PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beifahrer Olarak Beni Sucluyorlar

memocum
15 Eylül 2024, 11:10
Selamlar Arkadaslar,

Ins Konuyu Dogru Yere actik,

Basimda bir sikinti varda belki varda bir türlü kurtulamiyorum yardimci olabilecek arkadslar varsa sevinirim,

1 sene önce (Oktober 2023) tarihinde LKW beifahrer olarak calistigim icecek firmasinda (suan artik calismiyorum orada) söför arkadas dar bir yerde (Frankfurt Hilton otelinin Park alani cikisindan sonra ana caddeye cikan kisimda) manevra yaparken zorlaninca asagi inip ona sag sol öne arkaya diye yardimci oldum ve devam ettik hic bir arabaya carpmadan cikabildik oradan, sonra bir zaman sonra bana ve söföre mektup geldi siz bir arabaya vurmusunuz diye, bunun takibinde bana 2 gün önce 3. mektup olmak üzere toplam 3 tane mektup geldi fakat söföre 1. mektuptan sonra baska mektup gelmemis dün arayip sordum! o gün oraya bizden önce ve bizden sonra yine bir cok lieferant kamyon gelip gitmisti yine fakat mektupta yaziyor siz süphelisiniz diye...! Görgü tanigi veya bizim vurdugumuzu gösteren bir video kaydi yok sadece biz ordan cikmakta biraz zorlaninca bizden süphelenmisler ve ben disarda muavinlik yaptigim icinde sucu bana atiyorlar! mektupta yaziyorki eger 500 euro öderseniz bu is kapanir gider uzamaz falan diye...! söförle dün konusunca dedim ben kaza falan görmedim bir arabaya vurmadik ben senin tanigin olurum sende oluyormusun dedim o da bana evet olurum cünkü bir yere carpmadik diyor,

Ben yarin bizim rechtschutz arayip izah edecegim fakat yinede buna benzer bisey yasamis ve bilgisi olan arkadaslar varmi diye sormak istedim, üzerinden bir sene gecmis olmasina ragmen bugün hala mektup gönderip 500euro öderseniz olay kapanir diyorlar bu normaldmi sizce! Mektup Amtsanwaltschaft'dan geliyor bu arada,

Tabiki ben disarda arkadasa muavinlik yaptigim esnada biz hic bir arabaya temas etmedk kesin ve net.

Simdiden herekese Tesekkürler,

Saygilar

Haziran
15 Eylül 2024, 11:22
Bana tuhaf geldi böyle birsey ne duydum ne yasadim.
Tuhaf gelen sey 500 € verisen bu is kapanir demesi.
Almanyada suc suctur, sucluysan (Avukat-Gutachten v.s gibi Hizmet sunanlar ile) yazilir cizilir neyse sucun hesaplanir ödenir veya degilsen sucu yoktur denir biter.
Ama 500 € verirsen bu is kapanir bana dolandiricilik girisimi gibi geldi ama yinede belki böyle birsey yasamis arkadaslar olabilir.Belki onlar yardimci olurlar.
Ben yinede bir Polis'e falan gidip bir sorsan böyle bir sey mümkünmü diye.Avukata git diyecegim ama 500 € icin senden Avukat simdi danisma icin 200-300€ isteyecek.
Rechtschutz varmi, varsada Rechtschutz Avukata gidip danismayi ödermi onuda bilmiyorum.

deniz2000
15 Eylül 2024, 11:57
1 sene önce olan bir olay simdimi akillarina gelmiste 500€ ver bu isi kapatalim diyorlar,
usta dolandiricilardan baskasi deyildir bunlar polise git durumu anlat.

hOrOz
15 Eylül 2024, 11:58
Bu yazı resmi bir yerden mi geliyor çalıştığınız firmadan geliyor?

Bir kere sen sürücü değilsin olsa bile kazadan sen sorumlu değilsin, kazadan arabanın sürücüsü sorumludur

Firma uyanık sizden para koparmaya çalışıyorlar..

Git sende konu hakkında varsa Polis tutanağınını kaza raporunu veya şikayeti görmek istediğini söyle.

Daha da ileri giderlerse ver avukata konu kapansın

memocum
15 Eylül 2024, 12:41
Hizli cevaplariniz icin tesekkürler degerli arkadslar,

