Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyeden 1+1 daire yatirim amacli almak
BuraK!
12 Eylül 2024, 12:05
Selamlar,
Yatirim amacli Türkiyeden 1+1 daire almayi düsünüyorum alacagim sehir Izmir üni hastane yakinlarda sifir 1+1 daireler 45-60m2 1milyon TL bulunuyor. (Suanki kur ile 26.700 euro) bu dairelerin aylik getirisi rahat 13-15bin tl yapiyor ve kiraci bulmasi cok basit talep oldugu icin. Sizlere sorum yatirim icin mantiklimidir 1+1 daireler? (kiraci kira vs ödemez durumu olabilir biliyorum fakat onun ödiyecegi paraya muhtac degilim yani kredi cekmeyecegim)
Sen baska isin yokmu,
Bak arkadas turkiyede kiraci ile ugrasilmaz,ben cok cektim git parani başka yere yatir mesela Türk lirasina yatir yangen yat 13 bin alacağım derken basini yakarsin benden demesi
BuraK!
12 Eylül 2024, 12:32
Sen baska isin yokmu,
Bak arkadas turkiyede kiraci ile ugrasilmaz,ben cok cektim git parani başka yere yatir mesela Türk lirasina yatir yangen yat 13 bin alacağım derken basini yakarsin benden demesi
Türk lirasina yatirmak riskli Merkez bankanin seneye bekledigi TL oranini biliyormusun? Emlak alinca enflasyon göre artiyor param erimiyor
TolgANL
12 Eylül 2024, 14:56
En dogru yatirimlardan birisini yapmis olursunuz, cok mantikli.. Daire fiyatlari soylediginiz gibi
1 milyon civari ise, doviz bazinda cok uygun.
Kiraya verirken tahliye taahhütnamesi imzalatmayi unutmayin, her sene
tahliye taahhütnamesini yenilemeyi unutmayin.
Negatif yonden bakarsak, su anda doviz fiyati ile aylik 400 euro alacaginiz kira,
doviz yukselmesinde 150-200 euro civarina duser.. Son iki sene haric, konut yatirimi mantiklidir.
Kira icinde yaklasik 1,5 aylik kiranin vergi olarak odeneceginide hesaplamaniz gerekir.
murat39
12 Eylül 2024, 15:39
Almanya da Finanzamt a da bildirmen gerekir.Türkiye deki kira gelirini.Bunu da dikkate alin.
deniz2000
12 Eylül 2024, 15:43
usta hic kacirma bu daireyi, 1milyon tl bedava
Cengiz Bond
12 Eylül 2024, 16:36
Almanya da Finanzamt a da bildirmen gerekir.Türkiye deki kira gelirini.Bunu da dikkate alin.
usta, dogru, bildirilmesi gerekir, ama türkiyedeki kira gelirlerine almanyada vergi ödemiyorsun.
ama yinede almanyada ödedigin vergi miktarin cikabilir (Progressionvorbehalt)
niye vergi ödemiyorsun? cünkü alman vergi yasasina göre, vergilenen geliri elde etmek icin harcanan gider de vergiden düsürülmesi gerekir.
daha evelden, 40, 50 sene önce vergilendiriliyormus.
bakmis finanzamt bizim akilli vatandas türkiyedeki evi/dairesi icin 20.000 euro gider, 5.000 gelir gösteriyor ve cok daha karli cikiyor :-)
alman finanzamti icin türkiyedeki fisleri ve faturalari kontrol etmesi zaten mümkün degil.
Birbey 3.1
12 Eylül 2024, 21:41
İşte yapılan binalar ne kadar sağlam?
1999 depreminden sonra akıllanırız sandık, ne sonra Elazığ depreminden ders çıkardık. Hatayda bunu gördük.
Birde kiracı bulmakda zor. İyi kiracı yani. Parası olan zaten kendi daire alıyor.
webci
12 Eylül 2024, 21:48
Bu gidis gidis degil .
Binalardan once insanlar ahlakini duzeltecek..beton öldürmüyor,insanlarin ahlaki ve acgozlulugu olduruyor .
