Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyeden Ehliyet almak
koftibaron
15 Aralık 2024, 19:11
Merhaba Arkadaslar
Benim Alman Ehliyetim var 35 senedir ve türkiyeden ehliyet almak istiyorum.Nedeni Ortopedik engelim var ve Ötv muafiyetinden Türkiyede araba almak istiyorum.Raporlarim hepsine hastaneden aldim türkiyeden ama vergi dairesi Türk ehliyeti olmasi gerekiyor diyor.Ehliyet basvuru yerine gittim ve dedikiler cikarabilirsin ama Alman ehliyetini aliriz ve almanyaya bildirip iptal ederler.Bu konudu bilgisi olan varmi ve bu dogrumu.
Simdiden cevaplariniz icin Tesekür ederim.Saygilar
webci
15 Aralık 2024, 19:31
Tamamda sen turk ehliyeti alacaksin ve vergiden muaf mi olmak istiyorsun,yoksa turk ehliyeti ve vergi dairesi ne alaka..alman vatandasimisin,turkmusun?
Yani carpiklik su;
Almanyada normal ehliyetini turkiyede sana ozel ehliyet ve arabani kullanmak istiyorsun,o yuzden iptal edilebilir..
koftibaron
15 Aralık 2024, 19:59
Yanlis anladin.Ben Ötv muafiyeti icin önce vergi dairesine basvurum onay vermesi lazim indirimli araba almak icin.Bunun icinde Türk ehliyete olmasi lazim diyor.Ben Cifte vatandasim.Ehliyeti Vatandas ve Nüfusdairesi veriyor onlarda diyor alman ehliyetine el koyaris ve almanya gönderip iptal olur diyorlar.
batum
15 Aralık 2024, 20:15
Yanlis anladin.Ben Ötv muafiyeti icin önce vergi dairesine basvurum onay vermesi lazim indirimli araba almak icin.Bunun icinde Türk ehliyete olmasi lazim diyor.Ben Cifte vatandasim.Ehliyeti Vatandas ve Nüfusdairesi veriyor onlarda diyor alman ehliyetine el koyaris ve almanya gönderip iptal olur diyorlar.
BILGILENDIRME
Alman ehliyetini Otomatikmen Türk ehliyetine cevirmiyorlar
Babamin Alman ehliyet ivardi 12 sene önce kesin dönüs yapdi,Türk ehliyeti ile degistirmek icin müracaat etmis
ilk okul diplomasi olmadigi icin vermemisler:D
hekimoglu
16 Aralık 2024, 00:15
benden diploma talebinde bulunmadilar, saglik raporu, ehliyetin noter onayli tercümesi, resim ve dilekce, her neyse benden allman ehliyetini geri almamak üzere onlara vermem gerektigini ne yazikki tüm belgeleri hazirlayip tekrar gidince söylediklerinde ne yapacaksiniz alman ehliyetini dedim, almanyaya geri gönderiyoruz dediler bende degismekten vazgectim.
Bu durumu arastirdim diger nufus müdürlüklerindende ayni cevabi aldim, aklima bir cakallik geldi almanyada kaybettim diye yeni ehliyet cikartip eskisinimi nufus müdürlügüne versem diye, eger ehliyeti gercekten almanyaya verkehrsamta gönderirse bu plan patlar sikinti büyür diye vazgectim. :)
Temelli dönmeyenler icin degistirme islemi sikintili, isteyen Türkiyede yeni ehliyet yaparsa alman ehliyetini vermemis olur, tek secenek bu.
akhisar
16 Aralık 2024, 00:24
Was passiert mit Ihrem deutschen Führerschein?
Ihr deutscher Führerschein wird in der Regel von den türkischen Behörden einbehalten. Wenn Sie in Zukunft nach Deutschland zurückkehren, können Sie Ihren deutschen Führerschein möglicherweise wieder beantragen oder reaktivieren.
Beachten Sie: In Deutschland darf man nicht gleichzeitig zwei gültige Führerscheine haben. Daher wird der deutsche Führerschein bei Umtausch in der Türkei für die Nutzung in Deutschland ungültig.a
en garantisi führerschein stelle ye git orda sor alman ehliyetimi tr de türk ehliyetine cevitsem ne olur tekrar geri döndügümde ehliyetimi alabilirmiyim diye
hOrOz
16 Aralık 2024, 10:24
Merhaba Arkadaslar
Benim Alman Ehliyetim var 35 senedir ve türkiyeden ehliyet almak istiyorum.Nedeni Ortopedik engelim var ve Ötv muafiyetinden Türkiyede araba almak istiyorum.Raporlarim hepsine hastaneden aldim türkiyeden ama vergi dairesi Türk ehliyeti olmasi gerekiyor diyor.Ehliyet basvuru yerine gittim ve dedikiler cikarabilirsin ama Alman ehliyetini aliriz ve almanyaya bildirip iptal ederler.Bu konudu bilgisi olan varmi ve bu dogrumu.
