PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Behinderung prozent…

SesSizliK
10 Aralık 2024, 14:25
Hayırlı günler yaş 48 kalp kirizi geçirdim 1 tane stent taktılar, psikolojik tedavi görüyorum anti depresan kullanıyorum Behinderung (GdB) 20 prozent verdiler az değilmi acaba itiraz etsem faydası olurmu..

murat39
10 Aralık 2024, 14:49
Gecmis olsun

Bir stent le Prozent bir sey cikmaz.

Psikolejik olarak ilerde prozent artabilir.

Prozent vermeleri baya zor.Dr. Raporlari cok önemli.

Versorgungsamt Dr. sorar.Dr da Siradan bastan savma iki sira yazi yazar sa birsey cikmaz.
Dr. raporunda uzun uzadiya detay ve acikli bir durum la ifade ederse daha iyi sonuc alinir.Dr raporuna bagli sonuc farklilik gösterir.

Devamli Dr. gitmek.Kendini güzel ifade etmek.önemli faktor.Farkli hastaliklar varsa onlarla baglanti kurmak gerekir.Her detayi avantaja cevirecek ifade cok önemli.
Hastasindir ama iki cümleyle kapatmayacaksin.Bu hastaligin etkileri sana nelere vuruyor.Anlatmaya baslamalisin.

batum
10 Aralık 2024, 16:12
Hayırlı günler yaş 48 kalp kirizi geçirdim 1 tane stent taktılar, psikolojik tedavi görüyorum anti depresan kullanıyorum Behinderung (GdB) 20 prozent verdiler az değilmi acaba itiraz etsem faydası olurmu..

Egal kac Prozent verirlerse versinler itiraz edeceksin
olumlu veya olumsuz cevap gelir o baska

SIK SIK Pisikologa

Birde Emekli Bölümüne Göz At pisikolojik konusunda güzel konular var

Tikla (https://www.ozbeceriksizler.com/forumdisplay.php?710-Emekli)

dadaloglu3865
10 Aralık 2024, 20:12
Egal kac Prozent verirlerse versinler itiraz edeceksin
olumlu veya olumsuz cevap gelir o baska

20 Prozentin faydasi Gleichstellung (Antrag)mit schwerbehinderten Menschen yapa bilirsin
Is verenin seni isten atmasi biraz zorlasir (yanlis anlama zor olur Atamaz diye bir sey yok )
überstunden yapma mecburiyeti yok

SIK SIK Pisikologa

Birde Emekli Bölümüne Göz At pisikolojik konusunda güzel konular var

Tikla (https://www.ozbeceriksizler.com/forumdisplay.php?710-Emekli)

30 pronzset olursa gleistellung yapiliyor

dadaloglu3865
10 Aralık 2024, 20:17
20 baslanginc olarak vermisler itiraz edin deprosyon migren cok önemli onlardan alabilirisiniz devam doktora gitmelisin her alti ayda kötülestim diye verschlimer antrag verme hakkin var 40 aldim 10 vermemek icin inat ettlier en son mahkemedeyiz simdi 12 sefer ameliyat oldum eklemlerden falan onlara hic bakmiyorlar depresyon önem veriyorlar kafadan almaya bakin

batum
10 Aralık 2024, 20:34
30 pronzset olursa gleistellung yapiliyor

Evet Haklisin sagol
üstteki mesaji düzelttim,Dedigin gibi 30% ile oluyor
Benim kazadan 20% vardi 4-5 sene sonrada Depresyondan 10% verdiydi serefsizler 30 olduydu
30 ilen de Antrag yapdimdi

*Almanlara Depresyondan 50% kadar veriyorlar
Internette forumlarda okudum

SesSizliK
10 Aralık 2024, 21:15
20 baslanginc olarak vermisler itiraz edin deprosyon migren cok önemli onlardan alabilirisiniz devam doktora gitmelisin her alti ayda kötülestim diye verschlimer antrag verme hakkin var 40 aldim 10 vermemek icin inat ettlier en son mahkemedeyiz simdi 12 sefer ameliyat oldum eklemlerden falan onlara hic bakmiyorlar depresyon önem veriyorlar kafadan almaya bakin

Avukat sigortam var eve bescheid geleli 10 gün oldu 30 gün itiraz zamanim var itirazi benmi yapmaliyim avukatami vereyim direk...

batum
10 Aralık 2024, 21:27
Avukat sigortam var eve bescheid geleli 10 gün oldu 30 gün itiraz zamanim var itirazi benmi yapmaliyim avukatami vereyim direk...

Bence Sozial verbanda üye ol
Orda calisanlar Gönüllü avukatlar bütün kanunlari biliyor,Hemde cok ilgileniyorlar

Üstte Arkadasin yazdigi yoldanda devam et,pisikolljik olaydan
yani kisacasi Deli numarasi yap :D :D :D

Ankarali erko
10 Aralık 2024, 21:57
Daha önce yazdimmi bilmiyorum ama tavsiyem hemen mahkemeye gitmeyin alti ayda bir tekrarlama hakkiniz var ben mahkemeye gittim 7 sene sürdü bu süre icinde baslangicta yüzde 40 i 50 ye cikarmakti
ilk gittigim gutachter 40 prosentimi 20 ye düsürdü bu sürecte sonuncu gutachteri kendim sigortamdan ödettim 4 gutachter gördüm hatta berlin cevresinde avukatim gutachter bulamadi kimse almak istemiyor
sebebi belli sosyalden cok is aliyorlar mahkeme sizin icin biz bulalim dedi adam süperdi shane yazdi onuda kabul etmediler sona gelindiginde bir ameliyat gecirdim mecburen 80 prosent vediler ve istemiyerek
diyede yazmislar 5 sene sonra 50 prosente düsürülecek diye yazmislar 4 ncu senemde tekrar ameliyat oldum bu sefer behinderung yeri kendileri 90 prosent unbefiristet olarak göndermis kisacasi nacizhane
tavsiyem her doktordan mutlaka Atest al pisikolog en önemlisi ve ikinci itirazi mutlaka yap ama mahkemeye hemen gitme avukatlar para almak icin hemen daliyorlar

SesSizliK
10 Aralık 2024, 22:32
itiraz yazma formu olan varsa verebilirmi acaba nasil yazmaliyim..

batum
10 Aralık 2024, 22:58
itiraz yazma formu olan varsa verebilirmi acaba nasil yazmaliyim..

PDF Indir (https://nrw.vdk.de/assets/lv-nordrhein-westfalen/dokumente/recht_-_rechtsberatung/Mustervorlagen_Fristwahrung/Muster_Widerspruch.pdf)
DOCX indir (https://nrw.vdk.de/assets/lv-nordrhein-westfalen/dokumente/recht_-_rechtsberatung/Mustervorlagen_Fristwahrung/Musteranschreiben_Widerspruch_beschreibbare_Datei. docx)

SesSizliK
10 Aralık 2024, 23:00
PDF Indir (https://nrw.vdk.de/assets/lv-nordrhein-westfalen/dokumente/recht_-_rechtsberatung/Mustervorlagen_Fristwahrung/Muster_Widerspruch.pdf)
DOCX indir (https://nrw.vdk.de/assets/lv-nordrhein-westfalen/dokumente/recht_-_rechtsberatung/Mustervorlagen_Fristwahrung/Musteranschreiben_Widerspruch_beschreibbare_Datei. docx)

Allah razi olsun cok tesekkür ediyorum :)

SesSizliK
10 Aralık 2024, 23:04

vdk ya üye degilim ama ev dokturuma ve psikoloji doktorumla konusacagim olurmu acaba gerekceler icin..onlar bana rapor verirlerse o raporlari yollayacagim dogrumu acaba