Artik ne aldigini bilmeden aliyorsun..
akbaba
12 Eylül 2024, 22:50
ayda 400€ kira alsan, 1,5 ay kira vergiye gidiyorsa, 4200€ senelik kira gelirin olur. 7 senede daire kendini amorti ediyor. bu tarfatan bakarsan harika bir yatırım.
anladığım kadar üniversite öğrencilerine kiraya vereceksin, işin yolunda giderse, hiç başın ağrımaz, giren biri 4-5 sene oturur, zaten 7 senede parası çıkıyor.
işin birde diğer yüzü var, sen burdasın daire Türkiye'de. ilgilenecek kimsen varmı? 32 senedir almanya'dayım, Türkiye'de kira gelirinden kazanç eden gurbetçi duymadım, yasal durumlar ve halkın üçkağıtçılığı ayrı mesele
maddi durumunu en iyi sen bilirsin, birikmiş paran varsa, ayrı ayrı yerlere yatırmanı tavsiye ederim.
şahsen ben olsam, elimdeki paranın küçük bir miktarına denk geliyorsa,bu daireyi alır kiraya veririm. bu daire Norveç'te olsa benim için güvenilir bir yatırımdır, izmir'de kiralık daire biraz macera yatırımdır benim için. niye macera diyorum, yarın hiç belli olmaz döviz yükselir, kira düşer veya içine biri oturur,mahkemelik olursun vs. veya tam tersi de olabilir Türkiye bu, bakarsın ev kiraları artar, 5 senede amorti eder kendini.
özetle, yatırım için bir kenarda 200bin€ var ise, hiç düşünme bu daireyi al, yatırımlarına ceşit olur.
Cengiz Bond
13 Eylül 2024, 08:01
bizde yakin zamana kadar üniversitelilere daire kiraliyorduk türkiyede.
son zamanlarda daire onarimi aldigimiz kiradan fazla tutugu icin, biraktik.
simdi daire bos, ama sene sonunda geliri ayni: sifir :-)
BuraK!
13 Eylül 2024, 09:55
Peki kira sözlesmesini mesela babam üzerine yapsam konto hesabida ve finanzamt babam icin bildirsem sorun olmaz degilmi? babamin emekli geliri fazla olmadigi icin vergi ödemem
İşte yapılan binalar ne kadar sağlam?
1999 depreminden sonra akıllanırız sandık, ne sonra Elazığ depreminden ders çıkardık. Hatayda bunu gördük.
Birde kiracı bulmakda zor. İyi kiracı yani. Parası olan zaten kendi daire alıyor.
Usta evi alirsam deprem sigortasi yaptiracagim alman sirketine yillik masrafi da fazla degil 4-6bin tl felan ediyor. Ev depremde yikilirsa sigorta parayi karsiliyor
ayda 400€ kira alsan, 1,5 ay kira vergiye gidiyorsa, 4200€ senelik kira gelirin olur. 7 senede daire kendini amorti ediyor. bu tarfatan bakarsan harika bir yatırım.
anladığım kadar üniversite öğrencilerine kiraya vereceksin, işin yolunda giderse, hiç başın ağrımaz, giren biri 4-5 sene oturur, zaten 7 senede parası çıkıyor.
işin birde diğer yüzü var, sen burdasın daire Türkiye'de. ilgilenecek kimsen varmı? 32 senedir almanya'dayım, Türkiye'de kira gelirinden kazanç eden gurbetçi duymadım, yasal durumlar ve halkın üçkağıtçılığı ayrı mesele
maddi durumunu en iyi sen bilirsin, birikmiş paran varsa, ayrı ayrı yerlere yatırmanı tavsiye ederim.
şahsen ben olsam, elimdeki paranın küçük bir miktarına denk geliyorsa,bu daireyi alır kiraya veririm. bu daire Norveç'te olsa benim için güvenilir bir yatırımdır, izmir'de kiralık daire biraz macera yatırımdır benim için. niye macera diyorum, yarın hiç belli olmaz döviz yükselir, kira düşer veya içine biri oturur,mahkemelik olursun vs. veya tam tersi de olabilir Türkiye bu, bakarsın ev kiraları artar, 5 senede amorti eder kendini.
özetle, yatırım için bir kenarda 200bin€ var ise, hiç düşünme bu daireyi al, yatırımlarına ceşit olur.
