PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aufhebenvertrag

murat güney
01 Aralık 2024, 15:58
Selamünaleyküm
Ustalar
işyerimden aufheben Vertrag yaparak anlaştık. Abfindung parasını Ocak ayında ödeyecekler. Yılsonu na kadar işyerindeyim.
Vertrag yapıldığı günden bir gün sonra krankmeldung yaptım. Arbeitsamt a gidip arbeitlos Meldung yapmak istedim, kranken bittiği gün gel dediler. Yıl sonuna kadar iş yeri
Krankenversicherung Beiträg ödüyor.
Benim öğrenmek istediğim krank yeni yılda devam edecek gibi .
Benim öğrenmek istediğim yeni yıldan itibaren Krankenversicherung Beiträgı kendim mı ödeyeceğim.
Ustalar dan ricam bilgilerini paylaşabilirmi
Teşekkürler

senali
01 Aralık 2024, 16:27
Arbeitsamta Krank oldugunu niye bildirdin ki?
Bildigim kadari ile Arbeitsamt 3 Ay sperre verir ama senin Krankenversicherungu da üstlenmek zorunda . Sen bu konuyu istersen bide senin bagli bulundugun Krankkasseye danis. Onlar sana gerekli bilgileri verirler

webci
01 Aralık 2024, 17:11
Sen yinede arbeitsamta git ..vertragi goster ve krankini uzayabilecegini soyle..
Onlar sana sperre verirlermi vermezlermi kendileri karar versin..
Sperre olursa 3 ay evde beklersinbu durumda versicherungunu kendin odemen gerekenilir..buyuk bir mebla degil..
Boylece daha guvende olursun..
Krankenkasseye danismaktan ziyade arbeitsamt muracat daha oncelikli..senali arkadasin yazdigi gibi belki sigortayi ustlenirler..
Birsekil krankenkasse sana abmeldungdan dolayi ulasacaktir..
Tum aufhebungsvertaglar icin illaki sperre gerekmiyor,ausnahmefälle sind vorhanden .

murat güney
01 Aralık 2024, 18:07
Teşekkürler ustalar
Yazdığım gibi arbeitsamt karankın bittikten sonra gel dedi.
Benim krank uzun sürecek gibi
Varsayalım beş altı ay krank devam etti.
Bu süre zarfında Krankenkasse
Beiträge kendim mı üstleneceğim.
Krankı bitirip arbeitslosen melden yapmak mı
Mantıklı.Üç ay spereyi hesaplayarak.

Haziran
01 Aralık 2024, 18:28
Eger Arbeitsagenturdan sperre yersen Krankenkasseye Beitragi sen ödeyebilirsin.
kendin ödemek zorunda kalirsan ödeyecegin miktar kücük bir miktar olmayacak maalesef, ödeyecegin beitragi kazancina göre hesaplayacaklar isin icinde Abfindung oldugu icin ve Abfindung senin 2025 yilindaki kazancin olarak görünecegi icin aylik bayagi bir miktar Beitrag cikiyor. Ben cikis aldigimda Krankenkasse benden aylik 750 € Beitrag ödememi istemisti bir sonraki yila kadar.
Bende Krankasseden cikis aldim Bir yil kadar TR'de kaldim.
Bir sonraki yil kazancinda artik Abfingung görünmeycegi icin baska gelirinde yoksa o zaman tekrardan normal Fiyatina düsüyor.

Senin durumun simdi degisik sen simdiden Krank yaptigin icin ilk 6 haftasini Isveren ödeyecek, yani su andan sene sonuna kadar.

Bu ilk 6 hafta 01.01.2025 tarihinde hala dolmamis ise ne olacak? is yeri Vertrag bittigi icin ödemeyi hemen kesebiliyormu?
Eger ki bu ilk 6 haftayi is yeri öderse, sonra sen Krankengelde düseceksin ve artik Krankenkasse sana Karankengeld ödemeye baslayacak.(78 Hafta)
Karnkengeld esnasinda sen beitrag falan ödemiyorsun Krankasse sana ayliginin %70 i kadar para ödeyecek.

