Orijinalini görmek için tıklayınız : Iyi huylu prostat büyümesi amaliyat ve sonuclari?
umut_2002
06 Ekim 2024, 00:12
Selam arkadaslar,
biliyorsunuz belli bir yastan sonra prostat büyüyor ve kücük tuvalet yapmak zorlasiyor. Iyi huylu prostat (kanser olmayan) büyümesi amaliyati olan arkadaslar var mi? Tecrübelerinizi ve sonuclari paylasirsaniz sevinirim.
fantoma
06 Ekim 2024, 08:44
Allah´tan acil şifalar dilerim arkadaşım.
Şöyle bilgiler buldum senin için.
İyi huylu prostat büyümesi (Benign Prostat Hiperplazisi - BPH), prostat bezinin yaşla birlikte büyümesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu büyüme genellikle idrar yollarını daraltarak idrara çıkmada zorluklara neden olur. BPH tedavisi için cerrahi seçenekler, diğer tedavilerin yetersiz kaldığı veya semptomların çok şiddetli olduğu durumlarda tercih edilir.
BPH için en yaygın cerrahi yöntemler şunlardır:
1. TURP (Transüretral Prostat Rezeksiyonu)
Nasıl Yapılır: Üretra (idrar yolu) üzerinden yapılan kapalı bir ameliyatla prostatın bir kısmı çıkarılır. Genellikle en sık tercih edilen cerrahi yöntemdir.
Avantajları: Küçük kesik yapılmadığı için iyileşme süresi daha kısadır.
Sonuçlar: İdrara çıkmada rahatlama sağlar, ancak bazı hastalarda geçici idrar kaçırma veya cinsel işlev bozuklukları yaşanabilir.
2. Açık Prostatektomi
Nasıl Yapılır: Prostatın daha büyük olduğu durumlarda karın bölgesine yapılan bir kesik aracılığıyla prostatın tamamı veya bir kısmı çıkarılır.
Avantajları: Daha büyük prostatlarda tercih edilir ve semptomların tamamen ortadan kalkmasını sağlar.
Sonuçlar: İyileşme süresi daha uzun olabilir, ayrıca enfeksiyon veya kanama gibi komplikasyonlar da görülebilir.
3. Lazer Cerrahisi
Nasıl Yapılır: Yüksek enerjili lazer kullanılarak prostat dokusu buharlaştırılır veya kesilir.
Avantajları: Daha az kanama riski vardır ve hastanede kalış süresi daha kısa olabilir.
Sonuçlar: Lazerle tedavi edilen hastalarda da idrara çıkma rahatlar, ancak bazı durumlarda prostat dokusunun yeniden büyümesi gerekebilir.
Ameliyat Sonrası Dönem
İdrar Sorunları: Ameliyattan sonra idrar akışında belirgin bir düzelme olur. Ancak, iyileşme süreci boyunca geçici olarak idrar kaçırma veya yanma hissi olabilir.
Cinsel Fonksiyon: BPH cerrahisi, genellikle sertleşme problemlerine neden olmaz. Ancak, bazı hastalar geriye doğru boşalma (retrograd ejakülasyon) yaşayabilir, bu durum genellikle zararsızdır ama doğurganlık üzerinde etkili olabilir.
İyileşme Süresi: Ameliyat türüne bağlı olarak birkaç hafta ila birkaç ay arasında değişebilir.
Prostat ameliyatları genellikle başarılı sonuçlar verir ve hastaların yaşam kalitesini artırır. Ancak her ameliyatın riskleri ve potansiyel yan etkileri olduğunu unutmamak gerekir. Doktorunuzla, sizin için en uygun cerrahi yöntemi ve riskleri detaylıca konuşmak faydalı olacaktır.
faydalı bilgi linkleri
https://www.youtube.com/watch?v=VAZsQ_1gAAA
https://www.youtube.com/results?search_query=prostat+ameliyat%C4%B1+nas%C4 %B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r
Alternatif tedavi metodu
Prostat Hastalıkları - (Binaural / Isochronic / Enerji Frekansı)
Prostat hastalıkları, prostatı etkileyen iyi huylu veya kötü huylu rahatsızlıklardır.
