Orijinalini görmek için tıklayınız : almanyada bosanmak ve türkiyedeki daireleride bölüsmek mecburundamiyiz?
musti0707
22 Eylül 2024, 11:34
Merhaba arkadaslar,
benim bir sorum var.ben 11.ayda evlenecegim alman pasaportuna sahibim ve almanyada dogudum ve almanyada yasiyorum,33yasindayim.
Dün termin aldim türk konsoloslugundan türk vatandasligina gececegim.Benim suan 27 tane kiralik dairem var almanyada,gelecek ay evin birini 5 kiraciyla satiyorum, borc ödendikden sonra bana 300.000eur kalcak bunlar türkiyede 3 tane daire almak istiyorum.
yavas yavas bütün evleri satip trden almak istiyorum daireleri faizsiz.Ozamana kadarda isyerinden Abfindung tarzi birseyler alabilirsem süper olur,benim amacim en fazla 36 37 yasindan sonra daha calismamak.
ilerde olurya bosanma gibi bir durumum olursa,trdeki daireleri bölüsmek mecburiyetinde degilim dimi?Bana Hangi yollari önerirsiniz?tecrübesi olan arkadaslar vardi elbet
Evlenirken Ehe vertrag yapmiyorum hanima ayip olur diye.
saygilarla
mustafa200222
22 Eylül 2024, 13:13
Merhaba arkadaslar,
benim bir sorum var.ben 11.ayda evlenecegim alman pasaportuna sahibim ve almanyada dogudum ve almanyada yasiyorum,33yasindayim.
Dün termin aldim türk konsoloslugundan türk vatandasligina gececegim.Benim suan 27 tane kiralik dairem var almanyada,gelecek ay evin birini 5 kiraciyla satiyorum, borc ödendikden sonra bana 300.000eur kalcak bunlar türkiyede 3 tane daire almak istiyorum.
yavas yavas bütün evleri satip trden almak istiyorum daireleri faizsiz.Ozamana kadarda isyerinden Abfindung tarzi birseyler alabilirsem süper olur,benim amacim en fazla 36 37 yasindan sonra daha calismamak.
ilerde olurya bosanma gibi bir durumum olursa,trdeki daireleri bölüsmek mecburiyetinde degilim dimi?Bana Hangi yollari önerirsiniz?tecrübesi olan arkadaslar vardi elbet
Evlenirken Ehe vertrag yapmiyorum hanima ayip olur diye.
saygilarlaArkadaşım. Almanyada ki daireli satıp. Turkiyeden daire almak hiç mantıklı değil bende kiracılar var 300 eueo geliyordu euro olarak. Kiraları 4000 tl uğraş dur avukatla uğraş kiracıyla uğraş bir devalik değil 2 yılda bir tl değer kaybediyor euroya vursan senin kira çerez parası yapmiyor almanyada dairelerin var 3 daire kirasiyla turkiyede güzel yaşarsın ilerde yani 2 yıl sonra çok pişman olursun. Arkadaşın evi vardı sattı weinham bölgesinde 1500 eueo kirası vardı . Turkiyede taşındı sattığına bin bir pişman geliride yok sadece tr den emekli parası oda neye yeterse hiç satma konularına girme derim
Gesendet von meinem SM-N986B mit Tapatalk
webci
22 Eylül 2024, 14:36
Musti arkadas guzel yatirim yapmis ama biraz kafasi karisik gibi..tabi bu bize boyle geliyor,herkes hayatini yasar..
Once arkadasin yasi beya genc..37 yasindan sonra calismam diyor..evlenecek ve cocuk sahibi olacak,arkadas emekli parasi ne alacakki calismayacak..
Diger mesele cifte vatandaslik istiyor yada turk vatandasi olacak..tabi bu tr deki mal varligiyla ilgili olabilir..bende turk vatandasiyim ama malim mulkum arsalarim bankada eurocuklar filan yok,sadece tercih,,tavsiyem hic gerek yok..
