Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kaza

Komando
14 Kasım 2024, 00:29
cümleten hayirli aksamlar.

basimdan gecen olayi anlatmak istiyorum.

2 hafta önce cuma gecesi bir kac kadeh icen abimden arabanin anahtarini aldim ve ceketimin cebine koydum.

bunu gören tanidik birisi habersiz asili olan ceketimden anahtari calip araba ile sabaha kadar gezerek bir üzerine kaza yapar.

sabah beni arayarak araba ile kaza yaptigini anlatir ve olay yerine cagirarak anahtari benim vedigimi söyleyerek benide inandirmaya calisir.

polis gelir tabii ve ben orada anzeige yaparim ve tanidikta caresiz ccaldigini itiraf eder.

yalniz isin ters tarafi , abim sigorta yaparken sadece kendisini ve esini yazdirmistir . bu durumda neler le karsilasabilirim bilmiyorum.

sigorta icin sanirim abim sucludur .

Musti
14 Kasım 2024, 01:00
cümleten hayirli aksamlar.

basimdan gecen olayi anlatmak istiyorum.

2 hafta önce cuma gecesi bir kac kadeh icen abimden arabanin anahtarini aldim ve ceketimin cebine koydum.

bunu gören tanidik birisi habersiz asili olan ceketimden anahtari calip araba ile sabaha kadar gezerek bir üzerine kaza yapar.

sabah beni arayarak araba ile kaza yaptigini anlatir ve olay yerine cagirarak anahtari benim vedigimi söyleyerek benide inandirmaya calisir.

polis gelir tabii ve ben orada anzeige yaparim ve tanidikta caresiz ccaldigini itiraf eder.

yalniz isin ters tarafi , abim sigorta yaparken sadece kendisini ve esini yazdirmistir . bu durumda neler le karsilasabilirim bilmiyorum.

sigorta icin sanirim abim sucludur .

en fazla sigorta primin farkini öder herangibi kisi kullanabilir sigortalamis gibi.
nfall selbst verschuldet

Wenn der nicht eingetragene Fahrer den Unfall selbst verschuldet hat, muss der Fahrzeughalter mit finanziellen Nachteilen rechnen. Zwar übernimmt die Kfz-Haftpflichtversicherung den Schaden am Fahrzeug des Unfallgegners. Doch im Nachhinein drohen Sanktionen wie beispielsweise

eine Vertragsstrafe von mehreren hundert Euro,
die rückwirkende Nachberechnung der Beitragsdifferenz zum Tarif ohne eingeschränkten Fahrerkreis für ein bis zwei Jahre oder
die Heraufsetzung der Selbstbeteiligung bei einem Kasko-Schaden.

Welche Maßnahmen die Versicherung ergreift, ist in den Vertragsbedingungen festgelegt. Darüber hinaus hat die Versicherung das Recht, den Vertrag zu kündigen.

Komando
14 Kasım 2024, 02:50
eger yazilan gibi ise raziyiz.
lakin bütün hasari abime yüklerlerse agir olur .

webci
14 Kasım 2024, 06:11
Zaten simdi yazacam ama arkadas yanlis anlayacak..
Aslinda abinin cebinden anahtari icki ictigi icin alan ilk suclu sen..ikinci suclu ickiye para veripde taxiye para vermeyen abin..
Ucuncu suclu hangi kafayi yasiyorsa anahtari calip sabaha kadar tur atan yakini..ve hazinli son..
Yani sorumsuzlugun bu kadarina pest..
Muhtesem üçlü...ceza hakli ve yerinde..
Sigortali olmayan arabayi alip surerse ve kazaya sebebiyet verirse sigorta sahibi suclu bu sen bile olsan kardes olarak .
Simdi bu arkadas kendini hakli yerine koyup benide dorduncu suclu ilan edecek ve diyecekki,sana ne,biliyorsan yaz,bilmiyorsan cevap yazma..
Bu genelde boyledir ve bunun adi sucluluk pisikolojisi..

Komando
14 Kasım 2024, 11:40
@webci

1. abimin cebinde anahtari aldigimi nerede okudun anlamis degilim.
2.taxi ile gitmedigini nereden cikardin yazimdan onuda anlamis degilim.
3. anahtari calan kisinin yakinim oldugunu da yazmis degilim.

elestiri yaparken yaziyi okuyup ,anlayip yapsaydin tsk edersim ama okuyup anlamadan yaptigin icin ayibina veriyorum.

dalga gecer gibi sacmaladigin icin de 4. suclu sensin.

hOrOz
14 Kasım 2024, 11:52
@webci

elestiri yaparken yaziyi okuyup ,anlayip yapsaydin tsk edersim ama okuyup anlamadan yaptigin icin ayibina veriyorum.

Usta ya burda anlatım hatası var

1. cebinde anahtari aldigimi nerede okudun anlamis degilim

abimden arabanin anahtarini aldim ve ceketimin cebine koydum

2. taxi ile gitmedigini nereden cikardin yazimdan onuda anlamis degilim.

Taxi meselesi hiç bir yerde geçmiyor

3. anahtari calan kisinin yakinim oldugunu da yazmis degilim

tanidik birisi

Bence yanlış arkadaş çevrelerinde dolaşıyorsunuz.

