Orijinalini görmek için tıklayınız : Absolute Halteverbot dan 50€ ceza yemişim itiraz edersem silerlermi
Merhaba arkadaşlar
02•12•2024 den 23•12 2024 tarihine kadar aracımı evimin önüne normal park yerine hiç bir park yasağı olmayan yere park Edip Türkiye’ye tatile gittim.
Kısa bir süreliğine absolute Halteverbot lahanası koymuşlar Ve sonra kaldırmışlar ağaçları Budamak için tabi geldiklerinde benim araç orada duruyor ve 50 Euro ceza yazmışlar
Şimdi ben bu cezaya itiraz etmek istiyorum ben aracı bıraktım da park yasağı yoktu diye
Sizce başarılı oluyor muyum 50 Euro da değilim ama ben haksızlık olarak düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz.
Merhaba arkadaşlar
02•12•2024 den 23•12 2024 tarihine kadar aracımı evimin önüne normal park yerine hiç bir park yasağı olmayan yere park Edip Türkiye’ye tatile gittim.
Kısa bir süreliğine absolute Halteverbot lahanası koymuşlar Ve sonra kaldırmışlar ağaçları Budamak için tabi geldiklerinde benim araç orada duruyor ve 50 Euro ceza yazmışlar
Şimdi ben bu cezaya itiraz etmek istiyorum ben aracı bıraktım da park yasağı yoktu diye
Sizce başarılı oluyor muyum 50 Euro da değilim ama ben haksızlık olarak düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz.
Valla 1000% Haklisinda
Bu behördelerle 100000% hakli olsan basa cikamazsin
Ne edip yapip seni Haksiz cikarirlar
Itiraz edersen is uzar 50 euroluk ceza 500 euro olur
yinede sen bilirsin
Birbey 3.1
07 Ocak 2025, 23:26
Boşuna uğraşma. Bu olay daha önce tantanası olmuş.
Buyur burdan oku:
https://www.anwalt.de/rechtstipps/halteverbot-waehrend-des-urlaubs-auf-parkplatz-aufgestellt-wann-ist-abschleppen-erlaubt_136393.html
Burdanda izle:
https://youtu.be/EOBEYJGXSh0?feature=shared
Geçmiş olsun.
Tamamda adam kevhayi koyduklarinda tr de imis..
Tr de oldugunu en azindan ispatlasin ve itiraz etsin..
Tabi belediyenin de yavsak oldugunuda dusunursek sonuc alma ssnsi dusuk diyebiliriz ama bos yere de kaziklanmamak gerek...
Ordnungsamta gidip guzel bir konusmakta fayda var..
Bakarsin biri insafa gelir;)
Ben bir itiraz dilekçesi yazdım uçak biletimin kopyasında ekledim yarın postaya vereceğim şansımı bir deneyeceğim çok çok Mahnung ile öderim diye düşünüyorum
Birbey 3.1
08 Ocak 2025, 00:45
Ben bir itiraz dilekçesi yazdım uçak biletimin kopyasında ekledim yarın postaya vereceğim şansımı bir deneyeceğim çok çok Mahnung ile öderim diye düşünüyorum
Ustam mektup devrimi kaldı. Mail diye birşey var...
Arkadaşlar, hak ile adaleti hiç bir zaman karıştırmayın. Adalet sadece devletin koyduğu kurallardır. Bu kurallar maalesef Onur'da olduğu gibi haklının yanında olmayabiliyor.
Şansın varsa ve iyi bir memura dek gelirsen belki siler. Ama düşük bir olasılık.
Arabalar nereye park edilir ve ne kadar park edilir veya izindeyken nekadar araba bir caddede kapali kalabilir,,bunlara baktim ama senin durumunda bir ceza yemek yok,,yani bir calisma var ve senin araba izindeyken o caddede kalmis..bu durumda ceza yenmez,sen nereden bilecektin orada calisma var,,ayrica illada gerekiyorsa araban versetzen yapilabilirdi,ama onlarda bilmiyor sen izindesin,sende bilmiyorsun orada calisma var..
Yani resmen zorbalik oluyor,,
Yazi,itiraz şu bu..uzun surer,,senin mektup 1 haftada ulasir,icabinda okunmaz,bakmazlar,,onlar cevap xazacak 2 hafta surecek..ben yazdimki git gorus..en kestirme ve hizli is bitirme..
Oyle direk email uzeri olmaz..
Onlarin appleri var oradan yazabilirsin..