Ama ilk 6 hafta olayi 01.01.2025 tarihinden itibaren ne olur onu bilemiyorum cünkü Vertagin bitiyor, Vertragdan sonra ne olur orasini bilemiyorum.

murat güney
01 Aralık 2024, 19:13
Paylaşımlarınız için teşekkürler

batum
01 Aralık 2024, 19:24
2018 de bende Abfindung,lu Aufhebungsvertrag imzaladim,sonra Arkadas gibi kranka cikdim,Ne kadar krank yapdim hatirlamiyorum 1-2 ay olabilir
ondan sonra Arbeitsam,a yazildim,bir kac hafta Arbeitslosengeld aldimdi(Frührenteye gecis yapdimdi )
Ama Sperre filan yemedimdi

murat güney
01 Aralık 2024, 20:24
Batum usta çıkıştan sonra
Arbeitlos Meldung hemen yaptınmı
Yapmadın ise krank olduğun dönemde
Krankasse Beitrag ne oldu
Hatırlıyormusun

batum
01 Aralık 2024, 20:52
Batum usta çıkıştan sonra
Arbeitlos Meldung hemen yaptınmı
Yapmadın ise krank olduğun dönemde
Hatırlıyormusun

Krank olayini bitirdikden sonra Arbeitsamt,a kayit oldum,Krank iken gittigimde bittimi gel dedilerdi
Krank olan kisi niye krankengeld ödesinki,verstehe ich nicht

-------------------------------------------------------------------------

Artik Calisirken krank,a cikdimi AOK ya Beitragmi ödeniyor,2018 den sonra yeni kanunmu cikdi ???

murat güney
01 Aralık 2024, 21:42
EyvaAllah , sağlıcakla kalın

Mezarci59
01 Aralık 2024, 23:01
78 hafta yani 1.5 yil gibi bir sure kranken geld ala biliyorsun eger krank isen. Bu kranken kasse beitragini kendin ödegecegin nereden cikti? 78 hafta sonunda Hala hasta isen yinede arbeitsamt a arbeitslos olarak kayi olacaksin, sonra paran oradan gelecek hala krank san ve Au yu arbeitsamt a ver sana is yeri göstermezler. arbeitslos parasida süreside yasina göre degisiyor. aufhebungs vertragta sperre var yok ona arbeitsamt bakar. ama sperre alsan bile hemen baslangita tamazlar sana spereyi mesela 1 yil arbeitslosen geld alacaksin 3 ay sperre koydular ilk 9 ayi alirsin son 3 ay alamazsin. Bu bukadar yani.

Haziran
02 Aralık 2024, 13:47
Krankengeld alirken krankengeld Beitragini sen ödeyeceksin demedik ki? Nerden cikariyorusunuz?

Isyerinden cikis aldin, Arbeistagenturda Sperre verdi, Hastaliginda yok ve Krankengeld almiyorsan, bu durumda Krankenkasse Beitragini kim ödeyecek? tabiki Kendin. Ben bunu diyorum.

krank olduğun dönemde

Bu arkadas su an Krank almis, bu Krankin ilk 6 haftasini is yeri öder.Ama 6 hafta dolmadan 01.01.2025 de is antlasmasi bitiyorsa ondan sonra ne olur onu bilmiyorum diye belirttim.
Ama arkadas hala Krankengeld alirken Krankenkasse Beitragim ne olur diye soruyor.
6 Haftadan sonra Krankengeld'e gecersen artik herseyini Krankenkasse ödüyor!!!

Ha ilerde su da olabilir Krankengeldi uzun süre alirsan Krankenkasse seni REHA'ya git diye zorlar, bunada hazirlikli ol.

murat güney
02 Aralık 2024, 14:25
EyvâAllah
Ustalar
Teşekkürler
Yani Krankenkasse Beiträge Krankasse tarafından karşılanıyor Altı hafta sonunda.

batum
02 Aralık 2024, 18:45
Krankengeld alirken krankengeld Beitragini sen ödeyeceksin demedik ki? Nerden cikariyorusunuz?

