PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Komsum cok gürültü yapiyor

Deniz Video
19 Kasım 2024, 21:13
Arkadaslar üst katima suriyeli bir aile tasindi cok gürültü yapiyorlar özellikle hafta sonlari baska ailelerde burda toplaniyor ev ahira dönüyor tabiri caizse. Polis geldi iki kez, ev yerine sikayet etttik bir sonuc alamadik . Yasal olarak ne yapabilirim ne haklarim var bilgi verirseniz sevinirim.

.onur
19 Kasım 2024, 21:39
Allah yardımcın olsun çok kötü bir durum,polisin geldiği tarihi ve saatleri yaz avukata git ve avukat sana tarihleri ve saatleri yaz diyecek baya uğraşman lazım

murat39
19 Kasım 2024, 21:52
Burada Ev sahipleri ayri ayri kisiler mi.
Hausverwaltung a sikayet etmisiniz, Ev sahipleri de Ayri kisiler se (Ev bürosu nun bazen komple hepsi kendi sahibi oluyor).

Burada bina sakinleriyle bir olup imza toplanir.
2 defa da Polis cagrilmis.

Ev bürosunun Suriyeli kiraciya Mahnung yazmasi gerekir. Verwaltung lar problem le ugrasmak istemiyor, telefonda ne gecistiriyorlar.
Devam ettiginde cikis sözkonusu oldugu nu iceren bir yazi yazilmasi gerekir.
Sonrasinda devam ederse Mahkeme karariyla atilmasi. ( Bunu Verwaltunglar fazla yaklasmiyor masrafli oldugu icin. En azindan Mahnunlar la korku yaratmasi gerekir.)

Sizi Verwaltung ciddiye almiyorsa Rechtschutz versicherun unuz varsa veya Mietverein a gidin.Onlar gerekeni yaparlar.O zaman mecbur Verwaltung yaptiklarini avukata rapor yazmasi gerekecek, su maznahmeyi yaptik..gibisinden.

Zor bir konu ne yazik ki Suriyeliler.Ayni problemi kiz kardesim yasadi. Verwaltung hafife aldi.
Sonunda Avukata verince yukarda yazdiklari sekil de suriyelinin Ev sahibi olaya dahil edildi.Mahnung yazildi. Mahnung lar avukata kopyasi gitti.2 defa polis cagrildi.Cocuklar balkondan isiyorlar mis.Gürültü.
Verwaltung mahnung un disinda bir ise girisemedi avukat tutup atilmasi icin,
1 sene sonra Sondersitzung yapildi ev sahipleriyle.bütün binaya problem yansidi Bio tonneye her türlü cöp atilmasi. Cöplerin oraya spermüll atilmasi..Cogunluk Verwaltung a yetki verdi Avukat tutup beraten yapmasi ve en ucuz cözümle olayi cözmeye en son Räumungsklage cikarma yetkisi verildi.MAsrafin da Ev sahipleri Kasadan ödenege onay verildi.Toplantida ben de vardim.Olan olaylar hakkinda orada dairem oldugu icin.
6.000 € bir masraf meydana geliyordu.Räumungsklage.icin.

Sonrasinda sesleri kesildi, disardan ev bulamadi.Mahnunglar avukat dan gelen mektuplardan sonra normale döndüler.

Verwaltung un baski uygulamasi gerekir.
Verwaltung yanasmiyorsa Avukat veya Mietverein a basvurun.
Avukat sigortaniz yoksa Mietverein a yeni üye olunca hemen bakiyorlar bildigim.

Gece saat 1 de Polis cagriliyor, Geliyorlar ama ellerinden birsey gelmiyor.Bu saat ta cocuklar yatakda olmasi gerekir diyorlar..DAha fazlasi olmuyor.Geldiklerine dair rapor tutuyorlar.
Avukat sonra bunlari istemisti.Avukata vermistik Verwaltung un pasifliginden.
Avukat Verwaltung u süre vererek yazismalar sonucunda Verwaltung harekete gecti.

Avukatiniz Ev sahibinden Mietminderung talep edebilir.Önce cözüm sonra problem cözülmezse Mietminderung.

fantoma
20 Kasım 2024, 09:04
Almanya'da Komşuluk Gürültüleri ile İlgili Yasal Haklarınız

Öncelikle belirtmek isterim ki, yaşadığınız durum oldukça zor ve can sıkıcı.
Ancak lütfen unutmayın ki, bu durumun nedeni kişinin milliyeti değil, yaptığı eylemdir.
Herkesin huzur içinde yaşama hakkı vardır ve bu hak, hangi ülkede olursanız olun geçerlidir.

Almanya'da Gürültü Şikayeti Nasıl Yapılır?

