Orijinalini görmek için tıklayınız : Stromzähler nerde olmali
Aliveli67
04 Kasım 2024, 04:47
Malumunuz eski evlerde hemen kapidan girisde oluyor elektrik sayaci ve analog
illa bu Stromzähler kelada mi olmali
Kanun böylemi
Yada eski evde kapidan girisde oldugu yerde durabilirmi
Bilgisi olan
Haziran
04 Kasım 2024, 10:34
Es gibt bisher keine gesetzliche Vorschrift, den Zählerkasten im Keller zu installieren, doch bestehen die Stromversorger darauf, weil sie den Spannungsverlust zwischen Hauptanschluss und Wohnung nicht abrechnen können.
Bodruma sayaç kutusu takılmasına dair şu anda yasal bir zorunluluk yok ancak elektrik tedarikçileri ana bağlantı ile daire arasındaki gerilim kaybını hesaba katamadıkları için bunda ısrar ediyorlar.
hOrOz
04 Kasım 2024, 12:09
Eski evlerde çatı katında mesela bizim oturduğumuz
evlerde çatı katında yeni evlerde giriş katında veya
Kellerde oluyor. Bildiğim kadar bir yönetmelik yok ama
genellikle kuru bir yerde olması gerek.
Türkiye de sayaçlar genellikle dijital sayaç Almanya da
hala eski analog sayaçlar kullanımda. İstek üzerine dijital de
takıyorlar. Benim bacanak dijital taktırdı.
Kendi extra dan bir şeyler taktı İnternet üzeri kullanımı görebiliyor
fantoma
04 Kasım 2024, 12:15
Bu konuda benim sayaç yer seçimi hakkım olmadı.
Taşındığımda evin alt katında bir yer var,bütün orada duruyor,diğer oturanların sayaçlarıda.
Bu sene digital sisteme geçildi,sayaç okumaları tek merkezden yapılıyor.
Ben evde cepten,pc den sayaça bakabiliyorum.
Soruyu en sevdiğim arkadaşıma sordum,şöyle bilgiler verdi::D
Eski evlerde elektrik sayacı kapıda olur mu, yoksa mutlaka başka bir yerde mi olmalı?
Cevap: Elektrik sayacının konumu, günümüzde elektrik dağıtım şirketlerinin belirlediği bazı standartlara tabidir. Ancak, eski evlerde bu standartlara uymayan durumlarla karşılaşmak mümkündür.
Genel Olarak:
Yeni Yapılar: Yeni yapılan binalarda elektrik sayacı genellikle daha güvenli ve erişimi kolay bir alanda, örneğin bir elektrik panosu içerisinde veya ana giriş kapısının yakınında, ancak içeride bir alanda bulunur.
Eski Yapılar: Eski yapılar söz konusu olduğunda, elektrik sayacının konumu yapıya göre değişiklik gösterebilir. Bazı evlerde kapı girişinde, bazı evlerde ise daha içeride bir alanda olabilir.
Kanuni Düzenlemeler:
Elektrik sayacının yerleşimine ilişkin detaylı kurallar, ilgili ülkenin elektrik dağıtım şirketleri tarafından belirlenir ve zaman zaman güncellenebilir. Bu nedenle, kesin bir bilgi almak için bulunduğunuz bölgedeki elektrik dağıtım şirketine başvurmanız en doğru olacaktır.
Neden Değiştirilebilir?
Güvenlik: Elektrik sayacının dışarıda ve kolay ulaşılabilir bir yerde olması, yetkisiz kişilerin müdahalesine açık hale gelmesine neden olabilir.
Standartlara Uygunluk: Elektrik dağıtım şirketleri, daha güvenli ve verimli bir sistem için belirli standartlar belirlerler. Eski evlerdeki sayaçların bu standartlara uymaması durumunda, şirketler tarafından yer değişikliği talep edilebilir.