Sen yazmadin ama 2 baska üye yazmis bende sasirdimdi okudugumda
o yüzden kanunlar degistmi diye yazdiydim

dadaloglu3865
02 Aralık 2024, 21:26
usta arbeitsamt ne dediyse odur öyle prösodür gecen yil banada cikis verdiler 18 ay krank aldim sonrada arbeitsamt gittim devam etti gecen hafta gittik aynisini ona dediler krank bitmeden 1 ay önce git

murat güney
02 Aralık 2024, 21:51
Dadaloğlu ustam
Ben yıl sonuna kadar işyerinde
Gözüküyorum.
Aufheben vertrağı imzaladım ertesi gün krankmeldung yaptım.
Bir gün sonrada arbeitsamt a gittim
Arbeitsamt krankın bitince gel dedi.
Bugün den itibaren de Krankasse ye düştüm Yıl içerisinde aynı hastalıktan altı haftaya iki gün kala işe başladım.
Tam anlamıyla öğrenmek istediğim
01.01.2025 ten itibaren
Krank devam ederse
Krankenversicherung Beiträgı
Krankasse Mi üstleniyor.Yoksa benim privat
Versicherung mu yapmam gerekiyor.
Ben aufheben Vertrag yaptım,
Sana işyeri çıkış vermiş ise durum farklı galiba.
Teşekkürler

tr-22
02 Aralık 2024, 23:05
Selamünaleyküm
Ustalar
işyerimden aufheben Vertrag yaparak anlaştık. Abfindung parasını Ocak ayında ödeyecekler. Yılsonu na kadar işyerindeyim.
Vertrag yapıldığı günden bir gün sonra krankmeldung yaptım. Arbeitsamt a gidip arbeitlos Meldung yapmak istedim, kranken bittiği gün gel dediler. Yıl sonuna kadar iş yeri
Krankenversicherung Beiträg ödüyor.
Benim öğrenmek istediğim krank yeni yılda devam edecek gibi .
Benim öğrenmek istediğim yeni yıldan itibaren Krankenversicherung Beiträgı kendim mı ödeyeceğim.
Ustalar dan ricam bilgilerini paylaşabilirmi
Teşekkürler

Benimde basimdan gectigi icin biliyorum,isinin son günü 6 hafta dolduruyorsan krankenkasaya düsüyorsun beitraglari hepsini kranken kassa ödüyor,sende hemen krankini sonlandir arbeitsmata git arbeitsuchen anmeldung yapman gerekiyor,arbeitsamta hala hasta oldugunu söylersen seni hartz4 ye gönderiyor oradan parani alabilmen icin.

Arbeit suchen yapip arbeitslosen geld alabilirsin,istersen bir hafta sonra tekrar krank yapabilirsin,

tr-22
02 Aralık 2024, 23:25
Krank devam ederse
Krankenversicherung Beiträgı
Krankasse Mi üstleniyor.Yoksa benim privat
Versicherung mu yapmam gerekiyor.
Ben aufheben Vertrag yaptım,
Sana işyeri çıkış vermiş ise durum farklı galiba.
Teşekkürler

Krankin devam etmez zira senin bir isin yok artik,krankasse beitraglarinida kendin ödüyeceksin,aufheben Vertrag yaptım diyorsun buda bir cikistir abfindungla arasinda hic bir fark yok.

sana önerim hemen krankini bitir arbeitssuchen diye arbeitsamta kayit ettir kendini,sonrada terkrar krankina devam edebilirsin,bundan sonra senin is yerin arbeitsamtir,yasini bilmiyorum sen sprede öylede böylede yiyeceksin kesin %100 diyorum,bundan dolayi en erken arbeitsamta girisin senin icin kardir.

bunlar cok ince detayli isler bundan sonra asil savasin basliyor,anlatmaya kalksam bir kac satirla anlatilacak gibi degil.

Sana bol sanslar diyorum.

PS: Tam imza tarihini yazarmisin ve krank baslama günü.