Almanya'da komşuluk gürültüleri ile ilgili olarak öncelikle aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Komşunuzla Konuşun: İlk olarak, komşunuzla doğrudan iletişime geçerek durumu açıkça belirtin.
Belki de bir yanlış anlaşılma söz konusu olabilir veya komşunuz durumu bilmiyor olabilir.

Ev Sahibinize Bildirin: Eğer kiralık bir dairede oturuyorsanız, ev sahibinizi durumdan haberdar edin.
Ev sahibinizin de bu konuda bir şeyler yapması gerekebilir.

Belediyeye Başvurun: Eğer komşunuzla ve ev sahibinizle çözüm bulamadıysanız, yaşadığınız yerin belediyesine başvurabilirsiniz.
Belediye, gürültü ölçümü yapabilir ve gerekli işlemleri başlatabilir.

Polis Çağırın: Gürültü gece yarısı veya erken saatlerde oluyor ve sizi uyutuyorsa, polisi arayabilirsiniz.

Mahkemeye Başvurun: Tüm bu yöntemler sonuç vermezse, bir avukata danışarak mahkemeye başvurabilirsiniz.

Almanya'da Hangi Kanunlar Geçerli?

Almanya'da gürültü ile ilgili düzenlemeler, yerel yönetmeliklere ve eyalet yasalarına göre değişiklik gösterebilir.

Genel olarak, gürültü seviyeleri ve izin verilen gürültü saatleri belirli yönetmeliklerle düzenlenir.

Önemli Notlar:

Kanıt Toplayın: Gürültünün ne zaman ve ne sıklıkla meydana geldiğini gösteren kayıtlar tutun. Ses kayıtları, tanık beyanları gibi kanıtlar, hukuki süreçte önemlidir.

Sabırlı Olun: Hukuki süreçler zaman alabilir.

Avukata Danışın: Almanya'daki hukuki süreçler hakkında daha detaylı bilgi almak için bir avukata danışmanız faydalı olacaktır.

Almanya'da Yaşayan Türklerin Kurduğu Dernekler:

Almanya'da yaşayan Türklerin kurduğu dernekler, hukuki süreçlerde size yardımcı olabilirler.
Bu derneklere başvurarak, durumunuz hakkında bilgi alabilir ve destek alabilirsiniz.

Unutmayın: Herkesin huzur içinde yaşama hakkı vardır ve bu hakkınızı savunmak için yasal yollara başvurmaktan çekinmeyin.

Ek Bilgiler:

Gürültünün Türü: Gürültünün türü (müzik, konuşma, inşaat vb.) ve şiddeti, hukuki süreçte önemlidir.

Gürültünün Süresi: Gürültünün ne kadar sürdüğü de önemli bir faktördür.

Günün Saati: Gürültünün gece yarısı veya erken saatlerde olması, daha ciddi bir sorun olarak değerlendirilir.

Bu bilgiler genel bir çerçeve çizmektedir. Her durumun kendine özgü özellikleri olabilir. Bu nedenle, mutlaka bir avukata danışarak detaylı bilgi almanız önemlidir.

Önemli: Bu cevap, hukuki bir tavsiye niteliğinde değildir. Kesin bir karar için bir avukata danışmanız önerilir.

batum
20 Kasım 2024, 11:08
90 li senelerde aynisi bizim basimiza geldi Gece saat 10 dan sonra 12-1 e kadar Cocuk sesleri,kapi vurmalar,Televizyon sesi
Yapanlarda o zamanlar ayni bizimle yasit olan Türk komsu idi

Medeniyetin Görmemis insanlara bir sey anlatamazsin,Anlatsanda bir sey degismez
ugrasamazssin öyle pisliklerle

Biz Careyi baska yere Tasinmakda bulduk

smeilet
20 Kasım 2024, 12:30
Tek çare taşınmak.

webci
20 Kasım 2024, 14:44
Tekrar çare taşınmak.

KisirDöngü yap fur diyorsun yani..ok78rcp

Malesef bu sikintilar hala devam etmekte..
Bir eve disardan bakiyorumda birbirleriyle neredeyse icice..
Duvarlar ince
Bahceler cok yakin
Ev girisleri bazen ayni...
Diyorum ben bu evlerde yasayamam..
Gercekden kolay degil..hele biz turklerde ve bu gocmenlerde cocuklar bihayli..
Corona zamaninda insanlar cok cekti,birde suanki ekonomik sikintilar insanlari daha da berbat etti..tabi bunlar sebep degil,,bizler bu kalabalik nufusla almanlarin icinde oturmayi birak,turklerle bile birarada oturamayiz..10 alman bir evde oturuyor,2 turk bir evde oturamiyor,,buda bize toplum olarak ne kadar rahatsiz bir millet oldugumuzu gösteriyor..
Bazen polisde cozum olmuyor,adeta yiyin birbirlerinizi der gibi suratimiza bakiyorlar..
Insan ne yaparsa kendi kendisine yapar..
Biraz dikkat biraz gayret sabir lazim..
Tabi suriyeli veya göcmenler savas pisikolojisiyle ve karabalta bir hayat yasadiklari icin onlari ayri bir kaba koymak lazim..
Mietverein fasofiso..
Ev sirketleri sadece alacagi paraya bakiyor evlerine bakmiyor,tamir etmiyor..