Ankarali erko
10 Aralık 2024, 23:52
Gittigin doktorlardan prosent almak istiyorum diyeceksin ve onlardan atest yazmalarini hatta uzun aciklamali iste zaten bunlara para ödüyörsun ev doktoruna gelen bütün befundlardali hastaliklari
yaziyor bu hastaliklara göre prosentlerini ayiriyorlar yada toplayip belli bir prosent veriyorlar ama atastlerin biraz aciklamali olmali desteklediklerini ifade etmesi lazim okadar cok atest aldimki dikkatli bakmasam
benim icin iyi olmayabilirdi örnegin ortapedi doktorundan atest istemistim bana daha önceki a testin aynisini basmislar öyleki tarihi bile eskiydi tabi cok kizdim ama ne yapalim mecburen tam durumunu bilmiyorum
ama prosentini yeni aldiysan internetten arastirip itiraz mektubu gönder belki yükseltirler red gelirse bekle doktorlarina devamet zamanin dolduktan sonra hergittigin doktorlardan atest alarak yeniden gönder

batum
11 Aralık 2024, 00:24
vdk ya üye degilim ama ev dokturuma ve psikoloji doktorumla konusacagim olurmu acaba gerekceler icin..onlar bana rapor verirlerse o raporlari yollayacagim dogrumu acaba

VDK ya üye olmanin avantajlari sen hic bir sey ile ugrasimiyorsun
onlar bütün Doktorlarindan unterlage leri alip senin adina yolluyorlar

Bu isleri bilen kisi ile bilmeyen kisinin arasinda fark var
Sen itiraz yazarken bir hata yaparsin red cevabi gelir ,Bilen kisiler hata yapmiyor

yani senelik 30-50 euro icin alacagin % den olma

Ben sahsen üye oldum,isden cikdim,krank olaylari,Arbeitsamt ,Rente derken 5 sene boyunca üye idim
Onlarla isim bitince kündigen yapdim

dadaloglu3865
11 Aralık 2024, 01:54
Ben yıllardır vdk üyeyim bütün işleri onlar yaptılar mahkeme işleri nide onlar devam ediyor sadece ne yapacağını söylüyorsun onlar gereken belgeleri hazırlayıp gereken yerlere gönderiyorlar sadece imza yada gittiğin doktorların adını adresini yazıyorsunuz o kadar itiraz ve mahkeme işlerine 60 itiraz için 30 euro alıyorlar bilginize

W211
11 Aralık 2024, 11:11
Selam

Onlara üye ol ama asla normal avukat gibi seni savunmuyorlar,
Bosuna para yatirmayin zaten türk olunca uzatiyorlar işi,normal avukatlar bile artik eskisi gibi işleri halletmiyorlar,bakin kahve iciyordum bir masada 2 tane türk oturuyordu bunlar kahveli ictiler ve gittiler ve alman icerden dışarıya geldi ve beni fark etmedi,dedigi laf yüksek sesle bu türkler hartz4,den para alıyorlar ben calismisken burda hergün kahve içemiyorum dedi inanin kendimi zor tutdum ,bakin bunun gibi kac konuya sait oldum,neymis Türkler doktorlari meşgul ediyorlarmış onlarin yüzünden almanlar doktora gidemiyormus daha neler neler bu dedigimden Tankstelle de oluyor gerisini siz düşünün
Saygilar

batum
11 Aralık 2024, 13:39
Selam

Onlara üye ol ama asla normal avukat gibi seni savunmuyorlar,
Bosuna para yatirmayin zaten türk olunca uzatiyorlar işi,normal avukatlar bile artik eskisi gibi işleri halletmiyorlar,bakin kahve iciyordum bir masada 2 tane türk oturuyordu bunlar kahveli ictiler ve gittiler ve alman icerden dışarıya geldi ve beni fark etmedi,dedigi laf yüksek sesle bu türkler hartz4,den para alıyorlar ben calismisken burda hergün kahve içemiyorum dedi inanin kendimi zor tutdum ,bakin bunun gibi kac konuya sait oldum,neymis Türkler doktorlari meşgul ediyorlarmış onlarin yüzünden almanlar doktora gidemiyormus daha neler neler bu dedigimden Tankstelle de oluyor gerisini siz düşünün
Saygilar

Yok Daha Neler iyice sacmalamissin
Almanyanin hic bir yerinde, HIC KIMSE Avukatlarda dahil ulu ortam öyle bir sey demez

hOrOz
11 Aralık 2024, 13:43
VDK ya yaklasık 6 ay önce üye oldum.

Geçende bir işim düştü

Adam elimdeki kağıtlara bile bakmadı benim bildiklerimi tekrarladı

Bende hayal kırıklığı yaşattı..

Ret veya sonuçtan menmun kalmazsanız daha ileri gidebilirz dedi.

Bol bol nasihat ama icraat yok.

Belki şubeden şubeye veya çalışana göre değişebilir

Haziran
11 Aralık 2024, 13:50
2019 da VDK'ya bende üye oldum.
Behinderungsgradi arttirmak icin gittim valla hic ilgilenmedi ordaki kadin.
Öylesine doldurdu formu gönderdi tabiki ret geldi.
Ondan sonra Avukata verdim avukat %50 GdB'i aldi.
VDK ya verceginiz parayi Rechtschutz yaptirip oraya verin.

W211
11 Aralık 2024, 17:26
Almanyanin hic bir yerinde, HIC KIMSE Avukatlarda dahil ulu ortam öyle bir sey demez

Asil sacmalayan veya hayel kuran sensin ve senin gibiler ,birgün isin düssün ozanan seni ben görürüm.
Bu aksatmalar 2020 den sonra basladi ve daha beter olacak bekleyin seyredin görün

W211
11 Aralık 2024, 17:32
Evet işi düşen bilir neyin ne olduğunu bak sen anlarsin benim yazdiklarimdan ha essek gibi gece gündüz çalışırsan alman devleti seni cok seviyor ama vücuttan düşünce suratlari asilmaya başlıyor
Ozaman sen diyorsun ki ne oluyor ya isde bunlarin asil yüzleri bu allahin ukrainalilari bes kurus sozial kasalara yatirmaz ama onlar ne hikmetse hepsine nerdeyse siz oturun siz burda hayatnizi yaşayın nasil olsa pis türkler varken nokda....

batum
11 Aralık 2024, 18:37
Asil sacmalayan veya hayel kuran sensin ve senin gibiler ,birgün isin düssün ozanan seni ben görürüm.
Bu aksatmalar 2020 den sonra basladi ve daha beter olacak bekleyin seyredin görün

Bu ülkede iyi günlerimizde oldu kötü Günlerimizde
Benden Almanlari sevmem,cünkü arkamizi döndügümüzde ne konusduklarini biliyorum

Mesela 2011 senesinde Motorsiklet kazasi yapdigimda
Benim Gazetede cikan Kaza haberini ,is yerinde schwarze Brett,e asmislar herkes görüp sevinsin diye
böyle Köpeklerle ugrasilmaz

Insanlarin iyisi var kötüsü var,o yüzden kötüleri eleyip iyilerle ýola devam etmek gerek

Konuyu dagitmayalim

webci
11 Aralık 2024, 19:21
Sunuda unutmayin..
1960 lardan buyana var olan bir turk toplumunu burada almanlar iyi idar etti..
5 sneedir ulkemizdeki suriyelilere dayanamadik..
Gercekci olalim..
Her isimiz iyi oldugunda alman iyi istedigimiz verilmesse alman kötü olmaz..
Ucu baska yerlere dokunmasin..
Ayrica arada bir mentalität farki var..biz isa mesih inancindaki insanlari tek ilah inancindaki bizlerle ayni kefeye koyma yanlisini yapiyoruz..
Onlar insanlari dakkasinda satarken boyle insanlar bizdede mevcut ve hoca takkede haci mekkede yapacagini gene yapiyor..
Iyi ve kotuluk herzaman olacaktir..ilk kotuluk hz adem evlatlari arasinda basladi sonra amca ogullari yahudi ler ve muslumanlar arasin dada devam ediyor..
Yani herseyi kafaya fazla takmayin,turkiyeye gidin gurbetci dusmanligi almanyada yabanci dusmanligi...
Su bir gercekki herzaman bir yabanci devlet dairesinde bir almana nazaran bir adim geridedir ve bir yabanciya bir hak verirken 99 takla attirilir,alman 55 takla atar..
Tabi taklalari saymadik;)

dadaloglu3865
11 Aralık 2024, 20:24
2019 da VDK'ya bende üye oldum.
Behinderungsgradi arttirmak icin gittim valla hic ilgilenmedi ordaki kadin.
Öylesine doldurdu formu gönderdi tabiki ret geldi.
Ondan sonra Avukata verdim avukat %50 GdB'i aldi.
VDK ya verceginiz parayi Rechtschutz yaptirip oraya verin.