Strasenschäden,falschparker bazen bunlari ben de resim cekip gonderiyorum,,hemen damliyorlar..
Almanyada belediyeciligin moki cikmis..
Bazi yerlerde bazi trinkhalle yakinlarindaki sokak serserisi ayyaslara icki bedava verip yanlis park eden veya sakatlar parkini isgal eden veya e-parklari isgal eden arabalar olursa ,resim cektirip veya tel cekip ordnungssmtla irtibata gecmesini sagliyorlar..
Ordnungsamt daki parkwächter serserileride sagda solda gic salliyor veya burolarda fingirdesiyor..
Ne gunlere kaldik..
atsiz77
08 Ocak 2025, 10:17
Elinde Belgeler mevcut gönder gitsin kayıp edecek bi durum yok.
Bazen böyle durumlarda Kulanz üzeri cezayı kaldırıyorlar.
Bu birazda Memurun inisiyatifine kalmış bi şey…
Şöyle bir şey var Durma yasağı 72 saat önce konması gerek
https://kanzlei-dssd.de/verwaltungsrecht/waehrend-des-urlaubs-abgeschleppt/
internete baktım kadının biri arabasını park etmiş
izine gitmis o arada halteverbot koymuşler arabayı çekmişler
Kadın itiraz etmiş .. Mahkeme 72 saat içinde arabanın çekilmesi gerektiğini
ama arabayı 4.günde çektikleri için cezayı ödemek zorunda kalmış, kadın haksız çıkımış
https://www.justiz.nrw.de/nrwe/ovgs/ovg_nrw/j2016/5_A_470_14_Urteil_20160913.html
arkadas
08 Ocak 2025, 12:21
Slm,
bencede kanitlarinla itiraz et bende olsam aynisini yapardim. Ben hayatta hakli oldugumu zannettigim bütün davalari kazandim. Cezalarda tabiiki birazda memurun insafina kalmis. En azindan denemedim demezsin. Bol sanslar
Merhaba arkadaşlar
Birbey 3.1
08 Ocak 2025, 12:48
İstina yapacaklarını ama sanmam. Bir sefer istisna yaptınmı başkasına örnek vermiş oluyorsun. Bu riske girmez memur.
Bugün yazılı olarak itirazını yaptım bekleyip göreceğiz sonucunu size buradan bilgi veririm
Bugün yazılı olarak itirazını yaptım bekleyip göreceğiz sonucunu size buradan bilgi veririm
Basarirsan Gazetelere kesin cikarsin
cünkü Almanyada Memurlara karsi zafer kazanmis ilk kisi olursun ;) ok78rcp
arkadas
08 Ocak 2025, 19:30
Memurun istisna yapmasi onun karari ve onur arkadasin itiraz etme hakki var. Yani bu durum normal degil onun icin umutluyum.
İstina yapacaklarını ama sanmam. Bir sefer istisna yaptınmı başkasına örnek vermiş oluyorsun. Bu riske girmez memur.
Basari olmasa bile mucadele var ..
Herseye eyvallah demeden iyidir..azini bulamayan coguna hic kavusamaz..
Haline insanin sukretmesi gerek..
Duzen somuru duzeni,birilerinin konfortu ve argosunu tatmin etmesi icin bazilarinin somurulmesi lazim..
Konuyu acmak istemiyorum..
Sunu bilinki sade almanya degil tum avrupada somuru duzeni 2025 ile dahada hizli bir sekilde badlamis oldu..
Herseye hazirlikli olunmali ama cozum olarak bizim yapacagimiz cok birsey yok...
Evet arkadaşlar şansımi denedim ama olmadı denemeseydim rahat uyuyamazdim bu gün cevap geldi gelen yazıyı alta yapıştırmıyorum.
Ordnungswidrigkeit begangen zu haben:
Ordnungswidrigkeit
(Zeichen 283) und behinderten
Die von Ihnen abgegebene Äußerung konnte Sie nicht vom Vorwurf der Ordnungswidrigkeit entlasten.
Ihr Fahrzeug parkte am 17.12.2024 in einer Verbotszone, die durch mobile Haltverbotsschilder anlässlich von Baumpflegearbeiten eingerichtet wurde.
Das Zeichen 283 verbietet jedes Halten und Parken auf der Fahrbahn. Hier dürfen weder Ladegeschäfte durchgeführt werden noch Personen ein- oder aussteigen.