Haziran Üstad; Dedigim gibi Mektup ''Amtsanwaltschaft'' dan gelmis isyerinden degil becerebilirsem mektubu yüklerim buraya, evet mektupta yaziyor olan bir kaza yerinden kacmis olmakla süphelisniz ve suclusunuz diyor! Söföre artik mektup gelmiyormus 1. mektuptan sonra bu sadece bana geldi! eger 500euro verdigimiz (Bahnhofmission Frankfurt falanca IBAN numarasina) gönderirseniz kamu davasi acmaktan vacgecicez ve olay kapanacak! Resmi bir yerden gelen bir mektubun böyle olmasi banada garip geldi! sanki bos atip dolu tutturmaya calisiyorlar gibi hisse kapildim acikcasi... evet rechtschutz var yarin ilk is arayip soracam bu nasil bir istir ne yapmaliyz diye,

deniz2000 Üstad; 1 sene icinde ilk mektup sanirim januar 2024 falan gelmisti devaminda (sonuncusu 2 gün önce Cuma günü olmak üzere) 2 mektup daha geldi bana ama hep böyle 4-5 ay arayla hep geldi bende yazdim doldurdum kaza falan olmadi bisey görmedim dedim itiraz kagidi yazip geri gönderim 1 sene gecti üstünden 2 gün önce tekrar mektup göndermisler ve hala geliyor 1 sene gectigi halde,

hOrOz üstad; Yukaridada belirttigim gibi Amtsanwaltachaft'an gelmis; haklisin üstad Gerekirse Polise gidecem artik varsa sahit,video kaydi arabaya carpip kactigimizi gösteren ama %100 olmadi böyle bisey kaza falan! adamlar sanslarini deniyorlar sanki gibi hissettim belki tuttururuz diye kimden ne koparirsak kärdir diye lotto oynuyorlar gibime geldi! aynen üstad rectschutz ariyacagim yarin avukat mektup yazsin ugrassin seslerini kessinler baska care yok anlasilan,

dedigim gibi söförlede dün konustum mahkeme falan olursa ben kaza görmedim söföre taniklik yapiyorum diye söförde aynisini diyor bende taniklik yaparim senin icin kaza yapmadik diye öteki yandan ise bunlar bos atip dolu tutturmaya calisiyorlar resmen! ben sadece siye hangi yolu izleyeyim diye bir fikir danismak istedim, ilgi alakaniz icin tekrar tesekkürler,

Saygilar,

tabi bu arada bu olayla ilgili gelismeleri ara ara paylasirim buradan yine,

Herkese tekrar tesekkürler,

webci
15 Eylül 2024, 14:34
Benim basima da geldi boyle birsey..
Busu park ettim..oh neguzel..
Birhafta sonra arkadaki arabanin sahibinden bir mektup geldi benim arabaya carpmisin diye..
Yaw araba kendi park etti..parksensorlari var..
Yalniz mektup polisden geldi,aciklama yap diye..kadin resim de koymus vurulan yeri..
Ben mektupla savunma yaptim..saatini yazdim benim arabanin resminide cektim..3 ay sonra bana mektup geldi..savcilik olsyi kapatti diye..
Tabi detaylarida var ama simdi uzun uzun yazmayayim..
Arabaya kim vurmus anlasilmis degil..yada kadin biyere gitti olaydan sonra orda carpan kacti,bana bindirmeye calisti..
Kadinin gonderdigi resme baktim,boden ne benim park ettigim yer,nede kadinin onceden park ettigi yer..baska bir yerde anayolda cekilmis..
Benim sigortada zaten kaziklayacak adam ariyor,prozenti hicbirsey ispatlanmadan yukseltmis..
Sonra geli aldirdim..
Yani hicyok yere al basina bela..
Yalniz tv de boyle birsey duymustum,gercekten birisi ileri gel,geri gel gibi yonlendirip kazaya sebebiyet verirse oda suclu oluyor..

dalga
15 Eylül 2024, 14:57
Sayğı değer Kardeşim, eğer gerçekten bir kaza varsa, diyelim ki var. Her halükarda araç sahibinin olay yerine polis çağırması lazım ki polis tutanak tutsun.
Onlar da böyle bir iddiada bulunduklarını ifade ediyorlar. Olay yerinde bir kazaya sebebiyet verdiğiniz ve izinsiz olarak olay yerini terk ettiğinizden bahsediliyor. Yasalara göre bu davranış ciddi bir suç teşkil eder.
Sizi polise çağırmaları veya yazılı olarak savunmanızı talep etmeleri gerekir.
Eğer ellerinde gerçekten kanıt olsaydı, olay kesinlikle işyerinize ve kazaya karışan kişi olarak size çağrılırdız ve Mahkemeyleyde şuçlanacaktınız.

Kaza tespit tutanağı tutulur ve kaza yeri ölçüm cihazı ile ölçülür. Ağır vasıtalar ile karşılaştırmak için iş yerine polisler gelip ölçüm yapar. Ellimizdeki kanıta göre kazayı göre şahıslar var ve başka delillerimizde var diye belirtilir . Buna göre sizden bu konu hakkında savunmanızı istiyoruz. Parayı ödediğin takktirde sucu kabul etmiş olacaksınız. Arkasından ne cıkar orası muamma.(Kanıt olmadan 500 € öderseniz, dava sadece düşecektir çünkü bildiğim kadarıyla kazaya karışan kişi olayı uzlaşma yoluyla bitirmek istiyor).
Kaza raporu ve görgü tanıklarının ifadeleri, varsa video kaseti (video delili).Akadaşımda böyle bir sahtekarlığa karıştı. Amgerichte davam vardı. Baktım bir hafta önceki sahış Mahkemede. Demek ki arkadaşım gibi bir başkası ödeme yapmamış. Mahkemelik olmuşlar.

