Bu Hausgeld olayını bu daire üzerinden daha detaylı anlatacağım.
Daire almak isteyenlere bir yol gösterir belki.
Eski dairemi yeni dairemi düsük Hausgeld ile….Bu hesap kitap işi…

Ejderabi
01 Şubat 2025, 09:22
Evet şimdi bir masraflara bakalım. Kiracıya yüklenebilen masraflar 2710 Euro ve ev sahibine kalan masraflar 370 Euro +915 Euro tamirat için ayrılan karşılık. Aylığa vurursak ev sahibine toplam 333 Euro bir masraf çıkıyor ve bunun büyük kısmını kiracı ödüyor. Yani bu masrafın büyük kısmı kiracıya yüklenebiliyor yüklenmeyen kısım sadece senelik 371 Euro ve karşılık için ayrılan 915 Euro.

Bu karşılık hemen hemen hiç değişmedi her sene toplanıyor yani 12 senede 12.000 Euro civarı bir karşılık ödedim. Bunun karşılığında eve Çanak anten sistemi kuruldu dış yalıtım yapıldı pencereler değişti balkon yenilendi ve dış cephe boyandı. Bu karşılık sistemi olmasaydı bu kadar masrafı 12.000 Euro’ya Yaptırmazdım. Yani bu karşılık sayesinde evin değeri arttı ve değer düşüklüğü önlendi.

Eski daire aldığınızda mutlaka birikmiş karşılık var mı kontrol edin şimdiye kadar geçmişte bu karşılıklarla neler yapıldı kontrol edin. En kötü ihtimal karşılıkların olmaması ve yapılacak çok tadilatın olması bu durumda zorunlu masraflar tüm daire sahiplerinden temin edilebilir buna almanca olarak Sonderumlage deniliyor. Bu konuya mutlaka dikkat edin. Aslında benim hesaplarda gördüğünüz gibi bu tür eski daireleri uygun fiyata alıp kiracıya vermek çok mantıklı ve getirisi yeni daire alıp da kiraya vermekten çok çok daha yüksek diyebiliriz.

Yeni daire daha çok kendiniz için alırsanız daha mantıklı olur Hem zorunlu karşılık miktarı çok hem yan masraflar çok düşük olur Hem de fazla tamir işleri olmaz. Çünkü tamirat giderleri kendi daireniz olursa zaten Maliye’ye masraf olarak fazla gösteremezsiniz ama kiralık daire olursa Maliye’ye masraf olarak gösterebilirsiniz. O yüzden kiraya verilecek yatırımlık daireler eski olursa daha çok avantajlari var bunlar yukarıda bahsettiğim gibi tadilat ve tamiratlardan oluşacak vergi avantajlari ve düşük maliyetle almanın getiri yükseklikleridir.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250201/597403ad9356bbd608228f0043d827ca.jpg

Ejderabi
01 Şubat 2025, 09:48
Şimdi de yatırım konusunda detaylı bir anlatım yapayım.
Bu daireyi ben 2012 yılında 80.000 Euro’ya aldım ozamanlar bana kira getirisi %3 civarındaydı şimdi ise bana o zamanki yatırım üzerinden kira getirisi %8,82. Bu ne demek oluyor şunu anlatmak istiyorum hani diyoruz ya şimdi ben bu eski binayı 250.000 Euro’ya neden alayım çünkü 250.000 Euro’yu kenara koysam oradan da bir %3 getir sağlayacağım bu şekilde neden kiracı ile uğraşıp da strese gireyim bu sorunun cevabı çok basit. Bir bu dairenin finansmanında bankadan kredi alıyorsunuz yani sizin elinizde olmayan bir yatırımı değerlendiriyorsunuz elinizde olmayan 250.000 Euro sizin olacak birikiminize bir nevi büyük kısmında kiracı dahil oluyor. Şimdi o 250.000 Euro’ya bugünkü kira değerlerinde yaklaşık yüzde 3.01 geliriniz olacak ama on sene sonra kira artışlarını da dahil edersek en az %5 %8 arası bir getiri sağlayacak ve borcun büyük kısmını da kiracı Ödemiş olacak aynı zamanda vergiden düşme imkanlarımız olacak faiz giderleri tadilat masrafları gibi.
Problemli zaman eğer borcunuz biterse gösterecek masrafınız kalmazsa benim gibi o zaman tabii ki Maliye’ye daha yüklü miktarlarda para ödemeniz gerekecek ama bilhassa gençler için uzun vadeli emlak her zaman hem kazandırır hem olmayan parayı değerlendirir .

Ekte yine aynı dairenin verilerini paylaşıyorum gördüğünüz gibi senelik kira gelirleri net olarak gösterilmiştir yani tüm masraflar çıkarılmıştır ve her sene cüzi miktarda artışlar söz konusu masrafların yükselmesine de söz konusu ama masraflar zaten kiracıları yüklendiği için ev sahiplerini fazla ilgilendirmiyor ve değer artisini da hesaba katarsak ekte görmüş olduğunuz grafikte Yaklaşık senelik yüzde 21.01 değer artışı meydana gelmiş ve bu tür detaylı bilgileri hiçbir ev sahibi kimseyle olumlu olarak paylaşmak istemez her zaman masrafları anlatırlar. Kısaca şunu diyebiliriz emlak yatırımlık olarak tabii ki uzun vadeli düşünürsek en iyi yatırım araçlarından birisidir Almanya’da.