Usta tam düsündügümü yorumlamissin bende baska yatirim icin Türkiyede daire düsündüm , Türkiyede yatirimim olmadigi icin. Türkiye riskli oldugu icin zaten 27bin euro. Almanyada veya norvec de alsan 100k eder. Ben bu son 7 yilin Türkiyede emlak index inceledim iyi artmis 1+1 daire mesela 5 sene önce 18-19bin euro aliniyormus. Suan kur yükseldigi halde 26-29bin euro...
Ve evet ilgilenecek akrabalarim var.
cenyal
13 Eylül 2024, 10:06
Emlak herzaman kazandirir.
Ama imkanin varsa daire yerine dükkan al derim.
Bakim masrafin olmaz, yeni gelen kiraci zaten kendisi yapiyor . Ikincisi vergi yani stopaj olarak kiraci ödüyor.
Senelik kira gelirin 230 bin TL yi gecmez ise vergi ödemezsin.
Zaten kiracin da kirayi sana iki ayri hesaba yatiriyor.
Birisi legal olan kira bedeli ,normal kiranin ücte biri, oda bu miktar üzeri stopaj ödüyor. Digerini baska bir hesabina yatiriyor. Yani 230.000 Tl yi gecmiyorsun.
Birde devamli degeri artar. Dairede her yil eskir bina ama dükkan öyle degil.
Benim bütün yatirimlarim Tr de son 3 senelik icerisinde Emlak fiyatlari 4-5 e katladi.
Euro olarakda hesaplasan yine 2-3 Kati yapiyor
akbaba
14 Eylül 2024, 19:27
Emlak herzaman kazandirir.
Ama imkanin varsa daire yerine dükkan al derim.
Bakim masrafin olmaz, yeni gelen kiraci zaten kendisi yapiyor . Ikincisi vergi yani stopaj olarak kiraci ödüyor.
Senelik kira gelirin 230 bin TL yi gecmez ise vergi ödemezsin.
Zaten kiracin da kirayi sana iki ayri hesaba yatiriyor.
Birisi legal olan kira bedeli ,normal kiranin ücte biri, oda bu miktar üzeri stopaj ödüyor. Digerini baska bir hesabina yatiriyor. Yani 230.000 Tl yi gecmiyorsun.
Birde devamli degeri artar. Dairede her yil eskir bina ama dükkan öyle degil.
Benim bütün yatirimlarim Tr de son 3 senelik icerisinde Emlak fiyatlari 4-5 e katladi.
Euro olarakda hesaplasan yine 2-3 Kati yapiyor
Burak arkadaşımızın konuyu dağıtmak istemem. vergi kaçırmayı da, insanlara marifet gibi anlatmayı da doğru bulmuyorum. o şekilde kazanılan paradan hayır geleceğini de sanmıyorum. paran 2-3 katına çıkıyor hatta 4-5 katına çıkıyor ve devlete-millete borcun olan vergiyi kaçırmaya çalışmak-bunu marifet gibi göstermek doğru degil
cenyal
14 Eylül 2024, 23:34
Burak arkadaşımızın konuyu dağıtmak istemem. vergi kaçırmayı da, insanlara marifet gibi anlatmayı da doğru bulmuyorum. o şekilde kazanılan paradan hayır geleceğini de sanmıyorum. paran 2-3 katına çıkıyor hatta 4-5 katına çıkıyor ve devlete-millete borcun olan vergiyi kaçırmaya çalışmak-bunu marifet gibi göstermek doğru degil
TC kanunlarina aykiri bir durum yok.
Su an bir tane esnaf göster bu sekilde yapmayan
Ben hemen burda herkesten özür dilerim. Sen buradaki gibi kiraya vermek istersen kiraci bulamazsin.
Sen hic daire dükkan mülk aldinmi Türkiyeden?
Bugün degeri 5 milyon olan bir emlak Tapuda, tapu memuru tarafindan 200.000 TL olarak yaziliyor
O Memur da biliyor bu emlak in degerini devlet te biliyor. Zaten memur da devlet memuru.
Sen orda hangi kacakciliktan bahsediyorsun.
Türkiyenin gercekleri bunlar.
Isler orda öyle yürüyor, burda baska sekilde.
Eger arkadas yatirimini burada yapmak isteseydi ona göre tavsiyede bulunurdum.