Yanılmıyorsam ilgili dosyayı sadece avukat talep edebiliyor.
örnek:
Beifahrer verursacht einen Schaden – muss trotzdem der Fahrer dafür aufkommen? Nein, kann dem Beifahrer nachgewiesen werden, dass er für den Schaden verantwortlich ist, gilt das als gefährlicher Eingriff in den Straßenverkehr. Je nach Art und Schwere des Deliktes kann hier eine Freiheits- oder Geldstrafe die Folge sein.

Bir yolcu hasara neden olur - sürücü yine de bunu ödemek zorunda mıdır? Hayır, hasardan yolcunun sorumlu olduğu kanıtlanabilirse, bu durum karayolu trafiğine tehlikeli müdahale olarak kabul edilir. Suçun türüne ve ciddiyetine bağlı olarak, bu durum hapis cezası veya para cezası ile sonuçlanabilir.

Saygıllarımla.

memocum
15 Eylül 2024, 17:40
Arkadaslar hepniye tesekkürler,

Sonradan bir kac arkadas yine yazmis katkida bulunmus tesekkürler,

paylastiklarinizi dikkatle okudum ve kafamda bazi seyler daha iyi sekillenmeye basladi bu sayede, mektubu bir kez daha okuttum evdeki benden daha iyi Almanca bilenlere yanlismi anladim diye; hayir aynen öyle yaziyor! Süphelisiniz o yüzden 500euro öderseniz kamu davasi acmaktan vazgecicez ve olay kapanir, cok garip sanki bos atip dolu tutturmaya calisiyorlar ve anladigim kadariyla bir tek bize degil o gün oradan gecen diger lieferantlarada benzer mektuplar gönderiyorlar eger kim bu 500euroyu öderse o zaman o sucu kabul etmis olacak ve böylece sucluyu bu yolla ortaya cikarmis olacaklar... uyaniklik bu Resmen tuzak yani yem atiyorlar! Aslinda bu bu kadar uzamazdida iste bir avukatin elinden bir yazi gitmis olsa simdiye bizim icin kapanmisti cünkü biz bir yere b´veya arabaya vurmadik, neyse arkadaslar yarin rechtschutzu bir arayalim bakalim gelismeleri paylasirim tekrar buradan,

tekrardan hepinize tsk

cenk1978
15 Eylül 2024, 17:51
Bana garip geldi bu olay.
Sayet diyelim ki baska araca carptiniz.
Arac Sahibi Polis cagirir yada Online Şikayetde bulunur.
Polis bu durumda gelir Sizin Araca bakar, ölcer bicer.
Hasar olan yer Sizin Arabaya uyuyormu

Sana bu Mektup geldiyse bir Sekilde Senin Ismine nerden ulastilar.
Firma mi verdi senin ismini, yoksa Söför arkadasin mi ?

Bunun disinda, sen gel git deyip yardimci olup Söför Araci bir yere carpsa bile benim bildigim herzaman Araci kullanan suclidir.
Yanlisim varsa Arkadaslar düzeltsin.

Mektupta illlaki Telefon ve Dosya Numarasi vardir.
Orayi arayıp Mektubun gercek olduguni teyit ettir.

Eğer gercekse Mektup, Avukata ver derim

memocum
15 Eylül 2024, 17:59
Bana garip geldi bu olay.
Sayet diyelim ki baska araca carptiniz.
Arac Sahibi Polis cagirir yada Online Şikayetde bulunur.
Polis bu durumda gelir Sizin Araca bakar, ölcer bicer.
Hasar olan yer Sizin Arabaya uyuyormu

Sana bu Mektup geldiyse bir Sekilde Senin Ismine nerden ulastilar.
Firma mi verdi senin ismini, yoksa Söför arkadasin mi ?

Bunun disinda, sen gel git deyip yardimci olup Söför Araci bir yere carpsa bile benim bildigim herzaman Araci kullanan suclidir.
Yanlisim varsa Arkadaslar düzeltsin.

Mektupta illlaki Telefon ve Dosya Numarasi vardir.
Orayi arayıp Mektubun gercek olduguni teyit ettir.

Eğer gercekse Mektup, Avukata ver derim
O zamanlar bizim calistigimiz icecek firmasi benim ve söförün bilgilerini vermisti onlara, öyle ulasmislar bize! fakat evet artık bende sıkıldım artık bir avukatın bu işe bir el atması ve bunlara bir bir mektup yazmasi ve bu ise dahil olmasi gerek yoksa bunlar susmayacaklar ve rahat vermeyecekler bu belli oldu...🤔

mxm
15 Eylül 2024, 19:10
Tam bir dolandiriciya denk gelmissin. Ben olsam ciddiye dahi almazdim. Fahrerflucht olsa direk polis gelir, polis yoksa dava da yok vede 1 sene hic kimse beklemez zaten. Kirmizi isikta gectin, 3 ay bir sey gelmedi mi? Olay kapanmistir.