avukat sigortasi en 35 euradan basliyor vdk 3 aylik 17 euro ben sahsen memmunum tabiki her yerde ayni olurmu oda insanina göre degisiyor

dadaloglu3865
11 Aralık 2024, 20:35
Evet işi düşen bilir neyin ne olduğunu bak sen anlarsin benim yazdiklarimdan ha essek gibi gece gündüz çalışırsan alman devleti seni cok seviyor ama vücuttan düşünce suratlari asilmaya başlıyor
Ozaman sen diyorsun ki ne oluyor ya isde bunlarin asil yüzleri bu allahin ukrainalilari bes kurus sozial kasalara yatirmaz ama onlar ne hikmetse hepsine nerdeyse siz oturun siz burda hayatnizi yaşayın nasil olsa pis türkler varken nokda....

cok haklisin kardesim yazdiklarinda 30 calistim vucuttan düstüm 10 sefer eklem ameliyatlari oldum bana baska yerde is verin dedim inat edip bahaneler yalan beyanlar ile isten cikardilar lanet olsun dedim tazminat alip ciktim arbeitsamt a yazildim bilerek yalan beyanlar ile 24 ay hakkim olani 18 aya bagladilar itirazlar ederek zor aldim bu sefer düsük maas bagladilar neymis efendim isi birakinca 5 ay calismamisim 18 aydan fazla krank yapmisim yasal olarak en düsük maas bagladilar yani yabancilara helede Türklere cok haksizliklar yapilmaktadir

webci
11 Aralık 2024, 21:11
avukat sigortasi en 35 euradan basliyor vdk 3 aylik 17 euro ben sahsen memmunum tabiki her yerde ayni olurmu oda insanina göre degisiyor

Bu vdk da wartezeit varmi..

murat39
11 Aralık 2024, 21:23
Webci ustam
Wartezeit yok.
Avukat lazim olursa üyelikden bir sene sonra devreye giriyor.

https://www.testrechtsschutzversicherung.de/vdk-rechtsschutz/#:~:text=VdK%20Rechtsschutz%20kennt%20keine%20Wart ezeit.,von%20Schadensersatzanspr%C3%BCchen%20freig estellt%20werden%20k%C3%B6nnen.

W211
11 Aralık 2024, 21:26
Bu vdk da wartezeit varmi..

Arkadasim sakin üye olma benden demesi git normal olan avukat sigortasi yap derim genede son karar senin

SesSizliK
11 Aralık 2024, 22:15
Rechtschutz sigortam var arkadaslar @batum .. arkadasin verdigi muster formu doldurdum imzaldim göndericem sonrasinda avukata gideyim artik...

Ankarali erko
11 Aralık 2024, 22:53
yalniz dikkat et red gelince itirazdan sonra tekrar red gelirse mahkeme yolu aciliyor sigortan kaybedersen yada ikinci defa kullanirsan seni atabiliyor ve baska sigorta seni almiyor cevremde cok kisi bunu yasadi
ben nerdeyse 25 sene hic kullanmamistim zaten ilkti ve avukata ödedigi miktarlar belli ben mahkeme bittikten sonra ekstra dörtyüz euro ödedim kagit kalem masrafi diye avukatin insafina kaliyorsun bu yazdiklarim
benim yasadiklarim herkeze aynisi olacak diye bir kaide yok insallah her sey gönlünce olur.

hilalay09
11 Aralık 2024, 22:55

gecmis olsun kardesim ev doktorlari gercek olarak fazla yardimlari olmuyor bende senin gibi ilk %20 verdiler ama ben bu ara depreyondan her iki veya üc ayda bir doktora gidiyoru tabiki sinir doktoruna durumu actim oda bana sen bir defada yaz yalniz benim adima yaz dedi ve bende öyle yaptim 6 ay icinde %30 geldi iscibulma kurumuna bas vurdum gleistellung 50% cikardilar.

not: iki uc sene sonra tekrar basvurdum ozaman ev doktoru kulak burun ortapedi ve pisikolok isimlerine verdim bu sefer anladim ki pisicolok dr.nun sadece benim adima yaz dedigin ne oldugunu anladim ilk ev DR.sormuslar bir degisiklik varmi diye oda yok ayni demis öbür doktorlarina sormadan yine 30% devam dediler yani direk 50% yapamadim kardesler pisicolok önemli ve onun verdigi rapora mahkemeler bozamiyormus dediler.

fatih18
12 Aralık 2024, 10:17
Daha neler neler söylüyorlar ... Ne yazikki bir cogumuz nuanslari anlamiyor !

Benim en cok begendigim :

Nichts gegen ein geistigens Duell, aber ich sehe sie sind unbewaffnet !

SesSizliK
05 Ocak 2025, 15:16
Arkadaslar itirazim kabul edildi benden 15 gün icinde itiraz gerekcelerimi göndermemi istediler psikolog doktoruma gittim kagidi gösterdim 20 prozent cok azz en az 50..60 alman lazim dedi ben sana rapor yazacam dedi tabiki ekstra para talep etti.. Sen neden krank yapmiyorsun dedi hocam yas 48 gecinmek icin calismak gerekiyor krankin sonu nereye varicak dedim RENTE olursun dedi.. Yarin sabahta ev doktoruma gidicem 20 protent mektubu göstercem ondanda fikir alicam bakalim insallah hayirlisi olur hakkimda ben yalan dolan haksizlik pesinde olan bi insan degilim ama bana yapilanda haksizlik olmasin...

webci
05 Ocak 2025, 16:14
Usta doktor rapor yazsin
Sen parayi ver,artik extraya girdigi icin doki para aliyor..
Ama 60 prozent vereceklerinin bir garantisi yok..avukatta tutsan biraz zor,yani anca belki cok ugrassan 50 gibi alabilirsin diyelim ama doktorun yapacaklarida sinirli..
Ayrica hem calismak istemek,birde krank yapmak istememek ikisi bir arada gizmez..
Hastaysan hastasin,degilsen calisacaksin ve prozent lazim,50 veya 60 prozent istiyorum nasil olacak..
Senin eskiden kalan kalici hastaliklarin varsa onlar uzerine deneyebilirsin,sonradan ortaya cikan ama kalici olmayan hastaliklarina prozent eklettirmek cok zor..

Birbey 3.1
05 Ocak 2025, 18:10
Arkadaslar itirazim kabul edildi benden 15 gün icinde itiraz gerekcelerimi göndermemi istediler psikolog doktoruma gittim kagidi gösterdim 20 prozent cok azz en az 50..60 alman lazim dedi ben sana rapor yazacam dedi tabiki ekstra para talep etti.. Sen neden krank yapmiyorsun dedi hocam yas 48 gecinmek icin calismak gerekiyor krankin sonu nereye varicak dedim RENTE olursun dedi.. Yarin sabahta ev doktoruma gidicem 20 protent mektubu göstercem ondanda fikir alicam bakalim insallah hayirlisi olur hakkimda ben yalan dolan haksizlik pesinde olan bi insan degilim ama bana yapilanda haksizlik olmasin...

Bence sallamış. 23 senedir işin içindeyim, 20'den 50i alan görmedeim. Arada dağlar değil okyanuslar var. Berichtleride para kazanıyor doktorlar.

Haziran
05 Ocak 2025, 18:23
Bende sanmiyorum hemen 50 veya 60 vereceklerini.
Ben 2012 yilinda 30 aldim.
2018 yilinda 40'i ve en sonundada 2019 yilinda 50 yi aldim Avukat ile.
Hele simdi dahada zorlastirmislar.Okuyorum adam kalp krizi geciriyor ne bileyim beyin kanamasi geciriyor 20 , 30 veriyorlar.

SesSizliK
05 Ocak 2025, 18:53
Usta doktor rapor yazsin
Sen parayi ver,artik extraya girdigi icin doki para aliyor..
Ama 60 prozent vereceklerinin bir garantisi yok..avukatta tutsan biraz zor,yani anca belki cok ugrassan 50 gibi alabilirsin diyelim ama doktorun yapacaklarida sinirli..
Ayrica hem calismak istemek,birde krank yapmak istememek ikisi bir arada gizmez..
Hastaysan hastasin,degilsen calisacaksin ve prozent lazim,50 veya 60 prozent istiyorum nasil olacak..
Senin eskiden kalan kalici hastaliklarin varsa onlar uzerine deneyebilirsin,sonradan ortaya cikan ama kalici olmayan hastaliklarina prozent eklettirmek cok zor..

