PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye de bırakılan Araç devretmek

Olivium
30 Eylül 2024, 11:09
Merhaba arkadaşlar,

bu sen izne arabayla gidip ,24 ay birakma hakkimi kullanarak orada biraktim.
Sorum: Normalde 24 ay icinde geri getirmem lazim.
Geri getirmeden Türkiye de yurtdışında yaşayan birisine devredebilirmiyim ve o kisi de tekrar 24 ay kullanabilirmi?
Oluyorsa nasil bir yol izlemem gerekiyor?
Tecrübesi olanlar veya bilgisi olan varmi?
Teşekkür ederim

Birbey 3.1
30 Eylül 2024, 11:14
Araba cikacak. Öyle olsa, millet cokdan yasayi senin niyetinde oldugu gibi delmis olurdu.

Olivium
30 Eylül 2024, 13:17
cikip baskasi girebilirmi örnegin kardesim veya esim?

hOrOz
30 Eylül 2024, 13:26
Merhaba arkadaşlar,

bu sen izne arabayla gidip ,24 ay birakma hakkimi kullanarak orada biraktim.
Sorum: Normalde 24 ay icinde geri getirmem lazim.
Geri getirmeden Türkiye de yurtdışında yaşayan birisine devredebilirmiyim ve o kisi de tekrar 24 ay kullanabilirmi?
Oluyorsa nasil bir yol izlemem gerekiyor?
Tecrübesi olanlar veya bilgisi olan varmi?
Teşekkür ederim

Başka birine devretme diye bir olay yok

Yapanlar ağır cezalara uğradı
https://www.sonhaber.eu/yabanci-plakali-aracini-yegenine-veren-gurbetciye-320-bin-liralik-sok-ceza
https://gazeteturk.be/belcikadan-turkiyeye-tatile-giden-gurbetciye-320-bin-tl-ceza-yazildi-gurbetciler-turkiyede-bu-yasaya-dikkat-edin/

Millet kendini akılı sanıyor veya gam keder yok bu işin sonu nereye varır diye düşünce yok

Biz yıllardır burada "Aracınızı kimseye vermeyin" diye bas bas boşuna uyarıyoruz, ama cezayı yiyince veryansın ediyorlar..

Başkasına vekalet verip yurtdısına çıkarabilir

185 gün kuralı araçlar içinde geçerli yani 185 gün yurtdışında bulunması gerekli

Aynı aracın tekrar Türkiye ye girmesi için 185 gün araç geldiği memlekette kalması lazım

Sanırım 185 gün bekleme süresini doldurmayanlara bir kereye mahsus max 30 gün girişe izin veriyorlar

Birbey 3.1
30 Eylül 2024, 13:33

Kibarca şöyle cevaplayım.

5 Milyon gurbetci var Avrupada. Bunun içinde bir sürü okumuş Avukat, doktor, mühendis var içinde. Üstelik bir sürü Türk sivil toplum örgütleri var.

Sence, hakaret olarak algılama, mizahi olarak soruyorum, bunların hepsinin senin aklına gelen gelmemiş olma ihtimali varmı sence?

Bak olayı nasıl düz mantık ile çözebiliyoruz.

Biraz daha beyin jimnastiği yapalım.

Öyle birşey olsa bile, Alman TÜV'ü nerden alacaksın? Video-TÜV muayenesi çıkmadı daha benim bildiğim.

batum
30 Eylül 2024, 15:49
Öyle birşey olsa bile, Alman TÜV'ü nerden alacaksın? Video-TÜV muayenesi çıkmadı daha benim bildiğim.

Kendi edindigim tecrübeden dolayi yazmak istiyorum
Tüv Olayi Almanya disinda Hic bir ülke karisamiyor ve ceza yazma hakkina yetkileri yok

Almanyaya geri döndümü,Kontrolle girdiginiz zaman polis farkina varirsa ceza yazar
birde Tüv e gittimi zaten görecekler ve ceza yersiniz

Ben bu sene Austosda 6 ayi gecmis Tüvsüz Motorla geldim.kimse sorup bakmadi bile(Türkiyede dehil)
Ruhsat ve Ehliyeti sordular hep

Alinti

Bußgeld
Ein Bußgeld gibt es für Pkw aber erst ab dem dritten Monat der Überziehung. Dieses beträgt dann 15 Euro. Zwischen vier und acht Monaten beträgt das Bußgeld 25 Euro. Wenn Du die Hauptuntersuchung mehr als acht Monate überziehst, wartet ein Bußgeld in Höhe von 60 Euro sowie ein Punkt im Fahreignungsregister auf Dich. Bei Nutzfahrzeugen gibt es schon ab dem vierten Monat einen Punkt in Flensburg.

Was sagt die Versicherung, wenn der TÜV überzogen wird?

Trotz verfallenen TÜVs steht Deine Versicherung grundsätzlich für Dich ein. Die Kfz-Haftpflichtversicherung deckt in der Regel Schäden, die Du anderen Personen bei einem Unfall zufügst, unabhängig davon, ob Deinen TÜV-Termin überzogen hast oder nicht.

Wenn der Unfall allerdings auf einem Fahrzeugmangel beruht, der im Rahmen der Hauptuntersuchung zu beanstanden gewesen wäre, dann kann Dich Deine Kfz-Versicherung in Regress nehmen. Mit anderen Worten: Deine Versicherung erstattet dem Unfallgegner zwar seinen Schaden, kann sich die gezahlte Summe (oder einen Teil davon) aber von Dir zurückholen. Dieser Regress ist auf eine maximale Summe von 5.000 Euro begrenzt. Das bedeutet, dass du für Schäden, die über diesen Betrag hinausgehen, selbst verantwortlich bist.