Diger bir mesele evi veya daireleri satip turkiyeden mal mulk almak..33 yasinda olup 37 yasina kadar calisacak bir gencin yatirimini tr ye yapmasi ne kadar isabetli..buyuk bir ihtimal kira gelirinden gecinmek istiyor ama tr deki vergi sartlari cok agir,,evdeki hesap carsiya uymayabilir,unutmaki hirsiz icerdense öküz bacadan cikar..
Ayrica evlilikten sonraki mallar sayet evlilik icinde kredi paylasimi ve ortak satin alma soz konusuysa bolusulur.. bunun disinda bodanma asamssinda dahil edilmez..cocukda bir mal varligi bir ortak gelecek,ayrildiginda nafaka oduyorsun, sunku ortaklik var..,bunun gibi..aslinda sorularinin cevabi bir danismanda,bir hukukcuda,bizde degil..
batum
22 Eylül 2024, 15:17
33 yasinda 27 Daire nasil aliniyor anlatda bizde alalim
ondan sonra senin sorunu cözeriz;)
webci
22 Eylül 2024, 15:25
33 yasinda 27 Daire nasil aliniyor anlatda bizde alalim
ondan sonra senin sorunu cözeriz;)
Buyuk bir ihtimalle 2 veya 3 evdir..taksim edilmis dairelerdir..sohbet ettigim cogu insanlar 15 dairem veya 10 dairem var diye fazla gosterme maksadiyla konusuyor,arastirdiginda 2 veya 1ev ortaya cikiyor,ods genelde gemeinschaftswohnunglar oluyor..
deniz2000
22 Eylül 2024, 16:09
webci ustanin dedigi gibi gemeinschaftswohnunglar olabilir, zamaninda ucuz almis olabilir simdi daire fiyatlari ucmus durumda
dairelerin karsiligi varsa banka kiredi verebilir, dairelerin borclari bitene kadar dairelerin sahibi bankadir
not:33 yasinda 27 daire sahibiysen helal olsun sana kardesim, parayla imanin kimde oldugunu Allahtan baska bilen yoktur
webci
22 Eylül 2024, 16:12
not:33 yasinda 27 daire sahibiysen helal olsun sana kardesim, parayla imanin kimde oldugunu Allahtan baska bilen yoktur
Aynen katiliyorum. Aslinda yazacaktim ama vazgecmistim..cogu arkadaslar gercekleri tam yazmiyor..bir ardadas deyip geciyorlar..
Tabi bu arkadasa kendi yazmadikca bisey diyemeyiz..
murat39
22 Eylül 2024, 18:16
Türkiye güzel yasamaya ama sende para oldugunu anlarlarsa, yakinin ..esin edrafin...
Can güvenligin ne kadar olur.???? Almanya da problem olmaz.Ama Türkiye de insanlarin gözü dönmüs.
Elindeki nakit parayi Türkiye de cabuk bitirirsin, seni öyle üc kagirda getirirler ki.Sen bile anlayamazsin.
batum
22 Eylül 2024, 18:47
Türkiye güzel yasamaya ama sende para oldugunu anlarlarsa, yakinin ..esin edrafin...
Can güvenligin ne kadar olur.???? Almanya da problem olmaz.Ama Türkiye de insanlarin gözü dönmüs.
Elindeki nakit parayi Türkiye de cabuk bitirirsin, seni öyle üc kagirda getirirler ki.Sen bile anlayamazsin.