atsiz77
20 Kasım 2024, 22:07
Arkadaş tek başına hareket etme olay başına patlar bide üstüne dayak yersin.

Diğer şikayetçi olan komşularla birlikte hareket et, polis cagrilacaksa beraber , ev sahibine şikayette bulunulacaksa hepinizin ismi belli olsun.

Polisi çağıracaksınız her seferinde, bunu Saat ve tarih olarak not alıp ev sahibine bildireceksiniz.

Gerisi zaten ev sahibine bağlı o da sizin mit aldığınız tutanak ile kiracıya şikayette bulunacak 3 defa ihtar verip çıkış verebilir bu ama uzun ve masraflı bu prosedür

Deniz Video
21 Kasım 2024, 17:34
Arkadaş tek başına hareket etme olay başına patlar bide üstüne dayak yersin.

Diğer şikayetçi olan komşularla birlikte hareket et, polis cagrilacaksa beraber , ev sahibine şikayette bulunulacaksa hepinizin ismi belli olsun.

Polisi çağıracaksınız her seferinde, bunu Saat ve tarih olarak not alıp ev sahibine bildireceksiniz.

Gerisi zaten ev sahibine bağlı o da sizin mit aldığınız tutanak ile kiracıya şikayette bulunacak 3 defa ihtar verip çıkış verebilir bu ama uzun ve masraflı bu prosedür

Usta sede ben sikayetciyim alt katta oturdugum icin , ayaklarini yere vurarak yürüyorlar sanki ayaklarina tas bagli okadar ses cikiyor , babalari ile konustum dikkat edeceklerini söylüyor ama degisen birsey yok. Ses cikarmazsak gürültünün dozu artiyor tek care duvara vuruyoruz biraz ses kesiliyor ama bu sekilde nereye kadar. sanki tepemizde bir bulut var devamli simsek cakiyor. Bazi insanlar cinnet gecirdi diyorlarya o duruma geliyorum bazen, Allah sonumuzu hayir etsin insallah

webci
21 Kasım 2024, 18:11
Bu durumda acil olarak yapabilicegin sesleri cekmek,ev burosuna dinletmek,onlar bisey yapmassa mietvereine gitmek ve bitten um mietminderung wegen ruhestorung..
Ise gidiyorum uyayuyamiyorum diyeceksin,pisikolojimi bozuyor diyeceksin,tabi uzun vadeli isler..

atsiz77
21 Kasım 2024, 23:15
Seni çok iyi anlıyorum Deniz Video evin yapısı eski olduğundan ufak bi yalıtım duyuluyor.

Ben ev sahibiyim bizim binada eski yapı olduğundan maalesef yalıtım biraz zayıf.

Bir kaç sene öncesine kadar çatı katından genç bi aile karı koca diyelim vardı , işsiz çalışmıyorlardı her akşam spor yapıyorlardı ben 1. Katta oturduğum halde bize kadar duyuluyordu bir kaç kez ikaz etmeme rağmen bayan ben rahatsız olmuyor dedi .

Neyseki çıktılar kurtulduk bunlardan.

Ev sahibi ile konuş hepsini yazılı olarak yap elinde tutanak olsun.

Rahatsız olduğunu belirt ve düzelmezse kiradan kesintiye gideceğini söyle.

Pek fayda edeceğini sanmıyorum dene şansını, ama fazla üsteleme hele yukardaki ile temas kurma.

Onların kayıp edeceği bi şey yok.

Yukarda smeilet yazmış çare taşınmak onunda garantisi yok.

Senin olayın bi benzerini .onur yaşamıştı tam ne oldu bilmiyorum.

bayern
23 Kasım 2024, 20:35
Benimde Arap komşumla aynı preblemi yaşadım gece 2 defa polis çağırdım ama nafile polis kapıya gidiyor ses yapıyorsunuz şikayet var diyor Arap komşuda okey alles klar kein Problem diyor ve polis gidiyor güler misin ağlarmısın bilmem ama gerçekten böyle en iyisi taşınmak bu kültürsüz dağdan şehire inen pislikler ile baş edemezsin…!!!