Sanırım bu muafiyetinden hakkı sadece Türkiye de ikamet eden ve yaşayan engellilere verilen bir hak veya öncelik
Yani yanlış yere ve haksız bir şekilde başkalarının kullanmasını önlemek için yapılmış bir kural.
Nasıl Almanya da bazı haklar çocuk parası gibi sadece Almanya da yaşayanlar için var bu kuralda Türkiyede uygulanan bir kural
iso98783
16 Aralık 2024, 10:28
merhaba,
alman ehliyetini degistirmek yerine Türkiyede sürücü kursuna gidip ehliyet almak daha mantikli degilmi?
tr-22
16 Aralık 2024, 13:38
Merhaba Arkadaslar
Ben nerdeyse 20-25 yil oldu degistireli,ben yaptigimda Türkce tercümesine ceviri yeterliydi yaptim hemen 2 günde isim oldu Türk ehliyeti aldim,bugün icin kanunlar nasil oldu bir sey söylemem mümkün degil,hatta beni kontrolde cok zaman polisler durdurdu sanirim systemde göremioyrlar,kanunlar bir kac kez degisti ehliyetler yenilendi,ben yapmadim,ileride uzun kaldigimda duruma göre kareket ederim,ama en azindan Türk ehliyetim olduugndan belki fazla sorun cikmaz diye düsünüyorum.
Ötv muafiyetinden yararlanman icin bildigim kadariyla en azindan %90-100 sakatlik derecesi olmali baska türlü faydalanamiyorsun.
ADIGE
16 Aralık 2024, 23:05
Arkadaşlar ben emekliyim ve dolayısı ile yılda 4, 5 ay Türkiye`de kalıyorum.
Almanya’ya gelmeden önce 1979 yılında Türkiye’den ehliyet almıştım bu ehliyeti Almanya’ya geldikten sonra Almanya ehliyeti ile değiştirdim ve Türkiye ehliyeti bana tekrar geri verilmişti, zaman içinde bu ehliyeti ben belli zamanlarda Türkiye’ye izine gittiğimde devamlı değiştiriyordum yani değişmesi gerektiği zaman Tabi bu arada Almanya’da 2019 yılında ek olarak motosiklet ehliyeti yaptım bu sene temmuz ayında Türkiye’ye gittiğimde ehliyetimi tekrar yenilemek için Samsun ili Canik ilçesi Nüfus Müdürlüğüne müraacat ettim ve Almanya’da yapmış olduğum motosiklet ehliyetini de bu ehliyete ilave edilmesini rica ettim. Fakat önce normal Türk ehliyetini değiştirmek için dosyayı başlattığımdan memur bana orda Alman ehliyetimin ali koyulacağını söylemeyi unutmuş.
Bu meyanda yeni Türk ehliyetimi bana verirken maalesef alman ehliyetimi aldılar birkaç sene önce kanun değişmiş dolayısıyla herhangi bir yabancı ülke ehliyeti ile Türkiye ehliyeti değiştirildiğinde yabancı ehliyeti alıkoyuyorlarmış, Tabi ben bunu daha önceden bilseydim ehliyetimi bu şekil yaptırmazdım şimdiye kadar olduğu gibi sadece Türkiye ehliyetini değiştirirdim Almanya`da yapmış olduğum Motosiklet ehliyetini Türk ehliyetine ilave ettirmezdim. Almanya ehliyetimi olduğu gibi bırakırdım fakat ben de bilmiyordum Alman ehliyetimi alıkoyacaklarını, nüfus müdürlüğünündeki memura alman ehliyetimi ne yapacaklarını sordugumda biz bunu Almanya`ya sizin bağli olduğunuz Münih konsolosluğuna gönderiyoruz orada ne yaptıklarını bilmiyorum sen eğer tekrar Almanya’ya döndüğünde bu ehliyete ihtiyacın olursa Münih konsolosluğuna müracaat et dediler, fakat ben Konsolosluğa müraacat etmedim çünkü Konsolosluk bana ehliyeti verecek olsa Türkiye`de ehliyetimi zaten almazlardı.