memocum
15 Eylül 2024, 19:21
Haklisin üstad, bu durum banada ciddiyetten uzak geldi i$te hani icimiz rahat etsin kafalamizin bir tarafinda soru isareti kalmasin tekrar yine ne zaman mektup yazip kafamizi bulandiracaklar düsüncesi olmasin diye ve basimiz agirmasin diye sanirim bir avukat onlara di$ göstermesi icab ediyor ve yinede oraya bir yazi gönderip agizlarini kapatirsa daha garanti olur sanirim, yardimlariniz ve katkilariniz icin tesekkürler

Saygilar Selamlar cümleten

https://www.directupload.eu/file/d/8678/etbtycio_jpg.htm

https://www.directupload.eu/file/d/8678/2qgzzchz_jpg.htm

Bu arada gelen mektubun resimlerinide sanirim sonunda siteye yüklemeyi başarabildim arkadaşlar! (aşagida) Yani mektubun geldiği yer üzerindeki kaşesi,mühür falan Resmi bir yere ait gibi fakat iceriği çok ciddiyetsiz ve boş atıp dolu tutturma gibi geldi bana ve sanki yem atıyorlar ve olurda şansa tutturmaya calişıyorlar sanki bu işi kime kitleyebiliriz gibi bir tutumları olduğunu hissettim!!! ve üzerinden 1 sene geçmiş olmasına rağmen bana 1 sene sonra yine mektup gelmesi çok düşündürücü...

https://i.ibb.co/6HrGxjD/IMG-6529.jpg (https://ibb.co/v3VfG0L)

https://i.ibb.co/Mfvm0Q0/IMG-6530.jpg (https://ibb.co/NrvMBbB)

memocum
16 Eylül 2024, 18:00
Selamlar arkadaşlar; Sigortamı bugün aradım rechtschutz avukat meselesi için falan çünkü aklımda bir şüphe vardı daha önce hiç Trafik sorunuyla ilgili sigortayı kullanmadığımız için Verkehrrechtschutz’da dahilmi değilmi bizim rechtschutz’a diye emin değildik neyseki o’da dahilmiş çok şükür, senelerdir beitrag ödüyoruz bir işimiz düştü şimdi bari bir işe yarasın! şimdi bize önerdikleri avukatlardan biriyle yarın iletişime geçip işi ona verecez onlar artık bir bir birlerinin dilinden anlarlar uğraşsınlar bir birleriyle!

Bu arada o gün birlikte çalıştığımız şöför arkadaş az önce aradı beni aynı mektuptan onada gelmiş bugün, Ondanda 500€ istiyorlar; Onada yazmışlar 500€ ver olay kapansın diye🤔 Artık ikimizde avukatlarımızı devreye sokuyoruz başka çare kalmadı çünkü bunlar bizim yazdığımız cevapları ciddiye almıyorlar avukat bunlarla uğraşsın dursun ben uğraşamayacağım ne zamanım var ne avukatın bildiği yasal dili,yolu biliyorum,

Tekrar tşk, saygılar dostlar,

webci
16 Eylül 2024, 19:23
Bosver usta ugrasma bu gerizekalilarla..arkadinda avukat oldugunu anladiklarinda biraz sakinlesir ve 500 avro olayida kapanir..
Ortalik uckagitci dolu,kime kazik atabiliriz derdindeler..
Ispatlanmadikca kimse suclu degildir,onlar veya birileri oyle dedi diye sen suclu sayilmassin veya bu olayi gerceklestirmis olmassin,banada fahrerflucht dediler,yoksa ugrasmazdim .
Birde benim bu aptal sigorta sanki babasinin parasini sagasola dagitir gibi bonkerlik yapmasi beni sinirlendirdi..
Yeri geldimi hakliyken sana odememek icin 99 takla atar,bazende hicbir olaya karismadigin halde karsi tarafa bonker gibi para verir..

memocum
16 Eylül 2024, 19:51
Selamlar Webci üstad; katlıyorum haklısın bunlar bu kadar uzatmasa bende sigorta,avukat falan uğraşmayacaktım işte rahat vermeyince ve konuyu kapatmak ve aleyhime kamu davası açmamak için 500€ benden para isteyince sabrım taştı bende dedim lanet olsun bunlarla ığraşamıyacağım avukat bir mektup yazsın bunlarla gerekirse biraz uğraşsın seslerini kessinler yoksa duracak gibide değiller üzerinden 1 sene geçmiş olduğu halde inatla unutmuyorlarda ve sülük gibi yapıştılar yakamdan düşmüyorlar!

mxm
17 Eylül 2024, 17:03
Bu bence amtla alakali biri degil, disaridan birisi sizi kandirmaya cabaliyor. Deutschbank ta tanidik varsa ibanin kime ait oldugunu bulursunuz. Email adresleri falan dogru ama bence bu iban bir sahsa ait. Imza yerinde sadece isim olmasi vs. de zaten profesyolan bir yazi olmadigini anlatiyor, imla hatalari da var.
Bearbeiter: Klause, isimlerini asla böyle yazmazlar, adi ve soyadi olur.

