PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : oturma odasi masasi folyo (folie)

gezgin38
13 Eylül 2024, 16:14
Merhaba Arkadaslar,
baslikta yazdigim oturma odasi masasi var üstü keramik optik, haliyle masa oldugu icin üzeri ciziliyor rengi gidiyor vesaire, bunun tekrar iyi gözükmesi icin masanin üzererine keramik optikli bi yapistirici folyo düsünüyorum ama bildigimiz standart folyolardan(folie) degilde daha saglam 1mm kalinliginda artik nekadar kalin bilmiyorum kaliteli ve saglam olmasini tercih ediyorum, hani su ögrenciler resim yapmak icin plakat kullanirlar o sekilde ariyorum egilmez bükülmez, bi bulamadim. fikirlerinizi ve bildiginiz ürünleri bekliyorum

hOrOz
13 Eylül 2024, 16:58
Merhaba Arkadaslar,
baslikta yazdigim oturma odasi masasi var üstü keramik optik, haliyle masa oldugu icin üzeri ciziliyor rengi gidiyor vesaire, bunun tekrar iyi gözükmesi icin masanin üzererine keramik optikli bi yapistirici folyo düsünüyorum ama bildigimiz standart folyolardan(folie) degilde daha saglam 1mm kalinliginda artik nekadar kalin bilmiyorum kaliteli ve saglam olmasini tercih ediyorum, hani su ögrenciler resim yapmak icin plakat kullanirlar o sekilde ariyorum egilmez bükülmez, bi bulamadim. fikirlerinizi ve bildiginiz ürünleri bekliyorum

Usta masanın bir resmini ekle

Bir resim binbir kelimeden iyi anlatır

fantoma
13 Eylül 2024, 18:10
Keramik optikli masa için çizikleri ve renk kaybını gidermek amacıyla düşündüğünüz çözüm mantıklı.

Kaliteli ve sağlam bir kaplama ile masanın yüzeyini koruyabilirsiniz.

Ancak, standart folyolar bu iş için yeterli olmayabilir. İstediğiniz gibi, kalın, sağlam ve bükülmez bir malzeme bulmak için birkaç önerim var:

Kalın PVC Folyolar: Genellikle zemin kaplamaları için kullanılan bu tür folyolar, oldukça dayanıklıdır ve kalınlığı 1 mm'ye kadar çıkabilir.

Hatta bazıları koruyucu yüzey katmanları içerir, bu da çizilmelere karşı ekstra dayanıklılık sağlar. Yapışkanlı ya da yapışkansız modellerini bulabilirsiniz.

Polikarbonat Levhalar: Polikarbonat, çizilmelere ve darbelere karşı son derece dayanıklı, esnek olmayan bir malzemedir.

1-2 mm kalınlığında ince levha şeklinde bulabileceğiniz polikarbonat, masanızın yüzeyine uygun şekilde kesilebilir. Genellikle masaların, tezgahların ya da mobilyaların üst kısmına koruma amaçlı kullanılır.

Akrilik Levhalar (Plexiglass): Akrilik de dayanıklı ve şeffaf bir malzeme. Masanın yüzeyine tam oturacak şekilde kesildiğinde hem koruma sağlar hem de estetik bir görünüm sunar. 1-3 mm kalınlığında levhaları çeşitli yapı marketlerde bulabilirsiniz.

Dekoratif Laminat Kaplama: Daha kalın ve dayanıklı bir çözüm arıyorsanız, laminat kaplamalar, hem ahşap hem de taş görünümü veren modelleri ile çok çeşitli seçenekler sunar. Masa yüzeyinizin ölçülerine uygun şekilde kesilebilir ve uygulanabilir.

Koruyucu Masif Cam Levha: Son seçenek olarak, masa üzerine özel ölçülerde kesilmiş bir cam levha da düşünebilirsiniz. Cam hem sağlam hem de optik olarak düzgün bir yüzey sunar. Ayrıca dekoratif olarak estetik bir görünüm sağlar.

Bu tür ürünleri yapı marketlerinde, hırdavatçılarda veya mobilya koruma ve dekorasyon ürünleri satan mağazalarda bulabilirsiniz.

Online platformlardan da bu tür malzemeleri araştırabilirsiniz.

gezgin38
13 Eylül 2024, 18:16
Horoz usta,Vallahi doğrusu resim ekleyeceğimde cep tel. Nasıl ekleniyor Bilmiyorum.
Fantoma, evet onlardan baktım tam istediğim şekil değil eğer bulamazsam onlardan kullanacağım

hOrOz
13 Eylül 2024, 22:20
Horoz usta,Vallahi doğrusu resim ekleyeceğimde cep tel. Nasıl ekleniyor Bilmiyorum.
Fantoma, evet onlardan baktım tam istediğim şekil değil eğer bulamazsam onlardan kullanacağım

Boarda Resim yükleme

Çektiğimiz resmi PC ye indiriyoruz..

Browserden https://de.imgbb.com/ sayfasına giriyoruz

>>> "Uploaden Starten "

>>> PC den yüklemek istediğiniz resmi seçin

>>> resmi seç "öffnen"

>>> "Hochladen"

>>> "Embed-Codes" >>> "BBCode seç (Vollansicht) seç

>>> Açılan penceredeki Kopieren tıkla .. Kopyaladığın linki açtığın konuye ekle

gezgin38
14 Eylül 2024, 19:06
Laptop/PC üzeri resim yüklememde yok usta 😀 laptop var ama bozuk 13/14 yaşında

atsiz77
14 Eylül 2024, 19:39
Tapatalk App ile bağlan boarda kolaylıkla yüklersin o zaman resim

mxm
15 Eylül 2024, 19:45
Masanin resmi neden lazim?
Cünkü köseli falansa folye yapistirmak zor olur ama oldukca güzel köseleri varsa sorun olmaz. Ben cocugun dairesinde kapilara yapistirdim süper oldu, Lackieren yapmaktan daha saglam. Tabi kapilar eski tarihi kapilardan olsaydi bu biraz cok zor, bu yüzden resim gerekiyor.

Bu isin püf noktasi, masanin üstünde pürüz kalmayacak sekilde ince zimpara kullanmak, darbe gören yer varsa önceden spachteln cekmek.
Yapistirirken arkadaki kagidi tamamen cikarmayacaksin, baslangic yerinden öne dogru yapistira yapistira gideceksin ve o kagidi ona göre yapistirdigin yöne dogru hafif hafif aciyorsun ve böylece hava kabarcigi olusmuyor.
Benim aldigim cok inceydi, kapi basina 25 Euroya mal oldu. Kalinlari daha pahali ama asiri kalina bence gerek yok. 1mm ligi zaten köselere kivirmak bence pek saglikli sonuc vermeyebilir. 0,2 mm gibi bir kalinlik bence yeterli.
Buradaki mesela 0,25 mm. Genisligini kendin ölcüp bakman lazim, standart 122cm genisliginde bunlar genelde, daha genisi gerekir mi bilmiyorum, ölcmen lazim. Tam yapistirmak pek kolay olmadigi icin biraz büyük olmasinda yarar var. Masa 121cm genisliginde ise yeterli, 1 santim sorun olmaz.
https://www.moebelfolien-shop.de/Moebelfolie-Marmor-MB320/MB320
Youtube da videolar var nasil kesecegini falan gösteriyorlar mutlaka seyretmek gerekiyor.

gezgin38
19 Eylül 2024, 09:54
Mxm usta bu sayfadaki foliolar olabilir