En sık görülen prostat hastalıkları prostatit,
iyi huylu prostat hiperplazisi ve prostat kanseridir.
Prostat erkeklerde bir bezdir. Sperm içeren sıvı olan meni yapımına yardımcı olur.
Prostat, idrarı mesaneden ve vücudun dışına taşıyan tüpü çevreler.
Genç bir adamın prostatı ceviz büyüklüğündedir. Yaşla birlikte yavaş yavaş büyür.
Çok büyürse sorun çıkarabilir.
Bu, 50 yaşından sonra çok yaygındır. Erkekler yaşlandıkça
prostat sorunu yaşama olasılıkları artar.
Günde iki veya üç kez dinleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=aKTznHiR4Eg
ya kusura bakmayin son zamanlarda bazi seylere cevab veriyorum,aslinda her konuya maydonoz olmayi sevmem,ama gercekden kendi edindigim tecrübeleri paylasiyorum
Ben 2018 baska nedende dolayi gittimdi muayne ederken prostat olayinada bakdilar ve prostat oldugumu söylediler
olayi baska yere cekmek istiyorlar diye inanmadim tabiki
inanmadim diye bana baska bir tarihe yine randavu verdiler ve o randavuya gittim
yine muayne ettiler prostat teshisini yine koydular
Bir yandan hala inanmiyordum ameliyat olmakda istemiyordum
Beni ameliyata ikna ettiler
Ameliyat ettiler
3 gün sonra muayneye gittim
Muaynede sidigin basincinida ölcülüyorlar
Hayatimda hic öyle isememisdim(aq insan At gibi tazikli isiyor
Ameliyatta Ne yapiliyor
Prostat ceviz büyüklügünde bir seymis,onu kaziyip ufaltiyorlar
böylece idrar kanalini rahatliyor ,ve kolayca iseye biliyorsun
--------------------------------------------------------------------
Ameliyat sonrasini sana özel mesajdan gönderiyorum
Benim Babam dada prostat kanseri teşhis ettiler Total OP yaptılar..
Ameliyat sonra sonrası epey zorluk çekti ..
Total OP de makattan girip yapıyorlar ..
Klinikteki Alman doktor bakımdan kaçtı ama Yunan bir urolog doktor vardı ben yardım edeceğim dedi
Zaten iyileşince bir şeyi kalmadı.
Ailesinde erkekler de böyle bir problem olan varsa benim amcam da vardı (çünkü bu hastalık ırsi yani babadan oğula geçme olasılığı çok yüksek)
45 yaşından sonra Kanser muayenesini ihmal etmeyin
Bunun ayıpla utanmakla alakası yok .. sağlığı tehdit eden ciddi bir konu
Benim ev doktoru düzenli olarak kontrolleri yazıyor ..
Eski çalıştığım yerde bir çok Türk bayan vardı
göğsününün birinde ağrılar varmış diğer bayanlara anlatmış
Hemen içlerinden biri "sen manyakmısın " demis doktordan randevu almış
Göğsünde kanser teşhis ettiler, neyse Chemo terapi filan oldu
İyileşir gibi oldu aradan bir süre sonra öbür göğsündede kanser tespit ettlier
Kanser içine vurmuş bundan 3-4 sene önce kanserden vefat etti
Benim ev Doktoru bu sefer hem Urologie hemde Cilt Doktoruna sevk etti..
