PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kira geliri almanyada bildirmek

dersimlix
26 Aralık 2024, 00:42
Slmlar,

Baslik oldumu bilemem veya burayasoruldumu bulamadim.

Türkiye,de kira gelirini almanyada bildirmem gerekiyormu senelik yapilan vergi,de?
Türkiyede kira gelir Vergisi her sene ödemekteyim.

Cevaplar için şimdiden teşekkür

Cengiz Bond
26 Aralık 2024, 01:51
yok almanyada bildirmene gerek yok.

dersimlix
26 Aralık 2024, 09:42
Burda orturdugum yerde arkadaslar bildirmen gerekiyordu dediler,de Finanzamta.
Ögle,degilse süper tabiki

Teşekkürler

Cengiz Bond
26 Aralık 2024, 14:54
söyle diyeyim, bildirmen gerekiyor, ama vergisini ödemiyorsun.
ama steuererklärung da dikkat et, türkiyeden oldugunu belirtmezsen, vergisini ödersin.

bildermenin nedeni ise, bu türkiyede elde ettigin kazanc senin gelirini ekleniyor, ona göre türkiyede kiradan elde etmedigin gelirin icin Steuersatz belirleniyor.

mesela:

1. Fall
almanya unselbstständige Arbeit gelir: 50.000 €
Steuersatz 30%
fällige Steuern: 50,000 * 0,3 = 15.000 €

2. Fall
almanya unselbstständige Arbeit gelir: 50.000 €
türkiye kira geliri: 10.000 €
gelir 60.000 € oldugu icin Steuersatz 35% oluyor
fällige Steuern: 50.000 * 0,35% = 17.500 €

ama kira gelirine vergi ödemiyorsun :-)
kira gelirine de vergi ödemis olsaydin:

(50.000 + 10.000) * 0,35 = 21.000 € vergi cikardi.

murat39
26 Aralık 2024, 16:44
Finanzamt Türkiye de Emeklilik geliri.Kira geliri ni bildirmeniz gerekir.
Türkiye emeklilikde 2 aylik ortalama Finanzamt a gidiyor.(Kisiden kisiye degisir ama ortalama) 1 aylik da Krankenkasse ye gidiyor. Bilgi amacli okuyan arkadaslara.
Cengiz Bond usta ya tesekkürler.

Lohnstuer bölümünde yurtdisi gelirler bölümü var.Ona dikkat edin bir de Lohnsteuer inizi zamaninda doldurun.
Zamaninda doldurulmayan Lohnsteuerlere aylik 25 € gecikme cezasi birikiyor.
Gec 1-2 sene sonrada olsa biriken ceza üzerine ekleniyor.Lohnsteuer hesabinda.
https://www.google.de/search?q=lohnsteuer+erkl%C3%A4rung+vers%C3%A4mnis+ zuschlag&sca_esv=4f47e429c3678d6c&source=hp&ei=v21tZ87jGZOH7NYP2duIgAE&iflsig=AL9hbdgAAAAAZ217zwg4KpNOEJ4dRy9X4-u1BB0wfh2w&ved=0ahUKEwiOv_j-18WKAxWTA9sEHdktAhAQ4dUDCBA&uact=5&oq=lohnsteuer+erkl%C3%A4rung+vers%C3%A4mnis+zuschl ag&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6Iilsb2huc3RldWVyIGVya2zDpHJ1bmcg dmVyc8OkbW5pcyB6dXNjaGxhZzIHEAAYgAQYDTIIEAAYgAQYog QyCBAAGIAEGKIEMggQABiiBBiJBTIIEAAYgAQYogRI8asBUABY _acBcAB4AJABAZgB8AOgAdwkqgELMjAuMTYuMS4xLjG4AQPIAQ D4AQGYAiagArMhwgIREC4YgAQYsQMY0QMYgwEYxwHCAgsQABiA BBixAxiDAcICCBAAGIAEGLEDwgIFEAAYgATCAgsQLhiABBixAx iDAcICDhAuGIAEGLEDGIMBGIoFwgIFEC4YgATCAg4QLhiABBix AxjRAxjHAcICCxAAGIAEGJIDGLgEwgIIEAAYgAQYyQPCAgcQAB iABBgKwgIJEAAYgAQYChgNwgIGEAAYDRgewgIIEAAYChgNGB7C AggQABgIGA0YHsICBxAhGKABGArCAgUQIRifBcICCBAAGAUYDR gewgIGEAAYFhgemAMAkgcJMTkuMTcuMS4xoAfGkwI&sclient=gws-wiz

https://www.buhl.de/steuer/ratgeber/verspaetungszuschlag-mahnung/

Lohnsteuer i Verein veya Kanzleilar yapiyorsa onlarin Terminleri farkli. Privat olarak yapanlar dikkat edin derim.

Bazi arkadaslar doldurmayim zaten birsey almayacagim, bir de doldurma parasi verecegim diye düsünenler bunu bilsin.

hOrOz
26 Aralık 2024, 21:26
Finanzamt Türkiye de Emeklilik geliri.Kira geliri ni bildirmeniz gerekir.
Türkiye emeklilikde 2 aylik ortalama Finanzamt a gidiyor.(Kisiden kisiye degisir ama ortalama) 1 aylik da Krankenkasse ye gidiyor. Bilgi amacli okuyan arkadaslara.
Cengiz Bond usta ya tesekkürler.