Etiyopya da yatirim daha farkli, biraderim orada mesela.
Maksadim kimseyi yanlisa yöneltmek yada yasadisi isler yapmaya tesvik etmek asla degil...
Herkes neyi dogru buluyorsa onu yapsin.
akbaba
15 Eylül 2024, 00:30
TC kanunlarina aykiri bir durum yok.
Herkes neyi dogru buluyorsa onu yapsin.
arkadaşım şaka mı bu yazdığın? TC Kanununa göre, kira gelirini, iki hesaptan alıp, gerçek kirayı beyan etmemek bal gibi kanuna aykırıdır.
yazdıklarının hepsi doğru.Türkiye'dekilerin çoğu devleti-milleti soymak için herşeyi yapıyor. herkes hırsız diye hırsızlık mübah olmaz.
Almanya`da yaşayıp adaleti,hakkı-hukuku görüyorsunuz. bu da size örnek olabilir. kendinize bir örnek alacaksanız, Türkiye'deki hırsızları degil, Hakkı-hukuku,adaleti savunanları örnek almanızı dilerim. Türkiye ve Etopya neredeler, Almanya ve Norveç nerede. çala çala ülkeler fakirleşiyor. vere vere ülkeler zenginleşiyor
bana soruyorsanız ben Müteahhitten satın aldığım dairenin, aldığım fiyattan tapu masrafını ödedim.1,5 senedir verdiğim depremzede oturuyor
cenyal
15 Eylül 2024, 07:48
Tapu masrafi ayri birsey ödedigin vergi ayri.
Tapu masrafi bir seferlik. Verdigin vergi nekadar?
Senin onu kararlastirman bile mümkün degil.
Öyle düsünecek olursan Tr de is yapmayacaksin.
Vergiyi devlet belirliyor. Onuda yerine göre bictikleri rayiç bedel üzerinden aliyor. Satis fiyatindan degil.
Dairede kira bedeli senelik 23.000Tl üzeri vergiye tabii
Ticaride 230000 TL . Dairede Stopaj yok ticaride Stopaj var kiraci öder.
Ben o yüzden Dükkan dedim.
Yoksa kim ne isterse öyle yapsin.
Arkadas bilgi almak istedi bende fikrimi söyledim.
Ticaret yaptigin ülkenin isleyisi kisinin fikrine uymuyorsa fikrine uyan bir ülkede ticaret yaparsin.
Ben vergi kacirmiyorum. Isler orda öyle yürüyor. Bana uymuyor diye dükkan bos mu kalsin. Kiracilarin hepsi böyle. Bunu devlette biliyor. Devlet uygulamasini takibini yapsin bankada ne düsüyorsa Ben vermeye raziyim.
Depremzedeye vermen de takdire şayan.
moralist
15 Eylül 2024, 11:55
Git faize yatır ayda 1000 Avro alırsın
cenyal
15 Eylül 2024, 16:21
Git faize yatır ayda 1000 Avro alırsın
Faize yatirmak zarar ettirir. Kisa vadeli 3 ay 3 ay yaparsin.
Ama Enflasyon %65 iken % 50 Faize yatirirsan senel sonu %15 kaybin olur. (helal i harami bir kenara koyacak olursak)
Su an cogu kisi elindeki evini satip Faize yatiriyor. Ama birzaman sonra aldigi faizi de üzerine koysa ayni daireyi geri alamayacak. Parada Enflasyonsa eriyecek.
webci
15 Eylül 2024, 16:30
Banada is yerinden axa versicherung icin angebot gelmis..
Comfort versicherung mit index..hic hosuma gitmedi..
13500 avro 18 sene de yatiriyorsun ve 15000 ile 17500 avro arasi geri aliyorsun..
Aylik 30 avro rente 10 jahre garantili..
Uberschussbeteiligung ve indexler yolunda giderse alles picobello olursa bu para, yoksa 10000 avro garantili..bana satilan bu sigorta hic hosuma gitmedi..
Bugun bir ekmek 2 avro,18 sene sonra 10 avro olsa ,3 ekmek fiyatina rente,ayrica simdinin 13500 avrosu ozamanlarin 5 veya 6 bin avrosu olur..
Kendim heray kontoya para atsam risikosuz olur diyorum..
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.