Durch das Aufstellen des Verkehrszeichens 283 (absolutes Haltverbot) drei Tage vor Beginn des Gültigkeitszeitraumes wurde in Form einer Allgemeinverfügung im Sinne des § 35 Satz 2 Verwaltungsverfahrensgesetz (VWVG) der Allgemeinheit rechtsverbindlich das absolute Haltverbot mitgeteilt.
Ich darf Sie darauf hinweisen, dass bereits die Anordnung einer Sonderbeschilderung einer Allgemeinverfügung gleichkommt. Sie wird wirksam bekannt gemacht durch Aufstellung der in Rede stehenden Beschilderung. Sie wirkt für und gegen jeden, der in ihren Bereich kommt oder sich darin aufhält,
Die Beschilderung wurde am 12.12.2024 aufgestellt und überprüft.
Jede/r Fahrzeugbesitzer/in hat nach höchstrichterlicher Rechtsprechung die Pflicht, wenn sein Fahrzeug auf öffentlichen Parkflächen abgestellt ist, sich alle 3 Tage zu vergewissern, ob sich die verkehrsrechtlichen Verhältnisse geändert haben.
Jede/r Kraftfahrerin muss gerade in einer Großstadt wie Köln mit (mobilen) Halt- und Parkverboten rechnen und darf nicht darauf vertrauen, dass eine Parkanordnung unverändert bleibt und das Parken an einer bestimmten Stelle immer zulässig ist.
Es wäre Ihnen möglich gewesen, die Nachschau nach dem Fahrzeug auf eine andere Person zu übertragen. Diese hätte das Fahrzeug dann rechtzeitig versetzen können.
Ihnen wird mit diesem Schreiben nochmals Gelegenheit gegeben, innerhalb von einer Woche, gerechnet vom Datum des Poststempels ab, das Verwarnungsgeld in Höhe von 50,00 EUR unter Angabe des Kassenzeichens xxxxxxxxxxx zu zahlen. Sollte innerhalb der Frist die Zahlung nicht erfolgt sein, ergeht ein kostenpflichtiger Bußgeldbescheid.
Mit freundlichen Grüßen
Im Auftrag
Hoffmann
atsiz77
15 Ocak 2025, 17:47
Sadece sana cevap vermek için yazılmış bi cevap. aşağıda cümleler biraz saçma değilmi ?
Böyle bi kanun yoksa neye göre bunu yazıyor?
Jede/r Fahrzeugbesitzer/in hat nach höchstrichterlicher Rechtsprechung die Pflicht, wenn sein Fahrzeug auf öffentlichen Parkflächen abgestellt ist, sich alle 3 Tage zu vergewissern, ob sich die verkehrsrechtlichen Verhältnisse geändert haben.
Jede/r Kraftfahrerin muss gerade in einer Großstadt wie Köln mit (mobilen) Halt- und Parkverboten rechnen und darf nicht darauf vertrauen, dass eine Parkanordnung unverändert bleibt und das Parken an einer bestimmten Stelle immer zulässig ist.
Evet arkadaşlar şansımi denedim ama olmadı denemeseydim rahat uyuyamazdim bu gün cevap geldi gelen yazıyı alta yapıştırmıyorum.
Ordnungswidrigkeit begangen zu haben:
Ordnungswidrigkeit
(Zeichen 283) und behinderten
Die von Ihnen abgegebene Äußerung konnte Sie nicht vom Vorwurf der Ordnungswidrigkeit entlasten.
Ihr Fahrzeug parkte am 17.12.2024 in einer Verbotszone, die durch mobile Haltverbotsschilder anlässlich von Baumpflegearbeiten eingerichtet wurde.
Das Zeichen 283 verbietet jedes Halten und Parken auf der Fahrbahn. Hier dürfen weder Ladegeschäfte durchgeführt werden noch Personen ein- oder aussteigen.
Durch das Aufstellen des Verkehrszeichens 283 (absolutes Haltverbot) drei Tage vor Beginn des Gültigkeitszeitraumes wurde in Form einer Allgemeinverfügung im Sinne des § 35 Satz 2 Verwaltungsverfahrensgesetz (VWVG) der Allgemeinheit rechtsverbindlich das absolute Haltverbot mitgeteilt.
Ich darf Sie darauf hinweisen, dass bereits die Anordnung einer Sonderbeschilderung einer Allgemeinverfügung gleichkommt. Sie wird wirksam bekannt gemacht durch Aufstellung der in Rede stehenden Beschilderung. Sie wirkt für und gegen jeden, der in ihren Bereich kommt oder sich darin aufhält,
Die Beschilderung wurde am 12.12.2024 aufgestellt und überprüft.