Lohnstuer bölümünde yurtdisi gelirler bölümü var.Ona dikkat edin bir de Lohnsteuer inizi zamaninda doldurun.
Zamaninda doldurulmayan Lohnsteuerlere aylik 25 € gecikme cezasi birikiyor.
Gec 1-2 sene sonrada olsa biriken ceza üzerine ekleniyor.Lohnsteuer hesabinda.
https://www.google.de/search?q=lohnsteuer+erkl%C3%A4rung+vers%C3%A4mnis+ zuschlag&sca_esv=4f47e429c3678d6c&source=hp&ei=v21tZ87jGZOH7NYP2duIgAE&iflsig=AL9hbdgAAAAAZ217zwg4KpNOEJ4dRy9X4-u1BB0wfh2w&ved=0ahUKEwiOv_j-18WKAxWTA9sEHdktAhAQ4dUDCBA&uact=5&oq=lohnsteuer+erkl%C3%A4rung+vers%C3%A4mnis+zuschl ag&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6Iilsb2huc3RldWVyIGVya2zDpHJ1bmcg dmVyc8OkbW5pcyB6dXNjaGxhZzIHEAAYgAQYDTIIEAAYgAQYog QyCBAAGIAEGKIEMggQABiiBBiJBTIIEAAYgAQYogRI8asBUABY _acBcAB4AJABAZgB8AOgAdwkqgELMjAuMTYuMS4xLjG4AQPIAQ D4AQGYAiagArMhwgIREC4YgAQYsQMY0QMYgwEYxwHCAgsQABiA BBixAxiDAcICCBAAGIAEGLEDwgIFEAAYgATCAgsQLhiABBixAx iDAcICDhAuGIAEGLEDGIMBGIoFwgIFEC4YgATCAg4QLhiABBix AxjRAxjHAcICCxAAGIAEGJIDGLgEwgIIEAAYgAQYyQPCAgcQAB iABBgKwgIJEAAYgAQYChgNwgIGEAAYDRgewgIIEAAYChgNGB7C AggQABgIGA0YHsICBxAhGKABGArCAgUQIRifBcICCBAAGAUYDR gewgIGEAAYFhgemAMAkgcJMTkuMTcuMS4xoAfGkwI&sclient=gws-wiz

https://www.buhl.de/steuer/ratgeber/verspaetungszuschlag-mahnung/

Lohnsteuer i Verein veya Kanzleilar yapiyorsa onlarin Terminleri farkli. Privat olarak yapanlar dikkat edin derim.

Bazi arkadaslar doldurmayim zaten birsey almayacagim, bir de doldurma parasi verecegim diye düsünenler bunu bilsin.

Benim baldıza da yıllardır anlatıyorum yok benim yapma mecburiyetim yok diyordu yıllardır

Sen bilirsin dedim geçende evlendi Steuerklasse 4-4 değişti ,, Geçen ay geçen senenin steuer erkläarung istediler

Geçen hafta da 400 geri ödeme gelmiş önümüzde ki sene için her ay 200€ ön ödeme yapmasını istemişler

Aynen bir arkadaşta yapmamış son 4-5 seneninkini istemişler. yapıverdim .. 2000€ küsur ödeme çıkarmışlar

Bakalım benim bu sene ne çıkacak 4 ay çalışmışlık geri kalan Krankengeld birde Kur için Übergangsgeld aldım .. hanım bütün sene emekli maaşı

Geçen sene sıfır hesap geldi..

Şafak74
29 Aralık 2024, 22:03
neyi Bildirecen,

Biz Bildirdikte ne oldu, her üç ayda bir 245,- euro Nachzahlung ödüyom.
Bildirdiğimize Binbir Pişman oldum artık geri dönüşü de yok işin içinden çık çıkabilirsen.

murat39
29 Aralık 2024, 22:17
Finanzamt Türklerin üzerine yogunlasti. Mektuplar teker teker geliyor.

Bankalarda da bilgi transferi üzeri Bilgiler gidiyor.Bugün olmazsa iki gün sonra ortaya ciktiginda geriye dönük ve faiziyle cezasiyla ödeyeceksin.

Kanun cercevesinde kaldiginiz iyi dir yine.

Arkadasin birine 21.500 € Toplamda ödeme cikti.

LVA ALMANYA ve Türkiye beraber caliyor.
Türkiye kanun olarak da Bilgi transferini Cifte vergilestirme önleme altinda bilgileri veriliyor.

Lohnsteuer doldurunca en sonda Yurtdisinda gelirim var.
Yurtdisinda his bir gelirim yok deyip imza atiliyor.

Yalan beyan ??? Cezasini da herkes ortaya ciktiginda kendi bilir.

Bana Finanzamt dan gelen mektup ve Türkiye Bankasiyla iletisime gecip evraklari hazirlamak baya ugrastirdi.Sonuc da bende bir sey yoktu.Ama Psikolojik olarak moral bozuyor.

dersimlix
29 Aralık 2024, 22:30
Zaten sıkıntı burda iste bildirsen problem bildirmesen problem.
Sanki milyon,lar aliyorumda hem türkiyede vergi öde hem almanyada öde.

Peki bunun caresi yokmu

dadaloglu3865
29 Aralık 2024, 23:22
Yıllardır hanımın emekli maaşını bildiriyorum senelik bin euro yu bulmuyordu bildirmedim 2025 biraz geçecek bildirsemmi bilmiyorum 6 ay krankengeld 6 ayda Arbeitslosengeld aldım aylık 1018 senelik karı koca vergiden 22 bin euro senelik düşülüyor bilmiyorum ne yapsam bir tavsiyeniz nedir Türkiye de kira vergisini hep ödüyoruz

torpido
10 Ocak 2025, 12:23
Az kaldı bir donumz vardı almadıkları onuda alırlar yakında,Ukraynaya yardıma devam.