Dostum bilmiyorum psikolojik bi rahatsizligin varmi inan ölmek istemek veya Allah korkun yoksa intihar etmek hep aklindan geciyor cünkü zihninin icinde negatif düsünceler üzüntüler seni perisan ediyor insanlardan nefret ediyorsun bu yazdiklarim bazi bazi oluyor belkide insan kendine yakistirmiyor hatta en yakinlarin esin bile belkide senin hasta oldugunu anlayamiyor kafaya takma diyorlar tamamda bu elde olan bisey degilki bu bi hastalik doktorlar bildigin gibi gercekten ilgi alaka gösterip seni tedavi etmiyorlar simdi krank yapsam sonu nereye varacak yas 48 hadi 2 sene kranj vss 50.. 51 yasinda emekli olsam kac para alicam onuda gec kalp kirizi gecirdim 5.5 ay evde kaldim inan evde kalmak sanki daha beter ediyor insani biseylerle ilgili olmak daha saglikli bence... Ama benim istegim ben bu izdaribi hastaligi cekiyorsam kanuni haklarimdan faydalanmak istiyorum gerekli prozentimi alayim is yerine bildireyim vss

webci
05 Ocak 2025, 19:23
Evet haklisin ama sistem insanlarin hastaliklariyla ilgilenmemeye kurulu .
Hasta kasalarina ve doktorlara baski var..
Sebebi emekli kasalarinda para bitti..
Herkes emekli olursa para yi kimler yatiracak..

Haziran
06 Ocak 2025, 02:36
Eger hakkini alamadigini düsünüyorsan mücadele edeceksin, düzenli olarak Doktorlarina gideceksin,hatta Avukat ile devam edeceksin baska caresi yok.
Maalesef hak edene hakki verilmiyor.

hOrOz
06 Ocak 2025, 10:25
İnsanımızda klasik bir Ortadoğu bir düşüncesi var

Şu hastalığim var şu hastalığım var. Ahmete şu kadar vermişler banada şu kadar prozent vermeleri lazım

Belki o hastalık Ahmetin yaşamını senden daha kötü değişik etkiliyor

Mühim olan hastalığın senin günlük yaşamda ne kadar etkisi var.

Mesela şeker veya tansiyon bu hastalıkların günümüzde ilaçla tedavileri var

Yani günlük yaşama fazla etkisi yok. O yüzden pek yüksek prozent vermiyorlar verseler bile düşük veriyorlar

Mesela bende yüksek tansiyon var ilaçlarımı düzenli alıyorum şimdi tansiyon çok normal seviyede seyrediyor.

İnsanımız birazda yüksek prozent beklentisi var ama sonuçta beklediği prozenti gelmeyince veryansın ediyor

Adamlar dilekçeyi yazdığın her rahatsızlığı bildirdiğin her doktora soruyorlar

Sen doktora uğramazsan düzenli tedavini olmazsan ona göre doktordan gelen cevaba göre prozent belliyorlar

Birbey 3.1
06 Ocak 2025, 18:11
Hastalığın nerdeyse canın orada olduğu için herkes doğal olarak kendi hastalığını en büyük sanıyor. Normal bir durumdur yani.

Ben 10 senedir ağır piskolojik rahatsızlıi çekiyorum. Hiç ümidim yoktu 50 vereceklerine 30-40 alırsam iyi gelir dedim. Tak diye elli geldi

batum
06 Ocak 2025, 18:25
Hastalığın nerdeyse canın orada olduğu için herkes doğal olarak kendi hastalığını en büyük sanıyor. Normal bir durumdur yani.

Ben 10 senedir ağır piskolojik rahatsızlıi çekiyorum. Hiç ümidim yoktu 50 vereceklerine 30-40 alırsam iyi gelir dedim. Tak diye elli geldi

Pisikolojikden % alma Lottoda kazanmak gibi bir sey ,Almanlara Bol keseden veriyorlar yabancilara Gram ile dagitiyorlar
Bana ilk baslarda 10% fazla bile vermediler,yillar sonra wegeunfall,dan 20% prozent aldim

Gecen sene 50% icin Antrag yapdik 10% daha verdiler,Itiraz ettik yine 10% vediler
Mahkeme yolunu acdilar

Mahkemeden cok sürer göremeyiz diye 40% kabul ettim

Benim Hanimin hic bir pisikolojik sorunu yokdu,ama emekli olmak icin benim gittigim Doktora oda 2 senedir gidiyordu
5 sene önce benden 1 ay sonra SOVD Antrag yapip yolladi 50% verip calisamaz raporu verdiler

Gercekler böyle
Masa basi calisanlari Hastayi görmeden % dagitiyorlar

SesSizliK
06 Ocak 2025, 18:53
farkli farkli yorumlar geliyor psikolog bendenesktra para alacak ve rapor yazacakmis bugün ev doktoruna gittim aynisini söyledi ücretini ödemem kaydiyla güzel bi rapor yazacagini söyledi simdi burada hakki yenen magdur olan kim tabiki benim ben onlardan hakkimdan fazlasini talep etmiyorumki.... Madem benim saglik durumumu detayli anlatacak rapor düzenleniyordu neden en basta o raporlari yollamadilarki Sacma sapan isler..

batum
06 Ocak 2025, 19:29
farkli farkli yorumlar geliyor psikolog bendenesktra para alacak ve rapor yazacakmis bugün ev doktoruna gittim aynisini söyledi ücretini ödemem kaydiyla güzel bi rapor yazacagini söyledi

Ne hakkindan bahsediyorsun sen ?? onu acikca yazda derdine care bulalim
yazmassan her kafadan baska ses cikar :-)

Para ödeme konusumu ?
oysa
Ödeyeceksin
Bizlerde ödedik.SOVD bile olsa kimse bedavaya elini kipirtdatmiyor (60 euro ödedik)

murat39
06 Ocak 2025, 19:44
Genel olarak Schwerbehinderung icin antrag veren arkadaslar,tabi bi ciddi bir rahatsizlik olmasi gerekir.

Antrag da bilgileri Ev Dr. dan mi alalim veya Her bir Dr. dan mi sorusuna Her bir Doktordan isaretleyin.Ve her Dr. bilgi alma formu imzalamaniz gerekir.

Öncesinde tedavi oldugunuz Dr, larla görüsün.Ve detayli bir rapor yazmalarini isteyin.Ücretini karsilayacaginizi öncesinde konusun.

Versorgungsamt dan gelen mektuba Dr. cevap vermesi gerekir iki sira yazar gönderir buda zayif bir % demektir.Para almadiklari icin bastan savma iki sira yaziyla olay kapanir.
Detayli avali bir mektup problemin size etkisi, detayli yazildiginda daha olumlu sonuclar alinir.

Daha cok Doktorlarda konusma ve kendinizi ifade etmek cok önemli.

Steuer indirim tablosu altta.
https://www.familienratgeber.de/rechte-leistungen/schwerbehinderung/steuer-freibetraege

50% alti Steuerden % karsiliginda vergi indirimi.
30% le 49% arasi Gleichstellung auf Schwerbehinderte antrag hakki.Isyerlerinde.(Schwerbehindert gibi tanima ama 5 gün izin hakki yok).Vardiye veya uygun is imkani.Kündigungschutz.

50% üstü
Vergiden % göre indirim hakki
5 Gün fazladan izin.
ADAC beitrag da indirim.Fazla degil ama 10 € indirim uyguluyorlar.
Harf varsa ona göre avantajlar.(Tramvay otobus bileti..Park yeri imkani. Radio rundfunk dan muafiyet. harfe göre de imkanlar degisir)

Emekliligi erkene cekme imkani. (Oldugu kadar Arbeitsamt gibi haklar bittikden sonra..degerlendirmek gerekirse...)
35 Sene calisma LVA verlauf da gecen süre olmasi gerekir.Veya bu Türkiye borclanmasiyla calisma hayatiyla da dolabilir cakismayan süreler.Emekliligi erkene cekmek.
Normal emeklilik 67.Bildigim kadariyla alttaki avantajlar mümkün.
63 de 10% kesinti
60 da 14% kesintiyle erkenden sistemden emeklilige gecis imkani olabilir.

