Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredimi erken kapatmak istiyorum
Selam Arkadaslar,
belki bana yardimci olabilirsiniz. Ben 10 000€ Kredi cekdim 30.04.2024 ve
bunu tamamen kapatmak istedim.Faizi cok yüksek bana 18.888,24 € vermisler krediyi
Bunlara mail atdim ve Krediyi kapatmak istiyorum dedim, benden 12 338 €
istiyor kapatmak icin.Krediyi erken kapatilsa düsmüyor mu bu Faiz den ?
Kredi islerinden pek anlamiyorum, bana biri bilgi verebilir mi ?
fantoma
03 Kasım 2024, 10:54
Arkadaşım yapay zeka bu konuda şunları söyledi:
----------------------------------------------------------------------
Kredi Erken Kapatma ve Faiz Hesaplamaları Hakkında Bilgiler
Anladığım kadarıyla, 10.000 € tutarında bir kredi çekmişsiniz ve bu kredinin toplam borcu faizlerle birlikte 18.888,24 €'ya yükselmiş.
Krediyi erken kapatmak istediğinizde ise bankadan 12.338 € talep edilmiş.
Bu durum kafanızı karıştırmış olabilir, tamamen normal.
Kredi işlemleri bazen karmaşık görünebilir.
Şimdi gelin bu durumu biraz daha detaylı inceleyelim:
Kredi Sözleşmesi: Öncelikle, imzaladığınız kredi sözleşmesini dikkatlice okumanız gerekmektedir.
Bu sözleşmede, erken ödeme durumunda uygulanacak faiz oranları, ceza olup olmayacağı gibi detaylar yer alır.
Erken Ödeme Cezası: Birçok bankada, krediyi vadesinden önce kapatmak istediğinizde erken ödeme cezası uygulanır.
Bu ceza, bankanın kaybettiği faiz gelirini karşılamak amacıyla alınır.
Kalan Borç: Size verilen 12.338 € rakamı, kalan borcunuz ve muhtemelen erken ödeme cezasının toplamıdır.
Bu rakamı anlamanız için bankadan detaylı bir borç dökümü isteyebilirsiniz.
Faiz Hesaplamaları: Kredilerde faiz hesaplamaları, genellikle anapara üzerinden yapılır ve her ay borcunuza eklenir.
Bu nedenle, kredi süresince ödediğiniz toplam faiz miktarı, başlangıçta belirlenen faiz oranına ve ödeme planınıza bağlı olarak değişebilir.
Neden Erken Kapatmak İstiyorsunuz?
Yüksek Faiz Oranı: Faiz oranının yüksek olması, toplam borcunuzun hızlı bir şekilde artmasına neden olabilir.
Bütçe Sıkıntısı: Belki de beklenmedik bir durumda para ihtiyacınız oldu ve kredinizi erken kapatmak zorunda kaldınız.
Daha İyi Bir Teklif Buldunuz: Başka bir bankadan daha uygun faiz oranıyla kredi bulmuş olabilirsiniz.
Ne Yapmalısınız?
Bankayla Görüşün: Bankanın müşteri hizmetlerini arayarak veya şubesine giderek durumu detaylı bir şekilde anlatın.
Size verilen rakamların nasıl hesaplandığını ve erken ödeme ile ilgili tüm detayları öğrenmeye çalışın.
Sözleşmenizi İnceleyin: Sözleşmenizi tekrar okuyarak, erken ödeme koşullarıyla ilgili maddeleri dikkatlice kontrol edin.
Bağımsız Bir Uzmana Danışın: Eğer konu hakkında hala kafanız karışıksa, bir tüketici derneği veya bağımsız bir finans uzmanından yardım alabilirsiniz.
Önemli Notlar:
Detaylı Bir Borç Dökümü İsteyin: Bankadan detaylı bir borç dökümü isteyerek, ödediğiniz her bir taksitin ne kadarının anaparaya, ne kadarının faize gittiğini görebilirsiniz.
Alternatifleri Değerlendirin: Belki de başka bir bankadan daha uygun koşullarda yeni bir kredi çekerek mevcut kredinizi kapatabilirsiniz.
Hukuki Haklarınızı Bilin: Tüketici haklarınızı öğrenerek, haksız durumlarla karşılaştığınızda nasıl hareket edeceğinizi bilmelisiniz.
Unutmayın: Kredi işlemleri karmaşık olabilir.
Bu nedenle, karar vermeden önce tüm bilgileri dikkatlice değerlendirmeli ve uzmanlardan yardım almanızda fayda var.
Bu bilgiler genel bir çerçeve çizmektedir. Sizin durumunuzla ilgili daha kesin bir bilgi almak için bankanızla iletişime geçmeniz en doğru olacaktır.
Başka sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Not: Bu cevap, hukuki bir tavsiye niteliğinde değildir.
Ek olarak, şu sorularınıza cevap vererek daha detaylı bir bilgi verebilirim:
Bankanın adı nedir?
Kredi sözleşmenize ulaşabilir misiniz?
Size verilen borç dökümünde hangi kalemler yer alıyor?
Erken ödeme cezası olarak ne kadar bir tutar belirtilmiş?
bayern
03 Kasım 2024, 13:59
Almanya’daki bankalar üç kâğıtçı hepsi geçenlerde targobank privat kredi Angebot istedim Zins yıllık %13,80 diye hesapladılar bu üç kâğıtçılar parayı merkez bankasından %2 faiz ile alıyorlar bunları çarpmak farz aslında..!!!