Was bedeutet Paragraph 153 Absatz 1?
(1) Hat das Verfahren ein Vergehen zum Gegenstand, so kann die Staatsanwaltschaft mit Zustimmung des für die Eröffnung des Hauptverfahrens zuständigen Gerichts von der Verfolgung absehen, wenn die Schuld des Täters als gering anzusehen wäre und kein öffentliches Interesse an der Verfolgung besteht.
Yani Klage falan yok anlamina geliyor temelinde. O bile sacma, uygun degil.
+49691367-01 burayi arayip Aktenzeichen i verip sorsan yeterliydi bence.

hOrOz
17 Eylül 2024, 17:43
Bu bence amtla alakali biri degil, disaridan birisi sizi kandirmaya cabaliyor. Deutschbank ta tanidik varsa ibanin kime ait oldugunu bulursunuz. Email adresleri falan dogru ama bence bu iban bir sahsa ait. Imza yerinde sadece isim olmasi vs. de zaten profesyolan bir yazi olmadigini anlatiyor, imla hatalari da var.
Bearbeiter: Klause, isimlerini asla böyle yazmazlar, adi ve soyadi olur.

Yani Klage falan yok anlamina geliyor temelinde. O bile sacma, uygun degil.
+49691367-01 burayi arayip Aktenzeichen i verip sorsan yeterliydi bence.

Usta mektup Savcılık tan geliyor bunun daha nesini soruşturacaksın.

Kimse sana Almanya da başkasının bilgisini vermez adamın başı belaya girer

Almanya da resmi yazışmalarda ön ismini kesinlikle yazmazlar.

Gelen mektubun zarfı hangi renkteydi?

webci
17 Eylül 2024, 17:49
Dogrulamak icin en saglami adresdeki telefonu aramak..
Tabi fack olarak ausdrucken yapanlarda olmaz degil..oncedende park cezalarida boyle sahtekarlarca kullanildi..insanlar aramadan para yatirdi..
Ama bu durduk yere olmadi,boyle bir kaza oldugu ispatlandi var yani..durduk yere mektup gelmedi,bu yuzden sahtekarlik anca olayi arkadasa yikmak icin olabilir,herhangi birinin radgele mektup gondermesi ile olamaz..

memocum
17 Eylül 2024, 21:03
Yazdıklarını dikkatlice okudum mxm üstad; Katkınız için tşk öncelikle, maalesef Deutsche bankta tanıdık yok, haklısın tabi insan böyle bir şeyle ilk defa karşılaşınca tam ne yapması gerektiğinide bilemiyor! Mektup normal gri renkli zarfla geldi, bize şüpheli gelen kısım 500€ verirseniz kamu davası açmadan mahkemeye gerek kalmadan bu olay kapansın gibi bir şeyin yazılmış olması! Yinede riske etmemek için rechtsschutz yerini bugün arayıp olayı aynen anlattık oradaki Avukatlık bölümündeki bir avukat olayı dinleyince evet bu avukatlık bir olay siz çözemezsiniz o yüzden siz istediğiniz bir avukatla görüşün ve tutun avukatınızı biz DEVK olarak gereken desteği vericez dediler, tabi Görüştüğümüz avukat ve Sigorta şirketimiz DEVK’ede mektuptaki bazı şeyler garip hatta anlamsız geldi mesela olayın üzerinden 1 sene geçmiş olması,500€ verin olay kapansın demeleri ve Kanıt olmadığı halde sadece şüphe üstüne bizi suçlu göstermeleri falan! Ama dediler en iyisi bir avukatın bu işi üstlenip bunlarla uğraşması bunlarla iletişime geçip olayı haletmesi gerek dediler, o yüzden bizde bugün avukatımızı devreye soktuk, artık avukat uğraşacak onlarla, Siz söylediniz diye benimde dikkatimi şimdi çekti hakkınız var üstad sanki banka bilgileride Stadt’a ait bir banka gibi durmuyor! Zaten bir çok şey şüpheliydi bir başka şüphe daha eklendi listeye tabiki sayenizde bu yüzden tekrar teşekkürler,

Selamlar hOrOz üstad; evet dikkatle okudum sizinde yazdıklarınızı; Zarf’ın rengi aynen burada eklediğim mektupların rengi gibi Gri’ydi yine!