50% olup da sonradan verschlehterungsantrag verme durumunda yeniden degerlendirme yapildiginda yükseltme yerine iyilesme olmus deyip 40% düsme de olabilir buna dikkat edin.

Schwerbehinderten Antrag lar internette sizin bulundugunuz eyaleti secin indirin.Dr. Vollmacht sayfasi yetmezse o sayfayi fazla olarak ciktisini alin.
Saglik problemi olan arkadaslar erkenden basvurun 20% olsa dosyaniz acilsin ileri yaslarda problemler cogalacaktir.Antraglar kendiling´den verilmeyecegine göre erkenden ilgilenin.

Birbey 3.1
06 Ocak 2025, 20:30
Pisikolojikden % alma Lottoda kazanmak gibi bir sey ,Almanlara Bol keseden veriyorlar yabancilara Gram ile dagitiyorlar
Bana ilk baslarda 10% fazla bile vermediler,yillar sonra wegeunfall,dan 20% prozent aldim

Gecen sene 50% icin Antrag yapdik 10% daha verdiler,Itiraz ettik yine 10% vediler
Mahkeme yolunu acdilar

Mahkemeden cok sürer göremeyiz diye 40% kabul ettim

Benim Hanimin hic bir pisikolojik sorunu yokdu,ama emekli olmak icin benim gittigim Doktora oda 2 senedir gidiyordu
5 sene önce benden 1 ay sonra SOVD Antrag yapip yolladi 50% verip calisamaz raporu verdiler

Gercekler böyle
Masa basi calisanlari Hastayi görmeden % dagitiyorlar

Vallah bende yabancıyım. Onunla kesinlikle alakası yok. O laf bizim Türk milletinde sakız olmuş.

Gündelik hayatını ne kadar etkiliyor o fark ediyor. Tabiiki az çok karar veren doktorunda Versorgungsamt'da etkisi oluyordur, oda sonunda insan.

Eğer 10%'den 40% fırlıyorsa senin doktorunda iş yokmuş. Baştan savma cevap yazmış. Misal biz emekli kurumunda doktorlarar yazıyoruz, bazıları doğru dürüst doldurmadan geri yolluyor. Kısa kısa yazıyor. Onu zaten bizde biliyoruz. Detaylı rapor önemli. Onun için doktorunuza diyeceksinizki Versorgungsamta yolladığınız yazının bir kopyasını istiyorum diye. Baştan böyle dedinizmi tırsar ve normalinde doğru dürüst rapor yazar.

hOrOz
06 Ocak 2025, 20:57

Psikolojik hastalıklarda yüksek prozent ve erken emekli yapıyoröar

Benim hanıma pskikoljik rahatsızlıktan erken emekliliğe başvurduk.. Ama epey uzun sürdü

Ilk ret geldi biz ititraz ettik sonra Gutachter doktorune gitti

Yine ardan 7-8 ay geçti.. Agustos ta erken emeklilik kabulü geldi.

Bende Pflege için başvurmuştum .. AOK da iki gün içinde hemen yazı geldi ve Termin verdiler

Gutachter geldi sorular sordu raporlara baktı bir bir saat oturdu

Giderkenke ben dedi rapor ederim

Rapor geldi .. Rollator yazmiş .. Banyonun duşa çevrilmesi için yazmıs

Pflegestufe 1 varmişler .. Bende itiraz ettim ..

Bugün yeniden Gutachter geldi .. Ben raporumu yazarım iki üç gün içinde gelir dedi

Bakalım Stufe 2 vereceklermi ..

SesSizliK
08 Ocak 2025, 22:41
Ne hakkindan bahsediyorsun sen ?? onu acikca yazda derdine care bulalim
yazmassan her kafadan baska ses cikar :-)

Para ödeme konusumu ?
oysa
Ödeyeceksin
Bizlerde ödedik.SOVD bile olsa kimse bedavaya elini kipirtdatmiyor (60 euro ödedik)

Ev doktoruna 35 euro verdim... Bugün psikoloji doktorumdan ATEST yazmis aldim 200 euro aldi... Ben hastaligimi bile paraylami ispat etmeliyim bunu demek istiyorum yani mesele üc kurus para degil insanlarin bu sekilde dürüst olmayan davranislari :(( yazik insallah bu raporlar fayda eder bakalim nolcak

webci
08 Ocak 2025, 23:40
200 avroyu absetzen yaparsin .
Biz almanyanin civisi cikti,kimkime dumduma derken bos yere cene patlatmiyoruz..
Malesef artik cogu isler extra..
Ozel bir prozedur olsada bu sana prozent saglayacak anlamina gelmez..
Ya tutarsa gibi loto ;)

batum
09 Ocak 2025, 00:11
Ev doktoruna 35 euro verdim... Bugün psikoloji doktorumdan ATEST yazmis aldim 200 euro aldi... Ben hastaligimi bile paraylami ispat etmeliyim bunu demek istiyorum yani mesele üc kurus para degil insanlarin bu sekilde dürüst olmayan davranislari :(( yazik insallah bu raporlar fayda eder bakalim nolcak

Attest ve para ???

Attesti Behandeln yapildigin Doktor bedava yazmasi lazim
Hausarzt,la bu olayin alakasi yok.o sadece Krankenaktenin yollar ( o da parasiz )

Para olayi SOVD gibi bir yere üye isen onlara ödersin.(red yazisina ,cevab yazarken)

Senin olayda karisilik olmus gibi

dadaloglu3865
09 Ocak 2025, 21:49
Genel olarak Schwerbehinderung icin antrag veren arkadaslar,tabi bi ciddi bir rahatsizlik olmasi gerekir.

Antrag da bilgileri Ev Dr. dan mi alalim veya Her bir Dr. dan mi sorusuna Her bir Doktordan isaretleyin.Ve her Dr. bilgi alma formu imzalamaniz gerekir.

Öncesinde tedavi oldugunuz Dr, larla görüsün.Ve detayli bir rapor yazmalarini isteyin.Ücretini karsilayacaginizi öncesinde konusun.

Versorgungsamt dan gelen mektuba Dr. cevap vermesi gerekir iki sira yazar gönderir buda zayif bir % demektir.Para almadiklari icin bastan savma iki sira yaziyla olay kapanir.
Detayli avali bir mektup problemin size etkisi, detayli yazildiginda daha olumlu sonuclar alinir.

Daha cok Doktorlarda konusma ve kendinizi ifade etmek cok önemli.

Steuer indirim tablosu altta.
https://www.familienratgeber.de/rechte-leistungen/schwerbehinderung/steuer-freibetraege

50% alti Steuerden % karsiliginda vergi indirimi.
30% le 49% arasi Gleichstellung auf Schwerbehinderte antrag hakki.Isyerlerinde.(Schwerbehindert gibi tanima ama 5 gün izin hakki yok).Vardiye veya uygun is imkani.Kündigungschutz.

50% üstü
Vergiden % göre indirim hakki
5 Gün fazladan izin.
ADAC beitrag da indirim.Fazla degil ama 10 € indirim uyguluyorlar.
Harf varsa ona göre avantajlar.(Tramvay otobus bileti..Park yeri imkani. Radio rundfunk dan muafiyet. harfe göre de imkanlar degisir)

Emekliligi erkene cekme imkani. (Oldugu kadar Arbeitsamt gibi haklar bittikden sonra..degerlendirmek gerekirse...)
35 Sene calisma LVA verlauf da gecen süre olmasi gerekir.Veya bu Türkiye borclanmasiyla calisma hayatiyla da dolabilir cakismayan süreler.Emekliligi erkene cekmek.
Normal emeklilik 67.Bildigim kadariyla alttaki avantajlar mümkün.
63 de 10% kesinti
60 da 14% kesintiyle erkenden sistemden emeklilige gecis imkani olabilir.

50% olup da sonradan verschlehterungsantrag verme durumunda yeniden degerlendirme yapildiginda yükseltme yerine iyilesme olmus deyip 40% düsme de olabilir buna dikkat edin.