Birde paradan kaçmayıp kanınızda ki PSA değerlerini ölçtürün ( AOK karşılamıyor 20-30€ tutuyor)
selo65
06 Ekim 2024, 12:16
Bu konuyu acan Umut arkadasa tesekkür ederim. Bu hastalik hakkinda bilgilerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum. simdiden tesekkürler
Bu konuyu acan Umut arkadasa tesekkür ederim. Bu hastalik hakkinda bilgilerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum. simdiden tesekkürler
Neyse Konuyu acikca yazayim sonucda 50% in parmak yemekden kacisi yok :D :D
@Horoz Arkdasin dedigi gibi
Bunun ayıpla utanmakla alakası yok .. sağlığı tehdit eden ciddi bir konu
Prostat muaynesi Nasil yapiliyor
Önce iseme testini yapiyorlar,Tuvalette bir Tricher(Hünü) icine isiyorsunuz.onun icinde ölcme cihazi var
sidigin tazik hizini ölcüyor,Eger taziksiz ve ikila kakala zorla isiyorsaniz ,muhakkak bir sikinti var
sonra ultraschal ile prostat,in büyüklügüne bakliyor, sonra parmakla bakiyor ve demir bir sey sokuyor
Kamera mi ne bilmiyorum utancimdan soramadim :D :D
ondan sonra Prostatmisiniz nesiniz karar veriliyor
Ameliyat ve Hastane
Voll Narkose
Ameliyat icin göbekden 2-3 delik aciliyor ve ordan girip Prostati kaziyorlar
Ameliyat sonrasi
Ameliyatta cikdiginizda organinizda hortum takili,O hortumdan Ameliyat yeriniz spülen oluyor
(Serum gibi yavas yavas akiyor 5-6 litre kadat sivi ile)
3 gündü herhalde tam emin degilim Hortumu cikariyorlar
ikinci kez iseme testine gidiyorsunuz
Insan gibi isediginizi göreceksiniz
Ameliyat ve sonrasi Agrilar
Ameliyat sonrasi bir kere igne yemis gibi bir agriniz olacak,o da Organizdaki schlauch,u cikarirken olacak
onun disinda hic bir agri veya baska bir sikinti olmuyor
Kisacasi Ameliyattan Korkulacak bir sey yok
Ameliyattan sonra cinsel yasam
Ameliyattan sonra cinsel yasam yok gibi bir sey,cünkü Ameliyat sirasindan bazi sinirlere zarar veriyorlar
önceki *cinsel hayatini tamamen unutmaniz gerek
Hani havadan ucan sinegi yakalayip öyle böyle yapardim olaylari artik bitti
Cinsel hayat sade v.i.a.g.r.a ile devam edecek,onuda gittiginiz urolog yaziyor sorun cikarmadan
v.i.a.g.r.a kullanmazsaniz Ayda yilda Bayramda seyranda bir kere Alo diyor tabii
onun disinda Tik olmaz
cinsellik sorun degil üstte yazdigim gibi v.i.a.g.r.a ile cözülüyor
Ameliyattan sonra en büyük sorun
idrar kacirmaniz olacak,cünkü prostat ameliyati olurken idrar schliess muskelde zarar görüyormus
ilk haftalar egilip kalkarken kontrolsuz bir sekilde idrar kaciriyorsunuz(önlemenizin imkani yok)
kaciriyor derken bazen beyaa cok kaciyor (ben ilk defasinda cok korkmusdum)
ama seneden seneye gecdikce düzeliyor
Ben ameliyat olali 6 sene oldu
belki senede 1 kere oluyor o da bazen unutuugumda aniden egildigimde oluyor
Kac kere Ameliyat olmam lazim
Ben ameliyat oldugumda 53 yasindaydim Doktora sordum
Artik ölene kadar zorluk cekmessin dedi
*Hapin adi yildizlasdirildigi icin Harflarin arasina nokta koymak zorunda kaldim
choban
06 Ekim 2024, 17:45
Batum ender gözüken bir itina ile yazmışsın eline sağlık paragraflari ayrı yazmak başlıkları ayrı olacak şekilde dikkat edip büyütmek pragrafdaki cümleleri ayrıca belirtmek için ayırmak emek ister helal olsun özen gözterilmiş.
murat39
06 Ekim 2024, 17:53
Prostat testi önemli.