Cevap 12 de Haziran arkadasimiz hepsini yazmis dikkatli okumani tavsiye ederim.

murat güney
02 Aralık 2024, 23:30
27.11.2024
Imza ve krank başlangıç aynı tarihte.
12.12.2024 kadar krankmeldung
Yaş Şubat ayında 59 nasip olursa

tr-22
02 Aralık 2024, 23:35
27.11.2024
Imza ve krank başlangıç aynı tarihte.
12.12.2024 kadar krankmeldung
Yaş Şubat ayında 59 nasip olursa
Maalesef 6 haftayi dulduramiyorsun,bundan dolayi sana 30.12.24 tarihinde arbetsamta gidip arbeitlosen meldung yapmani hemen tavsiye ediyorum,daha öncede yazdim 3 ay sperede alicaksin 24 ay arbeitlosen alma hakkinda var.

murat güney
02 Aralık 2024, 23:41
Cevabın için teşekkürler
Ben daha önce aynı hastalıktan 5haftadan fazla kranktım. Dolayısıyla bu hafta tan itibarenbildigim kadarı ile Krankasse ye düşüyorum.

Haziran
02 Aralık 2024, 23:42
Simdi Krank yaptin,
01.01.2025 Tarihinde krankgün sayisi 6 haftayi gecmez ise, is yeri vertragin bittigi icin artik ödeme yapmiyorum derse
6 hafta dolmadigi icin Krankengelde gecemez isen ve Arbeitsagentur 3 ay Sperre verirse is karisir.
O zaman Krankenkasse sana Freiwilligeversicherung yapman gerek diyebilir.O zaman 3 ay Krankenkasse Beigtragini kendin ödemek zorunda kalabilirsin.
Cünkü eger böyle olsaydi senin yaptigin gibi, herkes aufhebungsvertrag yapip hemen kranka cikar 3 ay Sperreye takilmaktan kurtulurdu.

Ama 6 haftayi 01.01.2025 tarihine kadar doldurursan o zaman durum degisir, otomatikman Krankengelde düsersin.
Zaten sana Krankenkasseden bir yazi gelmesi gerekir su tarihte Krankengelde düsüyorsunuz diye.

murat güney
02 Aralık 2024, 23:44
Sağolasın cevabın için
Ben daha önce aynı hastalıktan 5haftadan fazla kranktım dolayısıyla bu haftadan itibaren
Krank altı hafta yı geçiyor.
Krankasse den bir kaç içerisinde Yazı gelir diye düşünüyorum.

tr-22
02 Aralık 2024, 23:49
Sağolasın cevabın için
Ben daha önce aynı hastalıktan 5haftadan fazla kranktım dolayısıyla bu haftadan itibaren

Burayi biraz karistiriyorsun,daha önce cikmisliignda sorun olmaz,senin yazdigin 27.11.24 imzaladim ve ertesi gün hemen krank yaptim,bu tarihten itibarende yil sonuna kadar 6 haftan dolmuyor,bundan dolayi kranki fazla uzatma verdigim tarihte arbeitslosen icin müracaat et sonra gerisini nasil istersen öyle yaparsin.

Haziran
02 Aralık 2024, 23:49
Sağolasın cevabın için
Krankasse den bir kaç içerisinde Yazı gelir diye düşünüyorum.

Tamam o zaman sana Krankenkasseden yazi gelmesi gerek aksam sabah!

Önce ALG1 alip sonra Krankengelde gecseydin daha iyi olurdu ama 3 ay Sperre icinde krankenkasseyi kendin ödemek zorunda kalirdin sanirim bu nedenle bu yönteme basvurdun.

murat güney
02 Aralık 2024, 23:53
Ustam karıştırma niyetim
Yok bilmediğim konularda sorum oldu.
Hakkınızı helal ediniz.

tr-22
02 Aralık 2024, 23:58
Ustam karıştırma niyetim
Yok bilmediğim konularda sorum oldu.
Hakkınızı helal ediniz.

Benim sana verdigim cevaplar 27.11 24 te sonra olacaklar icin gecerlidir,ama sen bu tarihten önce kranksan hala araliksiz devam ediyorsan? Haziran arkadasimizin dedigi gibi bu hafta sana kesinlikle mektup gelir krankkasadan,ve sonrasi artik geleicek olan yazismalara göre hareket edersin.

murat güney
03 Aralık 2024, 00:05
EyvâAllah
Hakkınızı helal ediniz