Schwerbehinderten Antrag lar internette sizin bulundugunuz eyaleti secin indirin.Dr. Vollmacht sayfasi yetmezse o sayfayi fazla olarak ciktisini alin.
Saglik problemi olan arkadaslar erkenden basvurun 20% olsa dosyaniz acilsin ileri yaslarda problemler cogalacaktir.Antraglar kendiling´den verilmeyecegine göre erkenden ilgilenin.

burda bir yanlisi düzelteyim Türkiyede fiili calisma yada askerlik borclanmasini kabul ediyor LVL yurtdisi emeklilik borclanmasini kabul etmiyor kendim bildirdim sadece bu ikisini kabul etti

Haziran
09 Ocak 2025, 21:57
burda bir yanlisi düzelteyim Türkiyede fiili calisma yada askerlik borclanmasini kabul ediyor LVL yurtdisi emeklilik borclanmasini kabul etmiyor kendim bildirdim sadece bu ikisini kabul etti

Yooo ben yurtdisi borclanma süresini (Cakismayan) tam 17 ayimi kabul ettirdim.
2024 de Yurtdisi borclanmasi ile emekli oldum.Türkiyeden hizmet Cetveli aldim, gerci kendileride istiyor Türkiyeden.
Ama SGK gercektende cevabi gec gönderiyor.Ben bagli oldugum Ilin SGK'sina E-Mail yazdim öyle Cevabi gönderdiler DRV'ye.
Cakismayan 17 ayim varmis 17 aylik süreyi kabul ettirdim.
Tükiyede Meslek Lisesindeki son senemi(17 yasindan itiberen) 1 yili kabul ettirdim.

sende belki cakismayan süreler yoktur o nedenle kabul olmamistir.
Cakismayan sürelerin olacak degilse borclandigin süreleri kabul tümünü edecekler diye kural yok.

Birbey 3.1
09 Ocak 2025, 22:00
@dadaloğlu:

LVA yurt dışı borçlanmasını herzaman kabul ediyordu. Sorun bizim SGK bildirmek istemiyordu. Neymiş efendim sosyal güvenlik anlaşması imzalandığında 3201 sayılı konun yokmuşda fese füse. Allah'dan uğraşa uğraşa artık razı oldular.

Bayreuth tekrar sorarlar ve bu sefer bildirirler.

murat39
09 Ocak 2025, 22:06
Bir abi 63 yasinda su an.Türkiye de zamaninda Bakkal isletmis.Uzun bir süre.Bagkur da sigortasi yatmis.
Sonrasinda evlilik yoluyla Allmanya ya gelmis. Schwerbehinderung ve 35 sene doldurmada yetmiyordu.Tavsiyem üzerine gitti ve bu süreleri LVA ya bildirdi 8 ay kadar sürdü.
LVA - Türkiyeyle arastirilmis. Ve sürelerini aldi.35 senesini doldurdu.Emekliligi erkene cekti.
Bizzat tanik oldugum bir olay.Kagirtlarini ben takip etmistim.

Haziran
09 Ocak 2025, 22:10
Bir abi 63 yasinda su an.Türkiye de zamaninda Bakkal isletmis.Uzun bir süre.Bagkur da sigortasi yatmis.
Sonrasinda evlilik yoluyla Allmanya ya gelmis. Schwerbehinderung ve 35 sene doldurmada yetmiyordu.Tavsiyem üzerine gitti ve bu süreleri LVA ya bildirdi 8 ay kadar sürdü.
LVA - Türkiyeyle arastirilmis. Ve sürelerini aldi.35 senesini doldurdu.Emekliligi erkene cekti.
Bizzat tanik oldugum bir olay.Kagirtlarini ben takip etmistim.

Aynen Murat abi kabul ediyorlar.
ben daha gecen yil 6.ayda Müracat ettim 3 ay sonra kabul ettiler.Hatta bu süre esnasinda Mail yazdim DRV'e dediler Türkiyeden cevap gelmedi.
Bende Türkiyede bagli oldugum ilin SGK'sina E-mail yazdim rica ettim 1 ay gibi süre sonra DRV'den 17 ayimin cakismadigini bu süreleri kabul ettiklerine dair Mektup geldi.

SesSizliK
09 Ocak 2025, 23:39
Attest ve para ???

Hausarzt,la bu olayin alakasi yok.o sadece Krankenaktenin yollar ( o da parasiz )

Para olayi SOVD gibi bir yere üye isen onlara ödersin.(red yazisina ,cevab yazarken)

Yanlislik yok dostum herkes para pesinde iki raporu bugün gönderdim bundan sonrasi icin avukat sigortamda hazir olumsuz cevap gelirse diye bakalim nolcakk ...Bide acaba direk avukatami verseydim bilemedim :/

Haziran
10 Ocak 2025, 15:27
Yanlislik yok dostum herkes para pesinde iki raporu bugün gönderdim bundan sonrasi icin avukat sigortamda hazir olumsuz cevap gelirse diye bakalim nolcakk ...Bide acaba direk avukatami verseydim bilemedim :/

Evet maalesef bende gecen yil Pisikologuma 200 € ödedim Arztbrief icin. Bayagi ucuk bir ücret ama yapacak birsey yok.

SesSizliK
10 Ocak 2025, 22:30
Evet maalesef bende gecen yil Pisikologuma 200 € ödedim Arztbrief icin. Bayagi ucuk bir ücret ama yapacak birsey yok.

bari ödedigin paraya degdimi sonuc istedigin gibi oldumu

SesSizliK
10 Ocak 2025, 22:33
Attest ve para ???

SOVD üyesi degilim doktorlarda aldigim detayli raporlari yolladim simdi ne olucak sürec nasil devam eder acaba ??? Bu yolladiklarimi kabul etmezlerse o zaman avukata gidicem..

murat39
10 Ocak 2025, 22:45
Avukata gitmek elinizdeki hastaliklar kuvvetli olmasi gerekir ki, avukat birseyler yapabilsin.Avukat davayi almak para kazanmak icin söyle yapariz böyle yapariz der.

Sonucu bekleyin.Bu raporlar da daha iyi sonuc olmasi gerekir.
Sonuc istediginiz gibi olmazsa Psikoloji Dr. görüsün.6 ayda bir Verschlechterungsantrag verme hakkiniz var.

Avukata giderseniz itiraz ve Gutachter .. Bu süre olarak 1,5 seneyi bulabilir.Karsilikli sürtüsme inatlasma...yol acabilir.

Birbey 3.1
10 Ocak 2025, 23:06
Coğu avukat üstünden alanlar saniyorki avukat başardi. Avukatın aslinda hiç bir tibbi eğitimi olmadigi icin avukatda birsey bilmiyor. Bazen avukata gitmenin tek faysasi su oluyor, is mahkemeye intikal ettigi için bazı doktorlar, ister Gutachterler olsun ister kendi doktorunuz olsun, gözden kacan birsey varmı diye daha dikkatli bakiyorlar ve varsa kararlarindan geri dönüyorlar. Yoksa zaten kararimiz ayni diyorlar, mahkmede ya bu karar uyuyor yada yada hakim diyor seni birde ben Gutachtere yollayim ama olumlu bir sey cikmazsa Gutachter parasi sana kalir diyor.

Olay bubdan ibaret. Ayni sey Erwerbsminderungsrentede böyle.

Haziran
10 Ocak 2025, 23:25
Evet öyle Avukatlar vardir birsey diyemem.
Ama isini iyi yapan iyi Avukatlarda var.
Normalinde Avukat zaten hemen Verschlechtern davasini almiyor.
Diyorki önce Müracat et, Red gelirse Widerspruch ver ondan sonra davayi alir Mahkemeye giderim diyor.
En azindan benim Avukat 2019 yilinda bana öyle yapti.
Yani bütün yollarin denenmesini ondan sonra Avukat ile yola devam edilmesini istedi.
Avukatin faydasi Mahkemeye davayi tasimasi.
Iste Avukata giderkende gercekten hakkinizin yendiginden emin olmaniz gerekli.

SOVD üyesi degilim doktorlarda aldigim detayli raporlari yolladim simdi ne olucak sürec nasil devam eder acaba ??? Bu yolladiklarimi kabul etmezlerse o zaman avukata gidicem..
Dostum kabul etmezler ise Widerspruch ver, onada red gelirse o zaman Avukata git.

bari ödedigin paraya degdimi sonuc istedigin gibi oldumu
Ben baska bir Dava icin aldim Arztbriefi. Krankangeld olayi icin.

mrtock
10 Ocak 2025, 23:43
ben vdk ile yaptım 2 sene sürdü sonra çıkış verdik hanımla.