Webci üstad; olabilir herşey mümkün bizimde kafamız karıştı, tek emin olduğumuz biz hiç bir yere veya arabaya çarpmadık o yüzden kendimizddn emin olduğumuzdan bişey kanıtlayamazlar çünkü görgü tanığı yada video kaydı olamaz çünkü böyle bir olay yok; en azından biz vurmadık bizimle ilgili bir kayıt yok bir arabaya falan başka lieferant vurmuşsa onu bilemiyoruz tabi, zaten bunlarda yazmış şüphe üstüne şüphelisiniz kimbilir daha kaç lieferanta daha aynı bu mektuptan göndermişlerdir! Yani büyük ihtimal orada uzaktaki bir kamera ordan geçen lieferantları görüyordu ama hangisinin bir arabaya temas ettiğini görecek kadar yakın ve net açıdan göremiyordu bunlarda lotto oynar gibi biz dahil belki bir kaç başka lieferantada aynı bu mektuptan yolluyor ve olurda aralarında saf’ın ve biraz gözünü korkutabildiğimiz biri çıkıpta bu 500€’ü öderse böylece suçuda üstlenmiş olacak ve bu yolla olay çözülecek suçluyu bu yolla ortaya çıkarmak istiyorlar gibi düşünmeye başladım! Sanırım bunlar akıl oyunu oynuyorlar bizimle bu yolla belki şansa ortaya çıkarırız arabaya çarpanı çünkü ellerinde net çarpma kaydı veya görgü tanığı olmadığından böyle bir yola baş vurduklarını tahmin ediyorum! Tabi bugün görüştüğümüz avukata olayı anlatınca onada olay ve mektubun yazılışı içeriği baya garip geldi! sanırım o’da Amstgericht’in oynadığı oyunu bizim anladığımız gibi anladı… aslında bu olanlardan ve mektupdaki yazının biçiminden ben artık bunların burada bir kanunsuzluk ve hukuksuzluk belkide sahtekarlık yaptığını düşünmeye başladım! Sadece Şüphe üstüne bize 500€ verin olayı kapatalım diyorlarsa bunun devletin ciddiyetiyle örtüştüğüne bende inanmıyorum artık…

iskete
18 Eylül 2024, 11:28
arkadasim gecmis olsun aklima bir kac soru takildi sen sag sol yap dedin
1. adamlar sen oldugunu nereden bildi neticede sen kullanmadin pilaka filan alirlar oda kullanan kisiye gelir cezasi
2. is yerinin kaza yapan arkadasina demesi gerekiyordu kaza yapmissin
3. is yerinin bu kazadan haberi yok sanirim
4. 1 senedir bu parayi ödeyin konu kapansin diyen bir avukatlik bürosu olamaz konu nasil kapanacak neticede kaza yapmissiniz kaza yapan aracin sigortasi filan yani bu iste bir is var bence kaza yapmadiginiza göre neden dert tasa ediyorsun rahat ol belgelesinler ozaman kaza yaptigini belgede yok kel alaka biri sana mektup yaziyor ver parayi unutalim diyor
gelen mektuplari dikkate alma bence yirt at gitsin cevap vermissin geri yazdilarmi peki cevabina karsi yoksa devamli parayimi istiyorlar

memocum
18 Eylül 2024, 18:52
Selamlar iskete usta;

Tşk ederim iyi dileklerin için,

1-Kamyonun üzerinde büyükçe (Wigem) İçecek firmasının ismi yazıyor ordan Firmaya ulaşıp ogün oraya içecek getiren kim diye sormuşlar firmadakiler benim ve şöförün ismini vermiş öyle öğrenmişler,

2-İş yeri söylemişti zaten şöföre bende o ara işten ayrılmıştım bana ilk mektup Amstgericht’ten gelince öyle haberdar oldum meseleden,

3- İşyerinin haberi Var usta zaten ilk onlarla sormuşlar, zaten bizede işyeri üzerinden ulaştılar! Bize ve bizim adres bilgilerimize falan!

4- usta bizdede bu durumla ilgili bazı kafa karışıklığı ve şüphe var emin ol, Fakat şunuda söyliyeyim bende senin bildiğinden fazlasını bilmiyorum, banada bu olsyda mektunun içeriği falan bir çok şey çok anlamsız çok saçma ve şüpheli geliyor! Ama işte ne yaparsınki bu işin sonunda sağlam iş yapalım dedik kafamızda soru işareti kalmasın istedik diye rechtsschutz üzerinden tuttuğumuz avukat bunlara bir diş göstersin dedik anlayacağın, bakalım avukatımız bunlarla iletişime geçince bunlar nasıl reaksiyon gösterecekler diye durumu bir anlayalım dedik,

Yok kesinlikle ve 100% biz hiç bir yere vurmadık ama sanırım o gün oraya gelen başka bir lieferant vurdu,kırdı bişeyler oldu falan bunlarda şüphe üstüne bizi gözlerine kestirdiler ve yakamıza yapıştılar o yüzden rahat vermiyorlar bize! doğru üzerinden 1 sene geçmiş olması yüzünden biz hiç bir cevap vermesek veya onlara geri dönüş yapmasak konu kendiliğindende kapanırdı belki işte biraz sağlama gitmek istedim açıkçası, Mektupun içeriği her ne kadar devlet ciddiyetine uymuyor olsa ve şüpheli görünsede üzerinde devletin resmi mührü falan var o yüzden her şey usulünce olsun avukat resmi olarak gereğini yapsınki olay resmi anlamda kapansın ve kafamızda soru işareti kalmasın ilerde başımız ağırmasın istedik, şuan iş avukatta ve daha yeni dahil oldu bu olaya zaten avukat kısa zaman sonra gelişme sağlayınca buradan tekrar paylaşırım durumu, bu anlamda bu konuda bana katkıda bulunan tüm değerl arkadaşlara tekrar teşeklür etmek istiyorum,

Saygılar,

webci
18 Eylül 2024, 19:02
Ya arkadas siz biyere vurmadiysaniz sizin kamyondada hasar yoktur,senin kamyonun resmini cek gonder..

mxm
18 Eylül 2024, 21:51
Usta mektup Savcılık tan geliyor bunun daha nesini soruşturacaksın.