(Bundan 10 sene önceki bir olayi yaziyorum)
Bizim burda bir Akrabanin evli bir Oglu var,30 yaslarinda idi
Calisdigi is yerinde bir Almanla tanisiyor,Almanin karisi hasta.Almanin yan yana iki evi var
Evin birine, Almanin Hasta esine karisi bakmasi icin bizim Akraba tasiniyor
Alman Kadin 2-3 sene sonra ölüyor,sonra Kocasi kansere yakalaniyor ve 2-3 sene icinde oda ölüyor
2 ev ve 4-5 evlik arsa bizim Akrabaya Miras kaliyor (kimseleri yokmus)
Cocuk iki evi satip Ailesi ile Türkiyeye dönüs yapdi (duyumlara göre 450 bin euroya satmis)
Aradan 5-6 sene gecdi,cocuk Ailesini alip tekrar Almanyaya geri kacdi
Akrabalari ve Türkiyede is yapmaya kalkdigi insanlar cocugun parasini yiyip bitirmisler
Buraya geldikden sonra kalan arsalari satip,parasiyla ev yapdirdi
4-5 senedir bir fabrikada calisiyor...............
Kesin dönüs dedimi 1 defa degil 100 kere düsünün
haveri68
22 Eylül 2024, 19:17
Arkadaslar ben emekliyim almanyadan su an Türkiyedeyim Ayvalik yakininda altinolukta kaliyorum, senin yarisini burda geciriyorum ,allaha sükür maddi sorununda yok
Her sey para demek degil ülke elden gitmis bana maas baglasalar türkiye de yasamam icin yinede kalip yasamam ,ben sadece havasi icin geliyorum türkiye ye yoksa burasi yasanacak yer olmaktan cikmis ,ben ysadigim yerde elit insanlar yasiyor ,ama ben böyle bir ülkede yasamak istemem asla ,ben bu tecrübeyi edindigimde her sey cok gec oldu ,ben de hep hayalim türkiye ye dönmekti onun icin almanyada ev almadim cok pismanim ,sizlere sadece sunu söylerim ( siz benden önce pes edip dönersiniz almanya ya hevesiniz cabuk gecer ) sakin böyle hatalar yapmayin dürüst namuslu insanlari tenzih ediyorum varsa ki tek tük var burasi cakallar yatagi adami ayakta götürler haberiniz olmaz ,burda dönen dolap larin siz birini cözerken adamlar 39 gecirir ruhunuz duymaz ,tatile gelip cebinize tomarla parayi koyup tatil yaptiginiz türkiye sizin hayaliniz ,birde gercek türkiye var o Türkiyeyle yüzlesinci hayal kirikligi yasarsiniz ,siz türkiye yi terk edenlerin sadece fakirler oldugunu mu düsünüyorsunuz ,zenginler orta halliler ülkeyi terk ediyor yasanilmayacak ülke oldugu icin ,Allah yardimcimiz olsun ben yavas yavas Almanya ya yerlesmeyi düsünüyorum .
webci
22 Eylül 2024, 19:33
Yukarda yazdimki hirsiz icerde olunca öküz bacadan cikar..yani ilk mesajda olayi zeten anlattim..
Tr de ahlak ve sistemin nicin coktugu belli..bunu senelerdir anlatiyoruz..uzaydan politikaci veya hukumet getirin hicbirsey degismez..
Abd den de ekonomisler getirdik daha da batirdilar..hukumet cesur adimlar atarak ulkedeki ahlaksizligin uzerine gitmiyor,gostermeliklerde bir ise yaramiyor..yuzde 40lik bir faiz ekonomiyi yuzde 20 yede getirsen bir is yapmis olmassin,yuzde 20 si bile yeterli degil,
deniz2000
28 Eylül 2024, 18:31
musti0707 arkadaslar konuya cevap bekliyorlar, halen düsünüyormusun ne cevap vericeni, atiyorsunuz ortaya bir bomba cekip gidiyorsunuz ?
Mezarci59
28 Eylül 2024, 19:25
Evlen meden önce edindigin ne birikimin nede tasinmazlarin evlendikten sonra bosanma olursa sayet ortak mal olmadigi icin paylasilmaz. yalnizca evlilik esnasinda ortak edinilmis mallar paylasilir.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.