Okuma Kolaylığı: Sayaç okuma işlemlerinin daha kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için sayaçların belirli bir alanda bulunması istenebilir.
Özetle:
Eski evlerde elektrik sayacı kapıda olabilir: Ancak bu durum, yeni binalardaki uygulamalardan farklı olabilir.
Kanuni düzenlemeler: Elektrik sayacının yerleşimine ilişkin yasal düzenlemeler vardır.
Değişiklik nedenleri: Güvenlik, standartlara uygunluk ve okuma kolaylığı gibi nedenlerle sayaç yeri değiştirilebilir.
Ne Yapmalısınız:
Evinizdeki elektrik sayacının yerini değiştirmek istiyorsanız veya bu konuda detaylı bilgi almak istiyorsanız, bulunduğunuz bölgedeki elektrik dağıtım şirketine başvurmanız en doğru olacaktır. Onlar, size mevcut durumunuza uygun çözümler sunacaklardır.
Dikkat: Elektrik işleri oldukça tehlikelidir. Elektrik tesisatında herhangi bir değişiklik yapmadan önce mutlaka bir elektrikçiye danışmanız önemlidir.
Ek Bilgiler:
Sayaç Türleri: Günümüzde mekanik sayaçların yerini elektronik sayaçlar almıştır. Elektronik sayaçlar daha hassas ölçüm yapar ve uzaktan okuma imkanı sunar.
Sayaç Okumaları: Elektrik sayacınızı kendiniz okuyabilir veya elektrik dağıtım şirketinin yetkili personelinden bu işlemi yaptırabilirsiniz.
webci
04 Kasım 2024, 15:57
Bu konuda yapsy zekaya katiliyorum..
Bir gorusde toplu oturulan binalarda eski kafaya gore,sayac okunmaya geldiginda ulasimin kolay olmasinin sebebi evlerde kisilerin genelde olmasi..
Bunun disinda ev size aitse sayaci istediginiz yere takin..keller,evin merdiven girisi..
Benim sayac mesela ana kapidan girince eg de direk duvarin karsisindaydi..
Kellere aldirdim..
Elektrik ana merkez,gaz metkez,sat merkez,internet merkez hepsi bir odada..obwohl gaz ve internet biraz sakat bir durum olusturabilecek olsada..
Kablolarin isolietungu iyi olmasi,wlan baglantilarinin asiri kuvvetli dagitim yapmamasi onemli..
atsiz77
04 Kasım 2024, 20:05
Öyle kanunen VDE şartnamesi yok, uygun olan acil durumlarda herkesin ulaşabileceği bi yer seçilmeli..
Niye soruyorsun ?
webci
05 Kasım 2024, 05:36
Evde girisde olmaz..cunku tum kablolarin oraya gelip sayaca baglanmasi gerekirki bu gömme seklinde olmaz ve buyuk kutu gerekir,ne kadar tipsiz durar..sadece girislere verteilunglar baglanir..
Tabi sormanin bir nedeni arizali yerde oturuyorsan sayacina herhangi bir sekilde baglanma riski galiba..
Boyle serefsizler de var,telefon ana kutusuna giripde hattina baglanan da..
Aliveli67
06 Kasım 2024, 22:49
Giris de flur da oldugu icin keller e indirmek istiyorum ev suan tamirde oldugundan bu arada bu isi halletmek istedim ilerde oturunca icinde zor olur diye danismak istedim
atsiz77
07 Kasım 2024, 07:00
Ev tek kişilik evim yoksa bir kaç aile varmı ?
Eğer çok kişi kalmıyorsa elektrik bağlantılarını kontrol etmen gerek, eskiden Elektrik sayaçlarına giden kabloyu (Steigleitung) olarak döşüyorlardı.
Resim karesindeki gibi
https://images.app.goo.gl/kbbdaTqaYGKRs8Tf8
Aliveli67
08 Kasım 2024, 12:07
Ev tek kişilik sadece bana ait
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.