Şimdi iki hafta oldu Almanya Münih`e döndüm ve yukarda anlattığım şekilde bir açıklama yazarak burdan (https://stadt.muenchen.de/service/info/hauptabteilung-ii-fahrzeugzulassungs-und-fahrerlaubnisbehoerde/10352139/) tekrar Alman ehliyetime müraacat ettim, şu an beklemekteyim 4, 6 hafta sürer dediler, ayrıca ehliyeti alırken Türk ehliyetini alacaklar benden çünkü yeni yasaya göre bir kişinin bir ehliyeti olmak zorundaymış.
Henüz beklemekteyim eğer ehliyeti alırsam burdan tekrar yazarım fakat benim tevsiyem tamamen memlekete kesin dönüş yapmadıysanız kesinlikle değiştirmeyin.
Konuya ilave olarak yazmayı unuttum Alman ehliyetini alana kadar kesinlikle araba kullanmamam söylendi, yani şu an öffentlichen verkehrsmittel ile yola devam
coskun
17 Aralık 2024, 03:38
Almanyada ehliyetim var demeden Türkiye'de baştan ehliyet yapılabilir. Böyle durumda da Alman ehliyeti alınmaz ve Almanya'ya bilgi verilmez aslında.
Hatta Türk ehliyetini Türk kimliğine islettirebiliyorsun ve tasimana da gerek kalmıyor.
webci
17 Aralık 2024, 09:30
Bende oyle dusunup cevap yazmistim ..
Haziran
17 Aralık 2024, 10:59
Almanyada ehliyetim var demeden Türkiye'de baştan ehliyet yapılabilir. Böyle durumda da Alman ehliyeti alınmaz ve Almanya'ya bilgi verilmez aslında.
Hatta Türk ehliyetini Türk kimliğine islettirebiliyorsun ve tasimana da gerek kalmıyor.
Türkiyede ehliyeti bastan yaparsan zaten Alman ehliyetini almiyorlar benim bildigim.
Degistirmek istersen aliyorlar.
Arkadaşlar konuya ilaveten yukarda başıma geleni anlatmıştım okuyanlara bilgisi olması bakımından dün Alman ehliyetimi tekrar ersatz olarak aldım fakat bu seferde Türk ehliyetimi Alman makamları aldı.
Şimdi Türkiye`ye izine gittiğimde Nüfus müdürlüğünde bana akıl veren memurun verdiği aklı ona karşı kullanacağım ve Türk ehliyetimi kaybettim diyerek yenisini isteyeceğim, bu dünyada çok dürüst ve doğru olmak işe yaramıyor maalesef!!!!!
Arkadaşlar konuya ilaveten yukarda başıma geleni anlatmıştım okuyanlara bilgisi olması bakımından dün Alman ehliyetimi tekrar ersatz olarak aldım fakat bu seferde Türk ehliyetimi Alman makamları aldı.
Şimdi Türkiye`ye izine gittiğimde Nüfus müdürlüğünde bana akıl veren memurun verdiği aklı ona karşı kullanacağım ve Türk ehliyetimi kaybettim diyerek yenisini isteyeceğim, bu dünyada çok dürüst ve doğru olmak işe yaramıyor maalesef!!!!!
Suc sende
Niye söylüyorsun................
tilky
16 Şubat 2025, 22:06
Alman ehliyetini alıp Almanya'ya gönderiyorlar fakat siz Almanya'ya geldiğinizde bu ehliyeti alman makamlarından geri alabiliyorsunuz. Eğer nolur nolmaz işi garantiye alayım diyorsanız; alman ehliyetini kaybettim deyip yenisini çıkarın ve eski alman ehliyetini Türkiye'de türk ehliyeti için verin. Yalnız asıl sorun şu; alman ehliyetini değiştirmek için bile Türkiye'de kursa katılmak zorundasınız (galiba 5 ders) ve teori ve pratik imtihana tabi tutulacaksınız, ayrıca bunun için neredeyse normal yeni ehliyet alan kadar ücret ödemek zorunda kalacaksınız. Bundan dolayı hiç uğraşmayın direkt ehliyet için başvurun! Aksi halde aylarca uğraşmak zorunda kalırsınız. Hemen hemen aynı paraya mal oluyor.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.