PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Admiral Direkt SF Klasse'yi Kabul etmiyor

derbeder11
13 Kasım 2024, 20:58
Merhaba sevgili dostlar bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var.
Araba sigortam Allianz sigortasında idi çok pahalandığı için Admiral direkt diye online sigortasına geçtim.
Allianz dan ayrıldığımda voll Kaskom SF 31 idi fakat 3 yıl önce Türkiyeye giderken bir kaza yapmıştım ama Rabatschutz'um olduğu için sigortam yükselmemişti son çıktığım güne kadar aynı SF Klasseden 31 den ödemeye devam ettim problem yeni sigortam aynı SF klasseyi kabul etmiyor ve beni 10 basamak indirip SF klasse 21 den açıyor aradığımda bana dedikleri biz Allianza sorduk kazanız varmış biz sadece *tatsächliche* (gerçekte olan) SF klasseyi tanırız Rabatschutz bizi ilgilendirmez Allianzı arayın onlar 31 olarak tasdik etsinler diyor Allianza gidiyorum biz kazayı bildirmek zorundayız ama sizin SF Klasseniz 31 diyor yeni siğortanızdada Rabatschutz yapmışsınız mecbur 31 olarak kabul etmeleri gerekli diyor bir onu arıyorum bir ona gidiyorum hiç bir sonuç alamadım Admiral direkt bizim AGB.mizde yazıyor diyor sadece Tatsächliche SF klasseyi tanıyoruz diye ben baktım 68 sayfa ama bu durumun olduğu bölüm 43've 44.sayfada ama Almancam çok iyi olmadığı için tam anlayamadım bu işi bilen veya Almancası çok iyi olan bir arkadaş bakabilirmi bir zahmet .
Bilgisi olan veya başından böyle bir şey geçen bir arkadaş varsa veya gurubumuzda illaki sigortacı arkadaşlarda vardır diye tahmin ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim sizlerden bir ön bilgi alırsam eğer haklıysam zaten direk Avukata vereceğim
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler ALLAHA Emanet olun selamlar

Musti
16 Kasım 2024, 01:23
Rabatschutz sadece Allianz da gecerli sigortayi degistirdinde gecersiz yani sf cikar.

aksarayli
16 Kasım 2024, 02:45
Benim arkadasinda yillar önce böyle bir olay basina gelmisti.
Bende gecen hafta araba sigortasini degistirdim.lvm`den huk´a gectim.hanim 2023`de kaza yapmisti,sf klassede bir degisiklik olmadi rabatshutz vardi.Huk sigortasindan yaptim bu sene rechnungda geldi ayni sf ve rabatschutz ile.Bakalim banada olacak mi ayni sey!
Bakalim benim yeni sigortaya, lvm ne diyecek.

Birbey 3.1
17 Kasım 2024, 01:47
Rabatschutz sadece sigorta içi geçerliliği vardır. Bu yeni birşey değilki.

@aksaraylı, police senin bilgilerine güvenilerek yapılıyor. Sonra soruyorlar ve değiştiriyorlar.

Egenin Efesi
17 Kasım 2024, 23:44
Peki kuzenimin sigortasini devralabiliyor muyum ?

Hangi sigortaya buna olur veriyor ?

Kuzenimin SF26

derbeder11
18 Kasım 2024, 11:58
Cevap için teşekkürler
Allianz' söylediği eğer yeni siğortada da Rabatschutz var ise aynı sf klasse'yi kabul etmeleri lazım diyorAma Admiral kabul etmiyor

derbeder11
18 Kasım 2024, 12:03
Cevap için teşekkürler iddia etmiyorum Ama Allianz eğer başka bir sigortadan Allianza biri geçerse önceki siğortadan bire bir sf klaseyi biz kabul ediyoruz diyor belki Admiral etmeyebilir ama bundan sadece sigorta içi geçerliliğ olmadığını anlıyorum ben yanılıyorda olabilirim belki her siğortanın farklı kuralları olabilir

derbeder11
18 Kasım 2024, 12:03
Teşekkürler