Ben her sene kontroller olurken.Kan alindiginda doktora söylerseniz. Ücretini siz ödüyorsunuz.
20 € gibi.Labor faturayi size gönderiyor. Prostat testini kandan ölcüsünü durumunu cikarabiliyorlar.
Doktor bu daha detayli diyor.Bilginize.
Haziran
13 Ekim 2024, 21:59
Prostat testi önemli.
Ben her sene kontroller olurken.Kan alindiginda doktora söylerseniz. Ücretini siz ödüyorsunuz.
20 € gibi.Labor faturayi size gönderiyor. Prostat testini kandan ölcüsünü durumunu cikarabiliyorlar.
Doktor bu daha detayli diyor.Bilginize.
murat kardesim bu Prostat testini gercekten Kandan yapabiliyorlarmi?
Ben parmak, marmak falan ile Test ediyorlar duymuytum.
Kandan yapiyorlarsa iyi ya, bunu duyudugumiyi oldu.Her yil yapirmakta yarar var.
murat39
13 Ekim 2024, 22:24
Ilk defasini 45yas oldugunda yapilmasi gerekiyordu.
Parmakla bakti. Bu Dr. ve benim icin rahatsiz vericiydi.
Doktora baska imkan yok mu dedigimde.Krankenkassen leistung ücret ödemeden bu sekil dedi.
Ücret ödersen Kan tahlili üzerinden bu daha detayli dedi.
5 senedir. Senelik kontrol oldugunda Kan alinirken.Dr görüstügümde Labordan PSA test de yapiliyor. (20 € luk fatura bana geliyor.Test sonucu Doktora.)
Büyüme orani ni ne detayli anlatiyor Doktor.
Erkeklerde Prostat olayi önemli. Tanidik bir amcanin kötü huylu Prostat kanseri ve son durumu nu gören birisi olarak tavsiyem
Her sene Doktora gidip testinizi yapin.Erken teshis cok önemlidir.
https://www.verbraucherzentrale.de/wissen/gesundheit-pflege/aerzte-und-kliniken/psatest-zur-prostatakrebsfrueherkennung-33867
https://www.krebsinformationsdienst.de/prostatakrebs/frueherkennung
Haziran
14 Ekim 2024, 00:27
Tesekkürler Usta.
Dedigin gibi sakasi yok bunun, ilk firsatta bende ev Doktorumla konusacagim.
Egenin Efesi
14 Ekim 2024, 00:44
……………..,,,,
Egenin Efesi
14 Ekim 2024, 00:48
Birde paradan kaçmayıp kanınızda ki PSA değerlerini ölçtürün ( AOK karşılamıyor 20-30€ tutuyor)[/QUOTE]
Horoz Ustam konunun cilt doktoru ile ne ilgisi oldugunu aciklayabilir misin
PSA degerlerini ev doktoru mu üroloji doktoru mu ölcüyor ?
Agalar
Bu prostat ciddi saglik sorunu,Tedavi olmazssaniz sonu kanserden ölüme kadar gidiyor
Pinkel yaparken,kisik kisik, Damla Damla,Gece gündüz sik sik ,veya cay kahve icdikden 5-10 dakika sonra Tuvalete cikiyorsaniz
Sizde kesinlikle prostat sorunu var
Tamam PSA Testi ile de görüyormus(ama ne kadar ve nasil ben sahsen bilmiyorum)
Yasamak icin
Parmak ve diger Aletlerden kacis yok
Muaynenizi Geciktirmeden en kisa zamanda Doktorunza basvurun
iskete
14 Ekim 2024, 09:30
Selam arkadaslar,
biliyorsunuz belli bir yastan sonra prostat büyüyor ve kücük tuvalet yapmak zorlasiyor. Iyi huylu prostat (kanser olmayan) büyümesi amaliyati olan arkadaslar var mi? Tecrübelerinizi ve sonuclari paylasirsaniz sevinirim.
