PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 inci Nesil Gurbetciler

batum
17 Kasım 2024, 19:20
Almanya cocukken 76 senesinden Geldiydim
70 li senelerde gelenler bilir o zamanlar Türkiyenin neresinden geldiginiz önemli degildi
Insanlarimiz arasinda Dostluk Arkadaslik vardi herkes biribirine Misafirlige giderdi
Hafta somlari eglenirdi

Birbirlerine yardim ederlerdi

simdiki 2-3 kusakda bunlar yok oldu gibi ,4 üncü kusagi Allah bilir

Aslinda deginmek istedigim Nokta 1 inci Nesil Almanyada yok oluyor
Bizim Burda yaslilardan belki 1-2 kisi kaldi.Cogu Türkiye Almanyada arasinda git gel yaparken Rahmetli oldu

O eski günler bugünlerden cocukken bile cok güzeldi

webci
17 Kasım 2024, 19:39
O zamanlar zaman ve mekan ona gore kurulup yasanmisti..
Hic birbirlerini tanimayan turkler sokakda birbirlerini asker arkadasi gibi karsilarmis..insanlar almanca bilmiyordu,is de alisverisde sokakda devamli zorluk cekiyormus,,yemek ismarlama ve alisveris merkezlerinde cogu belki domuz eti bilmeyerek yemis satin almis olabilirmis..isciye ragbet varmis,insanlar sokakda gezerken is bulurmus,gunluk is degisdirir,is veren isciye yalvarirmis..gunumuzde turk filmlerinde duydugumuz sen beni isden cikarmadin ben istifa ediyorum bir gercekmis..suanda bildigim gercekler bukadar..

hOrOz
17 Kasım 2024, 19:50
O zamanlar zaman ve mekan ona gore kurulup yasanmisti..
Hic birbirlerini tanimayan turkler sokakda birbirlerini asker arkadasi gibi karsilarmis..
insanlar almanca bilmiyordu,is de alisverisde sokakda devamli zorluk cekiyormus,,
yemek ismarlama ve alisveris merkezlerinde cogu belki domuz eti bilmeyerek yemis satin almis olabilirmis..
isciye ragbet varmis,insanlar sokakda gezerken is bulurmus,gunluk is degisdirir,is veren isciye yalvarirmis..gunumuzde
turk filmlerinde duydugumuz sen beni isden cikarmadin ben istifa ediyorum bir gercekmis..suanda bildigim gercekler bukadar..

Bu konuda haklısın ben daha önceden Philips te çalışırken Abilerimiz vardı

Philips in hemen karşısında Uniroyal Lastik fabrikası var

Sabah Uniroyal a iş başı yapmış ögleden sonra Philips e işe başvurmuş

Ilk gelenler uçağın altında Almanya yı terk ettiler veya terk ediyorlar.

bir kesim 3-4 üncü nesil Almanlardan çok Almancı oldu ..

Geçen hafta Reha ya gitmiştim

Bir kaç bayan vardı 40-45 yaşında biri dışında öbürleri resmen domuz etini yiyorum dedi veya dikkat etmiyorum dedi..

Artık durum buraya geldiyse hiç fazla bir şey yazmaya gerek yok

Sadece ismi Türk ama inancını, benliğini yitirmişler..

Ben 80li yıllarda Almanya ya geldim akrabalık dostluk vardı

Her Pazar günü park ta toplanılır veya piknikte toplanılırdı.

Geçen yıllar içinde bizim millete bir şey oldu, her biri ev, araba yarışına girdi

Akrabalıklar koptu, dostluklar bitti..

Monoton Almanlara benzedik gitti Vesselam

Birbey 3.1
17 Kasım 2024, 22:36
Herşey yüzelsel oldu artık maalesef.

Çıkar menfaat akrablar arasında bile bir numarada.

webci
17 Kasım 2024, 23:54
Bu konuda haklısın ben daha önceden Philips te çalışırken Abilerimiz vardı

Philips in hemen karşısında Uniroyal Lastik fabrikası var

Sabah Uniroyal a iş başı yapmış ögleden sonra Philips e işe başvurmuş

Ilk gelenler uçağın altında Almanya yı terk ettiler veya terk ediyorlar.

bir kesim 3-4 üncü nesil Almanlardan çok Almancı oldu ..

Geçen hafta Reha ya gitmiştim

Bir kaç bayan vardı 40-45 yaşında biri dışında öbürleri resmen domuz etini yiyorum dedi veya dikkat etmiyorum dedi..

Artık durum buraya geldiyse hiç fazla bir şey yazmaya gerek yok

Sadece ismi Türk ama inancını, benliğini yitirmişler..

Ben 80li yıllarda Almanya ya geldim akrabalık dostluk vardı

Her Pazar günü park ta toplanılır veya piknikte toplanılırdı.

Geçen yıllar içinde bizim millete bir şey oldu, her biri ev, araba yarışına girdi

Akrabalıklar koptu, dostluklar bitti..

Monoton Almanlara benzedik gitti Vesselam

Tek ozeti;
Eskiden maneviyat vardi artik madfiyat var..
Maddecilik ve materyalizmin insanligi tasidigi son nokta..
Eskiden iki alman biraraya gelince devamli paradan bahsederlerdi,ben devamli kinardim..
Simdi ise bazen kendimi gozetledigimde materyalizmin carkina ayak uydurmusum gibi bir seyler seziyorum..soyleki;
Hayat standartlarinin birini degil herkesi getirdigi sartlar,pahalilik,aciziyet,fakirlik korkusu ister istemez buralara tasiyor..bir nevi olsun maneviyati kaptirmis degilim,sokaklara baktiginda iki kisi bir araya gelse paradan,iki akraba biraraya gelse birbirlerine yalakalik cekip evlerinin guzelliginden ve aysenin mehmetin dedikodusunu ,iki genc bir araya gelse arabalarinin şöhretinden bahsediyor,,
Bizler burada ahlakin kitabini da yazsak hayatini materyalizme kaptirmis insan kendine gelip manevi huzuru bulmadikca bu sikayetler devam edecek ve herkes kendini bekleyen ölüme hizla kosacak..
Kaybettigin teksey imtihanin olacak..bu dunyada neyi cok seviyorsan birsonraki dunyada senle olacak ve senin putun olarak sana eziyet edecek...

Haziran
18 Kasım 2024, 21:30
Insan gecmişi özleyen, bugünü yeren, geleceği merak eden mahlukattır.

ayhan2401
20 Kasım 2024, 12:17
1969 yilinda 15 yasinda almanyaya geldim,geldigim gün hayal kirikligina ugradim ufak bir köy adi Werther kuzey bölgesinde evler ve yollar 2. dünya harbinden kalma.Hayyellerimde Almanya sinama filimlerinde gördügümüz satapatli sehirler evler vs.Istanbul dan geldim orda dogdum orda büyüdüm.
Ilk zamanlar bana cok zor geldi. Büyük bir Sehirden gelip kücük bir köyde yasamak,köyümüzde cok Türk ailesi vardi zamanla kaynastik hep bareber bir
Aile olduk herkes birbirine yardim ediyordu,Zaman 21.yüz yil hersey degisti bizlerde buna alismak zorundayiz Hayat akip gidiyor.
Saglicak kalin.