Nedir ceketin cebinden araba anahtarlarını çalmak?

Bence anahtarları alan kişiyi mahkemeye verin bütün kaza masraflarını o ödesin

webci
14 Kasım 2024, 12:30
@webci

Ben demedimmi aynisini yazacaksin vede yazdin..adlinda olay farkli sen yalan soyluyorsun abinde ama biraz takip edeyim yazarim..
Madem oyle degil ozaman siz bu koca yalani sigortayi avlamak icin uydurdunuz..

batum
14 Kasım 2024, 12:45
Ben demedimmi aynisini yazacaksin vede yazdin..adlinda olay farkli sen yalan soyluyorsun abinde ama biraz takip edeyim yazarim..
Madem oyle degil ozaman siz bu koca yalani sigortayi avlamak icin uydurdunuz..

Zaten konuyu okuyunca anlasiliyor bir tuhaflik oldugu
Ben yazmama karari aldim :D

Komando
15 Kasım 2024, 01:15
bakin.
burada abimden anahtari aldigimi yazdim . eve saglikli gidisini emin oldum. taxi yi webci üstüne ekledi
okuduysan abimden anahtari aldim .cebinden olan yerini webci ekledi.

tanidik oldugu yakinim oldugu anlamina gelmez . tanidiginiz her alman akrabaniz ve yakininizmi oluyor.

asil konu demedimmi diyerek sacma ve benim konum ile alakasi olmayan ve hic isime yaramayan yol yorgan gösterir gibi yazi yazmak.

@webci arkadas üzerine alabilir

52 yasindayim ve basimdan gecen olayda anlayan birsinden bilgi almak icin paylastim.
anlamayip sacmalayan birisinden degil.

Komando
15 Kasım 2024, 01:20
@webci
sen ne kullaniyorsun aciklada ilacini bulalim.
hayirdir karin agrin ne senin.
beni taniyormusunda böyle suclamalarda bulunuyorsun.
yasini bilmem ama eger dengemsen yasina göre yaz .

murat39
15 Kasım 2024, 10:21
Sigorta yasanilan olayda Karsi tarafa yapilan zarari öder.

Abinizin Sigortasi cikar.

Siz Ickili ve araba süremeyecek durumda olan abinizin anahtarini almakla dogru yapmisiniz.

Sizlerde Avukat tutarak cebinizden anahtari alan kisiden meydana gelen zarar talebinde bulunacaksiniz.Anzeige yapmisiniz zaten.Bu iyi olmus.Islemin devaminda.
(Meydana gelen zarar + Ve abinizin cikan Prozentinin farkini talep edeceksiniz.)
Privat Haftpflichtiniz varsa bir sigortaya sorun.Olay karisik olmasina karsin.
Mesela benim haftpflichtimde bana yansiyan zarar varsa karsi taraf problem yapiyor veya ödemiyorsa.Sigorta benim zararimi ödüyor, gerisini zarari talep etmeyi sigorta kendisi devraliyor.Kendi ugrasiyor.
Haftpflichte böyle bir durum da var, onu bir sorun.Hepsinde yok.Sigortacim beni uyarmisti bak böyle bir durum var diye.Ben yapmistim.

Haziran
15 Kasım 2024, 11:53
Bence konuyu acan arkadas Cümleyi tam ifade edecek sekilde yazamamis.
2 hafta önce cuma gecesi bir kac kadeh icen abimden arabanin anahtarini aldim
Bu cümle bu sekilde tabiki her anlama gelebilir. Anahtari nasil adin?
Yani bu Cümleyi okuyan bir kisinin bunu senin istedigin sekilde anlamamasi gayet dogal zira Webci ustada öyle anlamis ilk okudugumda bende öyle algiladim.
Oysa Abimin elinden Anahtari aldim diye yazsaydi yanlis anlasilma olmaz idi.

murat39 ustaninda yazdigi gibi, Meydana gelen zarar + Ve abinizin cikan Prozentinin farkini talep edeceksiniz.
Burda Anahtari calma olayi var bunu isbatlarsaniz tüm sorumluluk o kisiye gider!

batum
15 Kasım 2024, 14:29
Burda Anahtari calma olayi var bunu isbatlarsaniz tüm sorumluluk o kisiye gider!

Öylede
O kisi herseyi inkar ederse ne olacak

O zamanda Arabanin sahibi onu beweisen yapmasi lazim

yapamazsa zarari Fahrzeug halter ödemezmi ?

Haziran
01 Aralık 2024, 15:26
Öylede
O kisi herseyi inkar ederse ne olacak

O zamanda Arabanin sahibi onu beweisen yapmasi lazim

yapamazsa zarari Fahrzeug halter ödemezmi ?

Tabiki inkar edebilir, yalan söyleyebilir, ama ben isbatlarsaniz demisim!
Bu Türkcede o kisinin bu Anathtari alma olayini isbatlayabilirseniz, bi fiil onun yaptigini kanitlayabilirseniz anlamina geliyor, sarti belirtmisim yani isbatlayabiliseniz demisim.