Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel AGR deaktivieren?
.onur
02 Kasım 2024, 05:46
Merhaba arkadaşlar
Dizel araçlarda agr iptal edilirse araç çok daha sağlıklı çalışacağını söylüyorlar acaba aramızda agr i iptal ettiren oldu mu olduysa artılarını ve eksilerini söyleyebilir misiniz şimdiden teşekkürler.
deniz2000
02 Kasım 2024, 09:52
usta
AGR kapalı" olarak adlandırılan AGR valfinin devre dışı bırakılması, motor kontrol ışığını etkinleştirebilir, ve diğer olarak araç elektronik sistemlerini bozabilir, bu da uzun vadede pahalı onarımlara yol açabilir
.onur
02 Kasım 2024, 12:25
Çok tamirciler ve Chip, Tuning yapan firmalar ısrarla motorun daha sağlıklı çalışması için ve aracın uzun Ömürlü olabilmesi için AGR kapatılmasını öneriyorlar.
Musti
02 Kasım 2024, 12:53
aynen öyle agr kapatir
deniz2000
02 Kasım 2024, 14:50
Çok tamirciler ve Chip, Tuning yapan firmalar ısrarla motorun daha sağlıklı çalışması için ve aracın uzun Ömürlü olabilmesi için AGR kapatılmasını öneriyorlar.
anur arkadasim yasak oldugunuda sana söyledilermi, Chip, Tuning yapanlar
hic dikkat etdinmi bazi dizel arabalar calisirken, les gibi koku birakiyor cogunlukla AGR kapalı olan arabalar,
doğayla birlikte kendimizi de kirletmiş oluyoruz doğamizi lütfen koruyalim
saygilar
Musti
02 Kasım 2024, 18:10
anur arkadsim yasak oldugunuda sana söyledilermi, Chip, Tuning yapanlar
hic dikkat etdinmi bazi dizel arabalar calisirken, les gibi koku birakiyor cogunlula AGR kapalı olan arabalar,
doğayla birlikte kendimizi de kirletmiş oluyoruz doğamizi lütfen koruyalim
saygilar
Partikelfilter cikartirsan öyle agr de hic birsey beli olmuyo.
hOrOz
02 Kasım 2024, 19:43
Bizim millet boş işlerle uğraşmaya çok meraklı.
Benim 4.dizel araç hiç birinde bir şey yapmadım.
Golf5 sattığımda 300bin km de saat gibi çalışıyordu.
İlk araba Opel Astra DTI, 2. GOLF5, 3. Peugeot 2008
sadece AdBlue pompası bozuldu, garanti değiştirdi ne
yazık ki Otobanda haşat ettiler
şimdiki Ford CMax 3/4 Tank. 800km yaptım. Board
Computer 5l/km yazıyor.
.onur
02 Kasım 2024, 19:56
Benim ögrenmek istediğim aramızda yaptıran varmi veya bir tanıdığınız varmi artıları eksileri nelerdir
Musti
02 Kasım 2024, 23:36
ben Golf 6 da yaptirmistim
m folgenden sehen Sie die Vorteile bei einer deaktivierten Abgasrückführung (AGR OFF):
Der Motor zieht besser durch.
Die Einspritzdüsen (Injektoren) bleiben sauber.
Der Kraftstoffverbrauch wird sich auch reduzieren.
Im Teillastbereich wird das Fahrzeug viel kraftvoller beschleunigen, da sich die Verbrennung durch den zugeführten Sauerstoff deutlich verbessert.
Der Ansaugtrakt bleibt sauber und verkokt nicht mehr (Da nur Frischluft zugeführt wird).
Der Dieselpartikelfilter wird weniger verrußt.
.onur
03 Kasım 2024, 14:36
Musti TÜV de sorun çıktımı?
