Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizlererin Cocuklarina veya Torunlarina Noel Baba geliyormu

batum
26 Aralık 2024, 14:00
Biliyoruz elhamdüllah Hepmiz Müslümaniz o yüzden Konuda Müslamanlik konularina girmeden yazisalim
Tartismak isteyen varsa Gidip Instagram veya Facebookda Tartissin

Gelelim Konuya

Cocuklariniza veya Torunlariniza Noel Baba ile Hediye veriyormusunuz veya Noel de Hediyesi aliyormusunuz
Biz yapiyorduk Cocuklar büyüdüler daha yapmiyoruz,ama Torunlar yanimizdda olsaydi yine yapardik
Amac Noel Kutlamak degil,Cocuklari Sevindirmekdi.....

webci
26 Aralık 2024, 14:41
Cocuklari norlde sevindirmene gerek yok..noelden sonrada yapabilirsin..noelde cocuklari sevindirme kisvesi altinda noeli kutlamalarina gerek yok,herseye de bir kilif uydurmeya gerek yok..ALLAH var yilbasida bole,,iki kisi o gece kizartip bir tavuk yese yilbasi niyetine yemis olur..
Biz musluman toplum oldugumuz icin konuyu muslumanlik disi tartisamayiz ,,o cocuklar yarin buyuyecek ve bu adette boyle devam edecek..
Konuyu cok uzatmadan herkes serbesttir hurdur ve bedelini odeyecek kadarda konuya vakif olmalidir..
Yapanlara sadece hiristiyan bir bayram oldugunu ve hz.isayi da bu ise alet ederek serefsizlik yaptiklarini hatirlatmak gerekir..
Zaten imi cimi olmadan yaslisindan kucugune kadar bu ise bulasmisiz,kimseyi kinayacak halimiz yok..ben ALLAH var gorur duyar bu yuzden hatirlatma gorevimi yaparim bukadar..
Unutmadan bu yil yani yilanin basi gecesi 3 aylarin gurisi ve o gece recep ayi nin ilk gecesi..
Boyle derdi olmayanlarada bisey diyecek halimiz yoktur..

batum
26 Aralık 2024, 19:36
Cocuklari norlde sevindirmene gerek yok..noelden sonrada yapabilirsin..noelde cocuklari sevindirme kisvesi altinda noeli kutlamalarina gerek yok

Noel kutlamasindan bahsetmedim
Konu Hediye idi

Noel Kutlamalarini Türkiyede ve Arap Ülkelerindede yapiyorlar(Youtube de bir sürü video var)

Birbey 3.1
26 Aralık 2024, 20:21
Ben bir sıkıntı görmüyorum, ancak çocuklarımada noel olduğu için değil, noel kutlamadığımızı anlatarak alıyorum alırsam.

Ben böyle konularda liberal birisiyim. Başkada dinde iyi birşey varsa yapmakda bir sorun görmüyorum.

Zaten başımıza ne geliyorsa dünyada bu dinler arasında savaşlardan geliyor. Kimse kimsenin dinine saygı duymuyor.

atsiz77
26 Aralık 2024, 21:48
Ben küçükken Annem benim ayakkabılarıma çikolata vs koyardı, ilk zamanlarda bizde çocuklarımıza yaptık ama daha sonra bıraktık.

Torunlar olsada yapmazdım şimdi, onun yerine Ramazan Kurban bayramları veya Kandillerde hediyeler alırım.

webci
27 Aralık 2024, 14:42
Noel kutlamasindan bahsetmedim
Konu Hediye idi

Noel Kutlamalarini Türkiyede ve Arap Ülkelerindede yapiyorlar(Youtube de bir sürü video var)

Tamam ustam anladim..
Ama benim gorup sahit oldugum alinacaksa bi hediye bitte noel de alinmasin..ben sadece kimseyi elestirmeden bildigimi yaziyorum,ve diyorumki yanlisdir..diger arap ulkeleri ne alt eder kimse gozetlemesin,diyorumya hersey goretek adet haline gelerek oluyor..
Biz dunyada 3 milyar insani tek tek hatim indirerek dzeltemeyiz..bana gore dogrulari duyun,istediginizi yapin..biliyorum bazilari hep ayni dersi veriyor diyerek beni elestiriyor ama no problem..
Hayirli cumalar dostlar..

murat39
27 Aralık 2024, 16:07
Webci ustanin yazmis olduguna su sekilde hak veriyorum.

Cocuklari sevindirmek hediye almak tabiki hepimizin kabul ettigi ve yaptigimiz bir olay.

Ama bu hediye isini Noel günü olmasi Cocuklarda Noel algilamasiyla karsi karsiya birakir.Ileri dönemlerde Nesillerde PROBLEM lerle karsilasilir.Onun icin O güne özgü tarihlerde verilmesi ni bende dogru bulmuyorum.
Noel Hristiyan aleminin bir bayrami.Hazreti Isanin dogumunun kutlanmasi.Cocuklar okullarda arkadaslarinda bayram havasinda bir de

Baba - Anne olarak böyle etkinlikde bulunursaniz cocuk babam yaptigina göre dogru bizde de bayram demek ki diyebilir.Hafizalarda kalir.Cocuk yetistirmek zaten basli basina problem

W211
29 Aralık 2024, 19:19
Bizim inancimiza göre yok,yani müslümanlikda.....ha senin inancin hiristiyanliksa onu bilemem ozaman sen o dini yasiyorsun ne diyeyim ben herkesin dinine saygiliyim benim dinimde kitabimda böyle birsey yazmiyor ...

batum
29 Aralık 2024, 20:50
Bizim inancimiza göre yok,yani müslümanlikda.....ha senin inancin hiristiyanliksa onu bilemem ozaman sen o dini yasiyorsun ne diyeyim ben herkesin dinine saygiliyim benim dinimde kitabimda böyle birsey yazmiyor ...

Yapmiyorum,Etmiyorum,dinimize aykiri veya herhangi bir sey yaz sorun yok
Ama niye
.ha senin inancin hiristiyanliksa onu bilemem yaziyorsun

Baskasina Iftira atmak Noelde Hediye almakdanda beter degilmi ??

Beni Allah biliyor ,Senin veya baskasinin bana ne yazdigi hic önemli degil
Yukarda yazdigim gibi tartismaya gerek yok