SesSizliK
26 Ocak 2025, 00:01
Arkadaslar dedigim gibi aldigim raporlar yollamistim hatta o raporlarda doktorlar kendileri bile yazmis 20 prozent bu kisi icin az itiraz edildi o yüzden bu raporlari yazdik dedikleri halde eve mektup geldi bana itiraz grund sebeb soruyorlar telefon actim grund yazman gerek diyor :/ saka gibi is yerinde arkadasim var hic ugrasma avukata verelim o kanuni sekilde yazsin dedi sali günü avukata gidicem... Hayirlisi bakalim gelismeleri yazicam buraya

SesSizliK
11 Mart 2025, 13:27
Bilgi amacli yaziyorum avukata verdim 2 ay oldu hemen hemen bu konularda uzman bi avukat tüm raporlarima bakti 50 yi almamiz lazim dedi hayirlisi neyse bekliyorum bakalim gelismeleri yazicam buraya

hOrOz
11 Mart 2025, 15:26
Dün München den bir arkadaşla konuştum

Hatta eskiden boarda üyeydi . velhasıl 3-4 sene önce ağır kanser hastalığı geçirdi

Hastayken %80 vermişler uzun bir tadavi geçirdi

şimdi hastalık geçinde bütün yüzdeleri silmişler

webci
11 Mart 2025, 17:31
Dogru olanda bu zaten..

Tim1973
15 Mart 2025, 11:13
Almanyanin hic bir yerinde, HIC KIMSE Avukatlarda dahil ulu ortam öyle bir sey demez .bende ludwigshafen vdk kurumuna gittim üye oldum adam oranin yetkilisi imiş avukat da o imiş beni 6 ay oyaladilar ve çıkardılar, tabi duyduklarimdan dolayı çıkışı ben istedim, sana ne söylediklerini anlatsam ücgün uyuyamazsın ,hemde yüzüme söyledi, ne almanyasi sayikliyorsun,aidatim da onlarda kaldı.

Tim1973
15 Mart 2025, 11:24
Ludwigshafen vdk üye oldum 6 ay beklettiler dosyamı ilk gün verdim sonra çıkış aldım yüzüne bile bakmadılar dosyanın, ayrica yetkili adam ayni zamanda oranin avukatı imiş ,neyse tirt çıktılar, ilk gün konusma esnasında öyle cümle sarfettiki bu avukat, kulaklariniza inanamazsiniz,o yüzden vdk demeyin gidin Rechtsschutz yaptirin daha iyi.5 defa Gutachten oldum 40 ,50 i olmadı şimdi tekrar avukat ile devam ediyorum yeniden .Selamlar kendinize iyi bakın hayırlı ramazanlar.

iskete
17 Mart 2025, 22:56
selam arkadaslar kolay kolay engelli yüzdesi vermiyorlar en az %50 olsunki bir ise yarasin %50 den düsük engelli bir ise yaramiyor almayin daha iyi hic ugrasmayin bile derim rahatsizligimn dolayisi ile bana %90 verdiler hic bir faydasini görmedim bana yarari bile olmadi emeklilikte yarari oldumu bilemem ama hemen emekli ettiler ve süresi doldu 2 sene vermislerdi yine müracat ettim dediler sen iyi olmussun %40 veriyoruz bende avukata gittim gecen hafta mektup geldi %50 yapacaz diye en cok is yeri icin isime yariyacak gibi görünüyor iste senede 5 gün fazladan izin hakkim olacak her isi yaptiramiyacaklar falan fes mekan hayirlisi bakalim iyi bir engelli yüzdesi almak istiyorsaniz elle tutuliur bir hastaliginiz olmasi gerekiyor mesela pisikolojik rahasizligi olanlar iyi bir engellilik aliyor emekli bile ediyorlar banada cok dediler iste bu durumu kulan pisikologa git iste hastaligimdan dolayi büyük travma yasadigini ve kafayi siyirdim diye ama bende neyse o numara yapamam pisikolojim iyi neden olmayan birsey icin yapayimki yapmadim elbette verirlerse böyle versinler dedim ve verdiler hepsinide kendim doldurdum heryere ne vdk ne de biryer kendim yaptim sadece itiraz etmem icin avukata basvurdum okadar hastaliginiz gercekse hic biryere gitmenize gerek yok kendiniz doldurun yollayin herkese hasta olan gecmis olsun

batum
17 Mart 2025, 23:13
selam arkadaslar kolay kolay engelli yüzdesi vermiyorlar en az %50 olsunki bir ise yarasin %50 den düsük engelli bir ise yaramiyor almayin daha iyi hic ugrasmayin bile derim rahatsizligimn dolayisi ile bana %90 verdiler hic bir faydasini görmedim bana yarari bile olmadi emeklilikte yarari oldumu bilemem ama hemen emekli ettiler ve süresi doldu 2 sene vermislerdi yine müracat ettim dediler sen iyi olmussun %40 veriyoruz bende avukata gittim gecen hafta mektup geldi %50 yapacaz diye en cok is yeri icin isime yariyacak gibi görünüyor iste senede 5 gün fazladan izin hakkim olacak her isi yaptiramiyacaklar falan fes mekan hayirlisi bakalim iyi bir engelli yüzdesi almak istiyorsaniz elle tutuliur bir hastaliginiz olmasi gerekiyor mesela pisikolojik rahasizligi olanlar iyi bir engellilik aliyor emekli bile ediyorlar banada cok dediler iste bu durumu kulan pisikologa git iste hastaligimdan dolayi büyük travma yasadigini ve kafayi siyirdim diye ama bende neyse o numara yapamam pisikolojim iyi neden olmayan birsey icin yapayimki yapmadim elbette verirlerse böyle versinler dedim ve verdiler hepsinide kendim doldurdum heryere ne vdk ne de biryer kendim yaptim sadece itiraz etmem icin avukata basvurdum okadar hastaliginiz gercekse hic biryere gitmenize gerek yok kendiniz doldurun yollayin herkese hasta olan gecmis olsun

Sen tekneyi Limana cekmissin Rahat konusuyorsun

Ne demek ugrasmayin vermiyorlar,En az 50 % olsun filan

30% Bile alan kisiye ilac gibi geliyor

murat39
17 Mart 2025, 23:26
Rahatsizliginiz varsa onu kagirda dökmeniz gerekir.
Bu 20% olur ileri durumlarda yükselir.Yas gittikce ilerliyor hastaliklar ortaya cikiyor.6 ayda bir antrak verme imkani var.
Durumlar hastaliklari heyet degerlendirir.Ona göre % belirlerler.

50% oldugunda en büyük avantaj emekliligi öne cekersiniz.
5 gün fazla izin.
Finanzmat dan vergi indirimi
Grad der Behinderung Pauschbetrag
20 384 Euro
30 620 Euro
40 860 Euro
50 1.140 Euro
60 1.440 Euro
70 1.780 Euro
80 2.120 Euro
90 2.460 Euro
100 2.840 Euro

Aglamayana meme yok.Kendin ilgilenmezsen kimse senin hastaligini ve problemini anlamaz.Kendiliginden de olmaz.Sen üzerine düsüp ilgileneceksin.

iskete
18 Mart 2025, 00:03
Sen tekneyi Limana cekmissin Rahat konusuyorsun

Ne demek ugrasmayin vermiyorlar,En az 50 % olsun filan

30% Bile alan kisiye ilac gibi geliyor

%50 den sonrasi isinize yariyor ben bildigimi söylüyorum benim duydugum behinderung ausweis bile vermiyorlarmis %50 den asagisina birde harflerde önem tasiyor
dedigim gibi istediginize sorun %50 ve üstüne cogu seylerde hak kazaniyorsunuz bukadar
tekneyi limana cekmem icin üc kagitla engelilik raporu alirsam dediginde haklisin tekneyi limana cekersin
%30 da ne gibi haklarin var siralarmisin ? faydasini anlat bilelim

Haziran
18 Mart 2025, 01:55
sen alacagini almissin yani EM rente olmussun.
Behinderungsausweisun olsa ne olur olmasa ne olur?
O nedenle sen tekneyi Limana cekmissin rahat konusuyorsun.

hOrOz
18 Mart 2025, 13:32
sen alacagini almissin yani EM rente olmussun.
Behinderungsausweisun olsa ne olur olmasa ne olur?
O nedenle sen tekneyi Limana cekmissin rahat konusuyorsun.