Es wäre Ihnen möglich gewesen, die Nachschau nach dem Fahrzeug auf eine andere Person zu übertragen. Diese hätte das Fahrzeug dann rechtzeitig versetzen können.
Ihnen wird mit diesem Schreiben nochmals Gelegenheit gegeben, innerhalb von einer Woche, gerechnet vom Datum des Poststempels ab, das Verwarnungsgeld in Höhe von 50,00 EUR unter Angabe des Kassenzeichens xxxxxxxxxxx zu zahlen. Sollte innerhalb der Frist die Zahlung nicht erfolgt sein, ergeht ein kostenpflichtiger Bußgeldbescheid.
Mit freundlichen Grüßen
Im Auftrag
Hoffmann
Usta ilk mesajlardada yazdım kadının biri yüksek mahkemelere kadar gitmiş kabul etmemişler
https://nrwe.justiz.nrw.de/ovgs/ovg_nrw/j2016/5_A_470_14_Urteil_20160913.html
Geçende bizim sokağın içine tuzlama araçları için durma yasağı koydulardı
Tuzlama arabası geldi yasakta duran bütün arabaların plakalarını çekti
Cezayı bekliyorum artık 50€ elimden öper
Birbey 3.1
15 Ocak 2025, 19:13
Sadece sana cevap vermek için yazılmış bi cevap. aşağıda cümleler biraz saçma değilmi ?
Böyle bi kanun yoksa neye göre bunu yazıyor?
Kanun yok ama genelge var diyor.
sputnik
15 Ocak 2025, 19:34
Tebrik ederim. Umarim istedigin sonucu alirsin.
Olmasa da en azindan "denedim de olmadi" dersin.
Ama ya olur da itirazin kabul edilirse...
arkadas
16 Ocak 2025, 15:54
Arkadaslar itiraz edince ilgilenen memur kabul edebiliyor. Peki neden diyeceksiniz ugrasmak istemiyorlar ve zaten süpheli durumlari genelde kabul ediyorlar.
Ben Devlette calisiyorum ondan biraz bilgim var. Benim basimada benzer bir hadise geldi: Ben parkimi yaptim ve Parkschein i camin önüne koymustum. Geldimki bir tane ceza birde bir kagit daha yazmislar insafli davrandik cekici cagirmadik diye.
Bende o durumun fotografini cektim ve Parkscheinla birlikte itiraz ettim, özür dilediler ve konu kapandi.
Sunuda belirteyim benim arabam büyük VW Phaeton 5.0 arabamin ön tarafi Behinderten Parkplatza 3-5 santim girmis cünkü daha arkadaki parkeden cok yakin park etmisti.
Arkadaslar itiraz edince ilgilenen memur kabul edebiliyor. Peki neden diyeceksiniz ugrasmak istemiyorlar ve zaten süpheli durumlari genelde kabul ediyorlar.
Ben Devlette calisiyorum ondan biraz bilgim var. Benim basimada benzer bir hadise geldi: Ben parkimi yaptim ve Parkschein i camin önüne koymustum. Geldimki bir tane ceza birde bir kagit daha yazmislar insafli davrandik cekici cagirmadik diye.
Bende o durumun fotografini cektim ve Parkscheinla birlikte itiraz ettim, özür dilediler ve konu kapandi.
Sunuda belirteyim benim arabam büyük VW Phaeton 5.0 arabamin ön tarafi Behinderten Parkplatza 3-5 santim girmis cünkü daha arkadaki parkeden cok yakin park etmisti.
4-5 sene önce bir arkadaş çağırdı, arabayı park ettim park biletini ödedim camın önüne koydum
arkadaşın işini hallettim arabaya geri döndüm
Bir baktım arabayı kaldırmışlar çekecekler cezayı yazan kadın da arabanın başındaydı niye dedim ... "Sakat Park" yerine park etmişiniz dedi
Kadın a dedim görmedim gerçektende ben park ederken sakat park yeri işaretinin önünde kamyon vardı
Kamyon bütün işareti kapatmış görmedim dedim bende park yerini ödedim park ettim dedim hatta çektiğim park biletini gösterdim.
Kadına dil döktüm kadın ben daha cezayi el cihazında onaylamadım çekiçi ile anlaş dedi
Çekicideki arkadaşta Türk tü yanımdakinin arkadaşı çıktı.
Çekici ile Cezacı kadın bakıştılar..
Zarzor çekici arkadaşı ikna ettik vazgeçti
Kadında cezayı sildi
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.