PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marmorheizung hakkinda bilgisi olan?

BuraK!
24 Kasım 2024, 19:28
Selamlar,

bugün daire bakmaya gittim(satilik) baya begendik fakat daire Marmorheizung ile isitiliyor normal heizung yok. Aylik gideri ortalama 120 euro dedi. Nekadar dogru bilmiyorum bu konu hakkinda hic bilgim yok. Sicak su ise Durchlauferhitzer ile üretiliyormus. Bu konu hakkinda bilgisi olan varmi? böyle heizung nasil iyimidir?

fantoma
24 Kasım 2024, 22:40
Marmorheizung Sistemi Hakkında bilgi

Mermer ısıtma sistemi, geleneksel radyatörlü sisteme göre farklı bir çalışma prensibine sahiptir.
Zeminin altına yerleştirilen ısıtma boruları aracılığıyla mermer zemin ısıtılarak ortam sıcaklığı sağlanır.
Bu sistemin bazı avantajları ve dezavantajları vardır:

Avantajları:
Düzgün ısı dağılımı: Tüm zemin yüzeyi eşit şekilde ısındığı için ortamda daha homojen bir sıcaklık dağılımı olur.
Bu durum, özellikle çocuklu aileler için daha güvenli bir ortam yaratır.

Daha az tozlanma: Radyatörlerin olmadığı için tozlanma sorunu daha az yaşanır. Bu, astım ve alerjisi olan kişiler için önemli bir avantaj olabilir.
Estetik görünüm: Radyatörlerin olmaması, dekorasyonda daha fazla özgürlük sağlar.
Daha düşük yüzey sıcaklığı: Mermer yüzeyi, radyatörlere göre daha düşük sıcaklıkta olduğu için yanma riski daha azdır.

Dezavantajları:
Yüksek başlangıç maliyeti: Sistemin kurulum maliyeti, geleneksel sisteme göre daha yüksek olabilir.
Arıza durumunda tamiratın zorluğu: Eğer sistemde bir arıza olursa, zeminin bir kısmını açmak gerekebilir.
Bu da tadilat masraflarına neden olabilir.
Sıcaklık ayarının zorluğu: Oda sıcaklığını hızlı bir şekilde değiştirmek zor olabilir.
Elektrik tüketimi: Özellikle eski tip mermer ısıtma sistemlerinde elektrik tüketimi daha yüksek olabilir.

Aylık Giderler Hakkında

Aylık 120 Euro gibi bir rakam, dairenin büyüklüğü, yalıtım durumu, kullanım alışkanlıkları ve elektrik fiyatlarına göre değişebilir.
Mermer ısıtma sisteminin enerji verimliliği, kullanılan malzemelere ve sistemin ayarlarına göre farklılık gösterir.
Bu nedenle, bu rakamın sizin için doğru olup olmadığını anlamanız için daha detaylı bir inceleme yapmanız gerekir.

Sürekli Çalışan Su Isıtıcısı (Durchlauferhitzer) Hakkında

Sürekli çalışan su ısıtıcısı, sıcak suya anında ihtiyaç duyulduğunda kullanılan bir cihazdır.
Bu cihaz, suyun geçtiği boruyu ısıtarak sıcak su üretir. Bu sistemin avantajı, sıcak su için beklemenize gerek olmamasıdır.
Ancak dezavantajı ise yüksek elektrik tüketimidir.
Özellikle sürekli olarak sıcak suya ihtiyaç duyuluyorsa, aylık elektrik faturasını önemli ölçüde artırabilir.

Ne Yapmalısınız?

Detaylı bilgi alın: Dairenin satıcısından veya yöneticisinden sistem hakkında daha detaylı bilgi isteyin.
Hangi marka ve model mermer ısıtma sistemi kullanıldığını, ne zaman kurulduğunu ve yıllık ortalama elektrik tüketimini öğrenmeye çalışın.

Enerji verimlilik raporu: Eğer varsa, dairenin enerji verimlilik raporunu inceleyin. Bu raporda, dairenin enerji tüketimi hakkında detaylı bilgiler bulunur.

Bir uzmana danışın: Bir inşaat mühendisi veya ısıtma sistemleri uzmanı ile görüşerek, sistemin sizin için uygun olup olmadığını değerlendirebilirsiniz.

Alternatifleri değerlendirin: Eğer mermer ısıtma sistemi size uygun gelmezse, farklı ısıtma sistemlerini de değerlendirebilirsiniz.

Özetle,

Mermer ısıtma sistemi, bazı avantajları olan ancak bazı dezavantajları da bulunan bir sistemdir.
Aylık giderler, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir.
Bu nedenle, karar vermeden önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmanız ve bir uzmana danışmanız önemlidir.

Ek Bilgiler

Yalıtım: Dairenin yalıtımı, enerji tüketimini doğrudan etkiler.
İyi yalıtımlı bir dairede, mermer ısıtma sistemi daha verimli çalışır.

Kullanım alışkanlıkları: Daireyi nasıl kullandığınız da enerji tüketimini etkiler.
Örneğin, sürekli olarak pencereleri açık tutmak veya yüksek sıcaklıklarda ortamı ısıtmak, enerji tüketimini artırabilir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.