Musti
03 Kasım 2024, 17:26
Musti TÜV de sorun çıktımı?
hic bi sorun olmaz
avni64
01 Aralık 2024, 18:50
Benim ögrenmek istediğim aramızda yaptıran varmi veya bir tanıdığınız varmi artıları eksileri nelerdir
Ben 4-5 aracta kapattim,Golf5 1.9 tdi- passat2.0 tdi,touran 2.0tdi.. hepsinde arac ilk kalkista daha iyi cekiyor ve yakit düsüyor.
izmirefesli
11 Ocak 2025, 13:33
Bu agr nasıl kapatılır nerede yaptırılır Bayern tarafında bilen varmı acaba?
Birbey 3.1
12 Ocak 2025, 00:54
Kapattığınız an arabanın Betriebserlaubnissi siliniyor. Bilerek yapmak bir straftattır. Bu durumda sabikali oluyorsunuz. Yeni iş ararken bol şanslar.
Kapattığınız an arabanın Betriebserlaubnissi siliniyor. Bilerek yapmak bir straftattır. Bu durumda sabikali oluyorsunuz. Yeni iş ararken bol şanslar.
Arabanin arkasina AGR OFF yazmadiktan sorna kimse cakmaz :D
arkadas
12 Ocak 2025, 17:10
AGR yani egzosta giden pis havanin bir kismini geri cevirip temiz oksijenle karistirip tekrar yakmak. Bu teoride iyi gibi gelsede pratikte berbat bir sey. Cünkü Ansaugtrakt yani temiz havanin motora giden borulari is kurum dan zamanla tikaniyor. Sonucta kas yapayim derken göz cikariyorlar. Abgasnorm 3 olan arabalarda bir hata kodu vermiyor TÜV te bir sey cikmiyor ama Abgasnorm 4 ve yukarisi hata kodu veriyormus.
Yani arabanizin temiz hava borularini 100 bin km ve üstüne bakim yaptirin. AGR i iptal ettirmek kanun disi onun icin iyi düsünün derim. Eger yaparsanizda belli etmeyin.
Bir eski filitresiz büyük gemi motorlarini calistirdiginda 50 bin arabanin attigi pis kirli havayi atiyor bu politikaya ben sasiyorum onlara bir sey demiyorlar.
Birbey 3.1
13 Ocak 2025, 09:41
Temizletmek baya iş. Ansaugbrücke cikacak benim Mercedes'de.
Bu AGR-Reinigungs-Kur var Mathy firmasının. Acaba bu ilaç sırf AGR-Ventilimi temizlemeye çalışıyor yoksa Ansaugbrücke falan orayıda temizliyormuki?
Benim Mercedes 20 yaşında. Bir sorun yok arabada. Niyetimde zaten var AGR-Ventili yazın söküp temizlemek. Ansaugbrückeyi falan bu ilaçlar temizlemiyorsa boşuna almayim diye soruyorum.
Iptal ettirmek istemiyorum. Ne olur olmaz. Yasa ile başımı ağrıtmak istemem. Iptal ettirmek için birde Internet'de 450 Euro tutuyor benim Mercedes için okudum.
Merhaba arkadaşlar
Dizel araçlarda agr iptal edilirse araç çok daha sağlıklı çalışacağını söylüyorlar acaba aramızda agr i iptal ettiren oldu mu olduysa artılarını ve eksilerini söyleyebilir misiniz şimdiden teşekkürler.
Üstad benim tavsiyem sakın iptal ettirme.
Bende Toyota Rav4 vardı ben iptal ettirdim Tüv de sorun çıkmadı ilk zamanlar arabanın çekişi gaz yemesi süperdi öyleki arabamı tanıyamadım öyle seri oldu FAKAT belli bir süre sonra yaklaşık bir yıl sonra kurumlar öyle dolup tıkadı ki arabanın enjektörlerin diplerinden undicht oldu ve oralardan eksoz gazını dışarıya vermeye başladı yani Motor su koyverdi yok pahasına arabayı satmak zorunda kaldım.
Benim yaşadığım tecrübe bu.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.