Kimse sana Almanya da başkasının bilgisini vermez adamın başı belaya girer

Savciliktan geldigi süpheli, bana daha cok taklit edilmis gibi geldi. Mühür dahi hic sorun degil. KI insanlari neredeyse bire bir taklit ediyor o ne ki.
Tanidigin varsa kendi aranizda istedigin her bilgiyi paylasabilirsin, iki kisinin arasinda kaldigi sürece hic kimse bir sey ispat edemez, sanirim kimse o kadar da gerizekali degil acikca söylesin.
Burada benim amacim olayi ortaya cikartmak, iban privat birine aitse olay gayet basit cözülür.
Bu resmi yazilarda ön isim olmaz konusuna bakmam gerekiyor, tam emin degilim, aklimda öyle kalmis, eskiden mahkemeden gelen kagitlari maalesef hepsini atmisim.

Edit: Evet yazismalarda hakikaten sadece soyisim var demin buldum bi tane. Hepsi öyle mi bilmiyorum ama öyledir tahminen. Yanlis bilgi vermisim.

zekinet
17 Ekim 2024, 00:57
selam, sonuc noldu ?

memocum
17 Ekim 2024, 19:23
Selamlar,

En son işi avukata vericez yazmıştım aynen yazdığım gibi işi avukata verdik ve o’da dosyayı istemiş Frankfurt Savcılığından daha ses yok hala beklemedeyiz bakalım nasıl bir sonuç çıkacak! henüz her hangi bir gelişme olmadığından burada bişey paylaşmadım arkadaşlar yoksa aklımda bir gelişme olur olmaz elbette buradan paylaşıcam unutmadım yani,

Fikirleriyle Katkıda bulunan ve yorumlarıyla yardımcı olan tüm dostlara tekrardan tşk ediyorum,

Saygılar

memocum
20 Ekim 2024, 09:52
Hayırlı Sabahlar Cümleten,

Dün mail gelmiş bizim avukattan; yazıyorki bir tane görgü tanığı varmış dosyada o sizi diğer arabaya sürten olarak işaret etmiş! Ve avukat diyor en iyisi bu 500€ parayı taksitle ödeyin yoksa mahkemeye gidersek kaybederiz bir tane görgü tanıdığı var diye! (1 tane görgü tanığı olduğunu iddia etmek kanıtmı sayılıyor bilemiyorum çünkü her hangi bir kamera görüntüsünün olmaması ve bu 1.Şahidi onaylayacak 2.Bir şahsın olmaması suçu bizim üzerimize bırakmak için şartları zorlamak gibi geliyor ve saçma,anlamsız geliyor bu)

Yani İnanılır gibi değil şöför bile olmadığım ve yapmadığım ve vurmadığım bir araba için benim 500€ ceza ödememi istiyorlar! Bende o zaman mesela kafama göre bir sokaktan geçen onlarca kamyondan bir tanesini gözüme kestirip orada vurulmuş yada bir tarafı sürtülmüş bir arabanın yanından geçti diye şartları uydurup bir tane kamyonun plakasını not edip kafama göre şikayet edip kafama göre ceza verilmesini sağlayabilirim demekki!

Kanunlarda bunun bir mahsuru yok anlaşılan ve beni 2. Bir tane şahsın doğrulamasına ihtiyaç bile duymayacaklar inanılır gibi değil!

Mesela siz aracınızla giderken emniyet kemeri takmadan arabanızı sürüyorsunuz ve sizi gören Polis aracında sadece 1 tane polis varsa bildiğim kadarıyla 1 polisin sizi öyle görmesinin tanıklık için görgü tanığı olarak yeterli olmadığından ceza kesemiyor! 2 tane polisin senin kemer takmadığını görmesi gerekiyorki ceza kesme hakkı olabiliyor çünkü 1 tane polisi diğerinin onaylaması gerekiyorki görgü tanıklığı anlam kazanması ve kanunen geçerli sayılabilmesi için!!! ama bu durumda Kamera görüntü kaydı yokmuş ve sadece 1 tane görgü tanığı varmış ve bu kişiyi onaylaması için 2. Kişinin olmasının gereği yokmuş!!! Bunun böyle olması bana çok saçma anormal geliyor! Kanunlardaki boşluklardan ve saçmalıklardan böyle bişey mümkün gibi gözüküyor gelde bunu normal karşıla…

batum
20 Ekim 2024, 11:10
Yani İnanılır gibi değil şöför bile olmadığım ve yapmadığım ve vurmadığım bir araba için benim 500€ ceza ödememi istiyorlar!