gecmis olsun benim sana tavsiyem ilk önce bitkisel cözüm aramandan yana olacak son care amelyati düsün derim asagida linkini birakiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=J1vJGCpS3fA
Birde paradan kaçmayıp kanınızda ki PSA değerlerini ölçtürün ( AOK karşılamıyor 20-30€ tutuyor)
Cilttede kanser olabiliyor onuda kontrol ediyorlar
zirdeli79
15 Ekim 2024, 22:17
selam arkadaslar abiler benim yasim 45 ve bende fark ettim artik elirli yasdan sonra bir degisikliler oldunu Türkiyede hem saglik ocaginda ve Devlet hastasinde Kan aldilar ve kontrol ettiler Prostat sorun yokmus degerlerde öyle yaziyordu,ama ben kendimden fark ediyorum eskisi gibi kücük su dökemeiyorum tamam yapiyorum ama tasikli gelmiyor ve ne icersem iceyim söyle yarim saat olmadi 1 saat tuvaltim geliyor ve sanki cok sisim varmis gibi ama gidiyorum normal ama diyorum ben bu kadar cikmiyordum eski kadar ve bazen ucu yanma oluyor ve tuvaletimi yaptiktan sonra ucu halen yaniyor birde
simdi burda Urolgo termin yaptirdim bakalim ne olcak ama var birseyler bendede,kanda 100de 100 sanirim bilinmiyor degilmi ve cilt kanser nasil anlasiliyor ??
ve birde cinsel iliski eskisi gibi degil istek fazla yok gibi
utanarak söylüyorum.
selam arkadaslar abiler benim yasim 45 ve bende fark ettim artik elirli yasdan sonra bir degisikliler oldunu Türkiyede hem saglik ocaginda ve Devlet hastasinde Kan aldilar ve kontrol ettiler Prostat sorun yokmus degerlerde öyle yaziyordu,ama ben kendimden fark ediyorum eskisi gibi kücük su dökemeiyorum tamam yapiyorum ama tasikli gelmiyor ve ne icersem iceyim söyle yarim saat olmadi 1 saat tuvaltim geliyor ve sanki cok sisim varmis gibi ama gidiyorum normal ama diyorum ben bu kadar cikmiyordum eski kadar ve bazen ucu yanma oluyor ve tuvaletimi yaptiktan sonra ucu halen yaniyor birde
simdi burda Urolgo termin yaptirdim bakalim ne olcak ama var birseyler bendede,kanda 100de 100 sanirim bilinmiyor degilmi ve cilt kanser nasil anlasiliyor ??
ve birde cinsel iliski eskisi gibi degil istek fazla yok gibi
utanarak söylüyorum.
Insani Prostat öldürmüyor,Utangaclik öldürüyor
Benim üstteki yazdigim yaziyi oku Muayneye oldukdan sonra Doktorun dedigini yap
Koca kari tedavilerine kulak verme
SIFA TIPTA
zirdeli79
16 Ekim 2024, 01:05
Kesinlikle ya terminde hemen vermiyorlar anlamıyorum 2 ay sonra verdiler bundan 2 ay önce aldım bakalım bu ayin sonunda gideceğim
PSA degerleri
Sonuç 0,59
Sonuç Birimi µg/L
Referans Değeri 0 - 4
Türkiye’de yaptirdigim test
Babam 80 yaşında onda tehsiz koydular iyi huylu kanser dedi ameliyat oldu
Rahmetli Dedemde aynı ondan vefat etmişti bendede basladi
Amca oğlu 52 yaşında vefat etti
moralist
16 Ekim 2024, 08:06
Bir ünlü Filmde bir Adam vardı eliyle Prostatı iyileştiydiydi keşke öyle biri karşımıza çıksa
Bir ünlü Filmde bir Adam vardı eliyle Prostatı iyileştiydiydi keşke öyle biri karşımıza çıksa
Prostat ve El
Parmak Neysede,Kim Dötüne El sokdurur
aq ne Fantezi ya ;) ;) ;) ;) ;);) ;) ;) ;) ;)
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.