Yürüme engeli olmadıkça G - Geh-Behinderung veya aG - Außer-gewöhnliche Geh-Behinderung

araba vergisini düşebiliyorsun ama arabayı sadece kendi üzerine açabiliyorsun

Veya ucuza otobüs kartı alabiliyorsun

Diğerlerinin çoğunlukla vergi avantajjı oluyor

meyas
19 Nisan 2025, 20:16
Slm benimde bir bilginize ihtiyacim var verdikleri prozenti itiraz yaptim simdi yükselttiler bana teil-abhilfebescheid imzalayip itirazi gericekmem icin imzalayip geri gönderecekmisim ozaman hersey tamammi oluyor

webci
19 Nisan 2025, 21:07
Sana yeni ausweisini yeni prozentle göndersinler sende imzani cakarsin..
Nicht ohne meine ausweiss dersin yani..

SesSizliK
19 Nisan 2025, 21:54
Ben ocak ayinin 16 sinda avukata verdim simdiye kadar hala bi gelisme haber vss bisey yok..

SesSizliK
30 Nisan 2025, 17:18
Bugün mektup geldi gutachterarzt tan termin vermisler dikkat etmem bilmem gereken seyler varmi acaba ben kendi durumumu acik ve dürütstce anlatacam... Bundan sonraki sürec nasil ilerliyor ???

xedox
30 Nisan 2025, 17:52
Bugün mektup geldi gutachterarzt tan termin vermisler dikkat etmem bilmem gereken seyler varmi acaba ben kendi durumumu acik ve dürütstce anlatacam... Bundan sonraki sürec nasil ilerliyor ???

Bende durumumu acik ve dürütstce anlattim, kabul edilmedi.

Haziran
30 Nisan 2025, 18:12

Öncelikle seni hangi Gutachtene gönderiler bilemedigim icin ben kendi yasadiklarimi anlatayim.
Bende böyle Avukat ile devam ettim Mahkeme Gutachtene gitmem icin karar verdi.
Neyse banada bir Mektup ile Gutachtene(Rheuma üzerine) gitmemi ve Gutachten Termini gönderdiler.
Gutachtene giderken tüm eski yeni Doktor raporlarimi, MRT, Film, Röntgen hatta yaptigim Kranklarin kranscheinlerini dahi götürdüm.Bir canta dolusu.
Ama düzenli sekilde, hepsini doktoraun önü cikarttim.
Hastaliklarimin gecmislerini yani kac yildan beri bu hastaliklarla bogustugumu, hangi Doktorlara gittigimi tek tek anlattim.
Hatta Doktorlarin yaptigin ignelerin dahi Listesini cikarmistim onlari dahi verdim, ödedigim Paralari gösterdim.Söylediklerimi el yazisi ile not aldi.

Sonra Doktor beni kaldirdi iste hareket ettirdi, egil , bükül, sag dön, sola dön , ayak parmaklarinin üstünde dur gibi hareketlerle muayene etti.
yaklasik 1 saat kadar sürdü.Sonra bana bu Belgelerin hepsini alabilirmiyim dedi, sonra Posta ile gönderirim dedi.Bende tabiki dedim.
Tüm Belgeleri herseyi canta ile biraktim.2 Hafta gibi sonra Posta ile herseyi tekrar bana gönderdi.
Yaklasik 8 hafta gibi sonrada eve Schwerbehindertenausweis 50 GdB ile geldi.
Avukatimda haber vermisti zaten 50 GdB'yi alacagimi.

Yani ben bu sekilde atlattim.
Sakin ol.Tüm Belgelerini al yanina, onlari bir düzene sok.
Yillarina göre anlat, belgeleri göster, yil yil anlat ne zamandan beri hangi rahatsizliklari cekiyorsan.Neler yaptin?

webci
30 Nisan 2025, 18:35
Öncelikle seni hangi Gutachtene gönderiler bilemedigim icin ben kendi yasadiklarimi anlatayim.
Bende böyle Avukat ile devam ettim Mahkeme Gutachtene gitmem icin karar verdi.
Neyse banada bir Mektup ile Gutachtene(Rheuma üzerine) gitmemi ve Gutachten Termini gönderdiler.
Gutachtene giderken tüm eski yeni Doktor raporlarimi, MRT, Film, Röntgen hatta yaptigim Kranklarin kranscheinlerini dahi götürdüm.Bir canta dolusu.
Ama düzenli sekilde, hepsini doktoraun önü cikarttim.
Hastaliklarimin gecmislerini yani kac yildan beri bu hastaliklarla bogustugumu, hangi Doktorlara gittigimi tek tek anlattim.
Hatta Doktorlarin yaptigin ignelerin dahi Listesini cikarmistim onlari dahi verdim, ödedigim Paralari gösterdim.Söylediklerimi el yazisi ile not aldi.

Sonra Doktor beni kaldirdi iste hareket ettirdi, egil , bükül, sag dön, sola dön , ayak parmaklarinin üstünde dur gibi hareketlerle muayene etti.
yaklasik 1 saat kadar sürdü.Sonra bana bu Belgelerin hepsini alabilirmiyim dedi, sonra Posta ile gönderirim dedi.Bende tabiki dedim.
Tüm Belgeleri herseyi canta ile biraktim.2 Hafta gibi sonra Posta ile herseyi tekrar bana gönderdi.
Yaklasik 8 hafta gibi sonrada eve Schwerbehindertenausweis 50 GdB ile geldi.
Avukatimda haber vermisti zaten 50 GdB'yi alacagimi.

Yani ben bu sekilde atlattim.
Sakin ol.Tüm Belgelerini al yanina, onlari bir düzene sok.
Yillarina göre anlat, belgeleri göster, yil yil anlat ne zamandan beri hangi rahatsizliklari cekiyorsan.Neler yaptin?

Demekki duzenli bir hayat tarzi hayat kurtariyor,duzendiz ve capacul bir hayat insani bitiriyor..
Ne kadarda rentenkassenin elinde ve gutachtenlerde onlardan olsa sen onlarin önünü kesecek isler yapinca birsey yapamiyorlar ve senin cabanida görüyorlar....
Ben herzaman yazi islerime ve kagit düzenime önem veririm..30 senelik yazismalar hala durur..
Mümkün oldugunca karsimdaki insana deger verecek sekilde konusur belki iz birakir etkilerim..yazismalarda da böyle..is yerinde bile benle dalkavuk gibi konusamazlar..
Aninda cevap hazir,bana isden cikis verecekler diye ikibüklüm olmam,ALLAH hayirlisini nasip eder der ve O na ikibüklüm olurum..
Genelde kurunun yaninds yas da yaniyor,gercek hasta olanlarin önüde kesiliyor,bunun sebebi 3 kagitcilar..tembel miskinler..

Haziran
30 Nisan 2025, 18:48
Demekki duzenli bir hayat tarzi hayat kurtariyor,duzendiz ve capacul bir hayat insani bitiriyor..
Ne kadarda rentenkassenin elinde ve gutachtenlerde onlardan olsa sen onlarin önünü kesecek isler yapinca birsey yapamiyorlar ve senin cabanida görüyorlar....
Ben herzaman yazi islerime ve kagit düzenime önem veririm..30 senelik yazismalar hala durur..
Mümkün oldugunca karsimdaki insana deger verecek sekilde konusur belki iz birakir etkilerim..yazismalarda da böyle..is yerinde bile benle dalkavuk gibi konusamazlar..
Aninda cevap hazir,bana isden cikis verecekler diye ikibüklüm olmam,ALLAH hayirlisini nasip eder der ve O na ikibüklüm olurum..
Genelde kurunun yaninds yas da yaniyor,gercek hasta olanlarin önüde kesiliyor,bunun sebebi 3 kagitcilar..tembel miskinler..

Aynen inanirmisin ben de hala ise girdigim günden bugüne kadar tüm aylik kagitlarim duruyor.
Hatta atayimmi dursunmu diye gecenlerde kararsiz kaldim.Sonra dedim dursun hatira olarak kalsin dedim.2 Klasör Dosya dolusu aylik kagitlarim.
1994-2021 arasi.
Simdi kagit olarak tutmuyorum ama önemli Belgeleri hemen scannen yapip hem bilgisayara hemde yedek 2TB lik yedek Diskim var ona kayit ediyorum.