Birbey 3.1
03 Kasım 2024, 14:37
Faiz oranları kişin Schufasına göre geçin, oturduğunuz semte göre bile değişiyor.
Fakir bir semtte oturuyorsanız, ozaman faiz daha yüksek oluyor.
Bir yaşınız, eğitim durumunuz, çalıştığınız iş yerine göre kişisel riskleriniz arttıkca faiz oranı artar.
Birde geri ödeme süresi ne kadar uzunsa o kadar artar geri ödeyeceğiniz meblağ.
Son olarakda: Bir insan Targo Bank'dan kredi alabiliyorsa zaten diğer bankalar kredi vermek istememiştir demek.
Haziran
03 Kasım 2024, 15:01
Krediyi erken kapatmak isterseniz Vorfälligkeitsentschädigung ödersiniz benim bildiğim.
12.338 € sanirim Aldiginiz Miktar + Vorfälligkeitsentschädigung (erken ödeme cezasi) olabilir.
webci
03 Kasım 2024, 19:20
Kapitalizmin insanlari getirdigi son nokta!
Kapitalizmin carklarinin kirilip bozulmamasi icin yaglanmasi lazim..o yagda sizler bizleriz..
Borcunu odeyeceksin,yetmedi erken odeyeceksin,boyle bir yagli mudteri bilmusken sukur demeyeceksin ve uzerine ceza yukleyeceksin..
Sistem insanlari borclandirma ve batirma uzerine kurulmus..
Simdi buradan anliyoruzki,borclanan ve borcunu odemeyen insanlar tum bunlari biliyorki,yukarda arkadasinda yazdigi gibi,bankalari carpiyor..tabi aslinda onlar carpilmiyor biz carpiliyoruz..
bayern
03 Kasım 2024, 22:32
Webci bankalar kapitalizmin küçük yavruları onlar batmaz onlara birşey olmaz korkma bugün senin devlete bir Euro vergi yada ceza borcun olur onu ödemezsin devlet tutar seni hapse atar bunun için ama o büyük bankalar en ufak bir krizde bütün vergi borçları silinir batmaması içinde devlet 0 faizle o bankalara para basar verir adalet mi bu şimdi söyle bana
bayern
03 Kasım 2024, 22:36
Faiz oranları kişin Schufasına göre geçin, oturduğunuz semte göre bile değişiyor.
Fakir bir semtte oturuyorsanız, ozaman faiz daha yüksek oluyor.
Bir yaşınız, eğitim durumunuz, çalıştığınız iş yerine göre kişisel riskleriniz arttıkca faiz oranı artar.
Birde geri ödeme süresi ne kadar uzunsa o kadar artar geri ödeyeceğiniz meblağ.
Son olarakda: Bir insan Targo Bank'dan kredi alabiliyorsa zaten diğer bankalar kredi vermek istememiştir demek.
Oturduğum yer fakir bir semt değil hatta Almanya’nın en pahalı şehri olan münih merkezde oturuyorum Check24 sitesinden privat kredi sordurdum oradan targobank en iyi faiz oranını verdi kredi miktarını biraz yükseltince faiz oranlarını hemen 2 kattan fazla artırdı bankadan istediğim paranın iki katından fazlasını ben zaten şuan arka cebimde Cash olarak taşıyorum bir Schufam filanda yok yani
tr-22
03 Kasım 2024, 23:12
Selam Arkadaslar,
belki bana yardimci olabilirsiniz. Ben 10 000€ Kredi cekdim 30.04.2024 ve
bunu tamamen kapatmak istedim.Faizi cok yüksek bana 18.888,24 € vermisler krediyi
Bunlara mail atdim ve Krediyi kapatmak istiyorum dedim, benden 12 338 €
istiyor kapatmak icin.Krediyi erken kapatilsa düsmüyor mu bu Faiz den ?
Kredi islerinden pek anlamiyorum, bana biri bilgi verebilir mi ?
Bende daha önce cok kez kredi almistim,aynen birden kapatmak istediginde biraz fazla ödemek zorundasin,sana tavsiyem krediye taksit taksit fazla ödemeler yap.
Mesela 8500 kredin var 2500 yatir kalir 6bin,bir ay tekrar normal taksit öde sonra yine aynisini yaparsin,bunun yaninda yaptigin toplam ödemeyi bankaya bildir ve taksitlerin ayni sekilde ödemeye devam edicegini bildir,bildirmezsen banka senin ödedigin toplam paranin keridinin karsiligini bulana kadar kesmez sonra devam eder.
Bu sekilde yaparsan bir kac ayda zararsiz kurtulursun.
Musti
04 Kasım 2024, 00:30
also erst 80% (z.B. 8000€) zusätzlich zurückzahlen - und dann eine gewisse Zeit später nochmal 80% vom Rest (z.B. 1600€) - bei den übrigen 400€ muss man dann schauen, wieviele Raten dafür nötig sind - oder halt dann auf einen Schlag den Rest zahlen und die 4€ Vorfälligkeitsentschädigung zahlen ...
Hepinize detayli Bilgi icin tessekür ederim. Ara ödeme yaparak bu isi cözmek en mantiklisi.
Tesekkürler hepinize
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.