Sorun
Sen Einweiser olarak sorumlulugu üstüne Almissin o yüzden sen ödeyeceksin
yapmasaydin arabayi süren ödeyecekdi !!!!!

bayern
20 Ekim 2024, 12:59
Benim anlamadığım eğer böyle küçük bir kaza olmuş ve görgü tanığı varsa bile burada cezayı sürücü öder be arabanın masrafını lkw sigortası öder beifahrerden nasıl ceza kesip para isteyebiliyor mahkeme bu normal değil ben senin yerinde olsam mahkemeye giderdim ben sürücü değildim öteki arabaya sürttüğünü kendim görmedim diye ifade verirsin olur biter avukatın dediğine bakma sen başından salmak için öde kurtul demiş sana

batum
20 Ekim 2024, 16:01
Benim anlamadığım eğer böyle küçük bir kaza olmuş ve görgü tanığı varsa bile burada cezayı sürücü öder be arabanın masrafını lkw sigortası öder beifahrerden nasıl ceza kesip para isteyebiliyor mahkeme bu normal değil ben senin yerinde olsam mahkemeye giderdim ben sürücü değildim öteki arabaya sürttüğünü kendim görmedim diye ifade verirsin olur biter avukatın dediğine bakma sen başından salmak için öde kurtul demiş sana

Bak Arkadas ne yazmis

manevra yaparken zorlaninca asagi inip ona sag sol öne arkaya diye yardimci oldum v

Beifahrer olayi yok
Einweiser oldugu icin kaza Einweiser,ye yazilir(ama Einweiser,mi öder Sigortami orasini bilmiyorum)

bayern
20 Ekim 2024, 19:03
Bak Arkadas ne yazmis

Beifahrer olayi yok
Einweiser oldugu icin kaza Einweiser,ye yazilir(ama Einweiser,mi öder Sigortami orasini bilmiyorum)

Bence yanlışın var kendimde tır şöförüyüm az çok kanunları bilirim einweiser gel arkadaki adamı ez dese ve bende onu dinleyip ezersem suçsuz mu olacam yani 😂😂 direksiyon başında kim varsa o an o kazadan o sorumludur sen anca orada olduğun için şahitlik yapabilirsin yine söylüyorum senin yerinde olsam mahkemeye giderim o an öyle bir sürtme olmadı ben görmedim şöförde seni destekleyecek açıklamalar yapar olur biter bak ben 5 yıl önce bir olaydan dolayı polislik oldum olay savcılığa gitti polis beni ifadeye çağırdı ve o zamanlar bana tercüman bul getir diye dayatmaya çalıştı polis ve bunu 3 kere farklı zaman aralığı ile arayıp yaptırmaya çalıştı bende hayır ben bulamam bulabiliyorsan sen bul getirt dedim ve mecbur onlar buldu getirdi ve parasınıda onlar ödedi.

batum
20 Ekim 2024, 19:55
Bence yanlışın var kendimde tır şöförüyüm az çok kanunları bilirim einweiser gel arkadaki adamı ez dese ve bende onu dinleyip ezersem suçsuz mu olacam yani ���� direksiyon başında kim varsa o an o kazadan o sorumludur sen anca orada olduğun için şahitlik yapabilirsin yine söylüyorum senin yerinde olsam mahkemeye giderim o an öyle bir sürtme olmadı ben görmedim şöförde seni destekleyecek açıklamalar yapar olur biter bak ben 5 yıl önce bir olaydan dolayı polislik oldum olay savcılığa gitti polis beni ifadeye çağırdı ve o zamanlar bana tercüman bul getir diye dayatmaya çalıştı polis ve bunu 3 kere farklı zaman aralığı ile arayıp yaptırmaya çalıştı bende hayır ben bulamam bulabiliyorsan sen bul getirt dedim ve mecbur onlar buldu getirdi ve parasınıda onlar ödedi.

yanlisim olabilir tabii
öyledir diye iddia ve inat etmiyorum

eskiden öyleydi simdi kanunlar degismis olabilir

antika
21 Ekim 2024, 17:08
öncelikle gecmis olsun görgü tanigi varsa itiraz etsenizde suc size kalir okudugum karai sizin görgü taniginiz yok onlarin var is yerinin sigortasi öder zaten neden sizi muhatap aliyorlar birde sen beifahrasin arabayi süren sorumlu sen sorumlu degilsin ki sadece sahit olursun tabiki uzman biri bu isi daha iyi bilirde sansin bol olsun not ama sen farkli bir malzeme ile vurdun diyorlarsa farkli mesela elekro hupwagen veya manuel benim anladiigm kadari ile söfür sana sucu atmaya caliisyor kendi isi oldugu icin galiba bu isin uzmanina gidin bence burda kim ne derse desin düsüncedir yorumdur bol sans