Bu yaptığım yorumlar yukardaki paylaşımlar hepsi tabii ki Almanya için geçerlidir Türkiye için çok farklı durum söz konusu ve o alanı ayrı değerlendirmek gerekir.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250201/89db08f27db9e252e68aac1d6f8929bd.jpg

Esin
07 Şubat 2025, 14:11
Şimdi de yatırım konusunda detaylı bir anlatım yapayım.
Bu daireyi ben 2012 yılında 80.000 Euro’ya aldım ozamanlar bana kira getirisi %3 civarındaydı şimdi ise bana o zamanki yatırım üzerinden kira getirisi %8,82. Bu ne demek oluyor şunu anlatmak istiyorum hani diyoruz ya şimdi ben bu eski binayı 250.000 Euro’ya neden alayım çünkü 250.000 Euro’yu kenara koysam oradan da bir %3 getir sağlayacağım bu şekilde neden kiracı ile uğraşıp da strese gireyim bu sorunun cevabı çok basit. Bir bu dairenin finansmanında bankadan kredi alıyorsunuz yani sizin elinizde olmayan bir yatırımı değerlendiriyorsunuz elinizde olmayan 250.000 Euro sizin olacak birikiminize bir nevi büyük kısmında kiracı dahil oluyor. Şimdi o 250.000 Euro’ya bugünkü kira değerlerinde yaklaşık yüzde 3.01 geliriniz olacak ama on sene sonra kira artışlarını da dahil edersek en az %5 %8 arası bir getiri sağlayacak ve borcun büyük kısmını da kiracı Ödemiş olacak aynı zamanda vergiden düşme imkanlarımız olacak faiz giderleri tadilat masrafları gibi.
Problemli zaman eğer borcunuz biterse gösterecek masrafınız kalmazsa benim gibi o zaman tabii ki Maliye’ye daha yüklü miktarlarda para ödemeniz gerekecek ama bilhassa gençler için uzun vadeli emlak her zaman hem kazandırır hem olmayan parayı değerlendirir .

Ekte yine aynı dairenin verilerini paylaşıyorum gördüğünüz gibi senelik kira gelirleri net olarak gösterilmiştir yani tüm masraflar çıkarılmıştır ve her sene cüzi miktarda artışlar söz konusu masrafların yükselmesine de söz konusu ama masraflar zaten kiracıları yüklendiği için ev sahiplerini fazla ilgilendirmiyor ve değer artisini da hesaba katarsak ekte görmüş olduğunuz grafikte Yaklaşık senelik yüzde 21.01 değer artışı meydana gelmiş ve bu tür detaylı bilgileri hiçbir ev sahibi kimseyle olumlu olarak paylaşmak istemez her zaman masrafları anlatırlar. Kısaca şunu diyebiliriz emlak yatırımlık olarak tabii ki uzun vadeli düşünürsek en iyi yatırım araçlarından birisidir Almanya’da.

Bu yaptığım yorumlar yukardaki paylaşımlar hepsi tabii ki Almanya için geçerlidir Türkiye için çok farklı durum söz konusu ve o alanı ayrı değerlendirmek gerekir.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250201/89db08f27db9e252e68aac1d6f8929bd.jpg

@ejderabi müthiş bir anlatım tüm detaylarıyla hemde. Elinize sağlık. Peki şimdi Türkiye de olan evimizi satıp hiç kredi çekmeden 200.000 euro değerinde küçük bir konut/daire alıp kiraya vermek bizim açımızadan mantıklı olur mu? Biz kendimiz yine kira da oturcağız ama. Burda vergisel boyut bambaşka henüz öğrenemediğim için tecrübenizden faydalanmak isterim açıkcası.

Cengiz Bond
07 Şubat 2025, 14:41
@ejderabi müthiş bir anlatım tüm detaylarıyla hemde. Elinize sağlık. Peki şimdi Türkiye de olan evimizi satıp hiç kredi çekmeden 200.000 euro değerinde küçük bir konut/daire alıp kiraya vermek bizim açımızadan mantıklı olur mu? Biz kendimiz yine kira da oturcağız ama. Burda vergisel boyut bambaşka henüz öğrenemediğim için tecrübenizden faydalanmak isterim açıkcası.

ben olsam o 200.000 euro ile, 2, 3 veya 4 daire alirim.

yani yerine göre 50.000 Eigenkapital ile, yerine göre 100.000 € Eigenkapital ile.
ben mümkün oldukca az Eigenkapital kullanirdim.

yukarda Ejder abinin dedigi gibi uygulayacaksin.
borcu zaten kiraci ödeyek. faizi sen gelirinden düsüreceksin.

Ejderabi
07 Şubat 2025, 15:20
ben olsam o 200.000 euro ile, 2, 3 veya 4 daire alirim.

yani yerine göre 50.000 Eigenkapital ile, yerine göre 100.000 € Eigenkapital ile.
ben mümkün oldukca az Eigenkapital kullanirdim.

yukarda Ejder abinin dedigi gibi uygulayacaksin.
borcu zaten kiraci ödeyek. faizi sen gelirinden düsüreceksin.

Aynen katiliyorum yoksa kira gelirine kisisel vergi oranindan tahminim 30%-40% vergi ödeyecek hic yoktan.

Ayrica kira getirin senelik 3% civarinda olacak.

Onun yerine eger Türkiyedeki evi satip parayi buraya getirip burada degerlendirirsin. Faiz ve temettü gelirlerinin 2.000 Euro muaf ve sadece üzeri 25% vergi.
Saglam oturum alana kadar bankaya yatirsan 3% den burada daha mantikli.

webci
07 Şubat 2025, 19:34
Tr de evi satip buradan ev almak pek dogru degil gibi..
Buranin sartlari agir,ekonomi kotu,adamlar 2028 de savasdan bahsediyor..tr de malin mulkun buraya nazaran daha cok para ediyor,katlaniyor .herkes kendi bilir..